Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Julius Riviera

19 bejegyzést írt és 58 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
TLDR A 47. oblast 2023.01.13 16:18:38
Bevezetés   Az Orosz Föderáció jelenleg 46 oblast-ot, azaz megyét tart számon, nem számítva nyilván azt a 4 új megyét, amelyekkel „népszavazások” eredményeként úgymond (ideiglenesen) gyarapodott. Azt gondolom, és lehet hogy ma Magyarországon élő, és a Fidesz-pártpolitika metaverzumán kívül…..
Tegyük fel, hogy az egyesült ellenzéknek szerencsével, teljes ellenszélben, emelkedő pályán sikerül elkergetnie bonszai Döbrögit meg a fideszmaffiát. Erre az időpontra az átlagos egybites ellenzéki szavazó valahogy úgy tekint, hogy egyszeriben vége lesz a lidércnyomásnak, és egyszerre minden…..
TLDR Klozettpapír Unió 2020.12.10 17:46:35
 Az Európai Unió Alapjogi Chartája, a lisszaboni szerződés, meg az összes többi hasonló EU-s bullshitgyűjtemény egyvalamire jó igazán: megfelelően puha papírra nyomtatva az emberek, így többek között a magyar állampolgárok seggének kitörlésére egy jó alapos szarás után! Ugyanerre a célra alkalmas az…..
Idézet: „Azok a diákok, akik az iskolában ok nélkül verik, alázzák, fenyegetik, kifosztják a társaikat, és akiknek a szülei minden vélt sérelem esetén csapatostól rontanak be az osztályterembe vagy igazgatói irodába tanárt verni, szinte kizárólag cigányok. A legfőbb ideje, hogy ezek ellen…..
TLDR Tudta? 2020.07.02 11:46:44
A Nemzeti Manipuláció nem más, mint amikor apu és anyu megbeszélik otthon, hogy milyen 20 éves futamidejű hitelt vegyenek fel, a kisfiuktól Zolikától, meg ugyanekkor megkérdezik, hogy melyik csokikát kéri a csokis polcról. Ez a Zolikának feltett kérdés egyenlő a nemzeti konzultációnak nevezett…..
TLDR Debilnet 2020.04.15 10:37:37
Az internet annak idején, amikor még ARPANET-nek, hívták, illetve nagyjából a 90-es évek végéig szűk körben alkalmazott kommunikációs csatorna volt. Mint ilyet, a tudományos élet elitje használta, mégpedig meghatározó mértékben szakmai, professzionális célokra. Ebből a kiindulópontból ezért az…..
TLDR Vacsora 2020.03.13 09:34:05
D. hazaért végre. A ház ahol anyjával, mostohaapjával, meg apja első házasságából származó húgával élt, B. keleti, egyik leghangulatosabb kertvárosának utcájában volt. Aprilis eleje volt: nyíltak a virágok, mályvarózsabokrok nyitogatták fehér és lila szirmú virágaikat. D.-t ez a legkevésbé sem…..
TLDR Nem lesz ki hallgassa a mesét 2020.03.05 14:32:04
Pártunk és kormányunk meg kívánja védeni a’ zembereket a Facebook és társai káros hatásai elől, úgymond. Nem is kívánnék ennél jobban foglalkozni az un. „Digitális Szabadság Munkacsoport”, vagy micsoda nevű kormányzati gittegylet által összekaffogott dolgokkal, amelyek itt is megtalálhatók:…..
Az okosórák lényeges funkcióinak egyike az alvás figyelése, monitorozása. Nem is okosóra e nélkül a termék. Viszont mielőtt elaludnánk, utolsó dolog, amit látunk, az a mobiltelefonunk kijelzője. Rajta pedig a megszokott addiktív formában, megállíthatatlanul koncentrálva mindaz, amiből most ki kell,…..
A Skót Rendőrség nemrégiben bejelentette: 41 darab olyan célszámítógépet rendeltek, amelyek alkalmasak mobiltelefonokon található adatok elérésére, azok kiolvasására, mentésére. Mégpedig olyan formában, hogy a beavatkozásnak nyoma nem marad. Ezeket a kiváló eszközöket egy háztartási klozettisztító…..
TLDR Agy II. - Élet II. 2020.02.07 16:10:56
Mára a legtöbb ember valamelyik kezén kinőtt az Agy II., amelyen fut az Élet II. Most már, és a jövőben egyre inkább az lehet a kérdés, hogy az Agy II. valójában több-e mint az Agy I. Ugyanígy, a leglényegesebb kérdés, hogy az Élet II. értékesebb-e, mint az Élet I. Hát élet ez az unalmas szürke…..
A közösségi hálózatok leértékelik a múltat. A Facebook Hírfolyama és ennek Instagram-ban megtalálható, funkcionálisan ugyanolyan megfelelője nem a múltat mutatja be elsősorban, nem arra fókuszál, hanem a másutt történt dolgokat tolja elénk. Úgy tálalva az eseményeket, hogy ezek éppen most történnek,…..
Amiből sok van, annak nincs értéke. Ami erőfeszítés nélkül könnyen elérhető számunkra, annak ugyanúgy nincs. Ami elérhető korlátlan mennyiségben, annak értéke minimális vagy nulla.  Minél több mindennek nem érezzük értékét, amely körülvesz minket az életünkben, annál inkább értéktelennek érezzük…..
Természetesen nekem semmiféle konkrét információm nincs és nem is lehet Közép-Európában, konkrétan Magyarországon élő állampolgárként az NSA és tsai. szervezeti működéséről. Azonban Snowden könyvének olvasása során néhány dolog eszembe jutott, annak alapján, ahogy ő -egyébként tiszteletre méltó…..
A technológiai szingularitás felé közeledve minden létező technológia új, jelenlegi emberi értelmünkkel nem megismerhető szintre fog jutni a technológiai szingularitás bekövetkeztének teoretikusai szerint. Mindez nekünk természetesen nagyon jó, sőt a lehető legjobb lesz. Röhejes, ennyit, ezt a…..
TLDR Nekem nincs titkolnivalóm! 2019.09.25 13:11:49
Bevezetés Jogos! Mégis, miért lenne lényeges egy bármilyen átlagember életének történései, online aktivitásának lenyomatai, amelyek a jelenlegi formájukban megtalálhatók a mára unalmassá váló Facebook-on, illetve egy ajtóval arrébb ugyanott, az Instagram-on. Vagy Google rendszereiben. Vagy…..
Bevezetés Még nem értünk el az inflexiós ponthoz, noha a Google és a Facebook mára közművé vált, és gondolhatjuk azt, hogy túl sokat tudnak rólunk és túl nagy a befolyásuk életünkre. Noha e vállalkozások, illetve általában az digital big-business szereplői mindenféle user-aktivitásból kívánnak és…..
„Áldjon vagy verjen sors keze: Itt élned, halnod kell.”   Máig évszázados múltunk fogságában „Néznek bennünket kultúrnépek. Látják képtelenségünket a haladásra, látják, hogy szamojéd erkölcsökkel terpeszkedünk, okvetetlenkedünk Európa közepén, mint egy kis itt felejtett középkor, látják, hogy…..
TLDR Ebből nőtt ki a Facebook 2019.09.24 10:06:41
Bevezetés   Jelenleg a nyugati világban egy igen jelentős, ám kevéssé szembetűnő kulturális átalakulás történik, annak későbbi következményeivel. A legjelentősebb és legnagyobb befolyással rendelkező dolgok sosem szembetűnők, hanem magától értetődők. Ez most is igaz.  Az információs technológiák…..
Kedves Honfitársam!  Zaklatnak aktivisták az aláírásodért? Ajánlanod kéne az alkalmatlanok közül szép sorban mindenkit, akikre nézve kiver a víz? Esetleg téged is éppen kivágnak a francba, mert nyilvánosan tettél A Párt szerint elfogadhatatlant? Akkor éppen ideje úgy érezned,…..
Julius Riviera 2014.02.21 13:28:40
Tisztelt köcsög magyar választópolgár!

