Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Gyöngyvirág xszemei

31 bejegyzést írt és 5 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van egy 15 éves kamaszlányom. Átlagos tinédzser, a szokásos problémákkal. Mint minden lány ebben a korban, Ő is "rajong". Nincs is ezzel semmi gond, én is voltam fiatal, ennyi idős koromban "megvesztem" Gary Barlow-ért. Dikó imádja a brit fiúbandát, a One Direction-t. Köztük…..
Míg dolgoztam, jó kapcsolatba kerültem 1-2 kollegával. Joli volt az egyik, aki a terítőt kapta tőlem. Azonban a "bérlősoron" zajlott az élet. Jókedv, nagy nevetések, bizalmas susmusok.... jellemezték egy-egy műszak idejét. Rozi, Móni és Anda nagyon jó barátaim lettek.…..
Gyöngyvirág xszemei 2013.03.14 15:02:00
@Anyukám Lánya: Oh, hát már nem zajlik az élet odabent? Hamarosan újra találkozunk, készülj!
Andáról és rólam gyakran hitték, hogy testvérek vagyunk. Oké, van némi hasonlóság köztünk, de azért mégis csak én vagyok az idősebb, még ha csak két héttel is. :D Anda delfin mániás. Mindenkinek kell legyen valami, amit nagyon szeret. Így, mikor tavaly szülinapja volt,…..
Gyöngyvirág xszemei 2013.03.14 14:49:02
@Anyukám Lánya: Boldog vagyok, Drága, hogy tetszett. :) Legyen benne sok-sok örömöd.
Mini RR-ünk végére értem. Mivel csak négyen vagyunk, így könnyű. :) Legutolsóként TNoémi kendője érkezett hozzám. A madárkák. Bár a minta ugyanaz, az anyag mégis más, így teljesen különböző összképe lesz a két kendőnek. Noémi 18-as rusztikus-márványos Aidát…..
Gyöngyvirág xszemei 2013.03.14 14:39:00
Sokat gondolkodtam azon, Timó kendőjét nézve, leírjam-e vajon a teljes történetét. Mikor szerveztük, válogattuk az RR-témákat, szó került arról is, ki milyen technikával hímez. Mert ez sem egyforma mindenkinél. Van, akinek jobbra dőlnek a felső szálak, van, akinek balra. Van…..
Karácsony közeledtével az jutott eszembe, mivel már akkor tudtam, hogy nem maradok azon a helyen sokáig, hogy amolyan búcsúajándékként adok a Lányoknak ezt-azt. Gondolkodtam, mi is lehetne az, ami hamar megvan, többet is lehet készíteni rövid idő alatt. Benne vagyok egy klubban,…..
Elterjedt szokásunk, hogy közös hímzéskor apróságokat, emlékeket küldünk egymásnak. A Nagy RR kapcsán picurka, színes, szalagból készült rózsákat tettem a csomagba, amiket biscornou-kra lehet varrni.  (És itt most le is lőttem a poént, mert a kendőm jelenleg Erakánál…..
Mini RR-em következő bejegyzése Macsi meseszép oroszlános-zebrás-tigrises csodája. Nagyon-nagyon tetszik ez a sorozat. Valami álom bökni is.  Mivel betűk nem voltak a pakkban, így átbeszéltük, legyen-e rajta nicknév, és ha igen, milyen legyen. Betűforma, szín, stb. Végül…..
Rozi különleges. Csendes, halk szavú lányka, aki sokat nyel, de ha robban... akkor meneküljön, ki merre lát. Nagy szíve van, segítőkész, de az ember sose tudja, mikor sunnyog a háta mögött.  Célzok itt arra, hogy a múlt hónapban a megbeszélt találkára nem kettesben…..
  És... egy újabb RR. Ebben az esetben Nomitri kendője, a pillangók. Mikor elsőre megláttam, nem hittem a szememnek, akkora volt az anyag. Nagy lyukak, nagy öltések, kevés munkával óriási haladás. Küzdöttem vele egy ideig, mert én keret nélkül nem tudok munkálkodni, az…..
  Gyakran készítek titkos meglepiket. Általában ezek apróságok, nem nagy munkák, olyanok, amiket hamar el tudok készíteni. A bal felső cipős babaköszöntőt Kata kapta, egykori kolleganő, aki a ballagási cicás párna tulajdonosa. Erről sem tudott, és mivel személyesen nem…..
Ennek a Husky kutyusnak elég fura előzménye van. Állatvédő és egyben cicamentő vagyok. Aki közelről ismer, tudja, hogy mélyen elítélem az állatkínzást, állatkísérleteket, a kidobjukazállatotmertútbanvan hozzáállást. Sosem hittem volna magamról, hogy valaha ennyi cicust…..
