Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Csiribiri Torna

38 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Amit nem csak megehetünk, de ha nem akar elfogyni véletlenül, az arcodra is kenheted, kiváló vitaminos pakolás kívül-belül.  Tehát az a gyümölcs (?) amit így imád az egész családunk: az avokádó.  Tudom, nem egy magyar specialitás, de higgyétek el, megéri…..
Idén először a megszokott, sima kézműves foglalkoztató mesés foglalkozássá válik a Széchenyi téren. Advent minden hétvégéjén karácsony és Mikulás-váró magyar kortárs gyerektörténetekkel várnak mindenkit a Betűmókások.  Az első hétvégén hópelyheket…..
Csak Szegeden lehet hozzájutni a gyerekbiztos, karácsonyi énekes/verses gömbökhöz.  Hogy mik vannak rajtuk? Weöres és Ady vers, karácsonyi klasszikusok (Mennyből az angyal, Csendes éj), mondókák és népdalok (Betlehem, Betlehem, a te határidba...) A mi készletünk bizony 13…..
Aki sokat utazik gyerekkel, az már tudja, hogy bizony ez igazi kihívás tud lenni. Most ajánlunk nektek egy nagyon szuper táskát hozzá. Egyelőre műhelyfotókat tudok róla mutatni, de hamarosan élő modellen is megnézhetitek. Egyedi színösszeállítások, külön kéréseket is…..
Nálunk a csirke a menő hús az összes közül (leves kivételével, ott a marha). Nekem eddig eléggé nehéz volt variálni, hogy mit is csináljak naponta másképp, de most valahogy elszabadult a fantáziám: naponta születnek ilyenek, mint ez a recept. Nem mondom, hogy újat találtam fel,…..
Elöntött bennünket a tök, elvégre is itt a szezon, akár amerikanizálódunk, akár nem. Nálunk az édes verzió - mint már említettem - be nem teheti a lábát az ajtón. Ezért sütöttem hússal, krumplival, hagymával. Rém egyszerű és nagyon finom. Salátával ettük. Meghámoztam…..
Csiribiri Torna Szeged Tökleves 2013.10.20 20:47:21
A férjem válogatós. Nem kicsit, ellenben nagyon. Ezt igyekszem vinnyogás nélkül eltűrni, főleg azért, mert amit ő utál, azt én imádom. Fordítva csak a pacallal igaz a dolog.Bár már elmúlt az újabban amerikai divatnak hódolók körében itthon is népszerű "hálovín", a tökleves…..
hogy tudd, merre kószál a gyermeked :) Ha szeretnél ilyen láncot készíteni, október 18-án, pénteken 17-20 óráig teheted meg a Szeged Padláson! Infó és jelentkezés e-mailben az info kukac madeoflove.hu címen.  Most várunk kislányokat és kisfiúkat is az anyukákkal…..
Csiribiri Torna Szeged BÖDÖN 2013.10.06 15:27:31
Mi az a Bödön?  Háztáji és Kézműves Piac Akinek szerencséje volt, tudja milyen, mikor a nagyi határozott utasítása ellenére, hű Buksi kísérőddel kalandos titkos utakon át kikommandózol a kertbe és marék szám eszed a még éretlen borsót, málnát, szeded a zsebedbe a…..
Gyere bringával, busszal, trolival, csak ne autóval! :) Mivel várunk? Betűmókával, gyümölcskóstolóval, ajándékokkal, meséléssel, érdekes feladatokkal! Ha van kedved, rajzolj te is: "Tiszta levegő - Mozdulj érte!" Programok Autómentes szóró 2013 (2).pdf ..
Csiribiri Torna Szeged Esős 2013.09.08 21:09:50
Csobban-csöppen, csepereg,  csapdossa a köveket,  kippen-koppan jégeső,  dübögög a ........! (Vajon mi? Gyertek el a tornára és megtudjátok!) ..
APUKA blog. Mármint blog volt régen. Mármint apuka csinálja a gyerekeivel. Az egy másik dolog, hogy gyakorlatilag iparművész, de első sorban apuka. És varr, és rajzol és vág és ragaszt. És szuper dolgok kerülnek ki a keze alól olyan tárgyakból, mint a cipős doboz (anya, kérek…..