Úgy érzem, hogy egy-két kérdés tisztázásra szorul. Az sejlik, hogy 17 évvel a rendszerváltás után, még mindig nem vagy tisztában a demokrácia játékszabályaival!

Igen, 299 Ft-ért ebédelek, és 18 millió a benzinpénzem.

És?

Egyrészt mi a fasz közöd van hozzá, másrészt meg ez nekem (legálisan) jár.

Hallom a rikácsolásod a társadalmi igazságosságról, meg az elosztásról, meg a sok bugyuta, idealista blablád, hogy nekem miért igen, neked meg miért nem.

Azé’ bazmeg, mert Te egy fingszita kis pöcs vagy, én meg az elit.

Azé’ bazmeg, mert én hozom a törvényeket! Magamnak. És ha megszopod, - mert én úgy gondolom, hogy meg kell, hogy szopd - akkor így jártál. Majd négy év múlva szavazol, anyádra.

Mit cincogsz? Visszahívás? Te kis fasz! Hát azt a telibabaszott alkotmányt is én írtam, gondolod, hogy megtettem neked azt a szívességet, hogy beleírtam, hogy visszahívhass?

Négy év, kis köcsög! Négy év. Ez a rendszer a négyéves diktatúrák sorozata. Négy évenként eldöntheted, kinek a zsebét fogod konkréten tömni a mieink közül. Mi mindig jól járunk, te mindig szopni fogsz!

Tényleg, kire szavaznál tavasszal? A komcsikra, vagy a Fideszre? Esetleg a jobbosokra? És ez kurva fontos neked, mi! Tudod miért kérdezem?

Mert még azt sem vetted észre, hogy nekem ez is kurvára mindegy. Én bazmeg, ha megyek szavazni, beviszem a fülkébe a kutyám, rászaratom a szavazólapra és azt adom be. Mert mindegy, hogy ki mellé húzod az ikszet, érvényes-e a szavazatod vagy sem. Mindenképpen rám szavazol. Mert egyedül belőlem választhatsz. Én egy vagyok. Az elit. Mi az E L I T!

Szociáldemokrata, liberális, szocialista, meg konzervatív meg szélsőjobboldali. Ezt a szart is meg lehet veled etetni? Öcsém, hogy Te mekkora fasz vagy! Szerinted a büfében van jobbos és balos szendvics? Ugyanazt a kenyeret zabáljuk, ugyanazt a tehenet fejjük, csak a székházra teszünk ki más-más logót, hogy tudjad te fasz, éppen melyikünk szónokol, napirend előtt.

A világ nem vízszintesen van felosztva, jobb és baloldalra, hanem függőlegesen, fentre és lentre. Ja, a fent én vagyok, a lent meg Te, Te kis paraszt. „A törvény szerződés, gazdagok és szegények között.” – azt hitted vicc, mi? A törvény az amit én annak akarok tudni, a történelem pedig az amit én annak tartok!

Még pofáztol elkúrták az országot? Hogy korrupcó van mindenütt? Hogy lassan szétrohad it minden? És gondolod, hogy nem szarok bele vastagon? Engem addig érdekel a szaros hazád működőképessége, amíg az képes kitermelni a benzinpénzem, meg az illetményem. Az meg egyelőre nincs veszélyben. Zsé van, főnök és kontroll nincs. Ergo, szarunk bele!

