Regisztráció Blogot indítok
Adatok
cs¤cs€ssz

20 bejegyzést írt és 76 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ennek a cikknek az olvasásába csak akkor kezdj bele, ha nem zavar, hogy nincs ezer színes kép és magyarázó ábra benne. Szinte csak szöveget fogsz találni, nagyjából hat A/4-es oldalnyit. A magam szórakozására írtam olyan témáról, ami mostanában komolyan foglalkoztat, így nekem segített kicsit…..
cs¤cs€ssz 2017.11.05 14:44:35
@Gábor Harmai: Képzeljünk el a világot 2D-ben. Egy papírlapon létező pálcikafigura legyőzhetetlen akadályként szembesülhet egy egyenes vonallal is, mert nem tudja hogy át is ugorhatná.
Viszont ha kiszámolja majd létének értelmét, talán segít megérteni a MI létünk értelmét is
cs¤cs€ssz 2017.11.05 14:44:37
@erkölcsi hulla: Nem az emberiség butul, hanem a társadalmat butítják. A kettő nem ugyanaz.
cs¤cs€ssz 2017.11.05 14:44:42
@Meridian74:
A technológia létezik egy ideje, mi csak a "butított" változatát tapasztaljuk most.
Ez a beszoktatás lépcsőzetesen ivódik a kollektív tudatba de a folyamat megindult. Google. Tesla. Vr tech. Mi stb stb...

De értelmezhetjük másként is: úgy van ahogy lennie kell. Mindenesetre remélem a tisztelt író víziója(mely merőben optimista, már-már idealista ám végtelenül szimpatikus) teljesedik be.
Köszönöm az írást.
Segít a FOX, öt videóval, amivel képbe kerülhetsz az eddigi eseményeket illetően. Nekem nem nagy truváj egyik sem, de én a rajongótábor azon részét képviselem, aki folyamatosan reménykedik abban, hogy előbb utóbb megint lesz olyan fasza a sorozat mint az első évadban volt, vagy a harmadikban, vagy…..
Hétfő hajnalban elindult a legújabb Star Trek sorozat, a Discovery. Amerikában a CBS csatornán adták le az első részt, de a folytatás csak a CBS streaming platformján, az All Access-en keresztül lesz elérhető. Magyarországról Netflixen keresztül lehet nézni, ők vették meg ugyanis a világ többi…..
cs¤cs€ssz 2017.09.27 18:10:04
@Eugén Tűzvolte:

