Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Macko

30 bejegyzést írt és 81 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A harmadik meccs hétvége után a csapat 0:3 -ban áll.Ez elég lehangoló.Három elkeseredett ember töri a fejét, hogy hol hiba, mi lehet a megoldás. A Titans meccs utáni podcast megtalálható az alábbi linkeken: Youtube Spotify iTunes  ..
 Az első heti bukta után lélekben felkészültünk a másodikra.Persze titokban mindenki reménykedett hogy lesz esélyünk (volt is). Sajnos azonban az elmúlt hét hibái közül egyet sem sikerül kijavítani és a vége pedig egészen borzalmas lett.Ennek ellenére ha meccset nem is tölti le valaki hogy végig…..
Kilenc éve sikerült nyitómeccset nyerni legutoljára. Reméltük hogy megszakad a sorozat... Nem így lett. Sok minden kellett volna hogy összejöjjön, hisz a Hawks egy nagyon jó csapat és még a legjobb játékunkkal is kapaszkodni kellett volna.A szomorú az hogy igazán a látottak alapján fogalmunk sem…..
Indie Crawford Ott vagyunk már? 2017.08.19 20:01:49
A poszt nyitó és záróképe a National Geographic vonatkozó sorozatából származnak Eltelt némi idő, mióta utoljára űrkutatással és/vagy Mars-utazással kapcsolatban írtam, és persze történt azóta egy s más a témában, illetve fontos mérföldkövek tornyosulnak előttünk a következő hónapokban is.…..
Macko 2017.08.20 19:04:42
Hosszú lesz ez a comment, de nem tudom megállni.

Várható volt hogy a "Földi problémákat oldjuk meg először" című nyávogás itt is felüti a fejét.
Az űrkutatásra költött pénzek sovány ezrelékét sem teszik annak az összegnek amit itt a földön elbaszunk különböző baromságokra (fegyverek, monetáris rendszer fenntartása, elavult energia termelő struktúra, stb).
A kettőnek abszolút semmi köze egymáshoz.

Szeretném érzékeltetni az ilyen fajta érvelés abszurditását .

Ha lett volna ennek a blognak 20.000 évvel ezelőtti kiadása, akkor ezek a típusú hozzászólások a következőképp szólnának:

- Ne hagyd el a barlangot, mert odakinn veszélyek leselkednek, oldjuk meg a barlang problémáit először.
- Odakinn rád dőlhet egy fa, tigrisek is vannak, meg villámok, maradj a barlangban.
- Majd ha lesz villámhárítónk, meg esőkabátunk... na majd akkor.

Nekem úgy tűnik, hogy az emberi szellem nem így működik.
George Mallory, aki 1924 ben halt meg a Mount Everesten arra a kérdésre hogy miért akarja megmászni azt a kurva nagy hegyet azt válaszolta: "Mert ott van".
Ilyen a Mars is.
Egyszerűen ott van.

Az persze szinte bizonyos hogy nem Musk lesz az aki először embert juttat a Marsra.
A SpaceX egy magánvállalkozás, befektetőkkel, hitelekkel, profit elvárásokkal.
Képzeljük el a következő igazgatósági ülést:

Musk: Szeretnék emberes missziót indítani a Marsra
IT: OK. Mennyibe kerül?
Musk: Pontosan nem tudom, de kurva sokba.
IT: És biztonságos?
Musk: Valószínű emberek halnak meg.
IT: Mi a várható megtérülés:
Musk: Fogalmam sincs, de a bukta lehet hogy nagy lesz.

Az ilyen igazgatósági ülések általában 5 percig tartanak.

Az ilyen rizikós, rengeteg pénzt felemésztő projektek tipikusan az állami űrügynökségeknek valók, ha meg van rá a megfelelő motiváció. Azt aláírom hogy manapság sokkal kevesebb a motiváció mint a hidegháború idején volt, de a NASA-nak meg kell egy cél amire fel tudja markolni az a pár milliárd dollárt a költségvetésből.
Ez az SLS system, melynek egyik ismert célja az emberes Mars utazás.

Emellett a NASA nem is akar nagyon mással foglalkozni (egyedül a James Webb teleszkóp a másik nagy projektje). A földközeli pályán folyó tevékenységet szépen kiszervezik magáncégekhez.

