Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gabby

0 bejegyzést írt és 8 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha már megvan az elhatározás (jobb esetben az új munkahely is), akkor jön a határátkelés egyik leginkább idegőrlő része: az ügyintézés. Mai hősünk, Gabriella amerikai férjéhez költözött ki – ha azt írom, hogy nem volt egyszerű dolga az ügyintézéssel, akkor még finoman…..
Gabby 2013.03.26 14:50:43
@Spacecake: posztolo naiv,tajekozatlan,szerencsetlen igazi `kocka` katona,raadasul idegbeteg is...
bankszamlat megszuntetni??mi ertelme??
felpattanni az ugyintezotol es elrohanni,na AZ a megoldas!!!:-)

fuu,de szemetek,h nem szoltak,hogy magad utan kene fizetni a TB-t,miutan megszunik a munkaviszonyod!!!persze emlithette volna barki,de ki a banat gondolna,h ezt vki nem tudja???!!!
ja merthogy biztos az alapbol JAR:-)
nemigaz??

ja es hogy az USA burokracia sem fenekig tejfel???
felhaborito!!!!:-)

ezzel az IQval telleg az USA valo Neked,otthon fogod ott magad erezni.kesz csoda,h nagy nehezen sikerult....szerencsetlen...
de az is,aki egy ilyet elvesz felesegul...

komolyan felbsztad az agyam igy kedd reggel!!!:-)

Lehet, hogy kocka katona vagyok. Nem vagyok idegbeteg ezt kikerem magamnak, de azok utan amin keresztul mentem egy kicsit ideges voltam. Nem pattantam fel es rohantam el normalisan viselkedtem.
Te valamit nem jol ertelmeztel, nem szunt meg a munkaviszonyom fizetes nelkuli szabin voltam.
Lepesrol lepesre mindent ugy csinaltunk, ahogy azt mondtak nekunk a bankszamla megszuntetest is nem magamtol talaltam ki. De ezek szerint te nem ugy csinaltad volna ahogy a hivatalokban mondtak, mert gondolom a te IQ-d sokkal nagyobb es minden informaciot tudsz. Nem hiszem, hogy pont neked kene magyarazkodnom........
Meg az a szerencse, hogy a ferjem nem ilyen mint te es van intelligenciank, hogy nem minositunk teged, mert nem ismerunk. Kerlek te se tedd, mert nem ismersz. Sajnalom, hogy felidegesitett a tortenetem "koran reggel" de akkor nem kell elolvasni.
Legyen szep napod!
Gabby 2013.03.26 17:14:47
Nem ertem nehany embernek miert kell cinikusnak, megbantonak lennie ezen az oldalon. En nem reg regisztraltam ide es azt gondoltam, hogy ez az oldal azert van, hogy megbeszeljek a kulfoldon elo magyarok a problemaikat, tanacsokat adjunk egymasnak, elmondjuk min mentunk keresztul, hogy talan masok ne jarjanak igy es nem sertegetni egymast. De csalodtam....... Ez a magyar mentalitas (nem mindenkire vonatkozik).
Igen katonakent dolgoztam, de ez nem azt jelenti, hogy nem allom meg a helyem a civil eletben is. Aki kritizalja a katonakat azoknak ki lehet probalni azt az eletet is (bar nem hiszem, hogy lenne merszuk hozza). Azt belatom, hogy az talan az en hibam, hogy nem jartam mindennek utana az interneten es mindent le akartam zarni Mo-on mielott vegleg elhagyom. De ennek is meg volt a miertje: nem akartam ugy jarni ahogy masok is, hogy utana be kelljen fizetnem meg tobb TB-t a magyar allamnak, vagy nem akarok ugy jarni ahogy masok is hogy utolag kelljen kifizetnem sok penzt a bankszamla koltsegeimre amikor nem is hasznalom. Persze ezek az emberek akik nem teszik meg ezeket a lepeseket biztos milliomosok en nem vagyok az. Akik mar regen kulfoldon elnek termeszetesen tobb tapasztalatai vannak, nem ugy mint nekem mivel en csak nem regen hagytam el Mo-ot. De azok sem biztos, hogy jok mar mert mar regen voltak es amik velem tortentek az most volt. Nem allitom azt sem, hogy ok nem informalodnak. Ha hiszitek ha nem hamarabb ki akartam jonni, de azt mondtak, hogy semmilyen vizumot nem kapok majd csak a bevandorlasit, ezert maradtam Mo-on es vartam es ezert nem szereltem le hamarabb, mert mar mondtam nem vagyok milliomos es en is fizetesbol elek. Vagy vernem kellett volna az asztalt az amerikai nagykovetsgen, hogy mar pediglen en azt olvastam egy blogon, hogy meg kaphatom a turista (ESTA) vizumot? Senki nem csinalta volna ezt! Csak ket dolgot ragadtam ki abbol ami januarban tortent velem Mo-on. Nem irtam le mindent. Bar mar egy kicsit meg is bantam, hogy megirtam de megint naiv voltam es azt gondoltam, hogy itt nem a sertegetes es a fujjogas meg a frocsoges fog menni.

