Regisztráció Blogot indítok
Adatok
rïvïera

0 bejegyzést írt és 23 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
      Készítettek egy interjút Bajnai Gordonnal a Heinrich Böll Alapítvány berlini konferenciáján. Nagyon kulturáltan, összeszedetten beszél.  Mindazonáltal 0:29-nél egészen furcsa dolgokat kezdett mondani:   "Hungary is going in the wrong direction. The…..
Jó hírünk van a stílusos képekkel illusztrált emberevés és Mads Mikkelsen rajongóinak: az NBC hosszas tépelődés után csak kért egy második évadot is a Hannibal című sorozatból, amiben a dán színész alakítja Lecter doctort, a kannibál pszichiátert. Ez volt az utolsó olyan…..
Olvasom, elmegy, elég volt. Mint sokan mások: testvéreink, barátaink, gyermekeink. Mert mindenki próbál kicsit jobban élni, megélni: a szakács, a kőműves, a szakma nélküli, a zenész. Nagyon sajnálom, hogy mennie kell. Zenéből élt, vagy csak élt volna, de a mindenható piacnak…..
rïvïera 2013.04.02 02:29:13
@Tiborpapa: Igen, az közismert dolog, hogy a "híres magyarjaink" közül hány lett Magyarországon híres. (Kerek számhoz közelit az összeredmény.)

Persze ha külföldön sikeres lesz valaki, az rögtön a "mi híres magyarunk". Arra talán nem kéne büszkének lenni, hogy csak a saját hazájában nem tudott boldogulni.
Mindenki el van ájulva a Bioshock Infinite-től (én is), a hét játékcsaja nem is lehet így más, mint Elizabeth, akit a játékosnak ki kell mentenie a lebegő városból, Columbiából. Az első két Bioshockkal elég magányos élmény volt játszani, mert a főhős egyedül szállt szembe a…..
rïvïera 2013.03.31 20:38:39
@Guardian412: Fú de állat! :DD

Nekem linux van fenn, de rég tervezem, hogy rakok fel egy windows-t is pár játék miatt, és ez lenne az egyik, mert szerintem a grafikája kibaszottul szépen néz ki (persze ha a játszhatósága szar, akkor azon nem tud segíteni).

Gondolom azért egyszer csak végig lehet nyomni, annyira azért nem szar? Vagy annyira liberális? :)) (egyáltalán mi a lófaszt jelent hogy egy játék "liberális"? Miért kell ezt az ostobaságot már ide is behozni?)
A múlt héten éppen csak belekortyintottunk a nemzet / nemzett rímpár költői lehetőségeinek kelyhébe, és máris örök érvényű alkotások sorára bukkantunk. Nehogy valaki azt találja hinni, hogy ezekkel a szép versekkel nem lehet Dunát rekeszteni, jöjjön belőlük még egy…..
Szokatlanul korán, már egy évvel előbb elkezdődött a 2014-es választási kampány, de sajnos a hangvételben semmi előrelépés nem történt. Bajnaiék egy héttel ezelőtt előálltak egy faék-egyszerűségű képpel, ami azt ábrázolja, hogy Gordon idejében 265 forint volt egy euró,…..
rïvïera 2013.03.27 14:54:04
@csabapayne: azért az "úgy érzem" az még nem az "úgy is lesz" kategória szerencsére. Nyilván nem a szép új világ jönne el 2014-töl, ha nyernének (ill. Bajnai is megmondta hogy a sok elbaszást helyrehozni egy ciklus alatt nem is lehetne vszleg), de valahol azért el kell kezdeni.

Mentalitásbeli különbség pl. a fütéskorszerüsítési ötlet ( www.egyutt2014.hu/hirek/valodi_rezsicsokkentes_tisztabb_kornyezet_tobb_ezer_uj_munkahely.html ). Amiröl ráadásul el is mondták, hogy nem is saját ötlet, hanem egy más országokban már bevált dolgot ültetnének át. (Mondjuk ezt még csak átfutottam, nem olvastam el rendesen, de élböl szimpatikusabb mint az "adunk pénzt ingyen" jellegü hülyítések).
rïvïera 2013.03.27 22:10:21
@csabapayne: Nekem se az a bajom a mostani kormánnyal, mint a "liberálisoknak", hanem egyszerüen az a véleményem, hogy egyszerüen széjjelbasszák az országot a szinvonalon aluli minöségü "kormányzásukkal", pedig kétharmados többséggel bármilyen nagyszabású dolgot megvalósíthattak volna, senki nem tudott volna az útjukba állni (a klasszikus "a királyság az egyik legjobban müködö államforma, HA jó a király" -- csak ez éppen az ellenpélda).

