Regisztráció Blogot indítok
Adatok
VIMG

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
MKK-blog Az elfelejtett főutak 2021.05.25 08:32:22
Ha küzdesz, veszíthetsz,ha nem küzdesz, már veszítettél.”dr. Regdon Ibolyaa szegedi Radnóti Gimnázium tanára 2016-ban, öt évvel ezelőtt, javasoltam a balatonfüredi Útügyi napokon, hogy a szakmánk hirdessen elkerülő úti programot. Természetesen sem pro, sem kontra vélemény nem hangzott el, hiszen…..
VIMG 2021.05.26 09:17:31
@gigabursch: Senki nem mondta, hogy mindent egyszerre kellene fejleszteni, de sok esetben valóban sokkal jobb lenne ha a felesleges látvány beruházások helyett (egyes autópályák (nem mindegyik!!), 2x2 sávos utak) a fejlesztések az igényekhez igazodnának.
Lehet hogy rosszabb lenne, ha nem lenne a két fenti híd, de sokkal jobb is lehetne, ha meg lenne a kapcsolódó úthálózat.
Senki nem mondta, hogy a cikk egy fejlesztési koncepció, hanem a jelenlegi (nem létező) fejlesztési koncepció kritikája. Egy kritikát mindig lehet hangulatkeltésnek nevezni, de azért elég gyakran szükség van rá.
Nemsokára 30 éves, de kitartóan „küzd” az életben maradásért egy cseppnyi magyar építészeti remekmű Sevilla városának peremén. Elhagyatott, kihalt, szinte már posztapokaliptikus területté vált az egykori világkiállítás mikrovárosa, de szerencsére a spanyolok rendben és tisztaságban tartják a…..
Több mint kétszázezren látták a Totalcar Mesterkurzus eseményéről készült videót a youtube-on, melyben Hanula Barna, a győri Széchenyi István Egyetem Audi Hungária Járműmérnöki karának dékánja beszél arról, hogy Meddig lesznek dízelek, mikor tűnnek el a benzinesek? Rögtön az elején leszögezi, hogy…..
VIMG 2019.10.08 13:45:31
@molnibalage:
És akkor, azt miért nem számoltad ki, hogy mennyi az olaj -kitermelés, -szállítás, -finomítás, üzemanyag szállítás, stb. CO2 kibocsájtása. Mert akkor 200gCO2/km-re jött volna ki a belső égésű motoros autók kibocsájtása? Hoppá...
VIMG 2019.10.08 14:02:57
@molnibalage: De van hoppá, mivel úgy látom szándékosan felejted el a magát kőolaj kitermelést (különös tekintettel a palaolaj kitermelésre), a olajszállító tankhajókat, stb. De hát úgy látom, tőled sem igazán lehet objektív számokat várni.
VIMG 2019.10.08 17:22:51
@molnibalage: De, értem, önkényesen kijelölöd, hogy mit veszel figyelembe, nehogy neked ne legyen igazad.
Az elektromos fűnyíró ideális belterületen. Rendszeresen gondozott gyepünket erőlködés nélkül vágja, és nem kelt indulatokat hangerejével. Viszont ahova már nem ér el a kábel, és szívós gazt kell nyírni, ott jót tesz a benzines meghajtású gép. Ha a terepviszonyok lehetővé teszik, inkább tologatóst…..
A szolgáltató lehet bizalmatlan, kérhet előleget az új ügyféltől, de mi van az ügyfél bizalmával? Olvasónknál a Vodafon épp eljátszotta azt. Tőlük még várjuk a választ, hogy mi ilyenkor a helyzet és hol van a 60 000 Ft. Május elején szerettem volna egy telefont és egy 2 éves előfizetést vásárolni…..
VIMG 2019.08.02 08:54:53
@KaTe: Ugyanúgy, sorozatosan szoktak kigyulladni és porrá égni mint a BMW-k?
A hétvége egyik legfontosabb hazai vonatkozású, gazdasági híre volt, hogy a 444.hu megírta: a Világbanknál működő nemzetközi vitarendező szervezet, az International Center for Settlement of Investment Disputes (ICSID), december 13-án, 23 millió euró kártérítést ítélt meg - a magyar kormány ellenében…..
VIMG 2016.12.20 12:50:06
@ogli dzsí: Így van, legyünk mi is normális ország!!