Tudom, neked ez most nagyon nem tetszik. Há’ nyazsgem! Vagy tudod mit? Menj le tüntetni! Azt nem szarjuk le, gondolod? Menj le és rázd a nyálad a Kossuth téren, de ha nem tud elaludni tőled a gyerek, ígérem, szétbaszatom a fejed a Gergényivel vagy a Pintéróval, vagy azzal a díszfasszal aki éppen rendőrkapitányi kosztos posztot tölt be.

Visszatérve a benzinpénzemre, meg a többire amit kiszedek a rendszerből, kurvára utálom ha a zsembe turkálnak. Igen bazmeg, spórolni kell! Gondoltad, hogy majd én kuporgatok? Ne kezdj el rinyálni, hogy a nyomorult nejeddel, és a két kibaszott kölyköddel éltek 120 nettóból! Unalmas. Közlöm veled, hogy kurvára beleszarok. A két szaros gyereked is csak annyira érdekel, hogy ne dögöljön éhen. Hogy legyen majd, akivel tíz év múlva is magamra tudok szavaztatni, miután az oktatásban kellően kimostuk a kis agyukat, és előállítottuk a hozzátok hasonló fasz szavazókat! Egyébként meg mit ugatsz? Nem tetszik a proliélet? Neked is áll a zászló, lehetsz Te is politikus! Ha mi akarjuk! Ha nem, akkor meg kuss! Te választottad, szavad nem lehet.

Szóval, kedves köcsög magyar választó "polgár"!

Sajnálom, hogy ilyen módon és ilyen stílusban kellett tudomásodra hoznom, amire magadtól is rájöhettél volna. Mivel nem csak birka, hanem barom is vagy, erre a megoldásra miattad kényszerültem. Nem akartalak megbántani, és az önérzeted sem akartam agyonbaszni, de minekután Te akkora pöcs vagy, hogy képtelen voltál a tények segítségével a valóságos helyzeted meghatározni liberális demokráciában, vagy a "nemzeti együttműködés rendszerében", vagy bármely más neked általunk kitalált rezsimben. így ez a levél nem más, mint a Te nyelvedre lefordított helyzetelemzés. Most, hogy tudod már, hogy hová sorold magad, szeretnélek megkérni, hogy a fentiek figyelembevételével a pofádat evésre használd, és most húzzál vissza dolgozni, köcsög!

2014 Budapest, Európa

Tisztelettel:

A mindenkori magyar politikai elit. Narancssárgától vörösig, jobbtól zöldig, együttől hajnalig.
Julius Riviera 2014.02.21 13:42:41
@vitéž munkášőr: Köszönöm a segítséget! Igazából régen mentettem el ezt a cikket, de sajnos abban a szövegfájlban, amiben elmentettem nem tettem hozzá a forrásmegjelölést. Így viszont továbbiakban segítségeddel csatolni tudom hozzá, bár némileg aktualizáltam a cikket a mai helyzetre. Van jó néhány cikk az Index pol blogjai között amely nagyon jól van megírva, ez az egyik ilyen.

Tehát:

Via: pilu.blog.hu/2007/01/23/t_kocsogmagyarvalasztopolgar
+ némi update.
A luxusadó és húsáfa be nem vezetése, illetve ehhez kapcsolódóan a hús hatósági árazásának jegelése - utóbbi egyébként is miafasz? - nagyjából a legjobb döntés, ami a kormány kicsiny agyából kibuggyant az elmúlt uszkve két évben. Persze, nyilván azért mondom ezt, mert…..
Julius Riviera 2013.10.29 10:03:40
Élelmiszerár-meghatározó Szakbizottság tagok, Elnök Úr!

Messziről kezdem: Kádár eltáss' un. "rendszerváltozást" elszenvedett, frusztrált és megkeseredett népe örömmel várja, hogy újra a kádári korszak biztonságérzete köszöntsön be! "Kádár népe" mint technicus terminus egyfajta néplélekre, avagy ethoszra utal: azon emberek sokaságát jelenti, akik 89 környékén azt gondolták, hogy ha bejön a Nyugat, akkor itthon minden minden szempontból marad a régiben, csak nem kell a Mariahilfer Strasse-ig autózni. Sajnos ez nem jött be, mert a kapitalizmus esetében vannak un. rendszerkövetelmények, amiket teljesíteni kell fejben ahhoz, hogy sikeres vagy legalább elfogadható legyen az élet abban a rendszerben. A rendszerkövetelmények szót a számítástechnikából veszem, és jó okkal, mivel azzal teljesen analóg.

Szóval a rendszerkövetelmények a kapitalista működéshez tökéletesen ellentétesek voltak azzal, amit Kádár eltáss' alatt a magyar nép sikeresen elsajátított, tulajdonképpen mint túlélési kompetenciákat. Ilyen követelmények például a változásokhoz pozitív módon történő alkalmazkodás, proaktivitás az élet eseményeivel kapcsolatban, nyitottság, tolerancia, tanulási képesség, önismeret és még sok más. Azt látni kell, hogy ezek a tulajdonságok mindegyike tökéletesen ellentétes egy autoriter rezsim céljaival, így ezeket el kell nyomni, ki kell iktatni a faszba: olyan társadalmi mkrostrukturákat kellett kialakítani, amelyek ezeket a tényezőket az ellentétükbe fordítják át. A kiktatásnak pedig olyannak kellett lennie, hogy azok mechanizmusai azok számára legyenek a legelfogadhatóbbak, akik a legnagyobb mértékben hajlanának a rezsim összedöntésére. 56 esete erre a rezsimet tökéletesen megtanította, és végső soron ez volt a kádári alku, amelynek ára valójában elképzelhetetlenül súlyos társadalmi értelemben, és ez hat ma is.