Meg ugye egyáltalán nem az a helyzet hogy "lehet sejteni hogy pár dolgot nem jól csináltak" hanem konkrétan nagy erökkel basszák széjjel a gazdaságot meg a többit (most nem akarok konkrét példákkal jönni, de a legelsö ugye a nyugdíjak lenyúlása volt , ami szintén egy kurva szük látókörü húzás -- vagy vegyük csak azt, hogy egy gyakorló elmebeteget neveztek ki gazdasági miniszternek, stb stb. Vagy nemtom hogy azt olvastad-e, hogy Matolcsy közvetlen alárendeltjeinek többségének még gazdasági végzettsége sincs. Ez majdnem olyan mintha téged vagy engem raknának oda "majd belejössz" alapon)

Nem is a korrupcióval van elsösorban a bajom, hanem azzal, hogy amellett még el is basszák ami a dolguk lenne. Leszarom, nyúlják le a lóvét, de akkor legalább közben akkor rakjanak össze egy patent országot, basszameg! (Legalábbis kezdetnek már ez is jó lenne.) Az inkompetencia és a kártékonyság elegye, és ez messziröl látszik róla. (Az mszp-röl ugyanez a véleményem, egyébként.)

Én két dologból indulok ki Bajnai(ék)kal kapcsolatban: az egyik, hogy addig az egy évig amíg ök kormányoztak (az alapján amit olvastam a dologról) szép csendben elkezdték megalapozni a növekvö gazdasági mutatókat, ill. a lehetöségekhez képest (==válság) tudták annyira jól kezelni a dolgokat hogy azt még maga a nagy Orbán Viktor is elismerte, ami azért kurva nagy szó. (*)

A másik, hogy (ha eltekintünk ezektöl a kampány-megnyilvánulásoktól), ö jelenleg az egyetlen, aki interjúkban tud normális hangnemben, tárgyilagosan és érdemben beszélni, és nem folyamodik szándékos hazugságokhoz hogy másokat befeketítsen (nem összekeverendö azzal, hogy megmondja a véleményét).

Nyilván ezért az utolsó mondatomért majd mindenki elküld a picsába, de akkor is, nem lehet nem észrevenni hogy egy sokkal egészségesebb hozzáállást képvisel a csávó, mint a nagy többség.

A házszigetelés-projektet pedig abból a szempontból is jó ötletnek tartom, hogy az is egy más mentalitást tud(na) elültetni az emberek fejében: azt, hogy saját maguk tudnak a körülményeiken javítani, és az állam ebben partner, ellentétben az ilyen "rezsicsökkentés"-típusú parasztvakításokkal.

Azt pedig nem tudom elképzelni, hogy bárki azt gondolná, hogy a rezsicsökkentésböl majd pozitívan fog kijönni hosszú távon. Szerintem mindenki kurvára tudja, hogy ez valójában annyit jelent, hogy max. 1-2 hónapig valamivel kevesebbre jön ki. (Csak ha valakit folyamatosan szopatnak, az már annak is örül, ha legalább öt percre kiveszik a szájából a péllót, bocs a hasonlatért :))
rïvïera 2013.03.27 22:22:03
@Gyilkos+Garázda+Gázoló+Adócsaló=Orbán_szektája: ott a pont.

Meg ugye emlékezzük a nem is olyan rég kiszivárgott mszp "programra", ami gyakorlatilag csak arról szólt, hogy tovább mélyítsék a jobbos-balos szakadékot, érzelmi kérdést csináljanak az egyéni politikai állásfoglalásból, és vigyék tovább a "két nagy párt van, döntsd el melyik oldalon állsz foggal-körömmel" mentalitást. Kibaszott felháborító.

