Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nagybirka

44 bejegyzést írt és 6 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Egy apró, de elég viszontagságos sorsú lakás kipofozásába fogtam.  A villanyszerelést és a festést nem én csináltam, de a padlózat rám várt. Felszedtem a régi lamináltpadlót, nem törődve azzal, hogy valami egyszeri és megismételhetetlent pusztítok el.A lami alatt egy elhasznált, rossz állapotban…..
Egyszer csak megszakadt a történetmesélésem, de így utólag nem is történhetett másképp. Még volt egy összebújós hétvégém a bútorlapokkal, aztán a második héten csúcssebességre kapcsolta  szopóroller. Szerencse, hogy összeraktam a szekrényeket a hétvégén, különben nem végeztünk volna.  Pár…..
A festő vette át a terepet az üzletben. Nekem szóltak a Dósafától, hogy elkészültek a pult darabjai, elszállíthatom.    Ez megtörtént, a hétvégén elkezdem otthon összerakni a problémásabb részeket, hogy még időben kiderüljön, ha valamit a tervezőasztalon elbaltáztam. ..
Bariblog UPgrade no work 2016.02.16 11:09:13
Az eredményeink végtelen felsorolása:   A Harmadik nap a burkolóké lett, akik igéretükkel szemben a padlót nem, csak a falakat burkolták be. A padló marad hétfőre. Sok tennivalóm nem volt, a csöveket a burkolók bevakolták. A negyedik nap elkezdett dolgozni a festő, én egy 40 cm-es gipszkarton…..
Bariblog UPgrade kezdetek 2016.02.10 20:41:01
Már december elején elkezdődtek a tervezgetések. Az elején úgy volt, hogy bútort kell készíteni az üzletbe. Aztán bővült a feladatkör, és a végső állapot az lett, hogy segítsek levezényelni az üzlet teljes felújítását. A festővel, villanyszerelővel és burkolóval történt egyeztetés után február 6-án…..
Bariblog Roletta repariren 2016.02.08 22:06:53
Már egy ideje tettem a dolgomat annak tudatában, hogy ezt a videót megosztottam az oldalon. Most jöttem rá, hogy nem... Boldog karácsonyt! Az ünnepek egyhangúságát dobtam fel egy kis roletta szereléssel, mert mikor a legjobb szerelgetni, ha nem a karácsonyi ünnepek alatt? A roletta egy árnyékoló,…..
Bariblog Halihó wood 2015.10.29 02:18:19
Akik közelebbről ismernek, azok tudják, hogy régóta dédelgettem azt a vágyat, hogy a loffice irodák mintájára kialakítsunk egy közösségi műhelyt, ahol egy közös térben, de külön munkaasztalon dolgozhatnak egymás mellet azok a szakemberek, akiknek hébe-hóba van csak…..
Már lassan egy éve nem posztoltam semmit. Nem mintha nem történt volna számtalan dolog, csak nem volt kedvem filmezgetni. Most egy számomra fontos problémát oldottam meg, és kedvem kerekedett megosztani. A tél végetért, egy kis ideig most nincs szükségem a snowboardomra. Már régóta…..
Negyedik alkalommal indult el a köztévé eurovíziós dalversenye, aminek a győztese később Magyarországot képviselheti a bécsi eseményen. Számos változást eszközöltek a műsorstruktúrában, ezzel a köztévé pont azoknak a kertévéknek a nyomába eredt, amit kormány szinten…..
Bariblog Szemirámisz panelkertje 2014.04.03 17:14:41
Már 4.alkalommal látogattam el szakértőként a Család-Barát magazinba az MTV-be. Két hete egy bővíthető kerti ládát készítettem az adás alatt, de nem volt elég időm kifejteni a hogyan részét a rendelkezésemre álló időben. Az ötlet alapját ez a kép adta:   Mint a képen…..
Napi Vagányság Bruce Lee 2013.11.27 08:52:00
#320 Három vagányság a mesterről: 1. A Halálos játszmában (illetve Haláljáték, forgalmazótól függően változott a magyar cím) megjátssza saját halálát, hogy a maffia után nyugodtan nyomozhasson, filmbeli temetésének a képei közé bevágtak pár valódi snittet is Bruce Lee…..
És elkészültem! A raklapasztallal már nyáron, de a róla szóló videóval csak mostanára. Az utolsó fázis és a végleges asztal megtekinthető a csatolt multimédiás anyagban. Jó szórakozást! ..
Felületkezelés olajos halakkal - a halak nem jöttek el Nyár elején eljutottam raklapokból készülő asztallal odáig, hogy az alapanyagot megtisztítottam, és előkészítettem a felületkezelésre, összeszerelésre. A bútor beltéri használatra készül, de azért fontos a…..
