Regisztráció Blogot indítok
Adatok
a gonnok én vagyok

0 bejegyzést írt és 43 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A múlt heti első résszel akaratom ellenére is rendesen bedobtam a kirakatot néhányatoknál, most itt a folytatás és a bejegyzés végén szavazhattok hogy a jövő héten is legyen-e "mégilyen" (és még másról is). Lássuk! 1920. Felirat a járdán a Budai várban: "VÁRJUK A KIRÁLYT" egy kritikus által…..
a gonnok én vagyok 2021.01.04 17:42:30
@soarvány: "Prága lakói nem üdvözölték őket úgy mint az osztrákok, hanem épp ellenkezőleg."
Hát ezen a filmen nem tűnnek túl szomorúnak. Igaz, ez nem Prága, hanem Brüno, de nem
nagyon látom a különbséget.
filmhiradokonline.hu/watch.php?id=3221
Amúgy ezen a blogon is mintha lett volna egy, a csehekre nézve meglehetősen kompromittáló fotó,
(az pont Hitler Prágai bevonulását ábrázolta) de nincs időm megkeresni.
Bosszú és megbocsátás Nemrég egy filmje kapcsán újra megemlítettem Sydney J. Furie kanadai rendezőt és úgy éreztem, a Bíbor szív és A fiúk a C századból után miért ne vegyem elő a témába vágó két másik alkotását is, melyek amúgy is összefüggnek és mindkettő a háborús élmények feldolgozására…..
a gonnok én vagyok 2019.03.19 21:21:34
Kedves Monty!
Bocs, hogy ide írok, de valahogy nem jöttem rá, hova máshová (facebook-ot nem használok), csak annyiban kapcsolódik a bejegyzéshez, hogy filmről van szó.
Nagyon érdekes dokumentumfilmet láttam a minap (vagy a DOQ vagy a History csatornán), témája pedig a vietnami magyar szerepvállalás, vagyis az 1973-75 között tevékenykedő ICCS

(
hu.wikipedia.org/wiki/Nemzetk%C3%B6zi_Ellen%C5%91rz%C5%91_%C3%A9s_Fel%C3%BCgyel%C5%91_Bizotts%C3%A1g)

magyar kontingensének a történetéről szólt, számos résztvevőt megszólaltatva.
A film címe: Volt egyszer egy misszió , és az állam csináltatta az esemény 45. évfordulójára.
Sajnos semmi egyebet nem tudok róla, mert értelmes port adatlap nem íródott,
port.hu/adatlap/film/tv/volt-egyszer-egy-misszio-volt-egyszer-egy-misszio/movie-209310
az IMDB-t meg úgy látszik hírből sem ismerik a hadügyi pr-osok.
Mindenesetre érdemes a portot figyelni, hátha megint műsorra tűzi valaki.
Talán utána lehetne menni, hátha odaadják (mármint a hadügy), és akkor föl lehetne tenni valahova.

Egyébként ez volt Magyarország tudtommal legelső ilyen jellegű akciója (3 turnusban, turnusonként 290 emberrel !), ráadásul egy olyan országban, amiről akkoriban senki nem tudott semmit.
Ráadásul ketten meg is haltak egy lelőtt helikopterben, amiről még az akkori magyar sajtó is kénytelen volt beszámolni.
Szerintem elég érdekes, ajánlom figyelmedbe (meg az olvasók figyelmébe is).
