Regisztráció Blogot indítok
Adatok
jog-ász

0 bejegyzést írt és 1668 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Meglehetősen nagy port kavart a minap az a poszt, melyben arról beszélgettünk Bandirepublickal, mi lenne, ha hirtelen hazaköltözne félmillió magyar. Nos, Orsi egyike azoknak, akik hazaköltöztek (ő ráadásul 10 év külföld után), tapasztalata tehát nagyon érdekes. Szerinted mi történne, ha…..
jog-ász 2019.08.15 09:47:20
@Doktor Láncfűrész Csabi jogtanácsos: úh de jól megfogalmaztad, pont ezt mondta egy haverom aki pár hét délamerika, meg ázsia után hazaért. azt mondta hogy el sem hisszük milyen jó életkilátásaink vannak itt európa közepén,annak ellenére, hogy a barzilok még így is boldogabbak mint mi. ok, persze svájc is lehet a referencia pont. de szerinte a többi csak nyavajgás.
Nem Zoltán az első, aki megírta véleményét a témában (gondolom, nem is az utolsó). Ötven évesen, négy év nagy-britanniai élet után azt mondja, miként nem a pénz miatt lett határátkelő, így hazaköltözése sem pénz kérdése. Amiért különösen érdekes az írása, hogy…..
Emlékeztek, amikor tegnap Anikó azt mondta, hogy ma Peti újra visszatér? Nos, igazat mondott. És arra is emlékeztek, amikor azt mondtam, ma Májsztro Sixx írja a talpalávalót? Na, én nem mondtam igazat. Ebből is látszik, Anikó mennyivel jobb ember nálam, de igyekszem ma is jól teljesíteni, hátha…..
Szerző: nemisvagyokhülyegyerek Néhány éve léptem be a közigazgatásba. Annak pont az egyik olyan szegmensébe, ahol nem az egész napos f*szrázás a jellemző, hanem ténylegesen van munkavégzés. Másfélszázezer forintos bruttó fizetésért. Tulajdonképpen ebből a fizetésből fakad a közigazgatás…..
A harmincnyolcadik évében jár. Éppen két évtizede kopogtatott a szegedi egyetem ajtaján. Abban a bizottságban, amelynek elnöke voltam, szinte azonnal eldőlt a sorsa. Ellenvetés nélkül vettük fel, mert már a kedves, bátor megjelenése is légkört árasztott. Aztán újságíró szemináriumra járt hozzám, és…..
JogÁsz Ki mint él, úgy ítél 2018.07.08 12:11:51
„A bírák függetlenek és csak a törvénynek vannak alávetve” (Alaptörvény) „A bíró minden ügyben befolyástól mentesen, és részrehajlás nélkül köteles eljárni” (A bírák jogállásáról…szóló törvény) „A felek és más perbeli személyek eljárási jogaik gyakorlása és kötelezettségeik teljesítése során…..
Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy okos lány, aki még az előző „átkos rendszerben” szerzett jogi diplomát és lett belőle bírósági fogalmazó. Akkor még nem sejtette (miként Pelikán elvtárs sem a békaemberekkel való találkozást), hogy milyen bölcsen döntött, amikor megfelelő férjet és…..
Jeszenszky "a fideszes lányok jól szopnak" Zsolt szállt ezúttal bele egy jól irányzott, keresztényeurópaikonzervatív pörgővel a melegekbe és az Opera főigazgatójába...
jog-ász 2018.06.10 08:07:22
@maxval balcán bircaman: kivéve az egyháziak között..te olvasatodban az egyházi melegek között, mert hetero nem lehet pedofil..anyám borogass, sztem te pontosan tudod a fogalmak közti különbséget csak hergeled itt a jó népet..ha nem akkor tényleg nagyobb a baj mint gondoltam.
Mikor hosztokat kerestem az izraeli utamra, kaptam egy meghívást a Golan-fennsíkra. Ez Szíria közvetlen határában van, konkrétan 10 km távolságra. A Golan-fennsík eredetileg Szíriához tartozott, de Izrael az 1960-es években megszállta a területet. A hosztom egyetemi tanár, és írt egy nagyon kedves…..
JogÁsz Csalók vagy pancserok? 2018.04.13 21:28:26
Soha ennyi „furcsaságot” nem tapasztaltunk még országgyűlési választáson, mint a mostanin. Soha ennyi választással kapcsolatos felháborodott Facebook bejegyzés nem látott napvilágot, mint ezen a héten. Csoda-e hát, ha egyre többen kiáltanak választási csalást és szinte minden ellenzéki párt a…..
JogÁsz A per 2018.03.31 20:48:20
Nem olyan perről lesz itt szó, mint a kafkai. Franz Kafkánál egy ártatlan embert éri el a végzete. Ennek a pernek az alperese nem ártatlan és a „végzet” is a távoli jövő homályába vész. Ha egyáltalán lesz olyan. A történet úgy indult, hogy Vasvári Csaba, a Pesti Központi Kerületi Bíróság…..
