Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Outlooker

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az Európai Unió kifutott a keretből: Az Európai Bizottság kifut a pénzéből novemberre, ha nem kap a tagországoktól 2,7 milliárd euró friss forrást a közös büdzsébe - figyelmeztette José Manuel Barroso, a bizottság elnöke Martin Schulzot, az Európai Parlament (EP) elnökét.…..
Outlooker 2013.10.25 20:02:38
@Trollcsány rising: Majd ha kell lesz mivel zsarolni.
Az IMF októberi Fiscal Monitor jelentését nem terveztem végignyálazni, a magyar médiában megjelent összefoglalókat bőven elégnek gondoltam. Egészen addig, amíg rá nem bukkantam arra a főcímre, amit most én is kölcsönvettem.  A legtöbb magyar kiadvány cikkének az…..
sorok között Na ez probléma 2013.10.13 01:40:19
Szombaton leállt az EBT rendszer (Electronic Benefit Transfer System) az USA legalább 17 államában. Az EBT kártyákra utalja a kormány a segélyeket. Ez körülbelül 50 millió embert érint, akiknek ráadásul nem sok vesztenivalója van. Az Egyesült Államokban nagyon sok fegyver van…..
A következő napokban is minden tele lesz az amerikai adósságplafonnal kapcsolatos találgatásokkal. Ha nem akarod elolvasni az összes elemzést, ami ezzel a gumicsonttal foglalkozik, elég ha egy pillantást vetsz az alábbi grafikonra. A szövetségi kormány kiadásai (piros) és bevételei…..
Havas Henrik a múlt héten megkérdezte Bajnai Gordont az ATV Voks című műsorában, hogy mikortól keres egy magyar munkás megközelítően annyit, mint német kollégája. A volt miniszterelnök meglepően egyértelmű választ adott, azt mondta, hogy 2015. január elsejétől: Bár…..
Az Edward Snowden ügy után elképzelhető, hogy egy újabb szivárogtató bukkant fel, ezúttal az amerikai védelmi minisztériumból. Robert Connors állítólag az amerikai védelmi minisztériumban dolgozik, és a napokban töltött fel egy drámai hangvételű videót a…..
Be kell vallani, az ellenzéknek nagyon nehéz dolga van. A rezsicsökkentéssel akkorát húzott a Fidesz, mint Nero a fáklyaként használt keresztényekkel, gladiátorharcokkal és ingyen kajával. A legjobb pillanatban találta el, mi kell a népnek, mitől lehet teljesen behülyíteni,…..
Bár sokat nem hallani róla, mindkét érdekelt fél elmondása szerint jó ütemben haladnak az éppen egy hónappal ezelőtt elindult ellenzéki tárgyalások. Az előzetesen megállapított menetrend szerint a héten megállapodás születhet a szakpolitikai kérdésekben és következhetnek a…..
Elvadult tájon gázolok:Ős, buja földön dudva, muhar.Ezt a vad mezõt ismerem,Ez a magyar Ugar. Aki figyelt magyarórán, emlékezhet a tanító bácsi/néni tanulságos leckéjére, miszerint Ady Endre közéleti tevékenységében, újságírásában, költészetében azért kritizálta…..
Kevés unszimpatikusabb kormányt hord a hátán a föld mint a Fidesz-KDNP koalíció, azonban jobb lenne, ha Rui Tavares először otthon nézne körül. A gazdasági válságot politikai válsággal cukrozzák Portugáliában. A pénzügyminiszter és a külügyminiszter sem bízik abban, hogy…..
Outlooker 2013.07.05 11:51:06
@Zaphod_Beeblebrox: Meglehet, erről nem olvastam semmit, de pazarlás lenne a teljes csomagot eladni.
Outlooker 2013.07.05 12:32:53
@Zaphod_Beeblebrox: Ez a cikk feltételes módban van, de lehet rá spekulálni.
Egyszer volt, hol nem volt, itt vége fuss el véle.  Mondtam már egy párszor, hogy néha úgy érzem meddő karakterpazarlás ezeknek bármit mondani. A hétvégén is összegyűltek a négyszázak, és a legérdekesebb ami történt, hogy az indexes újságírókat félidőben kivágták a…..
Ez a fent olvasható címmondat jutott eszembe, miután minden fellelhető anyagot átnyálaztam a tegnap még csak szűk körnek, ma már a nagy nyilvánosságnak is szóló szárszói dzsemboriról. Én ma a munkahelyemen voltam, Farkasházy Tivadar szerint nem vagyok a balliberális értelmiség…..
A Tárki májusban hozta nyilvánosságra az Egyenlőtlenség és polarizálódás a magyar társadalomban című tanulmányát, amelyből a Privátbankár közölt egy, a magyar lakosság elszegényedéssel kapcsolatos összefoglalót. Érdemes belenézni a "meghökkentő" jelentésbe: A…..
