Regisztráció Blogot indítok
Adatok
mamoulian

0 bejegyzést írt és 45 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Bő egy évvel a Birdman után Iñárritu elkészítette a díjesőt fakasztó filmje túlélős-vadonos alternatív verzióját, mellyel ismét bejelentkezett az Oscarra, rögtön egy tucatra. A visszatérő az első felületes pillantásra talán egészen másnak tűnik, mint a nagy dobásra készülő egykori akciósztár…..
Óriási hírt közölt ma a Kotaku, miszerint Dragon Ball Super néven új sorozat készül a '90-es évek egyik legkedveltebb animéjéből. Egy bizonyos korosztálynak biztosan nem kell bemutatni a Dragon Ballt, ez az a japán rajzfilmsorozat, ami hatalmas sikerrel futott Magyarországon is, hogy…..
mamoulian 2015.04.29 10:53:22
@Vérnari: A GT végén egy gonosz sárkánygömbökből összeállt sárkányt győznek le majd a végén Goku elrepül Shenlonggal, mintegy egyé válva vele, végleg búcsút intve az evilágnak. Szerintem megy a kukába hálistennek. :)
Szeretés, üzletelés, csocsózás, csajozás, dalolás, szemezés, robotolás. Heti bemutatók. Chappie. Johnny 5-nél is tanulékonyabb emberszerű gépkreálmányon kapnak hajba a jók és a gonoszok. Domo Arigato, Mr. Roboto! | 2D/IMAX2D/4DX, szinkronizált/eredeti nyelvű, 120p, 16+,…..
Rutinos, régi követőink már tudják, hogy hagyományosan az Oscar-gála után tartjuk saját, házi díjkiosztónkat, ilyenkor hirdetjük ki a GOLDEN ACTION BOY jelöltjeit, melynek győztesét, Te, kedves olvasó szavazhatod meg. Bizony, idén már nyolcadik alkalommal szedtük össze az…..
A Pannonia Entertainment bebizonyította, hogy itthon is van igény régi filmek felújított változatában történő (újra)bemutatására (küldetésnek is felérő programsorozatukról ide kattintva találhatsz bőségesen információt). Az Alien és Aliens után márciusban a 2001: Űrodüsszeiát, áprilisban pedig a…..
A Kemény motorosok utolsó évadát beharangozó utolsó plakát nem egy rózsás végkifejletet ígér (bár ezt nem is gondolta senki), viszont a minden eddiginél brutálisabb szezon (ezt idén már hallottuk párszor) titkait még csak megtippelni lehet. Pontosan ezt tette 30.000 rajongó, akik…..
mamoulian 2014.08.04 17:09:34
mamoulian 2014.08.04 17:12:53
@doggfather: igen, ő még lehet, hogy túléli azt babusgathatja megmaradt kicsifiát.
Úgy mutatkozik be, hogy Űrlord, és ha hülyén néznek rá, akkor csak megvonja a vállát, hisz ő is sejti, hogy ez a név nem az igazi... De mire a Galaxis Őrzői összeállnak, és teljesítik világmegváltó küldetésüket, ez a vélekedés minden bizonnyal megváltozik. Figyeljétek csak…..
mamoulian 2014.06.13 17:17:33
Ryan Gosling már megjárta néhányszor Cannes fövenyét, ahova most rendezőként tért vissza az Un Certain Regard szekcióba egy saját könyve alapján készült fantasy-vel.  A történet szerint egy egyedülálló anya süllyed le a sötét alvilágba, miközben tizenéves fia felfedez egy…..
mamoulian 2014.05.19 19:58:21
Az, hogy néhány haverral Bécsbe zarándokoltunk megnézni a Ragadozókat, apróság. Hogy anno A Gyűrűk Ura-trilógia nálunk csak januárban debütáló fejezeteit is ott csíptük el még karácsony előtt, már-már klasszikusnak számít, főleg hogy annak megvolt a maga ünnepi hangulata,…..
mamoulian 2014.01.25 17:29:51
@Adam Van Helsing:

én matrix 2-es óriásposztert hámoztam le egy hirdetőpóznáról. kicsit gyürött, szakadt volt, de évekig kinn volt a falamon. (:
Ami nem összetévesztendő a legrosszabb filmek listájával, ugyanis egy ilyen összeállításának már nem lenne sok értelme, hisz azokat a darabokat, melyekről eleve sejtem, hogy rossz lesz, inkább messzire kerülöm. Szóval az alábbiakban azon filmeket veszem lajstromba, melyektől…..
