Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Fortress

93 bejegyzést írt és 391 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Fortress Mortal Kombat (2021) [18.] 2021.06.12 13:09:08
Az előreláthatóan nagyon sok további szóló-mozizásom legelső estéjén a hosszú kihagyás kényszere dominált a filmválasztás során, mivel kerek 8 hónapja nem voltam már moziban (az utolsó még tavaly októberben a Greenland volt, amiről írtam is utána). A hosszú kihagyás okának persze a járvány…..
A nemrégiben véget ért Homeland elsősorban témája miatt hívta fel magára a figyelmemet, mert már első olvasatra is érdekesnek találtam az iraki fogságból 8 év után hazatérő amerikai katona, Brody őrmester történetét. Az alapsztori egyszerre ígér izgalmas nyomozást, kémharcot, pszichológiai…..
A profi boksz világában ritkán bukkannak fel igazán érdekes és kivételesen tehetséges bajnokok, akiknek élete több szempontból is különlegesnek tekinthető. Ilyen volt Rocky Marciano (1923-1969), Muhammad Ali (1942-2016) és Iron Mike Tyson is. Mindhárman birtokolnak bizonyos rekordokat: Marciano volt…..
A "veretes háborús filmek" rovatunk első filmje az 1965 -ös A halál 50 órája (Battle of the Bulge) című filmdráma Ken Annakin rendezésében, Charles Bronson, Telly Savalas, Robert Shaw és Henry Fonda főszereplésével. Ez a történet éppen csak hogy lemaradt a 12 legjobb háborús film című tavalyi…..
A három Oscart bezsebelt, kerekeken százszoros nyereséget hozó és máig a legismertebb filmek közt számontartott Rocky című 1976-os "Stallone boksz-film" töretlen népszerűséget tudhat magáénak a sztori alapját képező 1975-ös bokszmérkőzés évfordulóján is. Mintegy 46 évvel ezelőtt ugyanis, 1975…..
Fortress 2021.05.02 21:30:19
Joe Biden amerikai elnök történelmi bejelentést tett április 14-én a Fehér Házban: közzétette ugyanis ugyanis, hogy május elsején megindul a már 20 éve ott tartózkodó amerikai csapatok kivonása Afganisztánból (mely folyamat a 2500 ott tartózkodó amerikai katona hazaszállításával előreláthatólag…..
Most, hogy a Föld két pontján is nagyon súlyos biztonság-politikai válság, sőt háborús konfliktus fenyegeti a világbékét - mégpedig Tajvan partjainál és Kelet-Ukrajnában (előbbi helyen a kínai - amerikai flotta, utóbbinál 40 ezres összevont orosz haderő és az amerikai patronálású ukrán hadsereg néz…..
Fortress 2021.04.16 11:46:15
@moonwalkr: Igen, van abben valami, amit írsz. Hozzátartozik azért az is, hogy az Egyesült Királyság geopolitikai helyzete rendkívül kényes, hiszen a legnagyobb orosz flotta (az északi flotta) tengeri kijáratának főútvonalában helyezkedik el, így nekik kell felfogni az első csapást egy esetleges orosz agressziónál.

Ennek megfelelően a britek az elmúlt években (Putyin expanzív külpolitikájának kezdete óta) görcsösen fejlesztik haderejüket, túlnyújtózva takarójukon és gazdaságuk teljesítő-képességén is. Megcsináltak például két repülőgép-hordozót, amelyeket alig-alig tudnak üzemben-tartani, magas költségeik miatt. A HMS Queen Elisabth és a Prince of Wales megépítése külön-külön is 7-8 milliárd fontot emésztett fel és évente több száz millió dollárba kerül a fenntartásuk, nem beszélve arról, hogy biztonságos bevetésükhöz rengeteg megfelelő kísérőhajó és tengeralattjáró kellene (egy hordozó erős csapásmérő tud lenni, de közben kiszolgáltatott is egy-egy közvetlen tengeralattjáró-támadással szemben, így csak úgy hatékony, ha rombolók és saját tengeralattjárók védik).
A tavaly nyáron megjelent Helyőrség (The Outpost) című háborús dráma, Jake Tapper 2012-es könyvsikerét dolgozza fel, melynek eredeti címe: The Outpost: An Untold Story of American Valor. A sztori az Észak-Kelet Afganisztánban 2009 október harmadikán lezajlott kamdeshi csatát mutatja be izgalmas,…..
Ha valaki jó filmekre vágyik és - miközben nagy választékból próbál magának ideális alkotást találni - kevés szabadidővel rendelkezik, akkor a 33 perces szabály nagy segítségére lehet a hatékony kutatásban. A módszer nem hibátlan, de az esetek 80-90 százalékában működik. Én jelentős számú, mintegy…..
Mivel nem láttam még Russell Crowe-ot negatív szerepben, nagy várakozásokkal ültem le a Téboly (Unhinged) című 2020-as thriller megtekintéséhez (főleg, hogy kimondottan jókat hallottam róla korábban). A rendező, Derrick Borte aki Németországban született, de amerikai állampolgárként  vált filmessé -…..
Jelenleg is nagy nézettségnek örvend a Netflixen futó Triple Frontier (Határok mentén) című 2019-es amerikai akciófilm, mely akkor került a Filmworlds figyelmének fókuszába, mikor kiderült: tavaly simán benne volt a csatorna 10 legnézettebb saját készítésű Netflix - produkciójában (erős 63 millió…..
Pontosítva a címet: megközelítette bolygónkat egy idegen civilizáció, ismeretlen eredetű objektuma, miközben mi, Földlakók azt hittük, csupán egy üstökös, vagy aszteroida haladt el mellettünk. Az esetre 2017 október 19-én került sor, amikor a Hawaii szigetekhez tartozó Mauin egy csillagvizsgáló…..