Ez a látvány nem is lehetne ennél jobb egy star trek főcímnek. Szerintem.
Utolsó előtti epizódjához érkezett a Trónok harca utolsó előtti évada. Az HBO-n hivatalosan hétfőn este debütált a hatodik epizód, aminek eseményeit ebben a posztban spoileresen tárgyaljuk...
cs¤cs€ssz 2017.08.23 17:47:56
@DominoFX: Nagyon szép, és még a végtelenségig lehetne sorolni.
cs¤cs€ssz 2017.08.25 16:13:42
@Drednaught: Ebben annyi volt hogy a főveréb látszólag maga mellé állította a "népet", így könnyen polgárháborúba fordulhatott volna a dolog. Plusz náluk volt Margery, aztán mire őt kiengedték a veréb beszippantotta a toronyugró királyt.
cs¤cs€ssz 2017.08.25 16:50:28
@Drednaught: Azért lett úgy ahogy mert 1: ki akarták váltani Cersei a könyvbéli Vörös torony gyújtogatását
2: dramaturgiailag nagyobbat ütött plusz egy csomó szereplőt kiírhattak. De tök kiszámítható egyébként, az évad során kb minden részben elhangzott a futótűz és lám, utolsó részben jött is. Ugyanez lesz a Fallal. Már mindenki elnondta hogy nincs para amíg áll a Fal, ebből lehet tudni hogy mi lesz a cliffhanger a fináléban.
Amikor az embernek hét része, a pletykák szerint 440 perce van arra, hogy egy történetet, vagy annak következő fejezetét elmesélje, akkor luxus az, hogy az évadnyitójában legalább négy olyan jelenet van, amiben a szereplők teljesen érdektelen dolgokról beszélgetnek, és a nettó 61 perces epizód valós…..
Disclaimer: lelkes rajongója vagyok mindenféle zombisorozatnak, néztem a Z Nationt, alig várom a Fear The Walking Dead harmadik évadát, az első perctől követem a The Walking Dead-et és megvan az összes eddig kiadott képregényfüzet. Ezt csak azért, mert a TWD hetedik évadának fináléja kicsit…..
Jól kiszúrtak a Trónok harca alkotói a rajongókkal, eleve már azzal, hogy ezúttal csak júliusban, 16-án indul az új évad, aztán meg azzal, hogy cserébe még rövidebb is lesz, mint az eddigiek, bár a hatrészes záróévadnál még így is egy epizóddal több lesz benne, és akkor arról még nem is beszéltünk…..
A Walking Deadnek a legutóbbi, Taracentrikus epizód sem tett jót, mert a nézettsége tovább esett, most éppen 600 000 nézővel. 7x01: 17,03 millió7x02: 12,46 millió7x03: 11,72 millió7x04: 11,40 millió7x05: 11,00 millió7x06: 10,40 millió Nincs ok a pánikra egyelőre, a kábeles listákat így is vezetik…..
Ez itt egy screensot a The Walking Dead "ez jön a következő hetekben" videójából, és Habony Árpád lelkiismerete legyek ha ezek nem a képregényben Suttogóként emlegetett népek. Ami kicsit korai lenne, a Negan-narratívának még nagyon az elején vagyunk...
Az Emmy-díjátadót, mármint az ún. nagy kategóriák szobrait átadó puccos gálát majd jövő vasárnap rendezik, de mivel a tévés műfajban sokkal több kategória van, mint amennyit egy 3-4 órás díjkiosztóba bele lehet zsúfolni, az ún. kreatív avagy technikai díjakat egy héttel korábban szokás kiosztani.…..
cs¤cs€ssz 2016.09.13 12:45:23
@Mark Bolt: szívemből szóltál.
cs¤cs€ssz 2016.09.13 12:50:44
@odamondó: létezik különbség jó karakter és félresikerült casting között bőséggel. Javaslom gondold át aztán gondold újra.
A Trónok harca hatodik évadának az lesz az egyik nagy erénye, ami egyben a legnagyobb problémája is. Nincs ugyanis könyv, aminek alapján haladni kell, és mivel az ötödik kötetből még kimaradt, fontos történetszálak közül már csak hármat kell úgy-ahogy az asztalon tartani (Arya, Vas-szigetek, Samu),…..
cs¤cs€ssz 2016.04.27 07:12:35
@csika7: könyvben több utalás is van a khaleesi khal halála utáni teendőjére, a sorozatban csak most említették még, ennyi.
cs¤cs€ssz 2016.04.27 07:15:30
@nota19: még néhàny ilyen kis szösszenet Roose-tól és kiderül, hogy az előzetesben kit égetnek megnyúzva a mezőn a Bolton sereg szeme làttàra
cs¤cs€ssz 2016.04.27 10:16:15
@FlybyWire: lehet hogy mentek a lovak után, miután nem fogta őketpórázzal senki? Whatever, állatokról beszélünk...
Vigyázat, spoilerveszély! Legalábbis ezt nyilatkozta most a Variety-nek a két showrunner, David Benioff és D.B. Weiss. A mostani évad után már csak 13 epizódot készítünk, és mindent az utolsó körre teszünk fel. Jelenlegi állás szerint tehát lesz egy 7 részes 7. évad, aztán egy 6 epizódos 8.…..
cs¤cs€ssz 2016.04.16 02:33:25
Most van az hogy a: föl akarjuk strófolni a gázsikat b:el akarjuk kúrni az eddig évek alatt keményen felépített univerzum csúcspontját c:mivel a hype-faktor tetőzik, ideje beszellőztetnünk a sorozat utáni mozifilm trilógia (és előzménytrilógia) eljövetelét.

a: van rá esély. még meg is említik hogy kicsit elfáradtak egyszerre három-négy országban forgatni, hónapokon keresztül, ebbe azonban vagy belebuknak és váltják őket, vagy befogják és csinálják szép csendben tovább.
b:valószínűtlen. a két showrunner egyébként igazi fan és tény, hogy a negyedik évadtól kezdve vannak blődlik a forgatókönyvben meg a karakterek motivációiban, azért még így is tisztességes munkát pakoltak elénk.
c: elég csak belegondolni. közeleg a tél, közeleg, közeleg de csak nem akar eljönni, na de majd ha végre lezárultak a költségvetési tárgyalások, és szépen kiosztanak 150 millió zöldhasút filmenként(!), na akkor majd látni fogjuk (valószínűleg 1-2 évente), ahogy a Mások szépen benyargalnak halott hátasaikon, Dany megérkezik elhanyagolható gyalogságával meg a komplett dothraki sereggel a háta mögött és beleszeret egyetlen élő rokonába, Jon Snow-ba, hogy aztán egymáshoz közel de mégis kissé távol(légvonalban) rontsanak sárkányaikkal az ellennek.

