Regisztráció Blogot indítok
Adatok
artanis

0 bejegyzést írt és 72 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mendegél a mandarin Édességek 2014.10.27 12:00:00
Az gondolom eddig is lejött, hogy a kínai kaják nagyon bejönnek. Viszont mióta itt vagyok valamiért nagyon elkezdtem kívánni az édességeket. Ez azért fura, mert otthon egyáltalán nem ettem édeset az utóbbi időben. Lehet a szénhidrátszegényebb étrend miatt van? Amilyen jó…..
artanis 2014.10.30 11:31:53
Kínai tanárom csak annyit mondott a barátkozásról, hogy "Egy dologtól óvakodj nagyon, ha egy kínai azt mondja neked hogy barátok lettetek. Akkor indul a lehúzás." Szóval félek a kínai barátoktól, de ettől függetlenül már sikerült lespanolni néhánnyal. Mindenki nagyon kedves,…..
Jó dolog az új kenyér ünnepe, az lenne még jobb, ha lenne új pék ünnepe is, olyané, aki tényleg kenyeret süt. Azaz nem a nagykerből átvesz, vagy a fagyasztóból sütőbe tesz, hanem tésztát gyúr, keleszt, dagaszt, kenyeret süt! Franciaországban persze van ilyen, boulangerie-nek…..
"A hallgatói önkormányzatok szintjén pedig az az érdekes helyzet állt elő, hogy azok a hallgatói önkormányzatok lépnek fel a felsőoktatási elképzelésekkel szemben, amelyeket nem is érint, hiszen a szabályozások a ma még középiskolába járókra vonatkoznak majd - nyilatkozta…..
Egy normális jogállamban a rendőrség szerepe arra kellene, hogy korlátozódjon, hogy a társadalmi normák felett őrködjön. A törvények betartatása és az ésszerűség egymást átölelve kellene, hogy érvényesüljön cselekedeteikben. Ozora. Lehet hallani az ozorai fesztről ezt-azt.…..
artanis 2012.08.10 15:45:15
@svanu: torrentezni a hatályos szabályok szerint nem illegális, főleg nem zenét és filmet.
Félrefordítások Relációs hajó 2012.07.23 06:08:00
Bevallom, elsőre kamunak gondoltam. De azóta többen beküldték Facebook-oldalunkra is, és tényleg: ha magyarul használod a timeline-t, akkor azoknál, akik még nem ismerőseid, ez jelenik meg: Relationship, ugye. Annyira nem akartam elhinni, hogy átállítottam magyarra a Facebookot,…..
Múlt héten a rohasztó meleg rendesen kikezdte a vasutasok életét: két vonat koccant, leszakadt egy áramszedő, és Kelenföldön ki is gyulladt valami. M pedig 5 órát várhatott, mert eközben természetesen semmilyen információt nem mondtak be a szétfőve várakozó utasoknak: A…..
Tisztelt Munkahelyi Terror Blog! A "A munkavállalók végtelenül lusták és nem akarnak dolgozni" című bejegyzésetek inspirált, hogy én is megosszak veletek néhány hasonló sztorit, hogy ne mindig a sírásokat hallgassuk. Szabadúszóként dolgozom, eléggé sok különböző…..
artanis 2012.06.01 09:50:50
@levendulabandi: nem utazott senki oda, helybélieket keresett, szóval még szállás sincs. amugy meg, legyen már elég árusításért 1000ft óránként, miközben feltehetőleg le tud ülni, újságot olvasni stb, ha nemtörténik semmi. ja, lehet persze menni a mekibe is 500ft-ért, csak ott aztán lehet h tényleg állni kell egész nap. sőt, inkább hasonlítsuk ahhoz, hogy mennyi a minimálbér 1 hónapra, ez meg 4 nap meló, ahol húú, esetleg többet kell tenni, mint nézünk ki a fejünkből.
Nem másnak köszönhető ez, mint a Startup Weekend-nek. Ez a rendezvény tavaly érkezett meg Budapestre, és idén második alkalommal kerül megrendezésre az előttünk álló hétvégén (márciu 30 és április 1 között). Célja, hogy az ígéretes ötletekből sikeres termékeket,…..
artanis 2012.03.29 10:15:59
artanis 2012.04.06 10:51:54
@László Tóth: Mi hárman mentünk, ötlettel, aztán még 2 ember csatlakozott hozzánk és igazából sikerült a 3. helyet megcsípnünk a CoDrinking projekttel :) örülünk hogy pozitiv visszajelzéseket kaptunk szinte minden téren a projekttel kapcsolatban, a hibákat megtaláltuk, kielemeztük, és remélhetőleg minél hamarabb már prototípus szintre tudjuk fejleszteni a dolgot (amit két nap alatt megcsináltunk, azért az se volt kevés, minden részét be se tudtuk mutatni)
addict Közösségi pisilés 2011.09.07 10:00:00
Pisilnie mindenkinek kell, még akkor is, ha épp nincs a közelben egyetlen nyilvános vécé sem. Erre az alapigazságra építette két amerikai kreatív, Hillary Young és Deanna McDonald legújabb okostelefon alkalmazását. A CLOO névre hallgató app végre lehetővé teszi, hogy a városban…..
