Regisztráció Blogot indítok
Adatok
elveszett generáció

9 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az irritáló és az imponáló brit dolgokat összegző toplisták után következzenek azok a jellegzetességek, amelyek a kint élő, de még be nem britült magyar számára besorolhatatlannak, perverz módon szórakoztatónak, de legalábbis furcsának…..
Álljon itt a korábbi lista szigorúan szubjektív folytatása a pozitívumokkal:  10. Az újdonság varázsa  Igaz, hogy a világ bármely másik pontján magával ragadhat ez az érzés, de a kezdő bevándorlóra jellemző, hogy euforikusan örömködik minden új dolog felett…..
Legalább százezer kint élő magyar, csaknem fél generációnyi kivándorlást - közülük sokan britföldi célállomást - fontolgató „elveszett" lélek... Felvetődhet a kérdés: Mi ebben a jó? Jó nagy közhely, de igaz: Mindennek van előnye és hátránya is. Mivel a magyar…..
Elveszett generáció Magyarázat 2013.07.27 00:57:45
A külföldiek szerint a magyarok kreatívak, minden helyzetben feltalálják magukat. Magyarul a magyarok leleményes módon mindig megtalálják a kiskapukat. A magyarok szeretik megmagyarázni mások magyarságát: valahol mindenki - legalábbis aki feltalált valamit, vagy világhírnévre tett…..
Az állásinterjúkkal és az emigrálással foglalkozó posztok után következzen egy valamivel „könnyedebb" téma, amely minden generációt érint, és ami alól csak keveseknek adatik meg, hogy teljes mértékben ki tudják vonni magukat, mivel több fronton támad. Amit nemcsak a médián,…..
A rafkós látszatot keltő állásinterjús kérdések második helyezettje (csakis azért, mert ritkábban kérdezik) egész konkrétan így hangzik: „Ha választhatna egy állatot, akkor melyik bőrébe szeretne bújni?" - ...? Miért érzem úgy (újfent), hogy pszichoanalízisre jöttem?…..
A csesztetett generáció tagjainak csaknem fele teszi fel magának ezt a kérdést egy 2012-es TÁRKI felmérés szerint. A többség hazai perspektíva híján és/vagy megélhetési nehézségektől vezérelve és/vagy kalandvágyból és/vagy a sírós-rívós magyar közhangulattól menekülve…..
Meglepődve tapasztalom, hogy milyen sokan vannak azok, akik még nem hallottak az elveszett generáció elnevezésről, annak ellenére sem, hogy ők maguk is ehhez a korcsoporthoz tartoznak. Elveszettnek csúfolják egyes társadalomtudósok, a hazai és a külföldi sajtó a jelenleg húszas,…..
elveszett generáció 2013.04.14 20:10:08
@savaz: Mindig örülünk az olyan élelmes észrevételeknek, amik a posztból kimaradtak :)
Az első, de biztosan nem az utolsó poszt a témában, mivel a vissza-visszatérő álláskeresés kálváriája a „csesztetett" nemzedék tagjainak egyik ismérve. Éppen úgy, ahogy a vissza-visszatérő, ostobának tűnő - igazából „álfurmányos", félrevezető - kérdések…..