És ez így van jól. Ez a történet régen szélesvászonért kiált, a sorozat gyakorlatilag "pusztán" a fő konfliktus megalapozásának, a karakterek kibontásának szerepét tölti be
Martin az újkori Tolkien, ennek megfelelően lesz a Trónok harca az újkori Gyűrűk ura.
cs¤cs€ssz 2016.04.16 13:30:24
@igi001: az egyik srákány valószínűleg kipurcan jegesszívű kis barátainknak köszönthetően..

de azt senki ne gondolja hogy Martin nem bólint rá mindenre, amit csinálnak a sorozatban. Oké hogy eladta a jogokat, ettől függetlenül a fő karakterek sorsával kapcsolatban még mindíg övé a végső szó.
Mivel a hatodik évad még a könyveket is megelőzi, így minden apró részlet rendkívül fontos lehet George R.R. Martin mesterművével kapcsolatban. Nemrég kijött az új trailer, ami az előzőhöz hasonlóan tele van kombinálásra abszolút alkalmas részlettel és jelekkel, ezért gyorsan kiszedtük belőle a…..
cs¤cs€ssz 2016.04.12 22:32:01
@Világvevő: a vörös papok és papnők R'hllor-t, a fény urát szolgálják. Van belőlük bőven, attól függetlenül hogy mindössze kettőt mutattak be a nézőknek a sorozatban.
Cersei inkább az erőszakot választja, Sansa most már a nagyfiúk között játszik, Ser Davos pedig kardot ránt. Csak pár apró részlet az első rendes Trónok harca-előzetesből, amit a hatodik évadhoz készítettek. Ez az évad azért is fontos, mert előbb jön ki, mint a már nagyon várt hatodik regény, így…..
cs¤cs€ssz 2016.03.09 09:15:00
@cs¤cs€ssz:pardon összegyűjti a hegyi klánokat(fuck mobilos pötyögés)
Amit ugye a könyvben Stannis tett meg Jon tanácsára.
cs¤cs€ssz 2016.03.09 21:13:32
@fruzsi623: Ez az a jelentet, ami valószínűleg a 9. részben lesz látható, és nagy reményeket fűznek hozzá az alkotók, sokszor elmondták hogy minden idők leghosszabban forgatott, sorozatok történetében leglátványosabbja. egyébként ennek forgatása közben kapták lencsevégre korábban Harington-t. Jon Snow vissza fog térni, máskülönben nem forgattak volna flashback-eket a származásához köthető történet-szálnak.

Ráadásul Snow birtokolja a Fény Urának figyelmét, és számtalan utalás van elrejtve mind a könyvekben, mind a sorozatban arra vonatkozóan hogy Melissandre valójában félreértelmezte a próféciát (G.R.R. Martin nagy Star Wars rajongó), de hogy Daenerys vagy John Snow lesz-e Azor Ahai, azt Martin még nem tudta eldönteni, és valószínűleg már csak akkor fog kiderülni, mikor valamelyik odavész a Mások elleni küzdelemben. Mindenesetre egyikük képsiletetni fogja magát a Fény urának nevében, mint ahogy Bran fogja az ősi Varsafát, Arya pedig a Sokarcút. Hogy melyik Greyjoy lesz a Vízbefúlt sakkfigurája, nem tudom még.

Vannak akik panaszkodnak azt illetően hogy Martin túlzottan lassan ír, vagy egyáltalán nem is ír mert minden mással foglalkozik, meg hogy valójában mindössze arról van szó hogy belegabalyodott a saját világába, pedig ennél nagyobbat nem is tévedhetnének.
Esküszöm, ezt direkt csinálja az HBO: most éppen Nataile Dormer, a Trónok harca Margaery Tyrellje szólat meg Jon Snow-ügyben, és azt mondta, hogy Jon Snow halott. Mindezt úgy, hogy az HBO ugyan nem erősítette meg egyszer sem, de a hatodik évad plakátjain is feszt Snowt szerepeltetik,…..
cs¤cs€ssz 2016.02.21 13:11:01
www.youtube.com/watch?v=7LzEhakv2U8

Spoilertartalom, könyves, meg JonSnow-s.
- Örülünk Vincent? - Kurvára nem örülünk Jules!!!!! Aki nem látta az évadot, - létezik még ilyen? - csak saját felelősségére kattintson a „tovább” gombra! Köszönöm. Első évad              Második évad                 Harmadik évad                Negyedik évad..
cs¤cs€ssz 2016.01.20 22:45:24
@Petrow: "Másrészt meg egy nagy tévedésére azért fényt derítenek - de hogy ezt direkt nem mondja-e el, vagy tényleg nem tud róla, az egyelőre az olvasókra van bízva."