Az elmúlt hónapokban a baloldal a félelem köré építette a kommunikációját. Ez a kampány egy olyan országot vizionált, ahol az emberek nem merik felvállalni politikai beállítottságukat, nem mernek elmenni szavazni. Az ellenzéki lépéseket azonban félbeszakította a…..
Outlooker 2013.06.22 08:48:11
@_most_: Hát épp ezaz, mivel a szuperhatalom irányítja a gazdaság szereplőit akik pedig a politikusokat irányítják. Ezért van csak stílusbeli külömbség a politikai oldalak között, az egyik nemzetimutyi a másik globálismutyi.
Félelem keltés pedig a kommunikációban van, nekünk így is, úgy is ki kell fizetni az ország adóságát.
A görög mentőcsomag elnevezés megtévesztő. Csak egy bankmentőcsomagról, és kreatív névadásról van szó. A hónap antimeglepetése: A görög államháztartás stabilizálását célzó nemzetközi hitelek kétharmada bankokhoz és befektetőkhöz jutott - írta a Süddeutsche Zeitung…..
A Transparency International (TI) Magyarország örömmel üdvözli, hogy Csehországban a bűnüldöző szervek és az ügyészség eltökélten és megalkuvást nem ismerve felléptek a korrupció ellen.   Fontos fejlemény, hogy az eljárás ezúttal a korábban érinthetetlennek tekintett…..
A WikiLeaks-től kezdve a Libor-botrányon át a mostani megfigyelési ügyig, az elmúlt években egy sor olyan leleplezésnek lehettünk tanúi, amelyet gyakran csak úgy jellemeztek: „paranoid összeesküvés-elméletbe illő”. Az utóbbi időben csak úgy záporoztak a szaftosnál…..
sorok között Lefejezni az IMF-et 2013.06.08 05:54:00
Az IMF önkritikát gyakorol: A Nemzetközi Valutaalap elismerte, hogy alaposan tévedett a görög válság mélységének megítélésében a krízis kirobbanásának idején. A legfontosabb előrejelzésekről kiderült, hogy köszönő viszonyban sem voltak a valósággal. - Elismerte az…..
Outlooker 2013.06.09 13:16:53
Outlooker 2013.06.15 00:22:01
@Távmunka blog: Szeretnék csak hát a valóság.

A tisztánlátás miatt ajánlott az információt alternative oldalakon is ellenőrizni, mint ahogy a blog is teszi.
sorok között 1984 2013.06.12 15:31:00
Elég komoly felfordulást okozott a szivárogtató, Edward Snowden. Ha Snowden szerepén túllépve akarjuk röviden összefoglalni, mi is pontosan az Egyesült Államokban a múlt héten kipattant és egyre csak fejlődő megfigyelési botrány, a PRISM-ügy lényege, akkor elég ha annyit…..
Törökországban az elmúlt héten egy apró tüntetésből országos, a kormány lemondását követelő zavargások törtek ki. Az események alakulásában ismét nagy szerepe van a közösségi médiának, melyet az ország három ciklus óta uralmon lévő miniszterelnöke, Recep Tayyip…..
Európa tervgazdászai új ötlettel álltak elő. A Központi Bizottság chipnagyhatalmat akar faragni az öreg kontinensből. Lenin elégedetten mosolyog a sírjában. Az Európai Bizottság (EB) ma indította útjára kampányát, melynek célja a közberuházások összehangolása a mikro-…..
Tegnap köszöntöttük a Budapest Airport új fizetős poggyászkocsijait, erre most olvasom, hogy egy hete megnyílt a fapadosoknak épített gigakonténer váró is. Az eső már a télire felállított sörsátrakba sem esett be, de ez már következő szintű technológia. Leülni ugyan…..
Outlooker 2013.05.24 11:08:45
@elwood: A kérdés helyesen: Mennyit keres / keresett?
Eljárást az EB csak feljelentésre tesz, vajon ki lehetett az és ki járt jól a csőddel.
A Miniszterelnökség ügyvédi irodákkal szerződik, annak érdekében, hogy a jövőben sokkal hatékonyabban “számolhassanak le” az elektronikus és nyomtatott sajtóban megjelenő “hibákkal és valótlanságokkal”, melyek a Kormány vagy a minisztériumok munkáját érintik. Mi pedig…..
Szombat reggel, uniós polgár sokáig horpaszt, de mikor már nagyon hasára süt a nap, benyomja a rádiót. Az első hír, amit hall: öregem, rábasztál, éjjel durván megadóztatták a bankbetéted. Nem vicc öcsisajt, a döntés megszületett, hiába rohansz a bankba, már le is nyúlták a…..
SMS megjott,3x. Benzin reg kifogyott mogottem is.20 oraja varok.Elore gratulalok,h majd egymast kituntetitek. Utolso szavaim. Hajra Magyaro.!Hajra Magyarok!..