Regisztráció Blogot indítok
Adatok
forrimi

0 bejegyzést írt és 37 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Praxis Meg fog halni a kisfiam? 2015.03.02 09:27:41
A daganat nagyon rossz helyen van. Nem valószínű, hogy műthető és elég nagy is. De mindenképp meg kell operálni, mert különben belehal. 6 éves fiacskám december 30-án felébredt, majd mikor jött a reggeli pusziért megláttam a nyakacskáján, a pocakján és a hátán pici hólyagos…..
forrimi 2015.03.03 12:30:01
@csak néha benézek ha marhaságot látok: :)
Nagyon remélem, hogy nem praktizálsz!
forrimi 2015.03.03 13:04:15
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Magasröptű, igazán jellemzően nagyképű, a beteget és a hozzátartozóját nem parternek tekintő, magát istennek képzelő orvosi megnyilatkozás ez a hozzászólásod, ami az egész orvostársadalom reputációját nagyban csökkenti. Csak a végére:

1)Miért kellene egy egyéves kisbabát veszélyesebb (szövődmények), fájdalmas és hosszantartó diagnosztikus eljárásnak alávetni, ha van

fájdalommentes, gyors(1 perc), az ügyeletes kórházban megvan hozzá a szakorvosi és a műszeres kapacitás is. (UH)

Erre válaszolj, a többi hablaty.

Ja, hogy én ezt ott a helyszínen, a saját gyermekem érdekében kérdeztem meg, felemelt hanggal másfél óra "üresjárat" után, az bunkóság, esetleg a t. orvos/nő iránti tiszteletlenség? A kérdésem után pedig végrehajtották a szakmai protokollt. Milyen érdekes. Amúgy meg visszahívtak volna másnap.

Nem, te nagyon el vagy tévedve. Még neked sem kívánom, hogy olyan helyzetbe kerülj, hogy buta, a szakmáját nem ismerő, de nagyképű orvos lásson el egy sürgős esetben!

Erre álaszolj végre, kedves baleseti sebész (traumatológus) - ortopéd szakorvos. De lehet, hogy neurotraumatológus is vagy, igaz? :)
forrimi 2015.03.03 14:11:39
@csak néha benézek ha marhaságot látok: Most szólt a kolléga, hogy te vagy az, aki a TEP-pel, a levesescsontokkal, valamint a kézsebészettel is hadilábon állsz.

Köszönöm a vitát, teljesen elbeszéltünk egymás mellett, de hajrá!!! Csak szakmai javaslatként: tudod a diatermiás készüléket, az elektrokoaguláció alkalmával is úgy kell hassználni, mint régen a szikét, nem szabad, hogy remegjen a kezed. Az alkohol nem segít...
Most, hogy így tudom, hogy ki vagy, sajnálom, hogy nálom kollokváltál!
… de állta a sarat. A Szegedi Kattintós egyszer már behatóan foglalkozott a miniszterelnök és a sport kapcsolatával, ám ezúttal nem egy baráti látogatás erejéig tért be egy csapathoz, hanem nyilatkozott saját csapata saját honlapjának. Mivel a felcsúti Puskás Akadémia stadionja…..
forrimi 2015.03.02 10:54:48
@Trackers: Számomra az a megdöbbentő, hogy valaki nem érzi, azért mert egy miniszterelnök LÉNYEGTELEN focikérdésekben megnyilvánul, azonnal a sporthíradóban kell erről hírt adni.

Angela Merkel sem hír a német közszolgálati sporthíradóban, ha hasonló lényegtelen interjút ad a saját maga alapította szervezet weblapjának.

