Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lord Warrior

0 bejegyzést írt és 44 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1993. február 26-án bomba robbant a World Trade Center északi tornyának tövében. A merénylő tervei szerint a detonáció ütötte lyuk miatt az épület rádől majd a déli toronyra, elpusztítva mindkettőt. A terv nem egészen így sült el, de amellett, hogy 6 ember életét vesztette,…..
Lord Warrior 2014.03.26 20:08:35
@Dream_walker:
Kösz az értékes infót. A tyúkfarmos tojók csak átmenetileg lesznek, amíg nem lesz saját keltetésű tojónk.Gödöllőn is körülnézek majd.
Lord Warrior 2014.03.29 19:56:03
@mengyan:
Ha eljön az ideje lehet hogy keresni foglak génbank ügyben.
Igen fa óllal fogom kezdeni, max bellülre rakok 2 cm-es hungarocell szigetelést, és be drayvitolom, meszelem.Mi amíg apám el nem adta a kert nagy részét nem csak kézzel törtük, de még vetni is kézzel vetettük a kukoricát :). Nem is volt vele sosem bajunk,hacsak a derékfájást nem tekintjük annak.:) Szóval köszönöm hogy ebben is segítenél, de szerencsére a kukorica termesztést apám megtanította, és úgy fogom én is csinálni ahogyan tőle tanultam.Az állatorvos viszont jó ötlet,alkalmazni fogom.
Esett már szó a passzív biztonsági megoldásokról egy korábbi posztban, ezúttal az aktív védelem egyik legelterjedtebb módszeréről lesz szó, azaz a lőfegyverekről. A mai írás egy lelkes olvasónk gyűjtése alapján született, ezúton is külön köszönet neki a fáradozásáért!…..
Lord Warrior 2013.03.13 23:26:24
Először is:A blog nagyon jó,második napja csak ezeket olvasom.
Megjegyzés a fegyverekhez,csak elméleti síkon:
Mivel itt Mo.-n nem egyszerű fegyvertartásit szerezni,(és ha sikerül is,nem kicsit drága,alternatív megoldásnak maradhat az nyílpuska,vagy egy jó nomád (reflex) íj.
ezeket ráadásul akár otthon is el lehet készíteni,ha megfelelő jártasságot szerez az ember,és van hozzá szerszám,és akarat is.Pl. a nyílpuskát lehet készíteni Trabant laprugóból is (ezt olvastam neten ,és sokat beszélgettem egy volt kollégámmal is,aki ezt megerősítette.Ő egyébként is foglakozik íjjak,nyilak készítésével.).Ugyanez igaz a reflexíjra is,házilag is el lehet készíteni.Egy másik lehetőség bármelyik vadászboltban lehet kapni kisebb,afféle nyílpisztolyokat is,ráadásul ezek nem is annyira drágák.A házilag barkácsolt ilyenféle eszközökre egyelőre nem térnék ki,előbb a boltban vásárolhatóra.
A nagyobb fajta egy komolyabb krach esetén inkább lenne hasznosabb élelemszerzésre mint önvédelemre,a mérete,és kezelhetősége miatt.Viszont a kisebb tökéletes alternatíva lenne,méghozzá talán még előnyösebb is mint a lőfegyverek,főleg ha az anyagi oldalát is figyelembe vesszük.Mert ugye egy egyszerű dolgozó munkásprepper-ként mit tarthatunk legálisan engedély nélkűl a már említett nyílfegyvereken kívül:Flobert/gáz/légpisztolyokat,meg talán gumilövedék kilövésére alkalmas fegyvereket.
Nos én vettem pár éve egy ilyen nyílpisztolyt.
Meg kell hagyni a teljesítményével elégedett vagyok.Egy normál bőrös sertéscombba kb 10cm-re fúródott bele,kb 6-8 méterről,a colos deszkát pedig simán átütötte úgy,hogy a vesszőt a mai napig nem találtam meg a kert végében :).
Az íjjak/nyilak előnyei a lőfegyverekkel szemben:
-Kis kézügyességgel és kreativitással,szinte kifogyhatatlan lőszerkészlet.
-Halk.Ha egy esetleges gebasz esetén vadászatra kényszerülök(ez persze csak a nagyobb "kaliberüekre"vonatkozik),kisebb az esélye hogy a lövés végett felhívom magamra a figyelmet,és jobb esetben is azt kockáztatom hogy a zsákmányomat elveszik tőlem.Rosszabb esetben az életemmel együtt.
-Egy jó (nagyobb) nyílpuska hatótávolsága megvan 100 m is,és ha egy esetleges fosztogatót időben észreveszel,még a nagyobb nyílpuskák is hatásosak lehetnek.ehhez jön még ráadásul a következő indok.