Mivel a rendszerkövetelmények nem voltak meg a magyar emberek többségének életében, és most sincsenek meg gondolkodásukban (mitől is lennének?), ne csodálkozzunk, hogy a kádári rezsim utáni piaci átmenet számukra teljes kudarcot jelentett. Most nem foglalkozom azzal, hogy éppen melyik MSZMP utódpárt, az elmúlt 20 év politkai elitjei hogyan és mennyire zárták be harácsolásukkal a sikeres is lehető demokratikus-kapitalista adaptáció csatornáit az un. átlagemberek előtt. Mivel az emberek többsége az új világ működési logikájához nem tudott alkalmazkodni, ez szükségszerűen jelentett egzisztenciális lecsúszást és befordulást, dühöt és frusztrációt. Mindezek a dolgok, és az ezeket elismerő eszmék, ezeket támogató szellemi irányzatok egyre jobban intézményesültek: és íme ma előttünk is áll a kádári "szellemi" hagyaték méltó folytatója, annak retorikája, Pártunk, és vezére, aki / amely végül is tök szükségszerű dolgot tesz a hatalma megtartása érdekében. A csalódott, dühös, frusztrált embereknek ma egy tökéletes pótkádárra van szükségük, egy általuk és értékeik által karizmatikusnak tekintett idolra, aki kezdetben legalább szavakban azt igéri, amit a Biztonságos Aranykor vezére. Azonban e választói tömeg elvárása nagy, türelme pedig már alig van, idegeik cafatokban. Ezért a szavak immár nem elégítik ki őket, tetteket akarnak, a Párt és a vezér regulázza meg a világot, büntesse meg a világot az őket ért sérelmeikért, sokszorosan és kegyetlenül! Ezek a választók végre tetteket, nagy tetteket akarnak: azt akarják, hogy a Párt haladéktalanul és maradéktalanul hozza vissza számukra az elmúlt Aranykort. Ez az oka ennek az akciónak is, ami az egész képhez képest egy apró erőtlen fingszagú próbálkozás. Egy probléma van: az Aranykor nem hozható vissza a jelenlegi gazdasági működési struktúra mellett. Ezért is nonszensz, de választói dörgölőzés szempontjából szükségszerű ez a törvény: valójában csak úgy lehetne értelmesen betartani, ha a szabad kereskedelmet felszámolnánk. Nem is lesz belőle semmi ami valósan működne és ezt hosszú távon (= 5-10év) képes lenne hozni.

Az Idősödő Autokraták Szövetsége valójában benne van a saját hálójában, rázza-rángatja de egyre jobban rátekeredik végső soron. Pozíciójának hosszú távú fenntartásához teljesen le kell tüdőzniük választóik valóságtól elszabadult értékrendjét, és minél többet adnak neki, minél több ilyen kis akciót adnak azért cserébe, hogy hatalmuk megmaradjon, annál nagyobb mértékben lavírozzák be az országot egy olyan pályára, ami a jövőben társadalmi kataklizmához vezet. Azon egyszerű okból, mert olyan működési logikát próbálnak érvényesíteni, amely csak tökéletesen zárt és önnfenntartásra teljes mértékig képes társadalmi rendszerekben lehet egyedül működőképes. Azonban Kádár Népe ugyanúgy részesedni akar a kapitalizmus átla megtermelt javakból. A fejekben ez a szoftver pörög máig.

Folytatom...
Julius Riviera 2013.10.29 10:04:16
Például van egy ismerősöm, aki tényleg behúzható a turbómagyar kategóriába. Egyszer éppen ezt a lemezt pörgette, mikor megemlítettem neki, hogy például a számítógépében található processzort történetesen Intel haifa-i tervezőközpontjában tervezték. (www.intel.com/content/www/us/en/jobs/locations/israel/sites/haifa.html) Így ha konzekvens akar lenni elveivel, nem használ ilyen eszközt. De akkor csomó más eszközről le kellene mondania, így az összes infokommunikációs eszközről, az összes mozifilmről, amit okosba' letölt és néz két agyzsírtolulásos magyarkodás közepette. Végső soron ha minden idegen és nemzetietlen dologtól megszabadul, akkor az 1950-es évek színvonalán élhet. Ugyen nem kell részleteznem, mennyire zavarodott és dühös lett ez az ember ettől az érveléstől, aminek elvével ugyan ő maga teljesen egyetérett? Nos, íme a magyar néplélek, és íme kádár alkujának érett gyümölcse, amely történelmi-társadalomtörténeti szükségszerűségek okán termett meg.

Köszönöm a figyelmet! Nagy öröm számomra, hogy meghívást kaptam ebbe a Bizottságba, amely keretében léterhozhatjuk a Nemzeti Árhivatalt. Sok munkánk lesz, hiszen a 258 féle pulykapárizsitól kezdve, ami a kereskedelemben kapható ma, a 58 féle tablet-ig minden árát meg kell határoznunk! Éljen a Párt, éljen a Rezsicsökkentés, éljenek a Hatóseggi Árak! Nem leszünk gyarmat!
Nem igazán fontos, hogy Kuncze Gábort miért baszarintották ki a Klubrádióból, a lényeg, hogy erre sokkal később került sor, mint kellett volna. Megengedőbb vagyok, mint Géza kolléga, alapból nem baszná a csőröm, hogy egy volt politikus műsort vezet, ha azt ésszel csinálja és…..
Julius Riviera 2013.10.28 09:54:11
Kedves Hakapeszi képviselő Úr,

Véleményem szerint nagyon is lényeges ilyen lejárt szavatosságú kiöregedett politikus macskajancsikról írni. Ő ugyan épp olyan marginális tényező, mint a drágalátos rádió, ahonnan kihajították, és épp ugyanolyan marginális tényező végső soron annak a drágalátos rádiónak a jelenlegi hallgatósága is, mármint szavazópolgárra átszámítva. Azonban a marginalitás mögött nagyon lényeges folyamatok húzódnak meg, és lesznek a jövőben egyre inkább korszak-meghatározók.