Az évkezdés mindig nehéz időszak (vissza kell rázódnunk a munkába, anyagi nehézségeink vannak az ünnepi költekezések miatt + rendszerint fogyókúrára kényszerülünk [már aki] ... stb), így az otthoni kikapcsolódásnak kiemelt jelentősége van. A filmek segíthetnek ebben, legalábbis  a JÓ filmek.…..
Steven Spielberg különleges kémfilmet készített 2015-ben Bridge of Spies címmel, mely nálunk tükörfordítással "Kémek hídja" címen került a mozikba. Az alaptörténet megtörtént eseményekre épül: 1962 február 10-én a nagy nyilvánosság kizárásával, titkos kémcsere zajlott Berlinben a nyugati és keleti…..
A 2020-as esztendő úgy vonul be jelenkorunk történelmében, mint válságok sújtotta időszak. Ennek oka nem csak a COVID-19 járvány, melynek halálos áldozatainak száma közeledik a kétmillióhoz (jelenleg 1,61 milliónál tart), hanem számtalan egyéb katasztrófa is: a migrációs válság, a terrorizmus, a sok…..
Az inkább látványos akciófilmekkel ismertséget szerzett új-zélandi rendező, Taika Waititi a Thor: Ragnarök és egy kitűnő Mandalorian epizód elkészítése után tavaly egy egészen elképesztő drámát tett le az asztalra Jojo Nyuszi (Jojo Rabbit) címmel, melynek nem csak rendezője de forgatókönyvírója is ő…..
Az Amerikai Egyesült Államok politikai berendezkedésére az ország megalakulása óta (1783) jellemző az úgynevezett politikai váltógazdaság rendszere, amikor két nagy párt felváltva veszi kezébe a kormányzást. Kép forrása: mprnews.org Ez a két párt kezdetben, Andrew Jackson elnöksége előtt…..
Egy bizonyos kor felett már minden férfi emlékszik a Simsonokra, melyekkel a 70-es, 80-as és 90-es években is hasítottak az akkori tizenévesek. Jómagam sem voltam kivétel. Alig 17 évesen, 1990-ben kaptam meg életem első Simson kismotorját, rögtön egy Electronic típust. (Jó, bevallom, előtte volt egy…..
Fortress 2020.11.19 12:07:47
@pet77: A cikk a Simsonok képeire megy rá. A képgaléria a fontos és a típusok számbavétele.
Az igazi Star Wars fanok és Csillagok háborúja mániásak (vagyis a komplett 2,3, 10 és 11 rajongói csoport) elfogadja azt a tényt, hogy a franchise egy olyan világot teremtett, mely meseszerű és amelyben nem érdemes belekötni a realitások hiányába. Ugyanakkor érdekes végiggondolni, hogy mi az az 5…..
Fortress 2020.11.13 20:20:19
@Aëtius_: Ez bizony így volt. :)))))))
Esélyesnek látszik november 4-én szerdán reggel, hogy Donald Trump folytathatja majd elnökségét egy újabb 4 éves ciklussal 2021-től is. A választás előtti utolsó napokban még nagyon szoros, fej-fej melletti versengésről szóltak az elemzői hírek, sőt az amerikai médiumok többsége inkább Biden…..
Fortress 2020.11.04 13:37:53
@ascriptor: A gazdaság állapota valóban kulcskérdés. Valóban meglepően jól kezelte ezt a területet a Donald Trump vezette kabinet, bár a szegényebb rétegek helyzete nem sokat javult az elmúlt években.
Fortress 2020.11.04 19:34:55
@Gazz: Trump maga is elkezdte már ezt mai egyik megszólalásában, amikor csalásokat emlegetett.
Fortress 2020.11.05 13:26:25
@zrkt: Nem tudni ki nyer (egyelőre). A posztot meg félreértetted: arról szól ugyanis, hogy mi miatt nyerhet Trump, HA nyer!
Végre hosszú idő után folytatódik a 2019 december 27-én véget ért Star Wars streaming-sorozat, a "The Mandalorian". A Jon Favreau vezette csapat, illetve a Lucasfilm és a Fairview Entertainment lezárta a forgatásokat követő utómunkálatokat és október 30-án elérhetővé tette a második évad nyitó…..
A főleg horror-jellegű filmek készítésével tapasztalatot szerzett norvég Tommy Wirkola különleges sci-fit készített 2017-ben, mely eredetileg a "Mi történt hétfővel" címet kapta, de több országban is a "Seven sisters" azaz Hét nővér néven futott. A sztorihoz remek szereplőgárda társul: Noomi Rapace…..
Minden évben október 31 a Halloween ünnepe, november 1 a Mindenszentek napja, november 2 pedig a halottak napja. Három ünnep, melyek mindegyikét megülhetjük, mert egymástól többé-kevésbé függetlenek és mindhárom ősi gyökerekkel bír. Igen, nem tévedés: bizony a Halloween is. kép forrása:…..
Fortress 2020.10.30 13:06:39
@ascriptor: Pontosan így van. :)
Daniel Clifford filmes producer kezdeményezésére a "Science of Scare" projekt keretében érdekes kísérlet zajlott nemrégiben az Egyesült Államokban: a legnépszerűbb horrorfilmeket vizsgálták  egy 50 fős kontroll-csoport pulzusszám-változása alapján. A furcsa ötlethez a közelgő Halloween-ünnep…..
Fortress 2020.10.24 01:16:50
@DEFCON_: @ascriptor: A lights Out című 2016-os horrort mindketten említettétek, de magyar címe: AMIKOR kialszik a fény, nem MIELŐTT. Egyébként egyetértek. :)