Regisztráció Blogot indítok
Adatok
hibrid

0 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét emelkedik a megbetegedések száma, az országok lezárták a határokat, utazni már alig lehet. Kétségtelen: A második hullám(évad) elkezdődött. Hogyan tudjuk ezt kezelni, és mi várható a jövőben?..
hibrid 2020.09.06 00:35:15
@Reding Roli: @Exploiter: A CFR-en azért nincs túl sok értelme vitázni, mert ezek a halálozások soha nem látott intézkedések mellett születtek (még a svédeknél is, hiába példálóznak velük). (Remélhetőleg) soha nem tudjuk meg, mekkora lenne ezek nélkül, mondjuk, ha teljesen szabadjára engednénk és a kórházi ellátásra szorulók 90%-a kint maradna a kapu előtt. Nem csak a Covidosok, hanem úgy általában. Divat most hasonlítgatni a szezonális influenzához. Csak jelzem, hogy a Covid CFR-ek ezek mellett az intézkedések mellett akkorák amekkorák, ami így is kb. egy nagyságrenddel nagyobb az influenzánál. A szezonális influenza ilyen intézkedések mellett több nagyságrenddel kevesebb embert vinne el évente, mint jelenleg.
hibrid 2020.09.06 01:56:50
@s: Én is kb. azt látom, hogy nem akarnak bevállalni (nincs lehetőség?) még egy fix 10% mínuszt, ezért úgy döntöttek, rizikót vállalnak, hátha több emberáldozattal kisebb GDP eséssel meg lehet úszni, de ezt szerintem se nyerhetik. Amikor megtelik a híradó a kórházi képekkel, jön majd az ijedség és befagy az ország. Több halott lesz és még nagyobb bukó. Ez amúgy nem gondolom, hogy OV fejéből pattant ki, azért hiszi, mert most sok kormány azt hiszi. Csak remélni merem, hogy van alapja az optimizmusuknak járványügyi szakértői oldalról is...
hibrid 2020.09.06 02:21:51
@s: Kár ezzel most orbánozásba átmenni, kb. egész Európában normál iskolaindulás volt.
A többivel egyetértek, csak még szarabb a helyzet. Nem kell a tanárok harmadának kiesni, hogy bezárjon egy iskola, egynél is azonnal be fog zárni, pont azért, hogy ne essen ki a harmada. Pár hét és azt se fogjuk tudni, melyik iskola van épp zárva vagy nyitva. Káosz lesz a köbön. Elfogadom, hogy a gazdaság nem megy, ha otthon kell lenni a gyerekkel, pont ezért inkább azon kellett volna nyáron agyalni, hogy lehetne viszonylag stabilan megoldani a felügyeletre szoruló gyerekek iskolába járását (jellemzően alsósok), a középsulikat, felsőoktatási intézményeket meg teljesen felesleges volt megnyitni, úgyis be kell zárni hamarosan. A gyakorlati órákat át lehet tolni második félévre is. Nyilván ez is trágya és ezer sebből vérző módszer a normál menethez képest, de aki azt hiszi, hogy ez normál menet lesz az álomvilágban van.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
hibrid 2016.09.30 21:11:55
@Nagy kámpics:
Én ezt szoktam ajánlani mindenkinek, akinek megfordul a fejében, hogy esetleg nincsenek-e gondjai az alkohollal. Ez alapján elég jól be lehet lőni, hol tartasz; sokan észbe kaptak már azok közül, akiknek a kezébe nyomtam. Meg kell fogni az elején.

i2.wp.com/ahangoverfreelife.com/wp-content/uploads/2014/10/Disease-of-Alcoholism-Chart-screen.gif

@ onderon
Persze hogy drogfüggőség. Az alkohol drog. Senki sem vitatja ezt.

@morpho
A 10 év tévedés. Nem akkor vagy alkoholbeteg, amikor már reggel is kéri a szervezeted. Akkor már nagyon nagy a baj. A lábon lévő fekély sem akkor válik fekéllyé, amikor már tenyérnyi.

@jozanakaroklenni
A bejegyzéseidből úgy tippelem, hogy te a pirosba csúszás körül vagy 24 évesen, mindenképp itt volt az ideje lépned. Ha most nem fogod meg valahogy, később iszonyatosan nehéz lesz.
hibrid 2016.09.30 21:26:12
@para_noir: Nagyon úgy tűnik, hogy neked nincs fogalmad az alkoholizmusról.