Ezt az agymosodát is, mint a többit elsősorban politikailag aktív nyuggerek hallgatják, akik naponta kapnak agyzsírtolulásos dührohamot a Párt legújabb akcióiról amelyről úgymond baloldali módon csomagolva (interpretálva, hogy médiaszakmához kötődő kifejezést használjak). A "baloldal" ez esetben a volt MSZMP ez irányában elkötelezett szárnyát jelenti, épp úgy, mint az un. "jobboldal" amely ugyanúgy lefingott valahai MSZMP-s politikusokból, és állampárt káderekből áll, amely most dicsősegge zenitjének csúcsán tündököl, de a hosszú távú gazdasági fenntarthatlanság szakadéka szélén.

Így a jobbos nyuggerek, elöl savazó bácsival, és az Élő Isten első főpapjával és ministránsával, most naponta élveznek el szellemileg, hallgatva az ő agymosodájukat, de tartok tőle, hogy ebben az szellemi elélvezésben sajnos van némi keserűség is, mivel a boltokban az árak valahogy nem követik azt a diadalmenetet, amit a pofájukba interpretál naponta a Pravda (bocsánat MNO), meg a CT USSR (azaz Böröcz ügynök hírgyára). Valahogy a sör, meg a kenyér, meg a Xanax nem akar olcsóbb lenni, pedig milyen nagy a jólét, legalábbis a Kúrmányzati Agitáció és Propaganda óriásplakátjai szerint.

Mit szeretnék ebből kihozni?

Véleményem szerint az átlag polgárt ezek a médiumok tömegesen nem érdeklik. Ugyanúgy nem érdekli, hogy mi erről itt mit böfögünk fel, tehát ez a komment is valójában tök érdektelen az átlagpolgár számára. Épp úgy, mint az összes többi, ami majd jön, ehhez a poszthoz, ehhez a blogon, vagy más blogokhoz amelyek politkai témájú tetvészkedést és kúrkászást folytatnak. (Kötelező szakanyag: Dickens, Pickwick Klub, ezen belül az eatansville-i választások, fejezetszámot nem tudom, de íme a doc: mek.oszk.hu/02400/02479/02479.pdf )

A fiatalok miért mennének ma utcára? Tök egyszerű, tessék lekapcsolni a a Facebook-ot! Arra utcára vonulnának, bár ez a tevékenység, és céljai egyáltalán nem érintenének olyan politkai irányokat, amit a HaHa próbált kihasználni. Ezenkívül szerintem a fiatalokat más, ami úgymond politika nem érdekli. Tudják ők nagyon jól, hogy a lehetőségek és perpspektívák olyan mértékű elzárását oldotta meg ez a hatalom, a Nagy Generáció kiérdemesült, magukat genetikusan okosnak gondoló politikusai, elmúlt 20 évének politkai elitje, un. oldaltól függetlenül, hogy önmegvalósításukat teljesen más irányban kell keresniük, ahogy ezt az elmúlt 20 év politikai "elitje" gondolná. És ez így is fog maradni, és egyre inkább így fog maradni, mivel a magyarisztáni társadalom brutálisan öregszik el, ezért egyre erősebben szopatni kell az aktív generációkat, minden jövedelmüket el kell vonni egy végső soron fenntarthatatlan társadalmi struktúra fenntartására, a politikusok és az inaktívak létének biztosítására. A változás annyi lesz, hogy a külföldi migrációs csatornák egyre erősebbek lesznek, tehát akinek a haverja kint van, maga is könnyen mozdul, és egyre több haver fog egyre inkább odakint élni, így egyre többen mernek és tudnak majd kimenni. Rövidesen a fiatal generációk mainál sokkal nagyobb aránya fog kint élni, és ide egy büdös fillér adót sem fizetni. Bevándorlás: ebbe a bezárkózó, nacionalista, idegengyűlölő országba? Ez utóbbi oka megint csak a Nagy Generáció politkusai, egyéni boldogulásért felpörgették a nacinoalizmust, de megy az magától, ha szaródik a megélhetése a kispolgárnak.

Folytatom...
Julius Riviera 2013.10.28 09:54:38
Az aktív korúakat tök nem érdeklik ezek a médiumok, ugyanúgy mint a fiatalokat. Gálya, hajtás, menjünk ki az ügyfélhez, állítsuk ki a számlát, beszéljünk a könyvelővel, rakjuk fel a falat, szereljük be a féltengelyt, mindezt gyorsan, idegtépő tempóban, tolni kell a pénzkeresetet, kell a családnak, a házat fenntartani, gyereket ruházni, autót vizsgáztatni, bankhitelt fizetni, bevásárolni, hajtás, szopás, daráló, pörgés. A középső generáció be van zárva a pénzkereseti mókuskerékbe, általánosan nem hinném, hogy a napi idegölő gálya mellett azzal foglalatoskodna tömegesen, hogy nézegetné a tv-ben a különböző un. "pártokhoz" tartozó macskajancsikat, akik az ő nézőpontjukból tök egyformák: mind lényegében őbelőle akarják az utolsó forintot is kipréselni kreatívabb vagy erőszakosabb módon. Belehazudnak a pofájába, ahogy a 20-30-40 éve rendszeresen belehazudnak a pofájába, tehát minek bassza fel az agyukat vele. Attól neki nem lesz jobb. Csak attól lesz jobb, ha ügyesen simliskedik, betart, megken, számla nélkül oldja meg, stb. Na, ők alkotják a bizonytalanok tömegeit. Ha a Pártnak van félnivalója, hát tőlük van, mivel véleményük alig megismerhető és ezért nehezen befolyásolható. A többi pártnak úgyszintén. Persze lehet csalni is a választáson, de ezek utcára úgysem fognak menni, max. ha jön a fekete autó, meg a padlássöprés, de addig még a lehető legváltozatosabb módon lehet a derékhadat ennél sokkal jobban szopatni. Maximum több tömény fogy, több nyugató, több fű és egyéb: erősebben szedálják magukat ezekkel a dolgokkal és más pótcselekvésekkel.

