Regisztráció Blogot indítok
Adatok
zsmaria

308 bejegyzést írt és 19 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Hiperbaba Átmeneti szünet 2017.10.16 08:41:49
Kedves olvasóim, barátaim, rokonaim. Úgy döntöttem, átmenetileg szüneteltetem a blogot, bár való igaz, mostanában amúgy sem írtam.  Hogy miért? Mert semmire nincs időm. Ha van, alszom :) Mert most inkább megélni és nem megírni szeretném ezeket a csodás első hónapokat, a sok-sok első pillanatot, a…..
Hiperbaba #Boldogság 2017.07.19 08:40:26
Csak egy átlagos kétgyerekes családos hétköznap, amikor... ... a kicsi egész nap nyűgös, csak kézben nézelődve van csendben vagy ha szopizhat ... a nagy másfél hete ágynyugalomra van ítélve, mert begyulladt a csípőízülete (komolyan, 3.5 évesen van ilyen, mi sem tudtuk) Gondold el, hogy milyen…..
Kicsit megkésve írok, épp egy hónapja volt a nagy esemény, dehát istenem, nem kétgyerekeseknek találták ki a blogolást :D Örülök, ha aludni, enni, inni, fürdeni tudok és 1 hét alatt megbeszélni 1 témát a férjemmel :) Szóval... Tádáám. Íme Áron baba. Született 2017.05.16-án reggel 8.56-kor. 3560…..
Hiperbaba Programom van 2017.05.12 11:11:58
Vagyis programozott császárom :) Összevissza és kicsit káoszos volt az utolsó két nap. Tegnap CTG-n voltam, utána gondoltam, megnéz az orvosom (méhszáj, babuci, ilyesmi) és átbeszéljük a jövő heti lehetőségeimet. Ha már 2.5 hete nem beszéltünk, feltételeztem, így szülés előtt még szokás egyszer…..
Hiperbaba Feszültség 2017.05.09 12:19:36
39. hét. Jöv héten ilyenkor legkésőbb már a szülőszobán leszek. De addigis: tűkön ülök. Nem tudok koncentrálni. Feszült vagyok. Sőt, feszül a hasam is, kemény, mint a beton már napok óta. Ha kicsit eszem vagy Áron kicsit mozog odabent, úgy érzem szétrepedek.  Volt pár fájásom múlt héten (pont mint…..
Hiperbaba Kis éji vallomás 2017.05.05 13:47:35
Hajnal van, körülöttem minden csendes. Amerre nézek, sötét, halványan a másik szobából még fel-felsejlik az éjjeli fény különös, hideg-rideg kékje. Csak a szuszogásotok hallatszik, amit néha meg-megtör egy hangosabbra sikerült sóhajom. Nem tudok aludni. Szüntelenül jönnek-jönnek a jósló fájások és…..
Hiperbaba Anya várakozni tanul 2017.04.30 19:40:01
Ismét rá kellett jönnöm, milyen könnyen tanulok és gyorsan felejtek :) Azt hittem, már Ádámnál megtanultam a leckét, megtanultam elfogadni, türelmesen várni, beletörődni, hogy vannak olyan dolgok az életben, amiket nem befolyásolhatok. Rájöttem erre akkor, amikor rá és egy sikeres lombikra vártunk.…..
Hiperbaba Visszaszámlálás megint 2017.04.19 13:52:49
36. hét. Innen is látszik, mennyire rég írtam blogot. Hiába, a második terhesség ebben is nagyon különbözik az elsőtől. Míg az elsőnél azért félidőtől már nagyon fókuszáltam a tudatos pihenésre és felkészülésre, most versenyt futok az idővel, hogy még a szülésig mindenféle dolog beleférjen az…..
Döbbenet, de beléptem a harmadik trimeszterbe. Pedig nemrég volt, hogy elbénáztuk a gyógyszer adagolást, nemrég kezdte Ádi az ovit, nemrég szomorkodtunk, hogy jött a hideg meg a tél.  És lám, huss, elszaladt az idő, újra itt a tavasz, süt a nap, a hasam pedig rendületlenül nő. Ha nem írnák az okos…..
Már megint vérszegény vagyok. Meg sem lepődöm. Bár az igazat megvallva próbáltam elkerülni, már a terhesség elejétől szedek emelt adag vasat, de még ez sem volt elég. A II. trimeszteres vérvételen pont ugyanolyan gyatra értékeket produkáltam, mint az első terhességemnél. Az orvosok persze előbb a…..
Hiperbaba Mégis valami más 2017.01.21 20:24:18
Hasonlóan indult mindkét terhességem. Várható volt, hogy hasonlóan is folytatódik. De mégis, ez most valami más. Anno Ádámnál is leírtam, hogy a pocakomban való viselkedése alapján milyennek képzelem, milyen személyiséget képzelek el hozzá és hogy önbeteljesítő jóslat volt-e vagy sem, nem tudom, de…..
Furcsa volt ez a hét. Ádám 3 hét betegeskedés után megint elkezdte az óvodát és emiatt vagy emellett, magam sem tudom, de mérhetetlen melankólia lett úrrá rajra egész héten. Újra be kellett szoktatni, péntekre jutottunk el odáig, hogy sírás, könnyezés nélkül menjen be a csoportszobába. De nem is a…..