Az Y,és a Z generációt sajnálatos módon kevésbé érdekli a politika,és a politikai közélet.Én,mint 15 éves "kiskamasz" kerestem a miértjét,és a miértre a választ.Mindig is kitűntem a tömegből azzal,hogy engem érdekelt a politika,hogy én igen is beszéltem róla! Úgy gondolom hosszú keresgélés…..
jog-ász 2018.03.30 10:18:49
@GiaMarie: attól még egy korrekt tanár vezetésével lehet róla beszélgetni, kidomborítani hogy nem a tutit kell megmondani senkinek, hanem azt hogy minden diák a világlátását előadhatja, megvitathatják..ez lenne az oktatás lényege
Nemrégiben (2018 február 10-én) jelent meg az Archaeological and Anthropological Sciences nevű szakfolyóiratban egy érdekes cikk a 2013 –ban feltárt (és azóta vizsgálatoknak alávetett) budapesti királysírról, mely a Mátyás-templomban található és a kutatók szerint III Béla illetve Chatillon Anna…..
jog-ász 2018.02.23 17:56:49
@DarthVader: pedig simán előfordulhatott hogy terméketlen király feleségét elcsábította valami testőr vagy katona:)
Egykoron az RTL Klub legnézettebb saját gyártású produkciója volt a Barátok közt, melynek eredményeit lehetetlen volt megközelíteni is. Az utóbbi időben több változáson is átesett a sorozat: 2015-ben 17 év után távozott Kalamár Tamás kreatív producer, a helyére érkező Rozgonyi Ádám pedig két évet…..
jog-ász 2018.02.06 19:21:09
@Rémbódess: de blexpress akkor még nem nézte!:)
Január 21. napján a jelen blogon kritikai írást tettem közzé a CSOK (családi otthonteremtési kedvezmény) rendszerének egy vitatott pontjáról. Az írás ITT olvasható. A CSOK rendszeréért felelős államtitkárság részéről - a cikktől függetlenül - olyan, méltánylást érdemlő fejlemények történtek,…..
jog-ász 2018.02.02 20:15:50
Amikor felvetettem, írjátok meg, mi az a tíz dolog, amiért szerettek ott élni, ahol éppen éltek, akkor a blog jellegéből adódóan elsősorban külföldi helyek merültek fel. Aztán kommentekben is többször felmerült, hogy miért ne lehetne ilyen posztot írni Magyarországról is, ami teljesen igaz. És akkor…..
Egy mélyen vallásos, sokgyermekes hódmezővásárhelyi polgár próbálja megtörni a Fidesz egyeduralmát Hódmezővásárhelyen. Első hallásra: mission impossible, de azért ne legyintsünk Márki-Zay Péter személyére. Egyrészt, mert egy megyei jogú városban körvonalazódik egy olyan összefogás, amely legutoljára…..
A pizzafutárkodás viszonylag jó kiindulópont lehet sokaknak, akik próbálnak külföldön valamilyen átmeneti megélhetést találni, hiszen nem kell hozzá speciális tudás (a folyamatosan frissülő ingyenes GPS-ek korában pláne), viszont emberre mindig szükség van. A korábban már szállodai és alkalmi…..
Kifejezetten csak magas hústartalmú, sertésvirsliket teszteltünk. Véleményünk szerint szabályozni kellene a minimum húsmennyiséget legalább 80%-ban, hogy ne kelljen annyi adalékanyagot, vizet, sűrítőanyagokat hozzátenni szegény húshoz, hogy kifőzés után még valami ehető dolog maradjon belőle.   ..
jog-ász 2017.12.28 14:47:05
@takineni: annak nem színezett a bele sztem
Kevés megosztóbb város van Nápolynál. A lelkendezők áradoznak hangulatáról, mely legtöbbjüknek a száradó lepedők látványát jelenti; a fújolók szidják a mocskot, a bűzt és a hangzavart. Mindenkinek igaza van. Ez a város azonban jóval több ennél. De nem való mindenkinek. Szigorúan szubjektív…..
jog-ász 2017.11.04 19:30:34
@hosszan exponálunk: én pl életem legjobb pastáját és pizzáját nápolyban ettem eddig, azóta sem jobbat..egy templommal egybeépült társasház földszintjén lévő pizzériában..tényleg nem beszélt senki angolul, cserébe a pincérlány odavezetett a szakács pultjáhozé s megmutathattam miket tegyenek a pizzámra!:)
Ahogy azt sejtettem, a címben említett írás, melyben egy joghallgató a magyar igazságszolgáltatást kritizálta, igencsak megosztotta az olvasókat. Most következzen egy bíró válasza. ..
Volt már arról szó, hogy az ötven feletti modellek, üzletemberek és divat rajongók igencsak belehúztak és szép kis kört építettek maguk köré azzal, hogy pofátlanul jól öltözöttek és nem mellesleg sármosak is. Úgy fest, ezeknek a sztároknak jót tettek az évek : a…..
Mindig is utáltam az esküvőket. Képmutatás, bájcsevegés hegyek, kényelmetlen ünneplő ruha, feszengés a melegben, a lagzin meg általában nem lehet rendesen beinni. A fő problémám viszont az, hogy óriási felhajtást csinálunk úgy, hogy a vak is látja, ez az esküvősdi nem igen működik. Persze…..