Igen, előfordul, hogy valaki leteszi az alkoholt úgy, hogy "nem vesz több piát". Az esetek messze túlnyomó többségében viszont kizárt, hogy segítség nélkül (gyógyszer, mentális támogatás-kezelés) el lehessen dobni akárcsak egy közepes alkoholfüggőséget is. A dohányzásról és az alkoholról való leszokás között kb. akkora különbség van, mint egy kavics és egy malomkő között. Milliószám vannak volt dohányosok, akik segítség nélkül 20-30-40 év után leteszik a cigarettát egyik napról a másikra (köztük én is). Mindenki ismer ilyen dohányosokat, viszont senki sem ismer ilyen alkoholistákat. Szerinted miért? Az akarat kell, ez nem kérdés, csak te azt hiszed, hogy az akarat elég is. Na ez nagyon nem így van.
Szia. 24 éves vagyok, lány, és 3 éve alkoholista. Nem annyira az emberek "szórakoztatása"/okítása, de inkább a magam, és a sorstársaim segítése miatt kezdem el írni ezt a blogot. Sok korombeli fiatal küzd ezzel a problémával, akár úgy, hogy bevallja magának, akár úgy, hogy nem. Szeretnék nem inni.…..
hibrid 2016.09.30 20:23:59
@piroshangszóró:
Öt perc guglizgatás-olvasgatás is elég lett volna ahhoz, hogy ne beszélj badarságokat. Igen, előfordul, hogy valaki leteszi az alkoholt úgy, hogy "nem vesz több piát". Az esetek messze túlnyomó többségében viszont kizárt, hogy segítség nélkül (gyógyszer, mentális támogatás-kezelés) el lehessen dobni akárcsak egy közepes alkoholfüggőséget is. A dohányzásról és az alkoholról való leszokás között kb. akkora különbség van, mint egy kavics és egy malomkő között. Milliószám vannak volt dohányosok, akik segítség nélkül 20-30-40 év után leteszik a cigarettát egyik napról a másikra (köztük én is). Mindenki ismer ilyen dohányosokat, viszont senki sem ismer ilyen alkoholistákat. Szerinted miért?
Elesne a 400 millió forintos Las Vegas-i szerződéstől az Attraction, ha elvállalná a szombat esti fellépést A Szépségkirálynőben, írja a mai Blikk. A bulvárlap úgy tudja, Hajdú Péter most idegesen hőbörög, mert az Attraction társulat vezetője, az ex-Hip Hop Boyz-tag Szűcs…..
hibrid 2013.06.23 21:10:32
Fánkevő Fáncsi
Azt viszont látom, hogy te bezzeg rutinos kommentelő és érvelő vagy, legalábbis annyira igen, hogy lazán ignoráld a másik tucat jellemzőt, ami miatt giccs.
S.C.-t citálnod viszont meglehetősen rutintalan volt, hiszen ő maga is azt mondta, hogy giccs. LOL.

Iszonyatosan nincs már ehhez kedvem, de akkor idelinkelem neked a Wiki definíciójából azt is, amit te kihagytál, mivel szemmel láthatólag most kezdtél tájékozódni a giccs felől, azt is a Wikiből. Teszek neked egy (X)-et is azok mellé, ami mondjuk épp passzol az Attractionre:
A giccs egyszerű érzelmi, gondolati sablonokat, kliséket közvetítő termék(X), a konzumkultúra része (X), a közhelyesség, sztereotípiák halmozása(X), túlzások, szinesztézia (hatás többféle érzékre)(X), az elvárásoknak való megfelelés(X) eszközeivel hat. Jellemző rá az eredetiség és különösség hiánya. Az élet minden területén előfordulhat, az esztétika foglalkozik vele, de nem művészeti kategória, nem rossz, hibás vagy dilettáns alkotás(X), nem antiművészet(X), vagy avantgárd (bár ez utóbbiak nyíltan merítenek belőle[1](X)). Lételeme a fogyasztás(X), célja a fogyasztói igények tömeges kielégítése(X) a befogadó érzelmi és gondolati kiszolgáltatottságának kihasználásával(X).

KB SZINTE MINDEN.

Összezavarodva te lehetsz, ha azt bizonygatod, hogy nem giccs, most meg leírod, hogy "ez a három érzelmesen giccses megbőgetős előadásuk volt".