Ti tudatosan vásároltok? Mi igyekszünk. A kereskedők kikerülésének egyik újabb állomása a szegedi Zöldségkosár, melyet a városban két helyen tudtok elérni. Mi maximálisan meg vagyunk vele elégedve, ráadásul BIO termékeket kapunk szinte házhoz. Kell ennél több? :) Itt…..
Saját kezűleg készített, teljesen személyre szabott nyomdakészletet készíthettek az alábbi két leírás alapján.  Nekem ez a kedvencem, a radírokból, linómetszővel, sima sniccerrel kivágott gyönyörűség. Nó komment. És ez a gyorsabb változat, amit a gyerekekkel együtt…..
Sok anyuka fordult meg nálunk az elmúlt időszakban és bizony feltettek egy olyan kérdést, aminek a megválaszolása - úgy érzem - posztot követelt magának.  Miért mindig ugyan azt énekeljük? Miért nem változtatunk (én csak a tornák 10%-át szoktam változtatni óráról…..
Ez beléesett a kútba! Ez kihúzta,  Ez hazavitte,  Ez lefektette,  Ez a huncut kis Borit jól felébresztette! Csik, csik, csik! Ez a malac piacra ment. Ez otthon maradt.  Ez kap finom pecsenyét. Ez semmit se kap. Ez a pici visít nagyon: ui-ui, éhes…..
A vásárig tudtok böngészni a a www.rainbowkatalogus.hu oldalon..
Gyí te paci, gyí te ló, Jajj, de szalad a csikó! Gyí paci, paripa, Nem messze van Kanizsa,  Oda érünk délre,  Liba pecsenyére.  Trapp, trapp, trapp,  Lovam trappolgat. Hegyen-völgyön, alagúton, Nem tévedünk el az úton. ..
Kiszáradt a diófa,  nem játszhatunk alatta.  Majd megújul tavaszra,  játszhatunk majd alatta. Fújja a szél a fákat,  Letöri az ágat, reccs! Pista bácsi fűrészel,  dolgozik a fűrésszel. Húzza-vonja,  most a bükköt darabolja! ..
Hamarosan jön a gyereknap, ballagások, miért ne támogatnád közben a Máltai Játszótér ingyenes, helybeli könyvtár létrejöttét is, miközben tudást és a könyv szeretetét ajándékozod? ..
Anya csak egy van. Márpedig a majom elvesztette a mamáját. Mi lesz így vele? Szerencséje, hogy a pillangó pont ott volt, így segít neki megtalálni. De vajon tényleg sikerül? Frenetikus rímek, poénos rajzok Julia Donaldson könyvében. A lapok megint kemények, bátran "nyúzhatók". kb.…..
Csiribiri Torna Szeged Rebarbara? 2013.04.27 15:23:00
Pár éve kezd el "divatba" jönni a rebarbara. Mit is mondjak azoknak, akik nem kóstolták még? Olyan, mint az egres, csak nem annyira savanykás. Isteni a lekvárja. Az epres lekvárja. A belőle főzött kompót (itthon imádják a gyerekek).  A rebarbara egyébként a sóskafélék…..
Fehér liliomszál, ugorj a Dunába,Támaszd meg oldalad, két aranypálcával,Meg is simakodjál, meg is mosakodjál,Töröld meg megadat valaki kötényébe! Cifra palota, Zöld az ablaka, Gyere ki te tubarózsa, Vár a viola. Mély erdőn ibolya-virág,elrejt jól a boróka-ág.Minek is…..
Csiribiri Torna Szeged Purpusas 2013.04.22 08:47:50
Nem, nem káromkodtam. A világ legegyszerűbb, és leglaktatóbb reggelije/ebédje receptjét árulom el nektek a héten. Tudom, a lángos is az, de valljuk be, olajban úszni kora reggel, vagy akár a nap folyamán bármikor - hogy fogalmazzak diplomatikusan - nem mindenki vágyálma. De akkor…..
Az állatkarnevál a legmulatságosabb könyv, amit gyerek elképzelhet.  Az állatok farsangra készülődnek, a jelmez viselése kötelező, szóval elkezdődik a nagy 'átvedlés', mindenki próbál más állat lenni, mint ami. Az elefánt például papagáj. Az oroszlán pedig elefánt.…..