Kétségtelen, hogy a japán Battle Royale mind könyv, mind filmverzióban nagy hatással volt Az éhezők viadalára, de úgy tűnik, az ázsiaiaknak nem elég, hogy csak az előfutár cím jutott nekik (főleg, hogy a téma ilyen jövedelmező). Legalábbis Takashi Miike biztosan így gondolja,…..
mamoulian 2013.11.28 20:53:40
A börtön általában a diktatórikus elnyomás, az uniformizálás és az egyéni akarat felörlésére törő hatalom szimbólumaként tűnik fel a vásznon. A börtönfilmek nagy része az önrendelkezés és a szabad akarat visszaszerzéséről, azaz a “rendszer” legyőzéséről mesél,…..
A szuperhős-mozik és meseszerű fantáziák egyeduralma után eljött végre a science-fiction régen várt hollywoodi forradalma. Hónapról-hónapra több sci-fi kerül a multiplexekbe, az alkotók a látvány mellett a mélyebb tartalomra, a karakterekre és megpendített dilemmákra is egyr…..
mamoulian 2013.10.17 12:34:03
aeon flux mocsok: a magyar szinkron 2013.10.02 20:27:00
A Világpremierbe' Érkező Brit Filmek Szinkronjainak Napját tartjuk ma, hiszen ez az ugyancsak regényadaptáció krimi is behúzza nálunk az angliai premiert egy nappal, s ez sem kényszeríti feliratolvasásra a nézőt – hanem opcióként kínálja. James McAvoy – Hevér…..
Így múlik el a világ dicsősége. De legalább nemcsak a jó ér véget, hanem a rossz is. Vince Gilligan, a múlt vasárnap este befejeződött Breaking Bad kreátora, hat évvel ezelőtt sem csinált titkot belőle, hogy az általa megteremtett tudós drogbáróhoz méltó precíz, szellemes,…..
mamoulian 2013.10.01 12:31:25
mindig meglep, hogy milyen sokan írják, hogy az utolsó két évad az igazán hűdejó. tény, hogy megvalósításban egyre csak jobb lett, gyakorlatilag már nem is érdekelt mi történik, öröm volt nézni azt a minőséget minden téren.
történet szempontjából viszont én sokkal jobban élveztem az első három magával sodró folyamát (még ha a második évad repülőgép szerencsétlenségre kifuttatott flashforwardozása nem is tetszett). ember közelebbiek voltak még a karakterek és az ok-okozati viszonyok is szorosabbak.
aztán a negyedikben az ördögi tervek tetőfokára hágásával és csűrés csavarásával el kezdett távolodni az egész. úgy éreztem az íróknak egyre több helyük van, ha B történik nem pedig A, akkor sincs semmi, megmagyarázzák valamivel ami jó ütős is (ezzel nem azt mondom, hogy nem tök tudatosan írták volna előre az egészet). az volt a leghatásvadászabb évad na és ez nekem nem jött be.
az utolsó évadra meg tényleg olyan éteri távlatokba jutottak mind a karakterek mind a megvalósítás, hogy már csak pislogtam és habár rendkívül élveztem, a szívemig már nem jutott el. csak azért imádkoztam, hogy a végét ne barmolják el és jöjjön a katarzis. tisztességesen meg is csinálták, tényleg azt mondom, hogy minden a helyén volt (a várt hatás még se volt meg maradéktalanul).
az eltávolodás érzése persze törvényszerű volt és maradéktalanul illeszkedett is hangulatban ahhoz, hogy jön a vég, de nekem a BrBa veleje akkor is az első három évad marad. (az is igaz, hogy mindig is jobban szerettem a kezdeteknek a romantikáját mint a végjátékokat, illetve az első három évadot darálva néztem pár nap alatt, míg a többire már várnom kellet. kíváncsi vagyok majd az egybeni újranézésnél az összképre:)
u.i.:
legnagyobb mellélövések:
-csakmert gagyi: félig fejnélküli gus nyakkendőt igazít
-történet szempontjából: hank megtalálja a budin a könyvet
mamoulian 2013.10.01 15:39:19
@Kovács Erzsébet: értem én, de az első eset nekem annyira hangulatromboló volt, hogy konkrétan fölálltam és kivonultam a szobából tüntetőleg amíg meg nem nyugodtam, hogy ilyet csináltak:D
a második tényleg szép fricska lenne, csak annyira karakteridegen walt részéről egy ilyen óvatlan baki, hogy nem vette be a gyomrom. bár emésztődik...
