Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Szolnoki Nikolett

45 bejegyzést írt és 13 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nemrég Vámos Mónikával beszélgettem. Mónika orvosi tetoválás készítéssel foglalkozik, több esetben daganatos, operáción átesett betegek, plasztikai műtét utáni hegének halványításával. Mesélt arról, hogy a vendégei nagy része mennyire megnyílik előtte. Más kozmetikus ismerősöm, barátnőm ugyerről…..
Ha először találkozunk valakivel és semmilyen előző élményre nem támaszkodhatunk, nincs előzményünk, nem ismerjük, akkor a reflexes, ösztönös, zsigeri hüllőagyunk lép működésbe és a megjelenésről benyomásokat gyártunk. Ez nem ítélkezés, sokkal inkább a megjelenő által közvetített - sokszor nála is…..
Első rész Ha valamikor, ebben a korban a legnehezebb harmóniába hozni a külsőt a belsővel. Ha járod a belső utat és jó úton is haladsz - mert ha nem is tapsikolsz a ráncoknak, de legalább lenyeled őket - akkor is ott a dilemma: hogy sugárzod, hogy mutasd kívülre, hol jársz, mit üzensz magadról. Ha…..
  Dől ránk a sok jó tanács az ismerősöktől, barátoktól, médiából a változó korral kapcsolatban. Az egyik kategória az, amikor arra bíztatnak bennünket mosolyogva, hogy “óh, fogadd el a rácokat, azt jelentik, hogy sokat nevettél életedben!” A küszködést pedig elrejtjük, mert nem akarjuk, hogy azt…..
Nyakunkon a nyár és azt tervezi, hogy megint kotorászni fog a pénztárcánkban. Itt van az év legnagyobb szezonális leárazi hulláma, a summer sale.  A több hét alatt hosszan van idő könnyelműsködésre és simán megőrülünk amikor a negyedik piros cetli van már egymásra ragasztva, egyre kisebb számokkal.…..
Tavaly írtam az első összefoglalót a fényvédő gyűjteményemről, jöjjön a hát a sorozat második évada! A beharangozás és készülődés már januárban elkezdődött, de hát egész éves project, nem?  Nem gondolkozom azon, hogy mennyi az aznapi UV index, nem kémlelem az eget, hogy esik vagy fúj, mindegy hova…..
Régen nem írtam. Hónapok óta nem. Közben jött és elmúlt a blog-apropó kerek születésnap. És semmi nem változott, csak az ihlet szállt el. Azt hittem végleg. Vége az izgatott várakozásnak, kipukkadt a lufi, lehullt a lepel, kiderült hogy nincs titok, ilyen ötven évesnek lenni, aztán felket másnap a…..
CSODAPATIKA Változó bőr 2019.02.25 20:28:33
Idestova két éve hogy tudatos bőrápolónak vallom magam. Közel két éve szerepel retinol, hámlasztás, rétegzős hidratálás a bőrápolási rutinomban. Ennyi ideje vadászok napvédőket, használom a double cleanse módszert az arctisztításhoz. Pörgetem a különféle nyugtató hatású, antioxidáns,…..
Szolnoki Nikolett 2019.02.27 11:46:04
@saffron: Szia! Jobb nekem inkább a néhány nap teljes diéta, mint visszafogás-módszer. Visszavirul hisztimentesre néhány nap alatt, de régi leather skin-től búcsuzom, sokkal óvatosabb vagyok vele. Hétvégén nincs retinol, AHA lehet, de attól függ, milyen volt a hét és milyen AHA. De nincs kendős-dörzsölős-lemosás, kémiai spf, illatos termékminta-csak-mert-ingyen-volt. Télen a szemhéjam (hogy oda hogy került valami, arról hosszú teóriáim vannak) sokáig csúnya volt, csípett, viszketett, piros volt, hámlott, az sok-sok hét volt mire rendbejött. Ott aztán tényleg hímestojás-bánásmód van azóta.
CSODAPATIKA Változó nő 2019.01.22 21:36:52
Nemrég társaságban egy férfikollegám - kicsit viccesen, kicsit odaszúrósan, kicsit évődően - megjegyezte: Minden nőnek testképzavara van. A társaság nagyját kitevő női kollegák reflexesen védeni kezdték a mundér becsültét, kéretik a fenti fogalmat kérve kizárólag a szélsőséges esetekre…..
Szolnoki Nikolett 2019.02.25 20:29:57
@Jadviga13: :D :D
Nemrég felmerült a Csodapatika csoportban, ki hogy ki mit gondol a téli fényvédőzésről? Ki lehet-e hagyni, vagy a sima fényben is van UVA tehát biztos ami biztos, kenjük. Ha a havon szikrázva süt a nap és reggeltől napnyugtáig kint vagyunk a hófehérben és suhanunk a lankánkon, akkor nem kérdés. Ha…..
Kicsit elegem van a bőrápolásból. Nem aggódom, lesz ez még így sem, de most ez a helyzet.  Kezdjük azzal, hogy ez a tél nem az én telem. Lehet hogy úgy kezdődött, hogy azért vártam az őszt és a hideget, mert bátrabban lehet majd aházni és retinolozni. Délután 4-kor el lehet kezdeni az esti rutin…..
Nyár közepe óta tervezgetem az őszi rutint. Még akkor kezdtem, amikor a hajam a nyakamra tapadt a melegben, amikor három rétegben kentem a fényvédőt és minden leolvadt rólam. Nem minimálrutin, de ne felejtsétek, nekem harcedzett, napfénycserzett, időálló, mesebeli próbákat kiállt bőröm van. Igazi…..