Persze nem demokratikus viszonyok között a semmilyen hírértékkel sem bíró miniszterelnöki nyilatkozatról tudósítani kell!
Kedves Trackers! Kérdezz meg egy szakújságírót, hogy ebben a nyilatkozatban mi volt a hírérték.
Tegnap este érdekes interjút hallottam az ATV-n. A digitális újságírás egyik legjobbjával, Tóta W. Árpáddal beszélgetett Rónai Egon. A hvg.hu fullánkos tollú munkatársa kitűnő cikket közölt arról, hogy a közszolgálati médiumok tervezett átalakítása kiváltja-e majd a…..
forrimi 2015.02.16 16:49:31
Egyrészt igaza van eloi-nak. Másrészt valóban el kellene gondolkodni azon, hogy a "mire gondolt a költő" nagyon maradi szövegértelmezési technikáját bárhol, bármikor alkalmazzuk. Mert a posztoló tudni véli, hogy orális kényeztetés áll az ikonikussá vált mondat hátterében, ezt bizonyítottnak is véli, hiszen "a Kossuth-díjas költőtől" tudta meg kocsmai poharazgatás közben ezt az információt. Ez bizony lehet igaz, perszes lehet hamis is. Az azonban elszomorító, hogy egy olyan újságíró, aki még az ÉS-ben is dolgozott, számonkér egy másik újságírót egy olyan tudásról, amelyet a vers keletkezéstörténete nem igazol, csak sztoriznak róla a művészurak... De ami ennél is rosszabb, sajnos még mindig a 60-as évek beli irodalomfelfogást visszhangozzák sokan a médiában. Pedig legalább az irodalommal foglalkozó újságírók tudhatnák, hogy a szöveg a befogadó olvasása által éled fel, így a befogadó és a szöveg interakciója az izgalmas, illetve az az interpretáció, ami ennek az interakciónak a során megszületik. Ez azt jelenti, hogy sem a szerző szándéka, sem a szöveg keletkezési körülményei nem érdekesek. Egyedül az olvasó, a befogadó értelmezése, értelmezései (!) az érdekesek, nincs jó vagy rossz, jobb vagy rosszabb, értékesebb vagy értéktelenebb, elsőosztályú vagy másodosztályú értelmezés. Éppen ezért ebben a cikkben megfogalmazott ledorongolás - finoman szólva is - intimpistáskodó gőgösségre vall. - Értelmezésem szerint :-) Persze, jól elvitatkozhatnánk az 'érik a szőlő, hajlik a vessző, bodor a levele', vagy Vitéz Mihály: Tulipánhoz/ Tartózkodó kérelem című versének sorairól: 'Ajakid harmatozása: Sok ezer gondot elűz' ( melyik ajkakról van szó? Függőleges, vízszintes, ...)
Még néhány nap, és nálunk is látható lesz a nagysikerű bestseller moziváltozata. Romantika vagy erőszak? Szerelem vagy aberráció? Debra Fileta nagyon pontosan rátapint a lényegre, amikor arra keresi a választ, mit is gondoljon egy keresztény az egész jelenségről. Meg kell…..
Szokatlanul őszintének hatott Lánczi András interjúja az InfoRádióban. A Századvég Alapítvány elnöke nem finomkodott. Kimondta azt, amit a kormánypárti politikusok be nem vallanának a nyilvánosság előtt: „Amit az egyik politikai célnak nevez, azt a másik korrupciónak.”…..
forrimi 2015.01.29 22:42:44
@Kabai Domokos Lajos: Alapvetően egyetértek, inkább pontosítanék. Elméleti értelemben a kommunikáció nem lehet "meta", legfeljebb a kommunikációról szóló diskurzus vagy inkább valami egészen más spiritiszta gyakorlat :). Ki kell mondani, hogy a posztoló itt rosszul használta ezt a kifejezést. Éppen az a lényeg, hogy Orbán Viktor nonverbális kommunikációja nemcsak protokolláris szempontokból tekintve vállalhatatlan, hanem komoly hitelességi kérdéseket is felvet. A szolgák szolgája (a miniszterelnök) nem önmagát képviseli, hanem a nemzetet, és az őt megválasztó több millió polgárt, ezért az egyetemes viselkedési szabályokat be kellene tartania. Egyénieskedő taplósága azonban azt mutatja, hogy a demokrácia "ethosz"-ára fittyet hány. Ez a "gesztus", a fittyethányás gesztusa érdemelne igazán elemzést.
Jóvátehetetlen károkat okozott a közszolgálati médiában az Orbán-kormány, mégsem sikítanak a magyar polgárok amiatt, amit az ő pénzükből művel a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alapnak (MTVA) keresztelt vízfejű intézmény. Azon kívül, hogy a kormány…..
forrimi 2015.01.15 10:03:25
@nohabgm63: A hozzászólásod második felével alapvetően egyetértek. Azzal viszont nem, hogy egy szegedit nem érdekli Vásárhely. A megyei lapok ezért csinálják jól. Szeged - Vásárhely - Makó szimbiózisban él, sőt pl. Szeged hasonlóan működik mint Budapest abban a tekintetben, hogy a közelebbi nagyobb városok és kisebb települések szinte agglomerációs bázisként szolgálnak Szeged számára. De a régióban mindig is nagyon fontos volt Szeged - Békéscsaba - Gyula kapcsolata, migrációi. A szegedi egyetem, az orvosegyetem, a tanárképző főiskola ebből a RÉGIÓBÓL ÉLT- ÉL és a klinikák. Ezek a kapcsolatok a fejekben a mai napig megmaradtak. Így teljesen természetes, hogy egy békésszentandrási jobban figyel Szegedre, mint Budapestre. Ja és még valami ,a körzeti stúdiók a 70- es évektől kezdve dokumentálták a vidéket dokumentumfilmjeikkel nem pesti sztereotípiák alapján. Ez 2011 óta megszűnt...
forrimi 2015.01.15 20:11:17
@nohabgm63: A 20. évfordulóra megjelentetett emlékkönyvben egy nagyon igényes filmográfiát is közöltek az összes dokumentumfilmről. 2010-ig, tudtommal az MTV Szeged saját archívumában beta kazettán tárolták ezeket a pótolhatatlan értékeket. Nem tudom mi lett velük. Ladik Katalin és további kiváló művészek, sőt több vajdasági érintettségű riportfilm is készült. Bán János, akit annak idején Budapestről Szegedre száműztek , nagyon színvonalas műhelyt alakított ki. Többkamerás színházi közvetítések, képző-, zeneművészek bemutatása, felkarolása stb.stb.
Amikor életemben először hallottam szarvasbőgést, nem alkonyat volt és nem is hajnal, hanem fényes nappal, a Börzsönyben. Amikor nagyon beindulnak, előfordul, hogy nappal is és egész éjjel is bőgnek. A szarvasbőgés nemcsak a vadászoknak, de a természetjáróknak is hatalmas…..
2013 nyarán Földesi Ferenc, a Kézirattár vezetője egy kéziratot nyomott a kezembe „esetleg érdekelhet téged!” felkiáltással. A kézirat valóban érdekesnek bizonyult, s mivel a könyvtár – nehéz anyagi helyzete miatt – nem tudta megvásárolni, talán nem haszontalan röviden bemutatni a vételre felkínált,…..
forrimi 2014.02.11 10:32:42
@HgGina: Ott a pont. Meg talán nem ártana egy szemléltető ábra sem az írásban taglalt különböző példányok összefüggéseiről. Mert ha már blog, akkor a szemléltetés az egyik legjobb módszer a tudományos ismeretterjesztéshez. Még egy fontos dolog: miután a szerző foglalkozik a 10 fennmaradt nyomtatott példánnyal és az eddig ismert "négy egykorú kéziratos másolattal", áttér a fő témára, a 18. századi másolatra. Feltételezi, hogy "Padányi Bíró Márton (1693–1762) veszprémi püspök írta / írattatta le a Hess-féle szöveget 1752-ben". Ennél többet nem tudunk meg a keletkezéséről, csak a későbbi tulajokról. Néhány kérdés ami felmerült, ha jól értelmezem a szöveget.