-Nincs torkolattűz,így egy jó rejtekhelyről szerencsés esetben egy kisebb (3-4fő) fosztogató bandát is ártalmatlanná tehetsz,mielőtt felfedeznének.
-A kisebbek pedig a közelebbi célpontokra lehetnek alkalmasak.Főleg ha az elejét kiegészíted valamilyen szúró-vágó eszközzel,mivel azért a kicsinek is kb 1-1,5 kg a súlya.Tehát közelharcra is alkalmassá tudod tenni.
Vannak persze hátrányai is,pl a kissé lassú újratöltés (kb 5-7 mp a kicsinél).
De ha a menedékednél alapból gondoskodtál róla hogy a behatolást megnehezítsd (pl akadályokkal,vietnami típusú csapdákkal) ,máris nyertél pár mp-t.
Egyszóval ha valaki nem akar teljesen védtelen lenni,de komolyabb tűzfegyvereket nincs lehetősége beszerezni,akkor ezt az alternatív megoldást tudom javasolni.
Ha pedig netalán úgy érzitek butaságokat írtam,és ezt meg is tudjátok indokolni,bátran szóljatok,szívesen tanulok a tapasztaltabbaktól.
Lord Warrior 2013.11.15 23:51:45
@Arhquuis:
Hosszú idő után végre tudtam szerezni egy használt 40 fontos Kassai reflexíjat.,10.000-ért.Mivel nagy költségbe nem akarom/tudom verni magam, (a neten található legolcsóbb felnőtt vessző is 990 ft/db by:decathlon) úgy döntöttem nyílvesszőket egyelőre inkább csinálok magamnak mint vegyek (egy rendes bolti vesszőm van hozzá, ezt használtam mintának). Meglepően jól sikerültek, és használhatóak ahhoz képest hogy az elejétől a végéig házilag készítettem.1cm x 1cm-es léceket vágtam raklapdeszkákból dekopirral, majd snicerrel körbefaragtam, végül csiszolóvászonnal rámarkolva simára csiszoltam. Az egyik végébe egy vékony fúrószállal lyukat fúrtam,majd körbe tekertem szigszalaggal,és belecsavartam egy pozdorjacsavart aminek a fejét utána levágva hegyesre köszörültem. A szárnyakat vastag nejlonzsákból (állateledeles zsák) vágtam ki,figyelve a szimmetriára. ebből kettőt ragasztottam a vessző másik végére,úgy hogy a vessző a két lap közé középre kerüljön amennyire csak lehet, ügyelve arra hogy elég hely legyen a nock-nak és az újaimnak is.Fatörzsbe,deszkába gyönyörűen beleáll, és így gyakorláshoz tökéletesen megfelel,hiszen egyelőre még csak kóstolgatom a célzott lövéseket.Jelenleg kb 20 méterig tudok aránylag pontosan lőni vele,de remélem ha eleget gyakorlok lesz ez még a duplája is.:)
Persze vannak kudarcok is,az eddig készítettek nagyjából fele már tönkre is ment (eltörött,leszakadt a szárny,elveszett,stb.), de legalább nem kerűlt pénzbe.;)
Ebben a cikkben a Bug Out Bag-gel (BOB) foglalkozom, azaz magyarul a menekülőzsákkal. Miért van szükségünk menekülőzsákra?Túlélési tippek után kutakodva jövünk rá sokszor, hogy vannak kezelhetetlen helyzetek az életben, amikor már nem tudjuk befolyásolni a történéseket. Ez…..
Lord Warrior 2013.03.17 21:36:09
@SZL8: egyébként az anyagi megjegyzésem kifejezetten a víztisztítóra vonatkozott.
Lord Warrior 2013.03.17 23:30:51
@F.t.: "Azt hiszem már volt linkelve a pécsi airsoftosok víztisztító tesztje (laborvizsgálattal): az alapján ha simán orvosi szénen átszűröd szinte ugyan ott vagy mint a készen vehető készülékekkel."
Kösz,ennek utána fogok nézni.
Zippo:"nem vízhatlan"
Nejlonzacsi,és meg van oldva:D
Lord Warrior 2013.03.19 22:21:49
@knife1:
Zippo:
Nekem is régi típusú van (Szintén nagyapai örökség).
Álcaháló:
Eladni nem szeretném,mert számomra eszmei értéke ( is ) van,és ha ésszel bontom szét még mindíg marad akkora hogy a kocsim letakarjam vele. :)
Az elmúlt napokban igen szélsőséges időjárás köszöntött be Magyarországon, volt hó és szél dögivel. Sok helyen akadozik még a poszt írásakor is (szombat reggel) az áramszolgáltatás, de a legjobban azokat viselte meg a szokatlan időjárás, akiket autóikban ért utol a…..