Akiket ezek a rádiós dolgok érdekelhetnek, tehát az, hogy az intézményesített agymosás jól bejáratott tevékenységében éppen egy kis lokális változás történik, mivel kibaszták ezt a lejárt szavatosságú dörmögő dömötört a gecibe, legfeljebb azokat érdekli, akiknek van erre idejük reflektálni, így minket, és a nyuggerek dicső hadát, Nemzetünk legmegbecsültebb tagjait: az ő szavazatuk minden! Csak az a kurva nagy probléma, hogy még nincsenek többségben az aktívakhoz képest, és akkor mainál jobban lehetne kalkulálni a balosnyuggerek és jobbosnyuggerek arányaival.

De nem baj, rövidesen egyre többen lesznek, a Ratkó generáció most megy nyugdíjba, úgyhogy a jövőben egyre nagyobb szükség lesz meszes agyuk mosására, és tényleg kommunikációs stratégiai kérdés lesz, hogy melyik lejárt szavatosságú díszfasz mit böffent ki a pofájából az adott médiumban, amit ezek zsibbadtagyúak bámulnak. Egy bibi van csak: a fiatalok egyre kevésbé akarnak majd olyan ország részese lenni, ahol az ő feladatuk az adók megtermelése, és helyébe semmit sem kapnak. Úgyhogy hosszú távon erősödik a nyuggeragynak kedves politkai böfögés, és a fiatal generációk lehetőségeinek további szűkítése.

Ha valami társadalmi robbanáshoz vezethet a jövőben, un. pártoktól függetlenül akkor ez lehet az. És mivel Nagy Generációnak, aki a törvényeket hozza, és a nyuggereknek, akik a kedvezményekből részesülnek, urnához vánszorgásuk megköszönése / elősegítése érdekében édekei ugyanazok, és ezek teljesen ellentétesek a társadalmi haladással, megölik a fiatal generációk innovativitását ezen a helyen, ezek mögött a földrajzi és társadalmi hatások mögött, Magyarisztánnak hosszú távon vége.
Csányi Sanyi báLátom megverte az Istenmind a két kezével,s ez biz fájhat nagyon.De mondjon valamit,hisz mint a méregben a gyógyszera szenvedésben isott van az oltalom.  (kvimbi) Hát mondott. Azt hiszem, rég röhögtünk ennyire jóízűen egy felkúrt agyú figurán. Egy füst…..
Julius Riviera 2013.10.17 09:34:33
Tisztelt Nemzeti Futballkkordinációs Szakbizottság! Képviselőtársaim!

A holland magyar mérkőzés eredménye a lehető legnyilvánvalóbbá tette, hogy a futballsport kiemelt nemzeti ügy, és jelen helyzetben bizonyos szempontból kiemeltebb prioritással rendelkezik mint a rezsicsökkentés!

Mi magyarok, akik a világ legokosabb, legkreatívabb, legnyitottabb és mindezek mellett a legreálisabban gondolkodó és legszerényebb népe vagyunk, nem engedhetjük meg, hogy ez a történelmi vereség rút, a Himnuszban is megénekelt árnyékot vessen ránk, és kigúnyolja ennek a közép európai laboratóriumnak (a.k.a. államkapitalista falanszternek) a működését, amely példa lesz a jövőben minden európai ország számára! Nem engedhetjük meg, hogy mi, akik a világ mindenben legtehetségesebb, és egyben érdemtelenül a legelnyomottabb nép vagyunk a hálátlan Európa által, hogy ezt a vereséget eltűrjük! Ennek a csorbának a kiköszörüléséhez máshogy kell hozzáállni, mint ahogy az a féleszű Bayer teszi a kegyelemkenyerünkön, a menetelő zakkant békenyuggerhadával.

Miniszterelnök úr fájdalma mérhetetlen, dühe iszonyatos. (Hogy fogalmat alkothassanak róla:
youtu.be/B_6X0odNtGo ) Most jöttem tőle, hiába toltam be a meeting előtt két Xanax-ot (1mg / db, szóval nem szarral gurigázom, ha lehet ilyen utcai módon fogalmazni, felkészültem a fejmosásra), még most is úgy érzem magam lelkileg mintha felséges lábával a seggemet 5-ös focinak nézné őfelsége felcsúti focipályáján! Miniszterelnök Úr kijelentette, hogy a magyar futballnak, klubcsapatoknak ÉS a válogatottnak is 2 éven belül a világ élvonalába kell kerülnie! Ehhez a Kormány minden közpénzt biztosítani fog, a gombnyomkodó zombik, azaz a frakció meg úgy is azt fogják tenni a Kossuth téri Rablópalotában, amit mi mondunk nekik.

Tehát Miniszterelnök Úrral folytatott rapportról a következőket kell megosztanom önökkel:

1. Azonnali hatállyal megalakíttatik a Nemzeti Futballsport Bizottság! A szerv működésének biztosítására évi 180 milliárd Ft folyósítása történik, ennek első részlete, 32 milliárd Ft decemberben, még ez évben! A működéshez szükséges közpénzek forrásai:

-egyszeri sportfejlesztési különadó kivetése minden magyar állampolgárra (40000 Ft) és vállalkozásra, 1.400.000 Ft november hónapban, APEH szedi be, utasítás készül.
-elvonások az egészségügyből, a közlekedésből, az oktatásból, a társadalombiztosításból és Fasztolcsy úr engedélyével a Nemzeti Bank tartalékából. Elvi engedély már megvan erre is.
Továbbiak a készülő törvényben, amelynek prioritása miatt az Alaptörvény része lesz, de már olvashatják.