Mindkét pártnak ugyanott lenne a helye, véleményem szerint.
Kissé elmaradt mostanság a blogolás, de ennek nem csak lustaságom volt az oka, hanem egyszerűen nem találtam olyan témát, amiről kedvem lett volna írni. Van néhány általánosabb téma talonban, és úgy is volt, hogy a napokban írok az egyikről, de "hálistennek" a tegnapi (illetve közvetve a mai) napi…..
rïvïera 2013.03.26 11:16:37
@zajos1: @Kotnyél: Kotnyéllel értek egyet -- ez az "elveszik a román gyerekektöl a tízórait" ez kb. ugyanaz a stílus, mint az itthoni IMF-ellenes hirdetések. Aztán persze kiderült, hogy egy szó sem volt igaz az egészböl (mármint az IMF "követeléseiböl").

Amennyit hallottam a dologból, Ponta Orbán Viktor romániai populista megfelelöje, úgyhogy ez nem nagy meglepetés.

A témára visszatérve: lehet hogy ez a "plakát" demagóg, de sajnos van igazságtartalma. Az utóbbi 2 évben kurvára felment az élelmiszerek ára (ill. mindennek az ára kúszik folyamatosan felfelé, miközben a világ többi része jön ki a válságból).
Egyetlen nap, és az országos hókáosz kapcsán is csodálatosan megmutatták Orbánék, hogy milyen sajátosan gondolkodnak a magáncégekről. Utálják, szívatják, köpködik és adóztatják őket, de azért a kapacitásaikat, szolgáltatásaikat szeretik/szeretnék (ki)használni. 1,…..
rïvïera 2013.03.16 23:35:10
@Fejesrob: Az én információim szerint a "technokrata" libajnaiék egy éve alatt mentek úgy nagyjából rendben a dolgok (vagy mondjuk inkább úgy, hogy kezdtek talán rendben menni), illetve mostanában ök az egyetlenek, akik olyan viselkedést produkálnak, amiröl azt gondolom, hogy egyedül az elfogadható. (Más szavakkal úgy tudnám mondani, hogy belölük nézem azt ki, hogy lesz itt valamiféle "kultúraváltás" végre, mert a gumicsizmás parasztokból meg a gerinctelen tolvajbandából már kurvára elegem van, évtizedek óta). Túlzottan nagy illúzióim vele kapcsolatban sincsenek, de ö még egy Hófehérke a többihez képest (ill. vannak még érintölegesen mellette szóló dolgok, mint pl. a tucatjával megnyert libás perek száma). Bárcsak már pár évig egypár kurvára-nem-karizmatikus technokrata unalmas csávó üzemeltetné ezt az országot, hogy ne fulladjunk bele végképp a saját szarunkba. (Bár, hogy akár Orbánt vagy Gyurcsányt a nyugdíjasokon kívül még más is hogy tudja "karizmatikusnak" találni, az nekem végképp rejtély.)
rïvïera 2013.03.16 23:40:26
@Omelette du fromage: A Telenor nem leszarta az elöfizetöit, vagy "az embereket" általában, hanem (valószínüleg) felmérték a helyzetet (értelmetlen SMS amivel a kormány csak magát akarja fényezni versus egy kis riposztlehetöség), és ez alapján dönthettek úgy, ahogy. Nem hinném hogy bárki bármilyen formában károsodott volna a döntésük miatt.
rïvïera 2013.03.17 02:19:23
@val: Mivel nem én vagyok a Telenor, ezért írtam feltételes módokat. Azt meg nem tudom, hogy milyen extrahaszonra gondolsz, mivel a finom célzás megvolt a kormány részéröl (ti. hogy kurvára nem akarnak érte fizetni és valószínüleg nem is fognak.)
24 órával a havazás megkezdése után előkerült Pintér Sándor belügyminiszter és kesztyűbábja, a Télügyi Kormánybiztos, Bakondi úr sajtótájékoztatójukon fényezték magukat, majd elköszöntek. Riadót rendeltek el, nincs kihirdetett vészhelyzet.A miniszterelnök Brüsszelben, a…..
rïvïera 2013.03.16 16:39:02
@katasztrófavédelemi rendelhárító rohambrigád: Igen, az kb. lehet tudni, hogy ha a belügytöl ilyen sms-t kapsz, hogy "Segítünk!", akkor kb. baszhatod :DD
rïvïera 2013.03.16 16:47:33
@Virág et.: köszi a kimerítö választ helyettem is :)
rïvïera 2013.03.16 17:10:15
@jog-ász: +1