A Légiót újabb tragédiák érték. A brazil srác, aki egy éve ment ki a szakaszomból Guyanára, kint motorbaleset áldozata lett. Engem kérdezett még meg anno Guyanáról, én javasoltam neki a kiküldetést, és jól is érezte kint magát… a motorral nem számoltam. Egy másik brazil srác a szakaszunkból…..
a gonnok én vagyok 2019.02.25 04:47:20
Üdvözlöm minden olvasónk! Enz vagyok, a Katpol Blog csapatának viszonylag új tagja. Aki eddig hallgatta a Trumppal és a Távol-Kelettel kapcsolatos podkeszt adásainkat, az már találkozhatott legalább a hangommal. Régóta foglalkoztat a Távol-Kelet, és azon belül is Japán és Kína történelme és…..
a gonnok én vagyok 2019.02.09 02:27:07
Egy chicagói rendőr visszaemlékezése Az 1968. augusztusi chicagói zavargásokról már volt szó, ám érdemes egy szemtanút is megszólaltani. Ehhez nem egy egykori tüntetőt vagy egy politikust választottam, hanem egy rendőrt, aki fiatalemberként szembesült a város történetének…..
a gonnok én vagyok 2018.10.15 01:10:35
"Mexikóban ha van pénzed, bármit megtehetsz- meg fogod úszni."  ..
a gonnok én vagyok 2018.10.06 17:55:31
@Untermensch4:
Magyarország a rendszerváltás előtt a világ legnagyobb legális ópiumtermelője és exportőre volt. Azóta nem tudom mi a helyzet, de nyilván megint fel lehetne futtatni. :)
a gonnok én vagyok 2018.10.08 13:52:32
@Hiryu2,01:
Nemhogy nem keresnének többet, hanem konkrétan semmit se. A kokacsrjét leszámítva bárhol lehet kendert meg mákot termeszteni.
Ha minden legális lenne Nyugaton, akkor ott helyben termelnék.
Lásd a kendert. Amióta legális pár államban, túltermelési válság alakult ki. Nem kell oda már a mexikói fű.
Az elmúlt napok nyugati (és részben magyar) sajtójának azon cikkeit olvasgatva, amelyek az orosz katonai hírszerzés (lánykori nevén GRU, ma már csak GU) embereinek nyugat-európai kalandjait taglalják, az ember csak kapkodja a fejét és nem tudja, mit higgyen. Ebben a posztban röviden összefoglalom az…..
Négy nappal ezelőtt jelent meg az a posztunk, amelyben egy érdekes nemzetközi Gallup-felmérés eredményeit ismertettük. Amint azt jeleztük, Magyarország sajnos kimaradt a szórásból, úgyhogy a Lemilblog olvasóit arra kértük, segítsenek felmérni a hazai hozzáállást és…..
a gonnok én vagyok 2018.09.05 05:37:48
@citrix:
Hát nem pont erre gondoltam.
Csak egy példa, az iráni-orosz viszony.
Irán és Oroszország szövetséges volt Szíriában, amíg Asszadot meg kellett védeni.
Most, hogy Asszad győzött, már nem szövetségesek.
A Kaszpi-tenger ügyében ellenségek.
Az örmény-azeri konfliktusban szövetségesek.
A vadiúj iraeli gázmezők ügyében ellenségek.
Tehát akkor ki van kivel?
És ez csak 2 ország viszonya.
Szóval újra megkérdezem: Miféle kiszámíthatóságra számítasz?
a gonnok én vagyok 2018.09.06 05:57:34
@citrix:
Szerinted Magyarország geopolitikai/gazdasági helyzete összehasonlítható Svájc, Ausztria, vagy Lichtenstein helyzetével?
Ne haragudj, de egyre kevésbé értelek.
Mégis milyen jövőképet képzelsz el Magyarország számára?
a gonnok én vagyok 2018.09.09 04:33:46
@citrix:
Hát, én meg azt szeretném, ha az egész országban csak 4-5 ezren laknánk
(én konkrétan a Tihanyi félszigetet szeretném magamnak),
Európa többi részén meg egy lélek se.....
Ja, igazad van, hagyjuk ezt a marhaságot.
Nem várok választ. További kellemes álmodozást.
Amióta az ősember - azzal a szándékkal, hogy minimum harcképtelenné tegye ősembertársát - felmarkolta az első, kezeügyébe eső faágat vagy kődarabot, a háború és/vagy béke kérdése egyike az emberiséget foglalkoztató legégetőbb problémáknak. A hadviselés komoly dolog, nem csoda tehát, hogy…..
a gonnok én vagyok 2018.07.18 05:26:29
a gonnok én vagyok 2018.07.18 05:31:06
@Flankerr: Svájcnak F-18-asai vannak.