És itt jön a képbe a SpaceX.
Azzal hogy manapság már rutin szerűen hozzák vissza az első rakéta fokozatokat, teljesen felborították az iparágat.
A neten hozzáférhető információk szerint, ha egy Atlas V, vagy Ariane rakétával juttatsz fel LEO-ra cuccot, az 105-120 millió USD-ba kerül.
Ha a Musk Falcon9 rakétáját használod, akkor 85-95 millióba.
Ha használt első fokozatot is elfogadsz, akkor 65-75 millióba.
Ki az a barom aki feleslegesen kidob ennyi pénzt.
Megy is a bolt mint állat. Június végén 12 nap alatt 3 sikeres missziójuk volt.

Lehet tehát azt mondani hogy a SpaceX jelenleg földközeli pályán bontogatja a szárnyait, de azt is látni kell, hogy eközben elképesztő pénzeket keresnek (még a hiteltörlesztések után is).
A piac többi szereplője eközben mit is csinált?
Semmit.
Ülnek a seggükön és negyedévente fellövöldöznek egy-egy rakétát, ha találnak rá kuncsaftot.

A SpaceX-nek a Falcon Heavy meg a Crew Dragon is össze fog jönni, ha nem is elsőre. És ha az is működni fog akkor végképp kinyalhatja a seggüket mindenki.

Úgyhogy a "rakjuk rendbe a földet először" című nyavalygás, meg Elon Musk fikázása helyett lássuk már a realitásokat és inkább szurkoljunk annak, hogy mielőbb megvalósuljanak a fejlesztések. (beleértve a sugárzásvédelmet, gyorsabb meghajtásokat)