Az elmúlt egy hónap történései időrendben: Az első tüszős mandulagyulladás a gyereknél Nem volt egy leányálom, az biztos. Szegény gyerek, sajnáltuk rendesen. Azt hittük, ha ezen túl leszünk, egy ideig nyugi lesz. Háhá. Nyilván nem lett. A mandulagyulladással kezdődött és jó egy hónapig pár napos…..
Hiperbaba Bakancslista 2016.12.12 14:20:12
Megmosolyogtató, meghatódós lista arról, hogy az élet apró örömei az igazán fontosak. Íme 60 dolog, amit a diapers & daisies honlap szerint egy gyereknek 6 éves kora előtt meg kellene tennie.  /dőlttel jelölve, ami nálunk pipa/ Buborékokat fújni és kergetni. Bogarakat…..
Nagyon összejött nekünk ez az idei ősz: óvodakezdés, hazahozott bacik tömege, én a problémás terhességemmel és a legyengült immunrendszeremmel. Szinte borítékolható volt, hogy Ádám után előbb-utóbb eljön az a pillanat, hogy én is rendesen kidőlök a sorból. Hát itt a pillanat. 3 hete nem jövök ki…..
Hiperbaba Csak óvatosan 2016.11.30 20:48:29
16. heti ultrahang eredmények: csodás, álmos, cuki kukacos babóca, akivel minden oké. Megvan mindene úgy, ahogy kell. Hasadéknak semmi nyoma, a doki elnézést kér, hogy a "gyanú" miatt ilyen rossz napokat szerzett nekünk. Nem kell továbbmennünk semmilyen vizsgálatra. (huhh...) A vérzésnek okát nem…..
Hiperbaba Apróságok 2016.11.24 23:29:56
Az elmúlt két hét "apróságai": Életünk zanzásítva: Csőtörés, avagy hogy önti el a víz másfél óra alatt a lakás 70%-át Másfél óra. Mindösszesen ennyi időt voltunk ugyanis távol egyik este és mire értünk haza? Hogy 4-5 cm vízben úszik a lakás. Az első sokk után az egyetlen száraz szobában…..
Vártam a 12. heti ultrahangot, mint a Messiást. Az utóbbi 2-3 hétben rossz érzésem volt, rosszakat álmodtam és amennyire pozitív volt Ádámmal a babavárásom, most annyira negatívnak éreztem magam. Aggódtam, hogy valami baj lesz. Kétségbeesésemben már azon gondolkoztam, hogy szívhangfigyelőt veszek és…..
Kicsit rólam és ketteskéről: ma hivatalosan is rendbe jöttem, vagyis a hiperstimuláció lecsengett. Víz nincs már a hasamban, a vérképem elfogadható, még pár napi clexane injekció és befejeztük :) A baba rendben van, 7 hetes és 4 napos kis babszemecske :) Legközelebb 1 hónap múlva találkozunk vele…..
Hiperbaba Együtt dobban a szív 2016.09.20 23:19:08
A legnagyobb rendben vagyunk. Juhuuu. El sem hiszem. Jól érzem magam. Ha nem lennének szuperérzékeny-lufi lökhárítóim, néha már-már el is feledném, hogy terhes vagyok :) A hasam visszaállt nagyjából az eredeti méretére, víz még van, de nem sok. A torkom is oké. És ma voltunk ultrahangon is:…..
A hasam egyre kisebb. Már inkább nézek ki ducinak, mint terhesnek. Kevésbé feszül, inkább plötty :) A hidegrázás-fájdalom elmúlt, maradt egy enyhe, állandó torokkaparás és egy kis fejfájás/fogfájás. Pár nap és ez is rendben lesz. A vérképem oké, csak egy kis süllyedési gond van a torokbaj…..
Jajj. Azt hittem, már nem jöhet durvább, mint a hiperstimu. Azt hittem, jó vagyok, elkezdett lemenni a víz, megúsztam a kórházat, egész jól kezeltem ezt a mostani betegséget. Tényleg úgy gondoltam, túl vagyunk a nehezén. De ezt figyeld: - kedd délután a torokkaparásom bedurvult, pillanatok alatt…..
Hiába vágytam rá nagyon, hogy életemben legalább egyszer sikerüljön rendesen teherbeesni vagy legalább rendes terhesnek lenni, úgy tűnik, a szervezetem csak egy módot ismer :) Azt gondoltam és mindenki azt is mondta, hogy a második terhesség más, mint az első. Hát nálam eddig eléggé hasonló: -…..
És elérkeztünk a harmadik lombik kísérlethez. Előzmények: - az előző kezelés sikertelensége kicsit taccsra tett lelkileg, de egy jó pszichológusnak köszönhetően úgy érzem, helyreráztam a gondolataimat és abszolút pozitívan állok neki ennek a menetnek, lesz, ami lesz alapon - azért persze, hogy ne…..
Avagy egy majdnem három éves kedvenc játékai. Régen szedtem össze az aktuális kedvenceket, íme egy gyűjtés furcsa, ám annál szórakoztatóbb ízlésű fiam kedvenc játékaiból az elmúlt időszakban. Kedvenc játékok tengeren, nyaralás alatt:   Üvegszilánk - hát igen. 2 hetembe és kemény munkámba, sok…..