Regisztráció Blogot indítok
Adatok
JZO001

0 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Már régóta le akartam cserélni a Voyo A1 Plust, mert bár mindig azt mondom, hogy irodai feladatok elvégzésére alkalmas, a 2 GB-nyi RAM memória még ebben is le tud korlátozni. Gondoljunk csak az egyszerre megnyitott böngészőablakokra, szövegszerkesztőre, és egyéb programokra. Nem csoda, hogy kevés a…..
JZO001 2016.11.08 11:14:03
@mrgergoke: néccsak, pl itt a Description-ben a "Notice" alatt már ott az árulkodó szöveg:
www.gearbest.com/tablet-pcs/pp_360522.html

Innen jött, hogy kérdezősködjek, mi a teendő összeomláskor, hogy megy a reinstall. Lehet-e MediaCreationTools-t használni, stb...
JZO001 2016.11.08 14:30:57
@szcsongor: nem a seriallal van probléma. Hanem magával a teljes újratelepítéssel. Ebben nem HDD/SDD van a szokásos SATA vezérlőkkel. Driver kellene az egészhez, azt viszont nem adnak. Ennek hiányában szerintem már az MMC háttértárat sem fogja látni a telepítő, ahová mennie kellene. Ezt nem állítom biztosan, de nem tudnak mondani semmit, nem kapok drivert, se letöltési linket, se support oldalt, semmit. Így viszont nem merem megvenni. Az, hogy egy Windows 10 milestone upgrade meg hazavághatja a rendszert és ugrik a gar, az mókolásra vall. Ki tudja mit csináltak vele. Jó lenne tudni. Engem nem zavar, csak nem szeretném 3 hónapig használni a gépet, hogy utána dobhassam ki.
JZO001 2016.11.08 16:25:03
@Axelock: ha már megtaláltad, megtennéd, hogy belinkeled? :)
Köszi!
Egy ember sorsa annyi mindenen múlhat. Hová születik, mit kap (vagy nem kap) a szüleitől, milyen barátai lesznek, hogy állnak hozzá a tanárai, na és persze a saját személyes tulajdonságai. Ha belegondolunk, túl sok tőlünk független tényező befolyásolja az életünket, és bizony néha túl kevés a…..
  Ja, meg persze a szomszéd tehene is! Aki devizahitelt vett fel az mind felelőtlen, meggondolatlan, racionális gondolkodásra képtelen idióta.Az ilyeneknek nem, hogy nem kell segíteni de mindent meg kell tenni annak érdekében, hogy kilakoltassák.Hátha akkor végre megtanul…..
JZO001 2013.03.12 13:41:04
@Melampo: stimmel. Azonban felmerül a kérdés, mennyit is ér az a jelzálog tárgy? Mennyi a piaci értéke? Mikor mennyi? Akkor, amikor a hitelt kiadták vagy most?
Lehet-e okolni a bankokat vajon azért, mert az ingatlanok értéke azóta jelentősen lecsökkent? Nem inkább a helytelen és az állampolgárok érdekeivel ellentétes gazdaságpolitika, tehát végeredményben a politikai vezetés okolható-e a kialakult helyzetért?
JZO001 2013.03.12 17:31:23
@Melampo: Én a piaci árak folyamatos változására gondoltam. A kereslet/kínálat változásai miatt a piac ár is mozog. Ezt pedig hogyan lehetne a jövőre nézve is megmondani? Egy szerződést megkötöttek 2007-ben, amikor az ingatlan 6 milliót ért, ma ezzel szemben az ingatlan nem ér csak mondjuk 4 milliót. Arra akarok célozni, hogy egy hitel fedezeti tárgy értéke a jövőre nézve elég nehezen megjósolható.
Nem túl meglepő, ha a bank nem elégszik meg csak a tárgyi fedezettel.
JZO001 2013.03.12 20:29:49
@Melampo: ezen a kimentés dolgon lehet morogni a végtelenségig. Erkölcsileg nem is lehet megemészteni az biztos. Ugyanakkor a jelenkori gazdaságnak alapja a jól működő hitelezés. Amikor a bankok összerogynak, akkor a gazdaság is lelassul. Ez pedig túl nagy csapás mindenki számára, mint ahogyan azt már láttuk is nem egyszer. Ezért inkább kimentik vagyis újra feltőkésítik a bankokat. Amúgy ez is érdekes. 2009-ben Csányi nagyon tiltakozott azellen, hogy az OTP-t kimentsék, Gyurcsányék mégis rátukmálták a mentőcsomagot, azaz részlegesen államosították a bankot. Ez volt 2009 márciusában, alig egy évre rá a 1232-es mélypontról az OTP árfolyama 7400-ig kúszott fel.

A hitelszerződések pedig olyanok, amilyenek. Szerintem semmilyen törvény nem tiltja, hogy ilyen szerződést megkössenek. A hitel felvevő meg minek írja alá? Ja, hogy más alternatíva nincs, mert a bankok karteleznek és nyerészkednek? Na ilyenkor hol van PSZÁF és a többi felügyeleti szerv?