Bár lehet, valamit félreértek.
 A közelmúltban a médiát,  ha nem is uralta két orosz hír, de nem lehetett kinyitni egy híroldalt, vagy beleolvasni a haditechnikai/politikai fórumokba, hogy ne került volna szóba (vérmérséklettől függően) a Szu-57-ek szíriai bevetése, a Putyin "évértékelő beszédében" belengetett  orosz…..
  Nincs is szebb, mint amikor az erkölcsöt teljes barokkos pompában felvonultatják az utópista harc kritikus színterein, nem igaz? Ha másból nem, a másság felvállalására és elfogadására intő szlogenek féktelen elszaporodásából mindenkinek egyértelműnek kellene lennie, hogy a másságnak egyszer s…..
a gonnok én vagyok 2017.02.05 04:24:44
 Istent nem hiszed, gyűlölöd, unod, de nem kételkedsz a Rolls Royce autóban,cifra rongyban, ringó ringyó-popóban.Terjeszd ki rájuk atheizmusod! Weöres Sándor: Az igazi istentagadás Egy különös állatkísérlet alanyai vagyunk, egy kísérleté, amelyet úgy hívnak, hogy modernitás; már több száz éve,…..
a gonnok én vagyok 2017.02.02 21:01:56
@Koós István: Valamit nem értek. Én egyetértek azzal, hogy a keresztényeknek (zsidókkal és muszlimokkal együttvéve) téves elképzeléseik vannak Isten mibenlétéről, és azt is elfogadom, hogy a Biblia ellentmondásos és hiteltelen, de mindezek mégis miért cáfolnák valamiféle Isten létezését?
Egy tengerész felcser visszaemlékezése Gondolom, az olvasók közül sokan látták Mel Gibson legújabb rendezését, A fegyvertelen katona című filmet. A másik blogomon rövid összefoglalót is szenteltem neki, és megemlítettem, hogy bizony, a vietnami háború idején is akadtak olyanok, akik nem akartak…..
a gonnok én vagyok 2017.02.01 05:12:09
@Monty H.: 938-ban Ngô Quyền vietnami nagyúr megverte a kínai csapatokat a Bạch Đằng folyónál és kivívta Vietnam függetlenségét 10 évszázados kínai uralom után. Đại Việt néven a Lý és a Trần dinasztiák idején az ország aranykora jött el. Virágzásának tetőpontjára a 15. században a Lê dinasztia uralkodása alatt jutott, különösen pedig Lê Thánh Tông (1460–1497) császár idején. A 11. és a 18. század között Vietnam délfelé terjeszkedett, a folyamat neve nam tiến. Közben átmenetileg meghódította Champa királyságot és a Khmer Birodalom egy részét.
Egy 1960-as szovjet diafilm jövendölései 2017-re. Kommunista sci-fi bajkeverő, robbantó imperialistákkal, akik egy csendes-óceáni szigetre szorultak vissza. Élet egy utópisztikus Szovjetunióban, videofonnal, földalatti kvarc-nappal, internet nélkül. "Az alábbi szovjet diafilm kockái pár napja…..
A Stadionkatasztrófák második részében további négy eseményt dolgozunk fel. A 80-as évek eseményei elsősorban Angliáról szóltak, hol egy baleset kapcsán (Bradford), de még inkább a szigetországban ekkoriban tetőző huligán-akciókról. Ennek egyik legismertebb esete aztán az országon kívül,…..
a gonnok én vagyok 2017.01.13 03:10:55
A Heysel stadioni meccset élőben néztem a TV-ben, 15 évesen.