Itt Stannis kardjára gondolsz? Aegon ugyan említette Jonnak, hogy elviekben hőt is kellene adnia, nem csak fényt. Ebből gondolom, hogy Melissandre embere valójában nem Stannis ls hogy ő valamit félreértelmezett (legalábbis a sorozatban erre utalnak).

Az őrség habitusát pedig jól példázza Mormont halála, sajnos a sorozatban nem adják át annyira egyértelműen Jon és az őrség közötti kapcsolat valóját, ami annak is köszönhető, hogy Jon-t gyakorlatilag nem mélyítik el, felszínes ábrázolása így következetlennek tűnnek.
cs¤cs€ssz 2016.01.21 12:13:24
@Petrow: amennyire fel tudom idézni, Dany-re, mint Azor Ahai-ra nemigazán volt utalás, ha be is játszaná, fura lenne. Hipp-hopp, rendes felvezetés nélkül. Stílusától idegen, hiszen szeret utalni a történésekre rejtett formákban.
Ráadásul Havas varg, és interakciója is van a fény urával a papnő révén.
Utópiák Halkan élünk 2 2014.01.23 12:02:39
 - Where are you, Dan? - Here. - What time is it? - Now. - What are you? - This moment. ..
Utópiák Vers mindegykinek 2013.12.30 02:17:24
Radnóti Miklós A FÉLELMETES ANGYAL A félelmetes angyal ma láthatatlan és hallgat bennem, nem sikolt. De nesz hallatszik, felfigyelsz, csak annyi, mintha szöcske pattan, szétnézel s nem tudod ki volt. Ő az. Csak újra óvatos ma. Készül. Védj meg, hiszen szeretsz. Szeress vitézül.…..
Utópiák A lecke föl van adva 2013.12.12 00:52:55
 Azt mesélik, egy asszony azt álmodta, hogy a piacon betért egy teljesen új üzletbe és legnagyobb meglepetésére Istent találta a pult mögött. - Mit árulsz itt? - kérdezte. - Mindent, amit szíved kíván - válaszolta Isten. Alig mervén hinni a saját fülének, az asszony…..
Utópiák Napi okos 2013.11.12 01:24:05
"Szórd szét kincseid - a gazdagság legyél te magad. Nyűdd szét díszeid - a szépség legyél te magad. Feledd el mulatságaid - a vígság legyél te magad. Égesd el könyveid - a bölcsesség legyél te magad. Pazarold el izmaid - az erő legyél te magad. Űzd el szánalmaid - a…..
Utópiák Napizene 2013.11.10 05:07:35
Szeretném kérni Puff Daddy-től, amikor elesik a motoron, küldeném a lányarcú álomnak, és mindenkinek, aki szereti! Mint az látható, kissé megborult a bioritmusom, hajnali öt van.....
Utópiák Előkerültem 2013.11.09 04:11:12
Megígértem, bár sokat késtem vele, de zajlottak az események, volt egy kisebb fajta alkotói válság is, amit valószínűleg saját magamnak okoztam, a saját magam által teremtett körülményeknek köszönhetően, ettől függetlenül ez nem változtat azon a tényen, amit már az…..
Mi folyik Csányi körül valójában? Fogalmam sincs, gondoltam ha így kezdem, tutira kikerülök a blogketrecbe!Mindegy is, a lényeg, hogy kis szünet van, gyűlnek a sztorik bőséggel, aztán majd egyszercsak valamikor. Legyetek jók, ha tudtok! Gárdonyi Géza: A Balaton Csakhogy újra…..
Úgy tűnik, hogy a változatosság kedvéért Orbán Viktor harcolni fog. Kemény legény ez. Még egy kínai utat is lemondott azért, hogy eljusson Strasbourgba suhogtatni a fakardot. Ahol körülnézett, megpillantotta Morvai Krisztinát tetőtől talpig matyóban, és megállapította: ugyanaz…..
cs¤cs€ssz 2013.07.04 12:36:44
@nandras01: nem fogja.
cs¤cs€ssz 2013.07.04 12:40:46
@belekotty: azért mondom, ha ezt te mondod, alátámasztva két guglis cikkel, az már bizonyíték. :)