Regisztráció Blogot indítok
Adatok
BluE

0 bejegyzést írt és 133 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az egykori Észbontó cári Oroszország sorozat befejezésekor - ami a kommunista hatalomátvétellel ért véget - ígértem, hogy a folytatásban a Szovjetunió "viselt dolgaival" is foglalkozom majd. Azóta (és előtte is) persze már rengeteg fotót láthattatok ebből a csaknem az egész századot átívelő és…..
Gyakran éri az a kritika a Hollywoodot, hogy híján van az eredeti ötleteknek, és a kockázatmentes haszonszerzés érdekében inkább adaptációkat és folytatásokat ont ki magából. Egy júniusi cikk szerint az amerikai filmesek jelenleg több mint 130 folytatáson és előzményfilmen dolgoznak, amelyek…..
1914. Német harctéri tábori pékség Ypres közelében, Belgium..
A Jászai Mari-díjas színész hosszas betegség után hunyta örök álomra a szemét. Kitartása megkérdőjelezhetetlen, hiszen utolsó erejével is színpadra állt, és játszott, fürdött a közönség szeretetében, és a tapsban. Székhelyi Józsefre, s szinkronmunkáira emlékezünk. Az Internetes Szinkron Adatbázis…..
BluE 2018.08.23 12:20:31
Morvai Krisztina egy, a pestisracok.hu-n megjelent cikkben ment neki A mi kis falunk című sorozat forgatásának, és hát nem is nagyon szarakodott, menten buldózerre ült, és tövig nyomta a gázt. A cikkben rendkívül plasztikus képekben tárják elénk a sorozat helyszínéül szolgáló, 300 lakosú…..
 Az élet tele van rejtélyekkel, nem tudhatod mivel találkozol a következő utcasarkon. Lehet összefutsz a kedvenc zenészeddel, a kedvenc youtubereddel, vagy csak egy rég nem látott volt osztálytársaddal, aki elől olyan ügyességgel próbálsz elbújni, mintha életed legkeményebb bújócskáját…..
BluE 2018.05.25 12:47:44
Csak az elejét olvastam el, szenzációhajhász cikk az egész, innen-onnan pontatlanul összelopva. Hasfelmetszőt nemrég azonosították, a lépcső legendáját már régen megcáfolták (famuves.blog.hu/2014/01/22/a_loretto_kapolna_lepcsoje_santa_fe_uj_mexiko_usa), Atlantiszról is kiderítették, hogy a legenda valószínűleg a Kréta melletti Santorini szigetére utal, hiszen az a sziget valamikor Vulkánkitörés miatt elveszítette nagy részét. Tovább nem is olvastam.
Nem szabad elfelejteni mindenből lehet jól hangzó legendát gyártani, hiszen sokan ebből élnek, ezek sok turistát vonzanak, és az ilyen hiszékeny szerzők a pontatlan írásaikkal csak táplálják azokat.
1066. Vilmos normann herceg és II. Harold angol király titkos találkozója a hastingsi ütközet előtt ..
Egy külföldről visszatelepült olvasónk fordult hozzánk levélben, hogy saját horrorisztikus történetének megosztásával járuljon hozzá, hogy mások ne kerüljenek hasonló helyzetbe. Mivel félt, hogy esetleg további kellemetlenségek is érhetik, neve elhallgatását kérte. A szövegben előkerülő név tehát…..
Régen volt már magyar tematikus poszt, itt az ideje bepótolni a hiányosságot. Kivételesen 30 fotót nézhettek meg országunk múltjából. Ígérem a jövőben sokkal több magyar képet nézhettek meg. SOKKAL többet. Csak meg ne unjátok :) "Szerecsen honvéd a körúton, arab betűs transzparensek május elsején,…..
1905. Befogadott bevándorlók az Ellis-szigeten a kompra várakoznak, ami New Yorkba szállítja őket  ..
1885. Ulysses S. Grant polgárháborús tábornok, majd az Egyesült Államok 18. elnöke a verandáján olvas. Az 1885 tavaszán készült fotó valószínűsíthetően az utolsó ami róla készült, az év júliusában elhunyt..
Ismét eltelt egy év, és újra eljött a visszatekintés pillanata. Nemcsak a blogon, hanem Facebookon is aktívak voltunk, igyekeztünk sok érdekes tartalmat megosztani veletek. Számos gondolatébresztő és ritkán látott fénykép került ki az idővonalra a 12 hónap alatt. - Írom ezeket a bevezető sorokat már…..
BluE 2018.01.04 11:26:58
Nem egyszerű jó bandanevet találni, ami hangzatos is, könnyen megjegyezhető és eredeti. Miről kapta a nevét a Duran Duran vagy a Depeche Mode, és vajon mit jelent a Nickelback? Utánajártunk mi ihlette a rocksztárokat a névválasztáskor...
Ha az ember azt olvassa egy mobilcsomagról, hogy korlátlan, akkor bizony arra számít, hogy egy izmosabb összegért cserébe, azt csinál, amit akar. Pláne, ha szó szerint az szerepel a hirdetésben, hogy korlátlan perc és sms, mint a Vodafone RED esetében. Hát barátaim, ez pont nem így van. Itt akkor…..
1866. Felszabadított rabszolganők dolgoznak egy gyapotfeldolgozóban két munkavezető felügyelete mellett..
BluE 2017.11.12 13:20:47
@JTom: Dolgozni még mindig nem dolgoznak... :)) Jó összeállítás!
Bár a "méret nem minden", ha a következő turisztikai nevezetességeknek nem néztetek pontosan utána, könnyen lehet, hogy csalódni fogtok a nagyságukban. Nem tagadom, én is jártam már így. Most következzen az a 10 látnivaló, amitől nagyságilag mindenki kicsit többet vár...   © Bored Panda Mona-Lisa,…..
A hétfői Napi érdekes már ma megjelenik a 23-i ünnep miatt és ráadásul meglehetősen erős válogatás készült. Holnap délben is várunk benneteket egy hiánypótló cikkel. Az 1956-os eseményeket egy egészen más megközelítésből láthatjuk: Rémhírek és álhírek a forradalomról! 1862. Giuseppe Garibaldi…..
Kedves Olvasók! A nyári szünet után az első Napi érdekest láthatjátok ma. Szokásunkhoz híven: ha vasárnap, akkor következzen a várt sorozat folytatása.  Az első nap az iskolában (Portugália, 1936)..
Kevés nemzet van úgy oda a szinkronért, mint a miénk. Régen még volt is okunk, hogy büszkék legyünk rá. Egy szinkronra heteket szántak. Elsőrangú fordítók dolgoztak rajtuk a legnagyobb műgonddal és színészlegendák vették ki a részüket belőle. Ma már futószalagon készülnek olyan tempó mellett, ami…..
BluE 2017.07.23 20:54:38
@JasonX2: Eddig meg voltam győződve, hogy rajtam kívül más már nem emlékszik a Forró drót című thrillerre. Jó kis film volt az, még szinkronnal is. :)
1899. Amerikai katonák emberi csontokkal pózolnak a havannai Colon temetőben, Kuba..
Blogozine Madonna és a photoshop 2017.04.21 17:24:55
Madonna 58 éves. A lánya már felnőtt nő. Simán lehetne már nagyi is. A képeken pedig egy dögös max 30as nőt látunk mindig viszont. Ám nem ez a valóság. A volt férje szerint Madonnával egy ágyban aludni olyan volt, mintha egy múmiával élne. Itt most nem a korára, hanem a krémekre és az énekesnő esti…..
1886. Decens házaspár egy kvadrociklin a washingtoni Fehér Ház előtt  ..