A legmorbidabb pillanat az volt, amikor helyszínen lévő riporter, kifogyva a szavakból, átadta a hangot a pesti stúdiónak,
ők meg egy szót sem szóltak, hanem berakták ezt a számot: F.R. David - Words don't come easy (
www.youtube.com/watch?v=PTsSk0r_Tq8 )
Ment a romantikus nyáldiszkó, a képernyőn meg vasrudakkal ütlegelték egymást az emberek.
A bradfordi tűznél viszont nem értem, hogy jött össze 56 halott, a film alapján úgy tűnik, szinte mindenki kimenekült a tető alól.
  Egy francia tábornok a minap arról értekezett, hogy oda a Boko Haram (BH) korábbi befolyása Nigéria északkeleti részén. Így is van: korábbi befolyásai zónájához képest a regionális dzsihádista szervezete valóban jelentős területeket veszített. Ahol még igen aktív, az a…..
Fura dolog történt, mikor a néhány héttel ezelőtt itt bemutatott IM-cikkben, a Kotorék katonában említett Allen Owennek utánanéztem volna az interneten... Aki nem olvasta volna, szóba került benne a közmondásos alacsony srác, aki olyan apró, hogy sokáig biztonságban érezhette magát a katonai behívó…..
A legutóbbi, Vlagyimir Vetrovról és a KGB X ügyosztályáról szóló posztunkban (amely eddig közel 18 ezer olvasót érdekelt) többek között azt a filozófiai, erkölcsi és büntetőjogi kérdést is feszegettük, hogy egy KGB-tiszt, aki szovjet államtitkokat adott át a nyugatiaknak, kommunistaellenes hősnek…..
Európa a második világháború küszöbén. Anglia, Franciaország, Németország és Ausztria egy amerikai turista hihetetlen felvételein, aki New Yorkból érkezett az SS Normandie fedélzetén az öreg kontinensre 1939 tavaszán...
Azt mondják az okosok, hogy előbb mindig más hibájából próbálj tanulni és ne a sajátodból. Nos, itt egy inverz útikalauz azoknak akik Rómába készülnek. Elmeséljük mit ne csinálj úgy, ahogy mi, ha egy tartalmas és élvezetes kirándulást szeretnél az "örök város"-ban. Hogy ne kelljen túl sokat olvasni,…..
Nem tudom lesz-e valami Orbán Viktor népszavazási ötletéből, és azt sem, hogy mi volt a szándéka ezzel. Belpolitikai szempontból nem volt rossz az időzítés. Az oktatással és egészségüggyel kapcsolatos elégedetlenség fokozódó megnyilvánulásait, a kopaszgárda felbukkanását gyorsan elhomályosította a…..
a gonnok én vagyok 2016.03.01 04:11:22
@téridő2:
Senki nem tudja,
"mennyi EU-s támogatás megvonást eredményezne egy kvóta- elutasítás"
Mert ilyen még nem történt.
1945. augusztus 17-18. során néhány japán vadászpilóta az élet egy új, számukra bizonyára kevéssé ismerős területén tette próbára magát, amikor is saját értelmezés szerint, önszorgalomból érvényesítették a nemzetközi jog előírásait. Noha utasítást kaptak a további akciók beszüntetésére, úgy…..
a gonnok én vagyok 2016.01.26 04:55:31
Kedves Bloggazdák!

Évekig nagy élvezettel olvastam ezt a blogot, és még mindig reménykedem, hogy elolvashatom egyszer a félbemaradt témák folytatását.
(pl. ezt:
katpol.blog.hu/2013/12/31/nakba_i)
Nagyon szeretek jó hosszú cikkeket olvasni, ellenben nem érdekelnek sem videók (max. mellékletként), sem rádióműsorok (azok sehogy).
Megértem, hogy nem mindig van erre energiátok, de azért még reménykedem.
Ezt a cikket viszont már tavaly olvastam. (Jó is volt.)
Szerintetek számíthatok még írásokra, vagy most már örökre csak rádióműsorok lesznek?

Tisztelettel.
a gonnok én vagyok 2016.01.28 05:47:32
@Rammjaeger83: Köszönöm.