mindentől függetlenül nem kérdés a 10/10-es pontszám a sorozatra.
Geekblog Breaking Bad 2013.10.01 06:00:00
Walter White mindig is Heisenberg volt. Szépen fel volt öltözve nyárspolgárnak, játszotta a szerepét, amit a társadalom megkívánt tőle, alkalmazkodott, elvegyült. Mert Heisenberg hideg, számító – és óvatos. Nem utolsósorban pedig, briliáns. Megvolt a helye a világban a…..
- SPOILERMENTES - Egy megsemmisített műhold darabjai csapódnak be az Explorer névre hallgató űrrepülőbe, miközben a legénység egy része a hajón kívül tartózkodik. A becsapódás következtében két asztronauta, az űrhajózásban még kezdő dr. Ryan Stone (Sandra Bullock) és az…..
mamoulian 2013.09.27 14:03:01
A korábban már prezentált megatrailer némileg rövidített változata jó néhány új jelenettel és Florance-szel a végén. Korhatárminősítő kultúrőreink már látták, és 16-os korhatárkarikával jelezték, hogy a filmben... izé... lőnek majd. ..
mamoulian 2013.06.30 23:15:57
A gazdag bulikirály, aki természetesen a csajok kedvence egy átmulatott éjszaka után összeakad egy lánnyal "a másik világból". A lány visszahúzódó, jól tanul és még olvas is. Nem hangzik valami izgalmasnak, de mindjárt jobb a helyzet ha hozzátesszük, hogy a (500) Days of Summer…..
Tucatnyi Oscarra jelölt mesés kitérője után Scorsese visszatér azok világába, amelyben a legotthonosabban mozog: a nagymenőkhöz. Ezúttal kedvenc múzsája, Leonardo DiCaprio közreműködésével a Wall Street pénzgyárosairól rántja le a leplet (az biztos, hogy nem elsőként a…..
Miután megnyerte a 74. Éhezők Viadalát, Katniss Everdeen egyfajta félistennővé nemesedett a nép körében, amely az ilyen "übermensch" plakátoknak köszönhetően elég könnyen visszaüthet. De lehet, hogy a Kapitóliumnak pont ez a célja? ..
A mai nappal kezdetét veszi a 66. cannes-i filmfesztivál, és ennek megfelelően az elmúlt napokban nyakló nélkül jelentek meg a (sok esetben első) promóciós anyagok a fesztiválon megforduló alkotásokhoz, így a nagyobb durranások (Az irgalmatlan, Lopom a sztárom, Behind the…..
- SPOILERMENTES - John Harrison (Benedict Cumberbatch) egyszemélyes háborút hirdet a Csillagflotta ellen, melyet Jim Kirk kapitány (Chris Pine) érthető okokból mellre szív, és úgy dönt, elkapja ezt a gazembert. No, de miféle agenda vezérli Harrisont? Jeffrey Jacob, te gazember!…..
mamoulian 2013.05.10 14:25:28
@Zalaba_Ferenc: Engem is mindig bosszantott a kép minősége IMAXben, sima 3D-s vetítéseken jobb?
A CinemaConon debütált ez az alig egy perc hosszúságú új trailer, és azt kell, hogy mondjam, hogy ezzel kellett volna kezdeni: egészen máshogy ítélnénk meg annak a filmnek a sorsát, amely egyaránt lehet a nyár egyik legnagyobb vesztese és nyertese. Most egy kicsit elkezdtem drukkolni…..
AZT A DURVA!!! ..
mamoulian 2013.04.29 23:55:28
@Gaudi: Egy olyan filmnél ahol óriás mechák űrgyíkokat vernek szét, a látvány is elég. De az üssön rendesen. (: