Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Baráth Réka

43 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2008-ban David La Ferriere elhatározta, hogy meglepi gyerekeit azzal, hogy rajzol valamit uzsonnástáskájukra. Az egyszeri meglepetés szokássá vált. Az uzsonnástáska előkeresése az iskolatáskából pedig a nap egyik fénypontja lett a gyerekek számára. Igazi szellemes alkotások néha…..
Új év, új trendek, új színek. Nem tudom, hogy ti hogy vagytok vele, de én már alig várom, hogy vége legyen ennek a szürkeségnek és eljöjjön a tavasz. Még pedig az idei nem is lesz akármilyen. Csupa energetikus színek, nyomott minták, már a képeket nézve érzem a tavasz illatát.…..
Igazi ünnepi hangulat uralkodik minden szerkesztőnk blogján, akik izgalmasnál izgalmasabb cikkekkel készültek. Hangolódjunk velük együtt az ünnepekre. Már csak a hó hiányzik, de kis szerencsével talán újévre az is megérkezik. Kellemes Ünnepeket Mindenkinek! (Szerkesztette:…..
A karácsony közeledtével egyre nagyobb a felhajtás a bevásárlóközpontokban, sétálóutcákban; vásárlási láz! Persze nem csak nálunk, hanem Londontól New Yorkig mindenhol. Sokszor egy ütős kirakat miatt megyünk csak be egy üzletbe. A kirakatok nem csak becsábíthatnak minket,…..
Közeledik a karácsony, már biztosan sokan ünnepi lázban égnek, de a nagy hajtásban akadnak olyanok, akiknek nem volt még idejük karácsonyi üzemmódba kapcsolni. Én már átkapcsoltam, de az idei karácsony egy kicsit más lesz, mint az eddigiek. Az első karácsony, amit nem…..
Vannak olyan szerencsés családok, akik ma úgy ébredtek, hogy járt már náluk a Télapó, de még nem jutott el mindenkihez, jó nagy a Föld. Mi is tart neki ilyen sokáig? Mit csináljunk, hogy biztos megtaláljon minket? Először is ne feledkezzünk meg a levélről, amit egészen az…..
Sonkoly Brigi és Sonkoly Zsófi egy angliai utazás alkalmával ismerkedtek meg a cupcake-ekkel. Zsófi cukrászként végzett és jelenleg a Szent István Egyetem turizmus-vendéglátás szakán harmadéves hallgató. Brigi, pedig Angliában végezte tanulmányait és az értékesítés, illetve a…..
Előfordult már veletek, hogy elképzeltetek egy szuper mintás párnát, ami passzolni fog a nappalitokba, de soha nem találtatok rá egy üzletben sem? Sokszor kihívás megtalálni a számunkra legmegfelelőbb dekorációs elemet vagy tárgyat, ha már egy konkrét elképzelés van a…..
Vannak, akik nem érik be azzal, hogy a Mindenszentek napját megelőző estén -Halloweenkor- jelmezt húznak, hanem szeretnék egész otthonukat beöltöztetni. Egy-két dekorációs és vendégváró tipp azoknak, akiknél egész hétvégén Halloween van. (Szerző: Baráth…..
Elképesztő, hogy egy-két világító betű hogyan tud egy enteriőr fókuszpontjává válni. Legyen szó egy nappaliról, hálószobáról vagy akár egy étteremről. Te melyik stílust választanád? Az igazi vintage betűt,amivel olyan, mintha a Broadway-en járnél, vagy a retró neoncsöves…..
A Budapest Sustainability Jam (Budapest Fenntarthatósági Dzsem) egy olyan nemzetközi non-profit esemény, mely november 22-24 között megrendezésre kerül Magyarországon is a Global Sustainability Jam részeként. Most először lehetőség lesz rá, hogy ne csak beszéljünk a…..
Gyerekkorom egy kedvenc játéka, amit a mai napig szívesen használok, már nem csak játszani, hanem prototípus építésre is. Ez nem más, mint a lego. Nektek milyen emlékeitek vannak róla? Én a sokszínűségét szeretem a legjobban, játék, munkaeszköz, építhetsz belőle használati…..