Ha a dolgok rosszabbra fordulnának és a világ káoszba fulladna körülötted, hova menekülnél? Sokan közülünk már rendelkeznek valamilyen menedékkel (alfabázissal ;) ), rejtekhellyel, ahol kihúzhatják addig, amíg jobbra nem fordulnak a dolgok. Ha neked még nincs ilyened és nem…..
Lord Warrior 2013.03.15 15:09:30
@knife1: Az nem is kétséges hogy valahol nyilvántartják,ha máshol nem akkor a vértesi erdészetnél,ugyanis maga a terület jelenleg az övék.Na meg talán valahol felsőbb hivatalban is van nyoma hogy itt és itt létezik egy elhagyott leamortizált bázismaradvány.Azok viszont akik ezekhez hozzáférnek,helyzet esetén egy ma is aktív fullextrás bunkerben csücsülnének,és eszükbe sem jutna hogy ezzel a romos valamivel foglalkozzanak.Ha számítani kéne ott valakinek a felbukkanására,sokkal valószínűbb hogy a pár km-re lévő faluból (ahol nagyapámék is éltek) jönne valaki.Ám mint fentebb már írtam ezek pedig tisztában vannak vele,hogy ott már egy rozsdás szeget sem, találnának.Azaz: ha onnét jönne valaki,az szintén rejtőzni szeretne,és ismerném nagy valószínűséggel.
Lord Warrior 2013.03.16 14:26:34
@knife1:
Igen,erre már én is gondoltam,de sajnos nincs erre áldozható tartalékom.
Lord Warrior 2013.03.16 15:29:17
@astonferi:
Igaz,de a környezetemben nincs olyan aki akárcsak érdeklődne is a prepper iránt,olyan pedig aki beleinvesztálna még inkább nincs.Gyakorlatilag ha megemlítem hogy én felkészülő vagyok,csak néznek bután,ha elmagyarázom nagyjából hogy az mi,akkor meg rávágják hogy hülyeség "ha baj van segít a hatóság".Egyszóval a megvásárlása csak egy álom amíg nem nyerek a lottón,vagy nem ismerkedem össze komolyabb,és anyagilag tehetősebb prepperekkel.:)
Néha hajlamosak vagyunk abba a csapdába esni, hogy túl sokat molyolunk a túlélőzsákunkkal, a különböző felszerelések felhalmozásával, miközben elfeledkezünk arról, hogy a túlélés nem csak a megfelelő eszközökön múlik. Alapvetően három dologra van szükségünk egy…..
Lord Warrior 2013.03.15 18:58:26
@Tuleloblog: Ha nem is az első,de komoly prioritást élvez néhány más eszközzel szemben.
Lord Warrior 2013.03.16 15:20:17
@Cuba-Libre:
Sajnálom a szüleid helyzetét,nem is tudom mi lenne a helyzetükre a jó megoldás.Mivel gondolom a falujukban jobbára idősek az úgymond tisztességben megőszültek vannak, a többség pedig valószínűleg olyan akitől tartaniuk kell,így gondolom az önszerveződéses járőr szóba sem jön mint lehetőség.Talán még az lehetne ideiglenes megoldás amit Gyöngyöspatán csináltak amikor ott is elszabadultak a dolgok.
Mielőtt moderálnátok,nem akarok itt politizálni,ezért nem is írtam konkrét dolgokat.Akit érdekel,úgyis rákeres.
SHTF esetén általában az a legjobb megoldás, ha otthon, a menedékhelyünkön, esetleg a családunk más tagjainál vészeljük át ez eseményt. Ugyanakkor nehéz a döntés, hogy hova menjünk, hiszen számos érv szól az elbarikádozás, míg legalább ugyanennyi a menekülés mellett. A…..
Lord Warrior 2013.03.15 18:32:42
@Bartush: Állam bácsi is megtette a magáét:
Az asszony ma délután már az ítéletidő végén kapott a belügytől SMS-t,hogy ne induljon neki gyalog ha elakadt az autóval,üljön át másikba:D
Lord Warrior 2013.03.16 14:37:18
@Bartush:
Szerencsére nem voltunk úton,de ez is jelzi hogy nem szabad arra blazírozni hogy a hatóság segít.Mivel nem azt írták hogy jelezze hol akadt el,hanem hogy ha elakadt,és elfogy az üzemanyaga,üljön át másik autóba.Ez nem segítség az én véleményem szerint,hanem mindössze egy jó tanács.Ugyanis:Ha én elakadtam,akkor már a mögöttem jövő is nagy eséllyel elakad,és ezzel mindössze annyit érne el a bajba jutott,hogy talán még egy darabig meleg helyen húzhatja ki.Ez pedig nem segítség (szerintem).