TComment Biciklizel? Megöllek! 2013.08.14 06:51:13
Miért utálja az autós a biciklistát? És fordítva? Hülye biciklisekről hülye autósoknak. És fordítva. Kapcsolódó cikkünk kommentposztja...
Nagybirka 2013.08.14 18:41:04
@pioker1933: Ha képtelen vagy megállni a piros lámpánál, mert neked ugye meg kell teremteni a mozgási energiát, akkor gyalogolj. A szabályokat - bármilyen feleslegesnek is tűnnek számodra, - sajna be kell tartani. Ha meg nem bírja a lábad, akkor ne bringázz. Ha azt akarod, hogy a közlekedés teljes értékű tagjának kijáró elbánást megkapd, akkor viselkedj is úgy. Mert az kurvára nem megy, hogy amit te akarsz az legyen de azonnal, a többiek meg álljanak haptákban, ha te méltóztatsz arra gurulni.
Bariblog Mosogató machine 1. 2013.08.05 16:34:21
Ha már a kezünk nem bírja a mosogatást, akkor itt az ideje beépíteni egy mosogatógépet. Arról nem nyitnék vitát, hogy melyik a gazdaságosabb, de hogy melyik a kényelmesebb, az egyértelmű. Számomra. A folyamat olyan hosszú, hogy több videóban tudtam csak megörökíteni. Az első…..
Bariblog A Bringahinta elmélet 2013.07.17 17:14:04
Rengetegen osztják meg a FB-on, hogy ellopták a cangájukat. Nem, hogy örülnének, hogy kedvenc közlekedési eszközük újabb embert szippantott fel az egyéb utazási módokat preferálók közül. Ha valaki hosszas válogatás után megvásárolta a szívének oly kedves bringát, és…..
Bariblog Tisza TV - Magam kaparom 2013.07.08 16:21:56
Ha már a FF tévé nem menő, főleg, ha 5cm-nél vastagabb, akkor ideje elgondolkozni, mit csináljunk vele. A kezembe került Tisza TV megúszta a szemétdombot, és töretlenül araszol egy újraértelmezett lét felé. Bárszekrény lesz belőle. Most a felület javításához értem. A TV-n…..
A mai világban az lehet sikeres, aki képes könyökölni. Én képes vagyok, de csak éttermi körülmények között. A Goodbar Goodburgerhez látogattam, segítek nekik két könyöklő kialakításában. Az első lépés a tervezés. Sablont készítettem, és megvitattuk, hogy mi az ideális…..
A FB-on egy csomó dizájner oldal visszatérő sláger terméke a RAKLAPASZTAL. Gondoltam, én is kipróbálom, mennyire egyszerű vagy bonyolult egy ilyen bútor megalkotása. Az itt szerzett tapasztalataimat szeretném most megosztani. Raklap asztalt két féle módon lehet…..
Nagybirka 2013.06.15 13:21:11
@öles léptek: Köszi! Nem Eur raklappal dolgozom, a Bauhausból ingyen el lehet hozni egyszer használatosnak titulált raklapokat, onnan szereztem párat. Elég puha a fa szerkezete, de szép felületetűre lehet ki csiszolni. A jövő héten állítom össze, akkor kiderül, mennyire stabilan tartja meg a csavarokat.
Ha szereztetek egy vagy több raklapot, és szétszedtétek, akkor érdemes innen tovább olvasni. A bontás során eltávolítottam a szegek nagy részét. 1-2 darab beletört a távtartó kockákba, ezeket nem tudtam nagyobb roncsolás nélkül kiszedni, így arra a döntésre jutottam, hogy…..
Bariblog Jártamban-keltemben 2013.06.10 10:45:06
Vietnámi utazásunk során örökítettem meg ezt a helyi lakatosmestert munka közben. Amíg elkészülök a raklapokról szóló új bejegyzéssel, addig nézzétek ezt a mestert. ..
A mai bútorok ajtajaihoz a leggyakrabban felhasznált alkatrész a kivetőpánt. Ezek könnyen szerelhetőek, de idővel hajlamosak elállítódni. Ekkor elég egy csillag csavarhúzó, plusz egy kis türelem, és az ajtók újra precízen illeszkedek egymáshoz. A legalapvetőbb fogásokat a…..
Miután, mintegy 4 órás agresszív bontás után hozzáfértem a felújítandó lift eredeti rétegeihez, lemérhettem, hogy mekkora elemek szükségesek az újraburkoláshoz. A bontás első fázisa azért lett körülményes, fárasztó szívásgombóc, mert arra számítottam, hogy az egykori…..
100 szónál is többet mond 1000 kép. :) ..