Kinek mi jut eszébe egy szép tányérról? Egy finom vacsora a barátokkal vagy egy üresen álló fal díszítése, netán a nagyi porcelán készlete? A tányérok a legkülönbözőbb terekben állják meg a helyüket, könnyedén válhatnak a tér fókuszpontjává, legyen szó egy…..
"Világítok, tehát vagyok" - mondanák a lámpák, ha tudnának beszélni. Sajnos nem minden enteriőr megtervezésénél kapnak elegendő figyelmet. Pedig gondoljunk csak bele, hogy mennyire befolyásolják a fények és színek hangulatunkat. A lámpák nemcsak adott funkciókat töltenek be,…..
Vegyünk egy természetes anyagot, szabálytalan formákat és színeket, melyek már önmagukban egy meglepő és változatos alapot biztosítanak. Ezek után jön a legjobb, engedjük el fantáziánkat és alkossunk. Fantasztikus, hogy mennyire sokféleképpen lehet egy egyszerű kőből…..
Betört a dizájn a gyógyszertárakba! Az elmúlt években hatalmas átalakuláson ment át világszerte sok gyógyszertár. 100% ReDesign. A legkülönbözőbb megközelítésekkel találkozhatunk: high-tech, barátságos, játékos, low-cost. Hogy lehetnek mégis ennyire különbözőek?…..
Agancs, mint dekorációs tárgy? Az eredeti elszomorít. De mégis csak tetszik. Legyen modern? De mégis milyen? Jöjjön egy bejegyezés, amiben újraértelmezzük az agancs dizájnt. Fa, fém, fényes, matt, színes, fekete, modern, DIY, agancsok minden mennyiségben, nem megszokott módon. (…..
Az elmúlt években szinte teljesen átalakult a munkavégzés formája több területen is. Előtérbe került a csoportmunka, a közösségi és relaxációs terek, felborult a "szék-íróasztal" koncepció, megszülettek az állatbarát irodák. De hogy kell ezeket elképzelni? Jöjjön egy…..
Vészesen közlekedik a szeptember, lépten-nyomon iskolakezdési akciókba botlunk. Ne felejtsük el, hogy ha már csak rövid ideig is, de még nyár van. Jöjjön egy könnyed péntek reggeli nyári válogatás. Fesztiválok, napsütés, tengerpart, vidám színek; minden, ami nyár. (Szerző:…..
A táska workshopjaikról és újrahasznosítási filizófiájukról híres Medence Csoport, valamint a márkaépítési stratégiákat és innovációs megoldásokat kidolgozó Inspiration4 kooperációra lépett egy 2 napos workshop keretein belül. Az együttműködés célja, hogy…..
Ebben a postban olyan könnyen kivitelezhető dekorációs ötleteket találhattok, melyekkel nem csak feldobhatjátok fürdőszobátokat, hanem egyben funkcionálisabbá is tehetitek. Legyen motoros, modern vagy vintage, minden stílusban találhatunk érdekes inspirációkat. (Szerző: Baráth…..
Itt az augusztus, nyár, színkavalkád, Balaton, limonádé. Készüljünk hát stílusosan az e heti bloglapozáshoz. Vágjatok fel néhány citromot, lime-ot és narancsot, adjatok hozzá egy kis barnacukrot és öntsétek fel egy szódával. Ha készen álltok, akkor bele is vághatunk…..
Napjaink egyre fontosabb tényezőjévé válik a fenntartható design és az újrahasznosítás. Ehhez egy szuper anyag, a mindenki által ismert karton, ami egyre több tervezőt ihlet meg. Az alábbiakban összegyűjtöttem kedvenc projektjeimet, melyeknek főszereplője -a karton- az esetek nagy…..
Mindig is imádtam azt a romantikus ötletet, mikor egy rejtett ajtó átvezet minket egy titkos szobába. Legyen szó egy könyvespolccal álcázott átjáróról vagy egy a padlóba rejtett titkos nyílásról. Persze olyannal is találkozunk, amikor a titkos ajtó csak egy álca, ilyenek…..
Az úgy nevezett “Dip-dye” egyre több helyen hódít. Maga a kifejezés azt jelenti, hogy festékbe mártani. Legyen szó hajviseletről, ruháról, gyümölcsről, falról, függönyről, bútorról vagy bármilyen dekorációs vagy használati tárgyról, a festékbe mártott design mindenhol…..