Nem vállalok túl sokat, hiszen semmit sem vállaltam.

Nagyon tévedsz, ha azt hiszed, hogy a giccs megítélése meglehetősen szubjektív, vannak esetek, amikor az, de ez pont egy iskolapélda.
A Momiga alkotója érdekes kihívást állított maga elé: mit lehet kihozni egyetlen pixelből, egyetlen hangeffektből és egyetlen billentyűből (vagy egérgombból)? A válasz az, hogy meglepően sokat, de azért nem érdemes ilyen korlátokhoz igazodni. Az überminimalista játékban egy…..
A mai posztunkban a sokak számára kedvelt és az új blogban eddig hiányolt TD műfajnak hódolunk. Nem a legfrissebb darabok közé tartozik (fránya szünet) a Cursed Treasure - Don't Touch My Gems, viszont mindenképp érdemes említést tennünk róla. A játék felépítése nagyon…..
Az Atomix a kilencvenes évek elejének egyik legjobb logikai játéka volt. Molekulákat kellett benne összerakni atomokból úgy, hogy az egyes atomokat egymás mellé mozgattuk. A nehézséget az jelentette, hogy ha megmozdítottunk egy atomot, az a játéktérben addig mozgott, amíg falba vagy…..
hibrid 2010.01.13 17:18:58
@sundayjunkie: Amire gondolsz, az az Atomino volt inkább, ami szerintem az Atomixnél egy nagyságrenddel jobb volt (ezzel nem kisebbíteni akarom az Atomixet); az én gépemen az Atomino és a Boulder Dash miatt van fenn egy C64 emulátor :)
Pannonia Allstars Ska Orchestra – Feel the Riddim (Megadó Kiadó) A PASO az egyik legjobb dolog, ami Magyarországon történt a 21. században. Nem játszottak soha egyedi zenét, Krsa is csak szeretne néger lenni, de egy fiatal évei legszebb részét ilyentájt töltő embernek ezek…..
Jelentem, megvan az egyik alltime kedvenc flashjátékom. Kezdeném a sztorit a blog egyik első flashjátékával, a Planarityvel, amit imádtam, de nagy fájdalmam volt, hogy nem voltak benne rendes pályák, csak véletlengeneráltak. A játékban egyébként az volt a feladat, hogy élekből és…..
A Viasat3 műsorán augusztus 20-án indult el egy újabb Gordon Ramsay-műsor, ezúttal a Hell's Kitchen (A pokol konyhája) című reality, amiben szépreményű szakácsok vetekednek azért, hogy Las Vegas egyik éttermének ők lehessenek a főszakácsai. Ehhez semmi mást nem kell tenniük,…..
hibrid 2009.08.27 11:04:08
Akik itt töltöt káposztával kapcsolatban gombócról és tojásról beszélnek:
Namármost sok mindennek adhatunk töltött káposzta nevet vagy ismerhetünk valamilyen ételt töltött káposztaként gyerekkorunkból, attól az még nem lesz az. Tojás az állag miatt? A töltött káposzta töltésének a LÉNYEGE pont az, hogy tudni kell sok-sok elkészítés után, hogy a káposztába a tölteléket milyen szorosan tekerjük, hogy a rizs duzzadását éppen felvegye, viszont elég zárt legyen ahhoz, hogy az ízek bennmaradjanak. A tojás teljesen funkciótlan, sőt, éppen hogy lehetetlenné tenné a megfelelő állag elérését. Elhangzott itt a darált hús is: Csak akkor teszünk darált húst a töltöttkáposztába, ha épp nagyon lusták vagyunk. A húst szintén elsősorban az állag miatt apró kockákra kell felvágni, egyébként nem lesz a töltelék elég laza.
És bármilyen meglepő volt itt valakinek, a hús-rizs arány nyersen tényleg 1-1-nél jó, mire megfő a rizs, ez 1-3 lesz.
A jó töltöttkáposztához: Kis káposztafejek minél vékonyabb levelekkel, hús apró kockákra, ideális esetben kacsamell, 1-1 rizs-hús, lehetőleg kicsiket tölteni.
Innentől százfélét lehet készíteni.
Ha komoly férfiembereknek készül egy jó kis csákányozás mellé, csinálhatjuk kifejezetten borsosra, kockázhatunk bele füstölt sonkát, sőt a fazék alját megágyazhatjuk füstölt oldalassal és káposztanyesedékkel.
Paradicsomosan se szentségtörés, sűrű házi paradicsomlével, a főzés utolsó perceiben önteni bele, én boltit nemigen tennék bele.
Aki hordóban savanyít káposztát, egész leveleket is savanyíthat, és kipróbálhatja úgy, hogy savanyított levélbe tölti.
Tejföl is opció, más jellegű étel lesz teljesen, sokan nagyon szeretik, de igazából rátelepszik nagyon, gyerekeknek ideális.
Szóval mind nagyon finom, de tojás...
Mostanában ünnepeljük negyvenéves születésnapját a Mézga családnak, az igazi sorozatklasszikusnak, amelynek poénjai ugyanúgy ütnek, mint anno, és amelyről 1969-ben azt írta egy beharangozó cikk, "a magyar rajzfilmgyártás európai viszonylatban is jelentős…..
(Mottó, utólag:Hogy irjuk azt, hogy bammeg?1. Ha ige, sz-szel és külön, ha rémakiemelő partikula, z-vel, és egybe.2. Három ponttal.) Subject: kerdes Date: Wed, 23 Feb 2005 15:03:16 +0100 From: angelday To: zsb@mail.index.hu Bela, „3 órára kell menjek a fogorvoshoz” vs…..
hibrid 2009.05.22 10:09:19
Én olyan vidékről származom, ahol az "m"-es formát soha nem használják (nem csak az eszem-eszekre gondolok). Gyakorlatilag tizenéves koromig nem találkoztam velük, gondolom ezért is lehet, hogy igazából máig nem tudom, hogyan kell helyesen használni őket; egyszerűen nem megy érzésből. Eszek-eszem, vérzek-vérzem, ázok-ázom, lélegzek-lélegzem, vágyok-vágyom, sajnos teljes a zavar nálam ebben az ügyben...