2. A futballklubbok utánpótlásneveléshez forrásokat hívhatnak le a Bizottság pénzalapjaiból, ezzel kapcsolatos kormányrendelet készítés alatt. Mit, mire, hogyan, mennyit.

3. Folytatódik a stadionépítés! Szt István királyuk idejében minden 5 falu köteles volt templomot építeni. Nemzeti felemelkedésünk erősítése érdekében Miniszterelnök Úr maga fogalmazza szentséges kezével nyomkodva a billentyűket, felséges tudását erre a nemzeti célra áldozva, azt a rendeletet, amely rögízti, hogy minden település köteles erőforrásai és lakosságszáma arányában futball céljára szolgáló sportlétesítményt kialakítani és fenntartani (sportpályától a stadionig, a rendelet mellékkletében található). Az ezzel kapcsolatos költségeket a település lakossága különadók formájában köteles biztosítani. Végrehajtási utasítást a belügy fogja megcsinálni.

4. Készül az a rendelet is, amely szerint a közmunkásréteg havi 4 sportszombatot köteles dolgozni. Ez kérem tiszteltetel a kommunista szombat mai megfelelője lesz, tehát ez alkalommal a közmunkások kötelesek ingyenesen dolgozni futballsportcélú létesítmények felépítésén. Aki nem vesz részt, vagy nem jelenik meg, gyorsított eljárásban 2 év letöltendő szabadságvesztést is kaphat.

5. A jelentős fejlesztési tempó miatt kell a szorgos munkáskéz. Ezért kampányberuházásoknál belügyminiszteri rendeletre polgári szolgálat keretében rendkívüli stadionépítési munkálatokra kirendelhető a lakosság az adott településen, nagyobb építkezések esetében több település lakossága is. Ezzel kapcsolatos rendelet, illetve salátatörvény úgyszintén készülőben van.

Munkára!
Nem könnyű megtalálni a Hernádi Zsolt egekbe magasztalásáról szóló címlapsztorit a Heti Válasz friss számában, hirtelen elszaporodtak a fizetett oldalak, alig van hely a tartalomnak. Borókai főszerkesztő bizonyára megveregeti a hirdetésszervezők vállát, ez jó mulatság, férfi…..
Julius Riviera 2013.10.15 11:03:21
Tisztelt Agitációs és Propaganda Szakbizottság tagok, kedves Képviselőtársaim!

Ahogy az általunk kitalát rezsim egyre kevésbé fenntarthatóvá válik, úgy kell Kádár Népének az ostoba agyát egyre erőteljesebb és hatékonyabb módszerekkel kontrollálni. A módszerek ugyanazok, mint amit a marxizmus-leninizmus esti egyetemen megtanultunk, a változás most csupán annyi, hogy a módszert beöltöztetjük díszmagyarba, és kötünk rá pirosfehérzöld pántlikát. Ebben az országban, ezeknek a választópolgároknak nevezett véglényeknek pontosan ilyen un. "kormányzati kommunikációra" van szükségük: szépen készen beleöntjük a fejükbe, előre megrágva és megemésztve, hogy győzedelmes rendszerünkről mit és hogyan heléyvaló gondolniuk.

Kedves Képviselőtársaim, ahogy azt jól tudjátok, a tudatlanság erő, de ennél nagyobb erő, ha a tudatlanság arroganciával és előítéletekkel társul. Mivel e két tényezőre Kádár elvtárs már felkészítette ezt az istenadta (ostoba) népet, ezért csupán a nemzeties tartalmak mennyiségét, és emocionális intenzitását kell fokoznunk, hogy a NER-ben elvárt hazaffyas hevület elöntse adófizetőink kebelét, még ha a zabálnivalót a kukából is kell kikaparniuk, ahogy a társadalom nagy többsége ezt 2014 után gyakorolni fogja (előkészületben a szegénységi bizonyítványokról szóló törvénytervezet készítése, jelenthetem be örömmel.)

A kellően nemzeti színbe öltöztetett agitációt és propagandát fokozni kell! Ennek hatékonyságában nagy segítségét jelent egy másik kádári örökség, amely lehetővé teszi, hogy a társadalom többsége szolgaságát szabaságnak érezze. Ez azt jelenti, hogy képtelenek az általunk rajzolt rendszer határain keresztül látni, és ezeket a határokat, ezeket a szellemi falakat egyre erősebbre, egyre magasabbra, egyre jobban börtönszerűvé kell építenünk. Szerencsés kádári örökség, hogy ezek a falak könnyen felépíthetők a társadalomban, sőt alapjaik már fel is épültek.

Ennek ellenére a nemzeti agitprop tevékenység fokozása szükséges! A társadalomban minden társadalmi térben, minden helyzetben tudatosítani kell, hogy támadnak minket, külső és belső ellenfelek. Végletesen és totálisan meg kell osztani a társadalmat nemzeti jelképek, szimbólumok, életutak, életsorsok, korcsoportok, anyagi viszonyok, etnikai viszonyok mentén, és ezeket a csoportokat folyamatosan egymás ellen kell hangolni, de úgy hogy közöttük a konfliktust mi mindig kontrollálni legyünk képesek. Az embereknek csak ezekre a harcokra kell gondolniuk, így képtelenek lesznek a NER rendszerét megdönteni, ehhez összefogást felépíteni. Teremtsünk számukra háborúkat, egyéni kis, és kollektív nagyobb összecsapásokat. A háború béke. Ezért is nagyon fontos, hogy a békeharc, a békért történő menetelés folytatódjon. Ellenségeket kell kreálni. Mindenkinek kell mutatni egy ellenséget, aki ellen küzdhet, és ennek kell megtestesítenie mindent, ami számára elviselhetetlen. Az ellenségnek egyszerűnek és totálisnak kell lennie. Egyszerűen felfoghatónak, hogy a sok ostoba barom mindegyike képes legyen megérteni, és totálisnak, hogy a sok barom azonnal meg akarja semmisíteni. Ilyen ellenségeket kell számukra kreálni, és minél nagyobb a mi általunk kontrollált mindennapi háború ereje, annál nagyobb a béke és a stabilitás a mi rendszerünk számára.