Oszt mehetünk a Marsra.
Csak mert ott van.
Húsimádó Tojásos tonhalkrém 2017.03.08 22:23:14
Egyre gyakrabban előforduló reggeli fogás nálam a tonhal - azt hiszem kezdek egy kicsit rákattani. A múltkor a szlovéniai síelésünk során is megleptem vele a családot az egyik reggel, most pedig egy tojásos verziót próbáltam ki. Eszter - a nejem - szerint ez az utolsó volt eddig a legjobb kreáció,…..
Utolsó előtti részéhez érkezett az HBO-n a Westworld. Tovább mögött spoileresen tárgyaljuk az epizód, illetve az évad legfontosabb kérdéseit...
Macko 2016.12.03 18:17:58
@Intelli: Ezek szerint 131.
Már csak egy kicsit kell igyekezned.
A The Grand Tour első adását nézve végig az az érzésem volt, hogy ezt már láttam valahol, majd az, hogy ezt már nagyon sokszor láttam valahol, és ezen az sem változtatott, hogy három vendéget, Armie Hammert, Jeremy Rennert és Carol Vordermant csak azért igazoltak le az első adásba, és “nyírták ki”…..
A riói olimpia egyik szombati közvetítésében ifj. Knézy Jenő úgy adta le a női 100 pillangó egyik előfutamát, hogy közben egy szót nem beszélt arról, hogy egy 18 éves szíriai menekült, Yusra Mardini nyerte meg a futamot, ahogy azt tegnapi posztunkban megírtuk. A történtek után vasárnap délután jött…..
Macko 2016.08.07 17:11:24
@KopaszMercis: Like x1000
  Kicsi ez a szakma, kérem szépen, a Got Talentben fellépő és zsűriző zenészemberek nem idegenek egymásnak. Ezzel nem árulunk el nagy titkot, a nagyrészt direct casting, azaz közvetlen megkeresés útján a tehetségkutatóba került zenekarok/zenészek/előadók között vérprofik…..
Spoileresen beszélünk arról, ami a hétvégén történt Sansa Starkkal. Csak naprakészek kattintsanak! Elképesztő felháborodás fogadta a Trónok harca legutóbbi, hatodik részét a zárójelenet miatt: több amerikai online magazin és még egy szenátor is kijelentette, hogy ezek után…..
Macko 2015.05.21 23:48:47
Ott vagyunk már ? A válasz: Még nem. Valahol, mélyen mindenki tudta, hogy ez lesz. Reméltük kicsit szorosabb lesz a dolog, de hamar elszálltak az illúziók, miután Boom Herron droppolt egyet-kettőt és Josh Cribbs megpróbált lekezelni egy puntot face mask-al. ( Nem sikerült.) A…..
Elbúcsúztunk a napokban a Colbert Reporttól, David Lettermantől, viszont a legszomorúbb késő esti vicces talkshow búcsú a héten egyértelműen Craig Fergusoné. Személyében ugyanis a műfaj jelenlegi legjobbja távozik, akihez foghatót valószínűleg sokáig nem fogunk még látni…..
Az utóbbi hetekben megszaporodtak - az egyenlőre nyilván csak pletyka szintű - cikkek Pep Hamilton esetleges vezető edzői karrierjéről.  Sokan már a lehetséges csapatokat is tudni vélik (49-ers, Giants, Jets) Ezek nyilván csak találgatások, de nem zörög a haraszt ..…..
  A dolog kicsit nehezen indult.Valószínűleg a kifutópályát nem takarították le rendesen, vagy egy kis szennyeződés került a kerozinba. Mindenesetre 10 perc bénázás után a gépek felszálltak és miszlikbe aprították Redskins City-t.Andrew Luck  ....  hmmm  ..  nos, ő volt…..
Ugye megvan a népmesei okos leány, aki Mátyás királynak két szita között egy galambot hozott ajándékba, így aztán volt is ajándék meg nem is ? Nos ilyen volt a Jaguars meccs. Örülünk is meg nem is, jó a szánk íze meg rossz is.Volt egy borzasztó félidő, meg egy jó. Lássuk…..
  Ahmad Bradsaw szárkapocs csont repedés miatt IR-en van. Egyből elindult a találgatás, hogy ki lesz a pótlására kiszemelt running back. Nos, úgy tűnik Ray Rice nem kell a Colts-nak, még akkor sem ha újra játékengedélyt kap. Source says #Colts have no interest in Ray Rice as…..
  A szépreményű Indianapolis Colts csapatát egy igen fontos meccsen szétfutja a Patriots. Ismerős? Persze. Idén januárban pont ugyanez volt a helyzet és nem mondhatni, hogy változott.Volt két hét a felkészülésre és ez jött ki belőle. Lássuk az észrevételeket. 1.…..
Építési napló:Augusztus 30.Házat akarunk építeni, de sajnos nincs pénzünk. Majd csak összedobjuk valahogy. Öcsém hegedűművész. A helyi AFÉSZ "Rózsafa" étteremben működő, ifjabb Kodály Zoltánról elnevezett vonósnégyes vezetője. Én ugyanott vagyok a ruhatárban belső…..
A Mihülyeség blog időgépét felhasználva kezünkbe került az elemi iskolák 7. osztályosai részére kiadott 2040-évi történelem tankönyv egy példánya! Különösen érdekesnek találtuk a legújabb kori magyar történelemmel foglalkozó részt.Lássuk... A Magyar út…..
Argentína ismét a csőd szélén harsogják a szalagcímek.Messze van az fiam legyint a nagybátyám.Igaz, de nézzük csak meg egy kicsit közelebbről, mi is történik. Hogy kezdődött? Egy szomorú délután 2001 decemberében az Argentin állam csődöt jelentett.Ezzel  több mint 90…..
mihülyeség, minemaz OOoopsz ... 2014.06.23 12:39:48
Ugyanakkor .....     Idiots  :)  ..
- Bajnai Úr, megbánta már nagyon ? - Ajjaj, de még hogy ! - Köszönöm az interjút...
- Miniszterelnök Úr, nem zavarja hogy 6 millárdot kívánnak lehúzni az RTL-ről az igazságos teherviselés jegyében és eközben 80 milliárdot költenek az MTV minősíthetetlen műsoraira?- Nem zavar.- Köszönöm az interjút. ..
Itt a kilences epizód, ami eddig minden évadban egyfajta minikatarzist hozott, Ned Stark lefejezése, Blackwater, Vörös nász, teccik érteni. Ebben az évadban a kilences a Falon játszódik, és csak ott, nincs csöcs ben, van viszont vér és erőszak bőven, meg egy képregényes…..
Macko 2014.06.12 14:23:19
Nem nézek TV-t.Már évek óta. Műemberek, műproblémái + Bifidus Essensis.Nah ..... Tegnap mégis bekapcsoltam.Hadd lám mit  is lép a reklámadóval porig sújtott RTL Klub.Mivel a Soap Opera, a VV Akárki, a kockahas nem igazán alkalmas felület a  visszavágásra,…..