  Családlátogatás-húgomékhoz ürügyén Las Vegasban jártunk. Nem, nem krupié hanem gyerekaneszteziológus mint én voltam anno a múlt évezredben. Ő most is az. A szakmaválasztási fantáziánk már csak ilyen. Vegas - ha leszámítjuk a híres Strip-et - amúgy egy átlagos kétmilliós amerikai város, ahol…..
A retinol, vagy A vitamin a bőrápolás szupersztárja. A méhkirálynő a kaptárban. A rangidős tehén az elefántcsordában. Gábor Zsazsa Hollywood-ban. Jane Godall a Gombe Nemzeti Parkban. Frida Khalo a szürreális-szimbolikus-formabontó képzőművészek között. Anti-ageing díva, skincare top-top-top. A…..
Szolnoki Nikolett 2018.09.24 04:40:12
Végre megnyílt Petrán Ági saját kozmetikai szalonja! Sminktanácsadáson jártam nála. A bőrön volt a fókusz: előkészítés, alapozó, korrektor, blush, kontúr, bronzer, highlight. Mert tudjátok hogy itt is igaz: nem mindegy, hogy a ránc milyen bőrben fut. Nem érdekes annyira a száj, nem érdekes annyira…..
Tisztázzunk valamit, mielőtt belecsapunk a közepébe. Igenis van a szem alatt egy redő, úgy hívják alsó szemhéj redő és nem ránc! Nem lehet eltüntetni. Évről évre nehezebben viselem, amikor fiatalok korrektoroznak és a korrektor beleül a természetes redőbe és "leráncozzák", mert már nekik is van. A…..
Tavaly volt a 30.-dik. Most mégis újra volt egy. Egy soron kívüli. Eljött, aki tudott. Semmi faxni. Elkezdtük magunkat jól érzeni együtt. Fontossá váltunk. Vagy jó megint az átélni időutazást. Valaki, akinek nem kell elmagyarázni előlről, milyen voltál fiatalnak. Akinek elég azt mondani, emlékszel?…..
Amikor anno minden hétvégi napon is reggel fél 6-kor keltettek a hajdan-volt-kicsilányok, azt mondogattam magamnak: óh, jön még olyan idő, amikor az lesz a baj, hogy 11-kor is alszanak. Aztán nemhogy jött, de már az az idő is elmúlt. Mostanában - hogy a fészek kiürült - jó pár éve, akkor kelek…..
Mi a kollagén?  A kollagén milliósok aminosav párból álló óriás fehérjemolekula, ami a bőr, kötőszövet, inak, izületek, burkok és hártyák meghatározó szerkezetét adja. A bőr erejét és tömörségét neki köszönhetjük, az évek múlásával persze egyre csökkenő…..
Nem a nyilvánvaló túlsúlyról beszélek. Ott nincs mese. Nem is csak hiúságból (a hiúság a barátunk már igaz?), hanem sokkal inkább egészségből muszáj az ideális súly körül lavírozni. Én azt szeretném, ha a testem a társam maradna. Ha igazán engem szolgálna. Nagyon-nagyon sokáig még. De már nem…..
Ha követtek a selyemúton, tudjátok, hogy néhány hete rávettem magam egy stílustanácsadáson való részvételre. Hogy milyen gondolatokkal érkeztem és távoztam onnan, itt olvashatjátok >>> Jöjjön hát naplószerűen az ocsúdást követő napok és hetek krónikája a hepehupától a kisimulásig: Első…..
Miért határoztam el, hogy stílustanácsadásra megyek? Változom, tehát nem vehetem fel ugyanazt mint 10 éve. Persze felléptem egy ruhaméretet, de nem erre gondolok, ez túl egyszerű lenne. Tudok tetszeni magamnak, de szeretnék mégjobb lenni, ez biztos kaland lesz. Méltóságot, komolyságot szeretnék…..
Szolnoki Nikolett 2018.07.30 19:14:32
@Jadviga13: Írom-írom :D Köszönöm a bíztatást :D
Egy vicc is kezdődhetne így, nem?  Két szérum van a polcon. Az egyikre ez van írva: Youth Activator Serum. A másikra ez: Matryxil 10%+HA. (Vagy Alpha Arbutin 2%. Vagy EUK 1%, lehet tovább cifrázni!) Ki melyik szérumot veszi meg? Könnyen rávághatjuk, hogy az átlagos a Youth Activatort és a másik a…..
  Kell szemránckrém? Az első és legégetőbb kérdés ez. Az a helyzet, hogy a kérdés önmagában rossz. A “szemránckrém” a bőrápolás legszörnyűbb szava. Brrr...  Először is azért rossz, mert a ráncokra utal. A szemem alatt táska van, kék karika, püfi és nagyon száraz kis pergamenbőr. A klasszikus ránc…..
Szolnoki Nikolett 2018.07.20 10:20:51
@Jadviga13: A Survival 30 nagyon tetszik, kenem az egész arcomra (valami kémiai fölé második, fizikai rétegnek), nemcsak a szemkörnyékre :D
Szolnoki Nikolett 2018.07.20 10:24:29
@Judit sminkszobája: de jó, köszönöm hogy leírtad :D A szemkényeztetés más mint a direkt szemránckrémtől-várok-csodát kenegetés, igen :D A sok rétegem mellé én a Geek & Gorgeous HA5 Light-ot vettem és - nem akarom elkiabálni - de teljesen NIOD MMHC2 dupe eddig ... (óh, mit le mertem írni, haha :D )