Igaz, pl. néhány nap múlva, tömegével fognak meghalni az emberek, mert nem lesz orvos aki elássa őket (remélem te is köztük leszel), de legalább "normális" ország leszünk.
A Musky DY25 nem tagadja: szeretne a bulik fénypontja lenni – akár szó szerint is, hiszen azon kívül, hogy egész jól szól, és plafont is tud szaggatni, még sejtelmesen világít is. Sőt, a jó 90-es évek hangulatát is elkaphatod vele, ha lazán a válladra veszed, és úgy sétálsz…..
170 méterrel az ország legészakibb pontjával is büszkélkedő Füzér község felett, egy minden évszakban igen látványos bérc tetején áll az ország egyik legszebb vára, melynek a Zempléni-hegység magasabb vonulatai adnak egyedülállóan szép keretet. A Magyarország jelentős részéről - némileg jogtalanul -…..
VIMG 2016.10.24 15:03:37
@fingerbangs: Pedig nagyon egyszerű a megfejtése. Az ország legészakibb pontja Füzérhez tartozik, ami 170 méterrel van közelebb az Északi-sarkhoz, mint második Hidvégardóhoz tartozó északi pont.
Két egymást követő napon is tűnődtem a Katinka-jelenségről. A bejegyzéseket húszezren olvasták, két és félszáz komment érkezett hozzájuk. Negyvenben értesültem arról, hogy a világ legjobb úszónője és az edző-férje akár vissza is költözhet az Egyesült Államokba. Voltak, akik szerint azért, mert a…..
VIMG 2016.02.16 10:45:25
@wasserkopf: Ez egy nagyon szép leírás arra, hogy a sportban (is) még megmaradt még a régi, szép kommunista rendszer, (sőt jelenleg az újjá építése zajlik,) aminek a kereteit már többen is próbálták feszegetni, most éppen Katinka. Én nem lennek benne annyira biztos, hogy ez hosszútávon, tényleg a sportolók és (különösen az egész ország) érdekeit szolgálja, annak ellenére, hogy rövidtávon egyes sportolók, "sportvezetők" valóban nagyon jól jártak/járnak vele. Nyilván, a felcsúti fociakadémia is, néhány kivételezettnek nagyon jól jövedelmez, de ha megnézzük, hogy a befektetett milliárdok egy kiesőjelölt focicsapatot eredményeztek, 1 (azaz egy darab) saját nevelésű játékossal, sok emberben felmerül, hogy azért ettől ésszerűbben is el lehetne költeni azt a pénzt, még a sporton (focin) belül is.
Nem mondom azt, hogy élvezettel olvasom a meglátásokat az irányban, hogy kit is lehet (és kell!) felelőssé tenni az elmúlt pár napnyi, időjárással összefüggő történésekkel kapcsolatban... Megpróbálok tárgyilagos lenni. Hiszen majdnem az egész ország tudta azt már szerdán,…..
VIMG 2013.03.15 22:34:13
@reálmargit: A (tűzoltóság) katasztrófavédelem természetesen a "helyén" van. Az egyik fele, az állomás helyétől 150 km-re orvosi vizsgálatra berendelve, és ennek meg felelően valahol útközben szintén a hófalak között elakadva. A másik fele pedig iskolában, igazoltatást és tömegoszlatást tanul, hogy egy tényleges vészhelyzet esetén (nagy számú tüntetés a rendszer ellen) legyen kit bevetni.
VIMG 2013.03.15 23:55:06
@percenként százhuszat verő gumibot: Igen azért kellet MA egy nagy halom katasztrófavédő (tűzoltó) ruhával a hófúvásban 30 km-t autóznom, hogy azért mégse abban a farmerban rohangáljanak az embereket kimenteni a hóból, amiben tegnap orvosi vizsgálatra mentek, és a hófúvás miatt már nem értek haza a szolgálat megkezdése előtt, hogy átöltözzenek.
És mielőtt elkezdenél 2006-ozni, legalább egy kicsit utána kérdezhetnél, hogy mi szerepelt 2006-ban az önkormányzati tűzoltó kiképzési tervben, és mi szerepel 2013-ban a katasztrófavédelmi kiképzési tervben. De ha már nem néztél utána, akkor felvilágosítalak, hogy rendészeti, tömegoszlatási kiképzés kizárólag a katasztrófavédelemmé alakulás óta szerepel a kiképzésben, és nem csak hogy szerepel, hanem az egyik legnagyobb hangsúlyt is kapja.