Ez a mai nemzeti célú agitáció és propaganda igazi feladata, úgy modjam, küldetése, kedves Képviselőtársak! Mindez azért szükséges, mert amíg nem ébrednek öntudatra, nem fogják érezni erejüket, hogy képesek lehetnek széttörni a NER-t, ezért az a feladatunk, küldetésünk a Nemzet érdekében, agitációs és propaganda tevékenységünk fő célja, hogy erejüket a NER ellenében soha ne tapasztalhassák meg, így ne ébredhessenek öntudatra.

Éljen a Párt! Éljen a rezsicsökkentés!
Annyira szép gondolat volt, hogy védjük meg a derék magyart a dohányzás okozta betegségektől, hogy majdnem el lehetett hinni - nem, nem lehetett, de olyan jól hangzik. A rendes jövedéki adó emelésnek számos oka van, elsősorban uniós vállalás, másodsorban pedig hát igen, kell a…..
Julius Riviera 2013.09.30 09:58:50
Tisztelt Képviselőtársaim! Szárnyathy képviselő úr interpellációjára kívánok reagálni.

A dohánykiskereskedelem átalakítása természetesen mint oly sok nemzeti átalakítás dicső hazánkban két oldalú. Szükséges is volt korlátozni a dohánytermékek ortodox értékesítését, hiszen ez lehetővé teszi az unorthodox értékesítési csatornák működtetését. Nekem is van 15 trafikom, és e mellett terítem BAZ megyében a csempészett dohányt, plusz úgymond okosba termeljük is, és ezt is piacra dobjuk. BAZ megyében senki más sem dobhat feketzepiacra dohányt, különben kérdés nélkül lelőjjük a gecibe. A nyereséghez mindig két csatorna kell, amelyek elsőre úgy tűnik egymás konkurenciái.

Ismeri mindenki a Media Markt és Saturn áruházláncokat. A tulajdonosi kör teljesen ugyanaz. Persze az egyszerű síkhülye gyökér fogyasztó a teljesen azt hiszi, hogy a két multi keményen kardoz egymással, úgymond versenyez. (Tudom, hogy ez a szó bántóan nemzetietlen, elnézést, Fosnagy elvtárs, nem akartam megbántani.) A verseny itt valójában a fogyasztók kontrollját jelenti, akik e két áruház között akarnak dönteni.

Ugyanez van a dohánynál is. Hozzánk folyik be a zsé, ha a macskajancsik valamelyik trafikban vásárolnak, és ugyanúgy hozzánk folyik be a zsé a ruppótlanoktól, meg a trafikellenesektől is, akik okosban vásárolnak. A mi előnyünk az a példabeli két áruházzal szemben, hogy további választási lehetőség nincs. Ha a boltban vásárol, ha okosban, mind én keresek rajta, harmadik út pedig nincs, maximum az a néhány barom, aki virágládában nevel dohányt. De majd az is be lesz tiltva hamarosan, megoldható.

Ideje lenne a rezsiharc okán hasonló módon "államosítani" a szeszesital keresekedelmet: itt is a hivatalos és fekete csatornákat csak mi kontrollálnánk. A magyar iszik mint a gödény, és amilyen mértékben 2014 után szopatni fogjuk, még többet fog inni. Ezért üdvös lenne úgymond az alkoholizálás visszaszorítása, nemzeti italboltok létrehozása, de mivel valójában eleve esélytelen, hogy a sok szétszopatott adófizető bunkó ne a piában keressen vigaszt, ezért a feketepiaci pozíciókat kiépítjük és fenntartjuk. Mivel épp most basszuk szét az egészségügyet a faszba, ezért nem kell attól tartani, hogy a sok májzsugoros kretén jó minőségű gyógykezelése sokba fog kerülni, és lehúzza a költségvetést: szerencsére a sok pancsolt vacaktól előbb megmeráznak, vagy ha nem a szar intézményrendszertől és egészségügyi szolgáltatásoktól. Ugyanez van a dohánnyal is. Minket csak a pillanatnyi bevétel kell hogy érdekeljen, és ezt kell maximalizálni. Így lehet biztosítani nemzetünk felemelkedését, ahol a nemzet kizárólag a kormányzó politikai elitet, minket jelent kedves Képviselőtársaim.
Julius Riviera 2013.10.01 10:53:07
@Karl Friedrich Drais der Freiherr von Sauerbronn: Köszönöm a méltató szavakat, kedves képviselőtársam! Amit itt publikáltam, az kivonat volt a hivatalos szarbizottsági állásfoglalásból Bölcs Vezérünk részére:
"A Párt államkapitalista forradalma 2014-2020 - javaslat népnemzetgazdasági szempontból stratégiai fontosságú ágazatok államosítására" című értékes szakanyagunkból.

Ezért tiszteltettel kérem, hogy a vitafórum szerkesztői és olvasói szakértői illetményemet, amely jelen esetben 4 bekezdésnyi írásmű, azaz 16 MFt + áfa
szíveskedjenek utalni Kajmán szigeteken vezetett egyik bankszámlámra. Köszönöm szíves megértésüket, és örülök hogy méltó társaim a nemzet felemelésének e történelmi szempontból Szt. Istvánéval összefüggő időszakában. Éljen a Párt!