Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Felőlény

0 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Részletek az október 3-ai választási műsorból. ..
Felőlény 2013.03.14 22:29:21
"ha üldözési mániában szenvedsz, még nem biztos hogy nem üldöznek"

... hogyan tegyünk tönkre egy országot? Régen hadseregekkel rendezték le a dolgokat. A modern világban, Európában ez már nem járható út. Egyébként is, lehet hogy a célország visszavág. Mint például a pozsonyi csatában (907 július). Az egyesített európai haderő a magyarságot akarta kiszorítani az elfoglalt területekről. Nem sikerült nekik. Nagyon nem.
Maradnak az egyéb eszközök, gazdasági, kulturális.
Gazdasági. A sokat szidott átkosban felépítették az országot, volt mezőgazdaságunk, valamennyi iparunk. A keleti piac többet fel tudott szívni, mint amennyit tudtunk termelni. A „tovaris konyec” felirattal és a mögötte levő politikai viselkedéssel sikerült elveszítenünk, hogy nyugat európa elfoglalhassa. Jött a privatizáció, és ment az ipar. Mondjon valaki egy magyar ipari nagyvállalatot! Jött az eredeti tőkefelhalmozás. Párolgott a nemzeti vagyon, és létrejött néhány magáncég. És megjelentek nyugati cégek. Olcsón felvásároltak vállatokat, majd bezárták és a piacra már a saját termékeiket juttatták, szóval a magyar termelőegységek piacát vették csak meg. És jöttek a multik. Létrehozták az összeszerelő üzemeket, gyakorlatilag bérmunka folyik, és már látni hogy terjeszkednek még keletebbre, a szétvert ipar helyén csak a munkanélküliség marad.
A jogi helyzet is elég furcsa. 23 éve nem tudták szabályozni a gazdaságot, körbetartozások, nemfizetések. Ami itt van az csak itt folyhat, tőlünk nyugatabbra sokan börtönbe kerülnének, keletebbre pedig golyót kapnának.
Pénzügyek. A rendszerváltás után nagy volt a gazdasági visszaesés, de utána kicsit rendeződtek a dolgok, kaptuk az üzeneteket, hogy minden rendben, fejlődünk. És az emberek jobban akartak élni, kölcsönöket vettek fel házak, autók, fogyasztási cikkek vásárlására. Pozitívan alakul minden, egyre jobb lesz, majd visszafizetjük. A kölcsönt ne forintban vegyük fel, mert arra magas a kamat! A deviza sokkal jobb. Az ország rettenetesen eladósodott . Mind az állam, mind a lakosság, amikor pedig „kedves” vezetőink keménykednek, „belerúgnak” a forintba, így az adósságunk még jobban megnő!!! Na akkor csökkenteni kell az államadósságot. Mondjuk a magánnyugdíjakat felhasználjuk erre. Csökken az adósság. Még egy rossz beszólás, a forint tovább gyengül, az adósságunk lényegében nem változott, de a nyugdíjvagyon elpárolgott. Hm, a Nemzeti Banknak jelentős a valutatartaléka.... Az ingatlanpiac is más mint a nyugati világban, nagyobb a saját lakás/ház aránya. Most a bedőlt devizahiteleknek „hála” közelíthetünk a nyugathoz.
Mezőgazdaság. Úgy gondoltam, ezt már tényleg nehéz tönkretenni. Nem elég gazdag a képzelőerőm! A magyar földet védelmezzük, nem engedjük idegen kézbe! Csak olyan veheti meg aki a közelben lakik, magyar, van papírja a mezőgazdasági ismeretekről és egy bizottság előtt ezt bizonyítani is tudja. Tehát az irányítja a föld megszerzését, aki kinevezi a bizottságot.
Kúltúra. Nézzük a nemzeti ünnepeinket. Március 15. A forradalom lángjai már egész Európában kihunytak, de a magyarság még mindig küzdött, végül mi is elbuktunk.
Augusztus 20, na ezt elég sokszor felülírták. Most az államalapítás ünnepe
Október 23. Magyarország felkelt az elnyomó kommunista vezetők és a megszálló oroszok ellen. A fél világ szurkolt értünk, buzdítottak. De a segítség csak ennyi volt. A megcsonkított, kirabolt (először a németek, utána az oroszok/románok, majd jöttek a béketárgyalások, ahol megalázóan nehéz jóvátátelt nyomtak az ország nyakába, miközben az ország az anyagi veszteségeken kívül hatalmas emberveszteséget is elszenvedett) országnak esélye sem volt a hatalmas Szovjetúnióval szemben.
Ezek nem sikertörténetek. Miért nem ünnepeljük a pozsonyi csatát, ahol a magyarság megmutatta erejét? Mert valakiknek jobb ha a vereségeinket sulykolják belénk folyamatosan.
Van egy nemzetiség Magyarországon amely beilleszkedése nem egy sikersztori. A magyarság erős ellenérzéssel viselkedik velük szemben, és ők sem akarnak igazán beilleszkedni. A kommunista rendszer erőszakkal próbálta beilleszteni a társadalomba, a rendszerváltásnak ők voltak az első vesztesei. A lakosságban kb 5-10% lehet az arányuk. Munkanélküliségben, büntetés-végrehajtási intézetekben 50% felett. Adómból finanszírozzák a segélyüket, a földemről pedig lopnak, duplán is eltartom őket, de az utcán ők az urak, kerüljem ki őket én. A népszaporulatuk jóval a magyaroké felett van, így a probléma tovább nő. A kultúrájuk eltér a miénktől. Lásd Olaszliszka. Egy tanár (majdnem) elüt egy gyereket, megáll segíteni, a megvadult rokonok és ismerősök, kb hatvanan!!!a tanárt kezdik ütni, a gyerekeit fenyegetni. Arra senki sem gondol hogy az áldozaton segítsen!!!! Ez nem európai gondolkodásra vall.
A Jobbik kijelenti hogy vannak gondok, erre minden más politikai erő elmondja fasisztának. Itt senkit nem szabad bántani, csak a magyarokat, ők a hibásak mindenért. Igen, mi vagyunk a hibásak mert hagyjuk magunkat! Mert a fentiek nem ölelik fel a teljes igazságot. „Meg lehet élni havi 47000 forintból.” „Nem lehet megélni havi 47000 forintból.” Milyen alapossággal tanulmányozzák át a törvényeket? (utánaszámoltam, tényleg meg lehet élni 47000 forintból. Hajléktalanszállón nincs rezsi, ingyen konyhán kell étkezi és turkálóból öltözködni.)

De biztosan csak én látom ilyennek a dolgokat, egy országot nem akarhat senki sem tönkretenni....