  Ma van a bohócforradalom és egyéb szakszervezeti tüntetések napja, az érdekvédelmi szervezetek országszerte sok minden más mellett elsősorban a korkedvezményes nyugdíj szabályainak radikális szigorítása ellen tiltakoznak. Tiltakoznának a rendvédelmi szervezetek munkatársai…..
artanis 2011.06.16 11:25:23
@hillcut: remélem ezt majd akkor is úgy gondolod, amikor éppen kirabolnak, meglopnak, hátulról beléd mennek, ég a házad, vagy épp ki kell szedni a kocsid roncsából és pont ezekben a helyzetekben lehet hogy kicsit lassabban érnek oda, mert majd szarnak bele vagy éppen elmentek kipróbálni magukat az élet más területeire.
Olvashatunk pár érdekességet Philip Elmer-DeWitt picit egyoldalúra sikerült posztjában, az Android Market és az AppStore összehasonlítása van újra napirenden. Főleg azért, mert a Distimo piackutató állítása szerint a Google online üzlete méretben megelőzi az AppStore-t, akár…..
Korábban már volt szó arról, hány letöltés kell a toplistás helyezésekhez az AppStore-ban, és hogy milyen eredményeket kell felmutatni ahhoz, hogy egy alkalmazás egyenesbe érjen.Colin, a Spreadsong vezetője egy 2010-es posztban azt állította, hogy leginkább az összesített top 4 a…..
Megjelent a Greenpois0n legújabb verziója, ami Macen és Windowson is képes az untethered jailbreakre, vagyis a 4.2.1-es iOS-es rendszert úgy törhetjük, hogy nem kell az újraindításnál a számítógép segítségét használatba venni.A törés iPhone 3GS és iPhone 4, iPad és iPod touch…..
Egy pár napja túrtam a jQueryUI forráskódját, mert a dialoghoz hasonló dolgot szerettem volna varázsolni, és következő kifejezésre lettem figyelmes a 9377. sorban: ( nem, az egy darab pluszjel nem typo! )if (+myAt[i] === myAt[i])egy pár percig néztem WTF fejjel,…..
artanis 2011.01.27 08:30:56
Ez a táblázat az amerikai okostelefon felhasználók adatait mutatja, a tavaly novemberi állás szerint. 61.5 millió készülék van az USA-ban, ennek 26%-a Androidos és a 25%-a iPhone. A táblázatban nem az eladott új készülékek számát mutatják hanem az összes már meglévő…..
Íme egy tökéletes indok marketingeseknek, hogy miért ne csináljunk flash weboldalt. Anett lőtte nekünk ezt a gyöngyszemet, ami nem fotosop, hanem a lassú céges internet és a flash alapú site találkozásának eredménye.Már csak azt nem tudom eldönteni, hogy a friss gyümölcsmixet…..
Az elmúlt néhány napban a legtöbb Apple-tematikájú blogon végigszaladt az a videó, amin a Photoshop legújabb képességét, a content-aware fillt demózzák. Az ok az átvételre gondolom az lehet, hogy az Adobe termékek sokak fejében összefonódnak a Macintoshokkal, ráadásul a…..
artanis 2010.03.26 10:07:54
@Mainframe: egyetértek.
tán annyit tennék hozzá, hogy annyi változott hogy nem órákat kell vele dolgozni, hanem meglesz gyorsabban. de a videon is látszik ahogy az eredményen ismétlődnek az egyes terep elemek.. tehát ez még ugyanugy finomitást igényel majd.
Mindenki előtt ismeretes, hogy a nyelvvizsga hiánya komoly akadály a diplomázni vágyó végzősök előtt. Sokan csak az államvizsga után 1-2 évvel vehetik át a diplomájukat, addigra tudják letenni a nyelvvizsgát, habár a kreditrendszer bevezetése előtt sok felsőoktatási…..
Onlinemarketing blog Félcédulák 2010.03.11 22:10:00
Alig egy hónap múlva választás. Alig egy hétig lehet még leadni az ajánlószelvényeket, ami nélkül nem indulhatnak a jelöltek, nem állíthatnak a pártok listát. A nagyoknak ez nem gond, de a kicsik számára ez erős kihívás. A két legnagyobb kicsi, az MDF és az LMP számára…..
Ellenőrző A kettes is jó jegy! 2010.01.27 08:00:00
Helicobacter kommentjét találtuk érdemesnek arra, hogy az Elégséges orvosok posztra válaszként megjelentessük. Érdekes egy orvosis szemszögéből látni a dolgokat, azért annyit hozzátennék, hogy a Btk-n sem két nap egy vizsgafelkészülés, még puskával sem... Úgy érzem,…..
artanis 2010.01.27 10:19:00
@Nekroteka: oh, 7 kredites anal1-2 vizsga.. és az még könnyű volt..
artanis 2010.01.27 10:31:10
@ktami: ugyebár.. 2kredit elvégzése ha minden igaz, 2*30 = 60 befektetett munkaórát követel (egy két kivételt eltekintve), legalább tanterv szerint.

tehát egy 2 kredites tárgy elvégzése a vizsgaidőszakban biztosan nem igényel többet 2 napnál..
artanis 2010.01.27 11:36:49
@marczy: a bme-n nem programozókat nevelnek, azért ezt ne felejtsük el. kb mint az épitészeknél, ő csak tervez. itt is ez van, megtervezem az egész szoftvert/rendszert/architekturát, aztán majd a kódoló emberkék szépen lekódolják stb.