Ezt a készletet Macsi Barátnőmtől kaptam ajándékba. Alapból ez a csodás bordó anyag volt benne, a fonalai még egy ugyanilyenre elegek. A hozzá illő bannerakasztót is párban vettem. Sok éves tervek közt szerepel a konyhai boltívre a "párja" sötétkék vászonra. ..
Férjemmel lassan 9 éve gyűrjük egymás idegrendszerét. Hivatalosan házasok 7. éve leszünk a nyáron. Szokták mondani, ez a vízválasztó minden házaspár életében. Egyelőre a miénk még bírja a kiképzést. Reméljük, még jó párszor hét évig. Mivel cicarajongó vagyok, sok…..
Lassan elfogynak a képek, és a Lányok kendői, de még vadásznom kell a sok mappa meg lemez közt, mégis hol van Nomitri pillangója, Timó világítótornya... TNoémi Barátném szívecskéi azonban előkerültek. :) Erre a kendőre is három mintát böktem. Aida volt az anyag, az igaz,…..
Mini RR-ben ezt a Dimension mintát választottam magamnak. Nem könnyű minta, mert tele van kevert szállal, egy szálas fél x-szel, két szálas fél x-szel, mégis annyira megnyerte a tetszésemet, hogy bátran szabadítottam rá a Lányokra. Szerencsémre TNoémi ugyanezt nézte ki magának,…..
Eszti ugyanazt a cicás Margaret Sherry kalendáriumot választotta, mint én. Nagyon szeretem ezt a képet. Igaz, egy bakit vétettem vele. Utólag nevetünk rajta, hogy lám-lám, még én is rontok és bontok. :DKikészítettem a három mintát, a fonalakat, elkezdtem a munkát.... Már majdnem…..
Nem is tudom, már hányadikként, de ha jól emlékszem, az utolsó előtti voltam a sorban ezen a kendőn. NgMóni egy Bent Creek kalendáriumot választott magának. Nekem maga a minta nem a világom, de annyira haladós volt megbökni, hogy pár nap alatt kész is lettem vele. Azóta már ez…..
Tavaly tavasszal a futó Nagy RR mellett belevágtunk négyen egy mini RR-be. Eleinte nehéz volt Macsit rábeszélni, hogy álljon be közénk, és indítson Ő is egy kendőt útjára. Végül aztán nagy örömömre mégis beadta a derekát. :) Nagyon remélem, hogy a jövőben még lesz…..
Előbbi posztomban említettem a fórumokat. Az NLC-n regisztráltam először, ahol rengeteg lány gyűlt össze, a közös hobby hozta össze őket. Beszélgettek hímzésről, gyerekekről, főzésről, sütésről egyaránt. Ott ismertem meg valakit, aki nagyon közel került a szívemhez.…..
Gondoltam, ha már kezembe akadt, megmutatom legelső munkámat, és leírom, hogy is ismerkedtem meg a keresztszemes hímzéssel. Volt egy kolleganőm, akit nagyon megkedveltem. Mellettem dolgozott, nekünk kellett úgymond "betanítani". :)Kedves, aranyos, csacsogó, 3 gyermekes anyuka, aki…..
Újabb nagy RR kép. Szilvié. Szilvi később csatlakozott hozzánk, ez azonban nem változtatott azon, hogy kendője rohamtempóban haladjon. Lassú RR-t indítottunk két hónapos átadással, pontosan azért, mert anyák vagyunk, dolgozó nők. bárkinek közbejöhet egy betegség, váratlan…..
Ez a kép az egyik nagy kedvencem. Rendelésnek indult, aztán mégsem lett belőle más, minthogy lányom szobáját díszítse, ha egyszer végre keretbe kerül. Dimension minta tele kevert szálakkal. És meseszép! ..
  Keresgetem a gépen ide-oda pakolt képeket, van, ami pendrive-on található, van, amit telefonról lelek meg. Nem feltétlenül olyan sorrendben kerülnek fel, ahogyan böktem őket. Janka kendője időközben már haza is került. Ez a nagyon mutatós fűszernövényes kép…..
Első ilyen próbálkozásom szintén ajándékba készült. Miluék kapták, a cicaklubos házaspár. :)  Peti nagy szőlőrajongó, ezért választottam ezt a mintát, ami egy sorozat része. Nem vagyok nagy varróbajnok, nem is lett az elvarrás, a forma tökéletes. :) Milu szintén…..