Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Canadien

0 bejegyzést írt és 71 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az ószövetség Ebben a posztban kifejezetten az ószövetséggel, és annak kanonizálásával fogok foglalkozni. Ahogy egyre többet foglalkozok a témával, úgy válik egyre bonyolultabbá, és átláthatatlanabbá. Az ószövetségnek alapvetően két tipusú kánonja van. Az egyik az…..
Sefatias Lenyugodtam 2014.03.22 12:15:33
Közel egy hónapja nem írtam semmit. A blog indulása óta tele van a fejem olyan témákkal, amiket folyamatosan megírtam. Gyakran 3-4 poszt is készült egyszerre a fejemben, és alig vártam, hogy leírjam őket. Az ötletek, témák most is megvannak. Csak egyszerűen nincs kedvem írni.…..
Sefatias A háromságról 2014.01.23 09:56:49
Van több téma, ami régóta érlelődik bennem. Ezek egyikét fogom most - azt hiszem közfelháborodásra - kiírni magamból. Közel húsz évig háromságtagadó voltam, aztán ahogy jobban megismertem a mellette szóló érveket, kénytelen voltam beadni a derekam, és elfogadni azt, hogy Isten valóban olyan…..
Sefatias A kapcsolataimról... 2014.01.13 10:33:56
Az elmúlt hetekben több forrásból is eljutott hozzám, hogy a környező gyülekezetek vénei, valamint néhány "önkéntes" megpróbálja feltérképezni a kapcsolataimat. Ehhez természetesen arra van szükség, hogy olvassák a blogomat, valamit összehangolják a tevékenységüket. A cél…..
Canadien 2014.01.13 20:07:32
@karalabe4: Ez így igaz.
Canadien 2014.01.14 17:47:13
@Vértes László: 4. Abba lehet hagyni a rinyálást. Tojok rá, melyik marhának melyik baromságát követted.

Látod, felhúzod saját magadat, utána meg osztod az észt, és te vagy megsértődve, ha nem értesz valamit.

László! Neked itt nem kell érteni semmit, ha érdekelnek a fejlemények és azok hozzászólásai akiket érint, olvasd! De ne szólj hozzá! egy kívülálló sosem látja abból a szemszögből az eseményeket, történéseket mint az aki átélte, éli, érintett, vagy érintve volt.

Köszönjük.
Canadien 2014.01.14 18:43:59
@Vértes László: Ha nem vagyok méltó, hogy egyszerű magyarázatot kapjak.

Nekünk, nagyon egyszerű, talán azért nem tudjuk egyszerűbben leírni.
Azt kívánom neked, hogy soha ne kerülj ilyen élethelyzetbe mint akikről a poszt-posztok szólnak. Legyen ez külső, vagy belső (szekta) résztvevő.
Sefatias Minden vallás hazugság 2013.12.31 08:44:36
"A vallás csapda és szélhámosság" A poszt címében szereplő gondolat, a belinkelt előadásban hangzik el.  Teljesen párhuzamos J.F. Rutherford imént említett gondolatával.  Az előadás nem minden gondolatával, illetve előadásmódjával értek egyet, de mindenféleképpen ajánlom.…..
Canadien 2014.01.04 12:27:42
@Vértes László: "Ideje messiáskövető közösséget építeni."
Dolgozunk rajta.
Canadien 2014.01.04 18:58:32
@káposztafej: Nem a formátum, hanem a tartalom a lényeg. Egyébként mi is ilyen kis kockába írunk.
A tizeddel kapcsolatos hozzászólásoddal egyetértek.
Napok óta kavarognak bennem a gondolatok. Össze vissza csaponganak bennem anélkül, hogy szokásukhoz híven összeállnának egy rendezett formába, hogy leírhassam őket. Ahhoz szoktam hozzá az elmúlt két évben, hogy a gondolataim napról napra rendezettebben keresik a helyüket, míg…..
Napiszöveg: November 18., hétfő"Akik élnek a világgal, mint akik nem élnek vele teljesen" (1Kor 7:31).Az éber keresztények a felsőoktatást tekintve nem "élnek a világgal" teljesen. Napjainkban sokan úgy vélik, hogy a felsőoktatás elengedhetetlen feltétele annak, hogy…..
Canadien 2013.11.20 08:04:43
@yeru:
"INTERNETHASZNÁLATTAL és továbbtanulással kapcsolatos bibliai tanácsokkal"

Nem értem mit csodálkoztok ezen sorokon?
Lehet, hogy még konkrét utalás nincs a bibliában az internethasználat, és továbbtanulás, stb. modern kori időrabló tevékenységek mellőzéséről, de a következő Őrtorony Zrt. által kiadott Újvilág ferdítésben már benne lehet ez is.
Az újonnan alakult “Királyság-hirdetők iskolája” házaspárokat és egyedülálló Tanúkat is fogad Az egyedülálló női Tanúk el lesznek ragadtatva, mikor megtudják, hogy őket is várja a Vezető Testület által kidolgozott új kiképző iskola, az úgynevezett…..
Canadien 2013.11.17 10:24:49
Sefatias Lázadok. :( 2013.11.16 07:47:51
Több mint két hétig nem írtam semmit a blogomra. Ez időhiánynak és annak köszönhető, hogy kicsit nekiálltam többet olvasni. Azt hiszem, hogy most erre, kell jobban ráfeküdnöm. Ha nem olvasok, akkor nem lesznek új gondolatok, akkor nem adok esélyt annak, hogy továbbhaladjak. Azt is…..
"Változik e világ színtere" - mondta Pál. És milyen igaza volt. Valóban változik.Pálnak ezen Korintusiaknak írt szavait sok keresztény használja arra, hogy figyelmeztessen másokat a világtól való távolságtartásra. A világ megbízhatatlan. A világ változik. És ami változik az…..
Canadien 2013.11.15 18:32:38
Egy 2004-es Őrtorony a következőt írta a változásról:
Pál ezzel a kijelentésével a világot egy színpadhoz hasonlította. A szereplők — a politikai, vallási és kulturális élet nagyjai — feltűnnek a színen, eljátsszák a szerepüket, majd átadják másoknak a helyet a színpadon; és ez így megy évszázadok óta. A múltban a dinasztiák esetenként évtizedekig, sőt évszázadokig uralkodtak, és lassan mentek végbe a változások. Napjainkban viszont egy vezető meggyilkolásával a történelem pillanatok alatt új irányt vehet. Igen, ezekben a viharos időkben nem tudjuk, mit hoz a holnap.
Ha a világ a színpad, és a vezetői a színészek, akkor a keresztények a nézők.* Mivel azonban „ők nem része a világnak”, nem engedik, hogy figyelmüket túlzottan lekösse a szereplők alakítása és azonosítása (János 17:16). Ehelyett inkább már alig várják, hogy lássák annak jeleit, hogy a dráma eléri a csúcspontját, azaz végzetes befejezését, mivel tudják, hogy ennek a rendszernek véget kell érnie, mielőtt Jehova elhozza a régóta áhított, igazságos új világot.* Vizsgáljunk meg két bizonyítékot, amely egyértelművé teszi, hogy a vég idején élünk, és hogy közel van az új világ. Az egyik a Biblia kronológiája, a másik pedig az egyre romló világhelyzet (Máté 24:21; 2Péter 3:13).

