Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kriszta73

0 bejegyzést írt és 9 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
24 órával a havazás megkezdése után előkerült Pintér Sándor belügyminiszter és kesztyűbábja, a Télügyi Kormánybiztos, Bakondi úr sajtótájékoztatójukon fényezték magukat, majd elköszöntek. Riadót rendeltek el, nincs kihirdetett vészhelyzet.A miniszterelnök Brüsszelben, a…..
Kriszta73 2013.03.15 21:44:02
@Francois77: Ennyit sikerült leszűrni belőle? Az, hogy miért lehetett akadálytalanul felhajtani a pályára még órákkal azután is, hogy teljesen beállt a forgalom, hogy miért nem adott tájékoztatást az autópályakezelő se telefonon, se a weblapján (2013-at írunk!), hogy miért kellett 15 óra a hatóságnak, hogy átvágják a szalagkorlátokat, az nem tűnt fel? Ha ilyen szelektíven olvasol, akkor már értem, miért nem érted az áramszolgáltatókat sem. :)

Nyilván tökéletes volt a figyelmeztetés ezért rekedtek a hóban az állami Volánbusz járatai is, meg maga Gíró Szász András kormányszóvivő is. De az egyszerű emberekenk ugyanakkor tudniuk kellett volna, hogy nem kelhetnek útra.

Annyira értelmetlen ez a magyarázkodás részetekről. Teljesen egyértelmű, hogy csak és kizárólag a kormány felelőssége, hogy kialakult ez a helyzet és, hogy ennyire elhúzodott a mentés, de ti elvakult hívők még egy ilyen nyilvánvaló és ezer bizonyítékkal alátámasztott ügyben is képtelenek vagytok ezt belátni. Ha egyetlen félmondattal is azt próbálod sugallni, hogy az autósok bármennyire felelőtlenek voltak, azzal azt is mondod, hogy az állam 1000x felelőtlenebb volt, hiszen a magyar állam 100%-os tulajdonában lévő Volánbusz Zrt. akkor kockára tette a gyanútlan utasai életét, hiszen ugyanolyan felelőtlenül elindította a járatait, mint ahogy az egyszerű autósok is elindultak. A két állítás csak együtt áll meg, épp ezért kár a gőzért.
Kriszta73 2013.03.15 21:51:17
@Blogger Géza:

Azért ez nem semmi. Hogy ilyen mélyre lesüllyedjen valaki, ez már valami.

Az autósok tehát hibásak amiért elindultak, hiszen tudniuk kellett volna, hogy el fognak akadni, de a Volánbusztól egyáltalán nem probléma, hogy ők a biztos elakadás tudatában is elindították a járataikat és ezzel kockáztatták az utasaik életét - hiszen legfeljebb majd kimentik ők, csak a hülye autósok miatt ez most lassabban sikerült. Érem. Az azért ne zavarjon meg, hogy az autópálya egyik oldala tökéletesen járható volt és ha nem 15 óra kellett volna a rendőrségnek a szalagkorlát elvágásához akkor az autók-buszok simán megmenekülhettek volna már rég. Továbbá ha mondjuk lezárták volna a felhajtókat legalább akkor amikor már órák óta megállt a forgalom Győrnél, talán akkkor is hamarabb ment volna a mentés.

Állati jól fizethet a Fidesz, ha ennyire gerinctelen kommenteket is bevállalsz értük, az előző rendszerben kitűnő munkásőr lehetett volna belőled. Milyen kár, hogy már csak egy évetek van.
Kriszta73 2013.03.15 22:02:18
@viragimado:

Ha te sem csak írnál, hanem olvasnál is, akkor olvashattad volna azt az Indexen megjelent cikket, amiben elakadtak leírják, hogy indulás előtt felhívták az autópályakezelőt és semmi tájékoztatást nem kaptak arról, hogy járhatatlan a pálya és ezt az autópálya kezelő a weblapján se közölte! A külföldieket is minden tájékoztatás nélkül átengedték a határon!

Szóval nem, az autósok egyáltalán nem felelősek, pont. Havazásról volt szó, nem több méteres hótorlaszokról, ráadásul március közepe van, nem január, senkinek nem kellett arra számítania, hogy az utak teljes mértékben járhatatlanok lesznek és ilyen híradást egyetlen hivatalos szerv sem tett közzé. Ha az illetékeseknek információk voltak arról, hogy ekkora gáz lesz, akkor azt nem egy egyszerű ajánlás formájában kellett volna közölni a híradó végén, hanem le kellett volna zárni az utakat, ezzel lehetett volna leginkább megelőzni a bajt. De ezt ők még akkor sem tették meg, amikor már több kilóméteres volt a dugó, autók ezrei rekedtek csak azért a hóban, mert az autópálya felhajtói még órákkal azt követően se voltak lezárva, hogy a foralom már rég beállt! Ezért az autósok egyáltalán nem felelősek, a kormánynak vannak eszközei a tájékoztatásra, ezeket csak késve vagy egyáltalán nem használta. Ennyi a történet.

Ajánlom figyelmedbe az alábbi írást: hvg.hu/itthon/20130315_Pinter_havazas_kormany_hibazott