Városi túlélő Az EDC-készlet 2012.11.18 14:13:33
A prepping lényege az, hogy mindig, minden esetben próbáljuk maximalizálni a túlélési esélyünket. Reaktív gondolkodásmód helyett proaktívan igyekszünk cselekedni, azaz inkább elkerüljük a bajt ahelyett, hogy a menthetetlent próbáljuk megmenteni. A kulcs tehát az előrelátás,…..
Lord Warrior 2013.03.14 22:57:19
@Liba Tóni:
"Miért írják többen a pénzt és a mobilt vészhelyzetre? Elárulom: vészhelyzetben mindenki telefonálni akar, a hálózat leterhelt lesz és behalt minden. "
Még vészhelyzet sem kell hozzá.Gondolj csak a karácsonyi/újévi sms-ekre,hívásokra.Volt hogy a fiam keresztapjának dec 31-én 23:59-kor küldtem SMS-t,és csak másnap reggel kapta meg.Fel is hívott hogy viszonozza,és meglepődött mikor mondtam neki,én éjjfélkor küldtem.Pedig be volt kapcsolva.
Városi túlélő 10 fontos teendő 2012.02.05 20:27:00
Biztos vagyok benne, hogy sokan közületek semmilyen módon nem készültek fel egy esetleges rossz szcenárióra. Nincs ezzel semmi baj, mondhatni ez a normális, hiszen a legtöbbünk dolgozik, fizetést kap érte, aztán a boltban levásárolja azt. Ez így megy napról-napra: reggel megvesszük…..
Lord Warrior 2013.03.14 01:08:25
@kiskutyauto:
"prepperkedés... én is tenném ha tehetném... de sajnos nem tudom megoldani... minden fillérem minden hónapban ki van számolva, sőt többnyire zömmel mínuszban vagyok és nagyon sok mindenről le kell mondjak, holott átlagjövedelmem van."

Hidd el sokan vagyunk így ezzel,pl én is,és ráadásnak van két pici gyerek is.Mégis:Ha nagyon apró lépésekkel kezded,teszem azt csak 1 kilónyi rizzsel,és egy üvegnyi akármilyen konzervszósszal veszel többet alkalmanként mint szoktál,és megállod hogy ne nyúlj hozzá,máris tartalékot képeztél.Ezenkívűl nem árt az sem ha kicsit fejleszted a kézügyességed,mert akár egy régebbi,rendeltetés-szerűen már nem használható erősebb anyagú kabátból is lehet hátizsákot eszkábálni.
Ezzel csak arra akarok rámutatni,hogy még az olyan mindennapi gondokkal küzdő emberek is mint te vagy én,Sok mindent előállíthatnak házilag is.Nekem sokkal nagyobb problémát jelent (és gyakorlatilag kivitelezhetetlent) hogy üzemanyagot hogyan tartalékoljak a mai árak mellett.Sajnos az amit havonta az autóba tudok áldozni el is megy mivel mindkét gyerekem cukorbeteg,rendszeresen járni kell velük orvoshoz,oviból el kell hozni őket minden nap,+ a normál használat (bevásárlás,rokonokhoz utazás,hivatalos ügyek intézése).Itt jön ráadásul a képbe,hogy a nekik szükséges gyógyszereket (inzulin,tesztcsík,Fruktosum,tű) hogyan tudnám tartalékolni? Mivel az orvos a jelenleg hatályos szabályok szerint csak egy havi mennyiséget írhat fel,ami tesztcsíknál pl nem is mindig elég,ráadásul baromi drága ha a havi kgy.kereten felül kell vásárolnod.
Városi túlélő A rejtekhely 2013.01.06 14:25:31
A preppereknek két fő veszélyforrással kell számolniuk, ha a felszerelésük biztonságáról van szó. A felhalmozott készlet odaveszhet önhibájukon kívül (megromolhat, megsemmisülhet), vagy külső tényező miatt (lopás, rablás). Ebből kifolyólag minden komoly preppernek érdemes…..
Lord Warrior 2013.03.14 00:07:07
@Tuleloblog: Amikor a sorkatonai szolimat töltöttem 1996-ban,kaptunk olyan konzervet,amire szav. idő nem is volt írva,csak gyártási idő.Ez pedig 1973 volt.
És abszolút semmi baj nem volt vele,ugyanolyan íze volt mint amit a boltban megkapsz.:)