Ha már írok, még megkérdeznék egy-két dolgot.

Van néhány ige, aminek a felszólító módja bajos. Nem sokat tudok, gyerekkoromban évekig gyűjtöttük őket a haverokkal, mindig nagy élmény volt, ha valaki újat talált :), sajnos már csak néhányra emlékszem (azt hiszem, mindegyik ik-es volt). Ilyen például a siklik, villámlik, vonaglik. Miért nincs ezeknek "normális felszólító módja?

Van még egy dolog, ami meglepett egy éve. Új szomszédunk lett, aki angol anyanyelvű, két éve tanul magyarul; csiszolgatjuk egymás nyelvtudását, én az ő magyarját, ő az én angolomat. Azt mondta egyszer, hogy "Tudod mi nekem a legfurcsább a magyarban? Az, hogy itt szinte minden főnévből azonnal igét lehet gyártani a 'z' betűvel, és a legrosszabb az, hogy gyakran teljesen esetleges, hogy mit jelent." Egyszer megkérdezték tőle, hogy szokott-e füvezni, és persze mondta, hogy minden szombaton, mert azt hitte, a füvezés nyilván a fűnyírás :)
Mennyire a magyar nyelv specialitása ez a "minden főnévből azonnal igét hegesztünk" dolog?

Világítsák meg tehát hozzáértők az elmémet!

-Ne tudd meg, baszod, most találkoztam az Armanddal már megint, vágod, azzal a pesti fasznyalóval. Most éppen valami rendkívül kedvező befeketetést próbált rámtukmálni, nem adja fel.-Simán, megvan. Láttam nemrég a Michelin-babához hasonlóan kecses tébányai nőjét is, hogy…..
Magic Pen 2 – visszatérő KMK-olvasóknak ennyinek már elégnek kell lennie a kattintáshoz, hiszen az első rész nagy siker volt a blogon. A többiek kedvéért elmondom, hogy olyan logikai játékról van szó, ahol a játékosnak kell megrajzolnia egyes pályaelemeket, hogy a célba…..
Annak, aki esetleg lemaradt róla: Vágó István és az Index újra elindították egykor nagy sikerű, közös kvízjátékukat, az Átvágót...
„Elsőre talán nehéz megérteni a játék irányítását, de aztán letehetetlen. Nagyon jól kidolgozott pályák, jó a mentési funkció (mások megoldásait is meg lehet nézni, de csak ha a megoldottál egy pályát), és végre egy jól felépített pályastruktúra, ami a végén…..