"Sütemény1975 2013.03.26. 15:59:15
Amerikaban csak ugy rajzanak az okos emberek "- gondolom Amerikaban elsz veled semmi hasonlo nem tortent? Nalad minden ugy siman ment????????? Ketlem!!!!!!!!!!

Itt mindenki olyan okosnak kepzeli magat, de szerintem mindenkivel tortent legalabb egyszer felhaborito dolog ugyintezes kozben.
De azert, mert mindent hivatalosan akartam elintezni, a szabalyokat es jogot betartva nem hinnem, hogy bolond vagy buta vagy IQ szegeny lennek.

En olyan reszen elek Amerikanak ahol nincsenek magyarok, olvastam egy blogon Amerikaban elo magyar uriember irta tapasztalatai alapjan, hogy " magyarral ne baratkozz, mert magyarnak magyar az ellensege" talan megfogadom nem lesz nehez.

Koszonom mindenkinek a hozzaszolasat, meg azoknak is akik sertegettek vagy cinikusak voltak (bar roluk meg van a velemenyem).
Gabby 2013.03.26 23:30:55
@remusz: semmit nem tudsz rólam, csak ez derül ki a hozzászólásodból!!!!! Hál' istennek én sem ismerlek téged, ezért nem is fröcsögök rád semmit, de azért megjegyeznék néhány dolgot:
1., nem tudtam angolul, de most már annál többet ugyanis rengeteget tanultam- te tudsz valamilyen nyelven? Vagy csak magyarul tudsz sértegetni embereket?
2., van főiskolai végzettségem- talán több szakmám van mint neked és nem csak katonai
3., azt elfelejtettem írni, mert gondoltam nem fontos, de neked mégis az szóval, nem csak 2 hónapot találkoztunk az esküvőnk előtt hanem sokkal többször -csak nem erről szólt a történetem
4., egyáltalán nem vagyok hozományvadász, ha azt hazudtam volna, hogy az interneten ismerkedtünk meg a te szemedben akkor is hozományvadász lennék? Pedig rengeteg ilyen történet is létezik. Nem voltam gazdag otthon de kijöttem a fizetésemből és még a szüleimnek is segítettem
5., miért olyan hihetetlen neked az, hogy szerelem alakult ki közöttünk? -tudni sem akarom a választ- ezek szerint te nagyon szegény életet élhetsz talán azt sem tudod mi ez az érzés
6., Engem soha senki nem tartott el 14 éves koromtól dolgoztam akkor természetesen csak nyaranta a suli miatt, utána tovább tanultam és a seregnél dolgoztam. Adófizető állampolgár voltam és soha nem voltam munkanélküli.......
Szóval amiket leírtál az semmi nem vonatkozik rám. Máskor gondold át mielőtt leírsz valamit vagy kritizálsz valakit