Nos a szereplők felsorolásából kimaradtak a vallások, és vezetőik. Ismerjük el, sok változásért ők a felelősek
És ne felejtsük el azt sem, hogy a beígért, vagy várva várt dráma fordítva is elsülhet.
Sefatias Jehova Tanúiról 2013.10.24 11:04:40
Az alábbi posztot nem az olvasóimnak szántam, hanem egy fórumon megkértek, hogy mutassam be Jehova Tanúit, beszéljek róluk. Kaptam egy topicot, ahová ezt a posztot raktam ki. Itt azért posztolom, hogy, ha valakinek van kedve ott is védeni, esetleg támadni, vagy uram bocsá' egyszerűen…..
Canadien 2013.10.29 19:12:01
@csaposnak: Nem értem mi bajod az íróval, ha valaki valamiben részt vett, korábban, de már nem része, az nem azt jelenti, hogy már nincs reális rálátása a dologra.
Van valami konkrét kivetnivalód a leírtakban?
Mi ért nem a felkérőt kéred számon, a felkérést illetően?
Esetleg te akartad volna megírni a cikket?
Szervusztok! Nem kell bemutatkoznom mert szerintem itt sokaknak ismerős a nick nevem. 2013. július 11-e óta sok minden történt velem.Sok névtelen levelet kapok vélhetően halasi Jehova Tanúitól hogy mennyire ész nélküli lény vagyok hogy a jót otthagytam és a rosszat választottam.De…..
Canadien 2013.09.15 07:45:20
@Inspicio: Az egyik nő pl. "kisegítő vénnek" képzelte/képzeli magát.
Mivel kevés a férfitestvér a gyülekezetekben, és nincs elegendő alkalmas férfi akit kilehetne nevezni kisegítőszolgának, vénnek, ezért sok nő aki látja a káoszt, kezébe akarja venni a kezdeményezést, az is lehet, hogy jó szándék vezérli.
Kíváncsi leszek, mikor jön a kiigazítás a vezető testülettől, hogy már nőket is kinevezhetnek felelős beosztásba a gyülekezetekbe.
Sefatias Piliscsaba 2013.08.29 10:01:04
Mi is ez a Piliscsaba? Azontúl, hogy egy szép város a Pilisben, sok extanúnak jelenti azt a kis szigetet, ahol vallástól függetlenül jöhet össze, kereszténységüket megörző volt tanúkkal. Ebben a városban évente kétszer kerül megrendezésre a piliscsabai csendes hétvége, amely…..
Régen írtam már magamról. Úgy gondoltam, hogy írok egy posztot arról, ami az elmúlt hetekben járt a fejemben. Több komoly élményben volt részem. Most nem a házasságkötésemre gondolok, bár az volt a legjelentősebb. Inkább azokra az élményekre, amelyek a Bibliával,…..
Canadien 2013.08.18 19:13:41
@sefatias: Ez az amit nem lehet megtanulni.
Vagy benne van a szívében valakinek a segítő szándék, és akkor ösztönből segítő kezet nyújt a bajba esetten, mindenféle Őrtorony irányelvek alkalmazása nélkül.
Elmondhatom, hogy a felvigyázók leggyengébb pontja a pásztorkodás, nem véletlen, hogy a köf mindig erre a témára hegyezte ki a véneknek tartott előadását.
Canadien 2013.08.19 06:36:04
@kicsella: Ismerős a helyzet. Elindul két vén buzdítani. Majd mindent lepusztítva távoznak.
Háromszor kaptunk tanácsot a vénektől, amit mi nem tartottunk jogosnak, ezért nem is fogadtuk meg, maga a biblia vers amivel alá akarták támasztani az igazukat az is több sebből vérzett. Ki is lettünk pellengérezve egy előadás keretén belül, hogy az ilyen cselekedet kimeríti a gátlástalan viselkedés fogalmát (már mit, hogy nem fogadjuk meg a vének tanácsát). Ha viszont a tanács többszöri meg nem fogadása, elutasítása gátlástalan viselkedés, akkor ki keltet volna közösíteni minket, vagy legalábbis bírói elé vinni, mert hát a gátlástalan viselkedés, az alap a kiközösítésre.
A vége az lett, hogy a vének kaptak komoly fejmosást a köf-től, mi meg írtunk egy nem túl kellemes hangvételű elkülönülő levelet. Azóta nagyon jól érezzük magunkat.
Az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok havi oldalszáma 39%-kal esett vissza 2005 óta Ha Tanú vagy, talán észrevetted, hogy az Őrtorony és Ébredjetek! folyóiratok néhány váratlan változáson mentek keresztül az elmúlt néhány évben. 2005-ben jelentették be, hogy az első…..
Sefatias Van igazság? 2013.08.14 04:23:47
Létezik abszolút igazság? Kell, hogy létezzen. Az élet legfontosabb kérdéseire kell, hogy legyen egy cáfolhatatlan, pontos válasz. Egy olyan válasz, amit soha senki sem tud megcáfolni, kétségbe vonni. Ám az, hogy létezik abszolút igazság, sajnos nem jelenti azt, hogy olyan könnyű…..
Sefatias ...folytassuk... 2013.08.08 09:04:44
Az előző posztomban nem sikerült odáig sem eljutnom, amivel igazából elkezdhettem volna azt a témát, amiről írni szeretnék. És ahogy kavarognak bennem a gondolatok, lehet, hogy most sem érek a végére. Ott fejeztem be, hogy ma az egyházak rendkívül ki vannak hegyezve a…..
Sefatias "A maga kárára" 2013.08.02 12:55:27
„Ember uralkodik emberen, a maga kárára” Mondja a bölcs prédikátor. Ó, hányszor sóhajtunk fel, igazat adva a bölcsnek, mikor látjuk a világ nyomorúságát. Amikor látjuk, hogy az emberi vezetés - akár globálisan, akár egy szűk közösségben- micsoda károkat okoz, akkor arra…..
Canadien 2013.08.03 18:20:07
@reboot:
szívesen látnék már olyan egyházat, ahol a vezetőkre ez ráillik :/

Vannak az életben olyan dolgok amiről az ember álmodozik, de soha nem teljesül. A te kívánságod is ez a kategória.
De ha tévedek, (szeretnék tévedni), és találtál olyan egyházt ahol a vezetők megfelelnek az Isteni elvárásnak, kérlek szólj nekem is.
Canadien 2013.08.04 07:21:39
@ORION: A félremagyarázásnak is van két kategóriája.
1. A szándékos, mégpedig azért, hogy a vezetők valamilyen előnyhöz jussanak

2. A pontos ismeret hiányából, ez is járhat anyagi előnnyel a vezetők részére.

JT vezetése (az egyedüli igaz vallás mögé bújva) igen csak elhiteti az emberekkel, hogy a pincében van a legvilágosabb.
“Jehova Isten boldog népe” mosolytalan zombi-tömegként vonul haza az egyik legnagyobb rendezvényükről A békés flashmobra heten mentünk ki vasárnap, a 40 fokos melegben. Szórólapokat osztogattunk és három óriási jehovatanui.blog.hu transzparenst helyeztünk el a környéken, így…..
Egy újabb beküldött cikk. Továbbra is buzdítok mindenki, hogy ha van kedve írjon nyugodtan. Ezek az írások sok apró lépcsőfokot jelentenek a mi fajtánknak az előrehaladásban ___________________________________________________________________________ Jehova Tanúi világszerte a héten vették át…..
Szervusz! Csak röviden annyit mondanék el, hogy 2013. július 11-én, csütörtöki napon a kiskunhalas-északi gyülekezetben bejelentették az elkülönülésemet. És ezt a napot piros betűs ünnepként fogom számon tartani! Köszönöm a nagyszerű blogot is ami nélkül még mindig köztük…..