1) A tárgyalt 18. századi kézírásos másolat elődje egy lipcsei (autográf?) kézirat másolatának 18. századi másolata?

2 Mi tudunk a lipcsei másolatról, ha jól értem semmit.

3)A 18. századi másolatot hogy tudták Veszprémben elkészíteni?

4) A köztes másolat hol lehet? Mi tudunk róla?
Megszállta a szentlélek az általában egy farönk empatikus képességével rendelkező Állami Autópályakezelő Zrt.-t, akik egy ellopott autó után is képesek a tulajt megbüntetni. Most hogy a véletlenül egy hete előrejelzett rendkívüli havazást semmilyen szinten nem sikerült…..
forrimi 2013.03.15 17:32:45
@Fenimore: Most az a baj, hogy szóltak??? legalább ezen ne idegeskedjen legalább ezen senki
forrimi 2013.03.15 17:39:36
@Fenimore: Nem csak az nyugodhat meg, hanem az is aki már hazaért, a mai napon de éjfélkort lejárt a matricája. Igazábó az a bosszantó, hogy a pozitívumot sem értékelhető a homárnál...
Militia Christi Habemus papam! 2013.03.14 08:43:13
A vártnál talán kicsit gyorsabban, megnyugtató módon pedig az elemzők (akik habitustól függően összevissza tippelgettek) elképzeléseitől eltérő pápánk lett. Az egykori Jorge Mario Bergoglio Buenos Aires-i érsekről, aki tegnap este óta Ferenc pápa, sokat fogunk olvasni a…..