Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hozzaszolasok

48 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Néhány éve egyik ismerősömmel folytatott beszélgetés során került szóba, hogy Magyarország jövője finoman szólva is bizonytalan, ezért mi lenne, ha a jövőnket egy másik országban építenénk fel? Akkor túlzásnak tartottam a gondolatmenetet, mivel a válság előbb-utóbb majd…..
Úgy látszik, hogy Skócia népe a Nem szavazat mellett döntött és nem kívánnak függetlenedni az Egyesült Királyságtól. Ez talán nem is olyan meglepő, ha számba vesszük a legerősebb elszakadás melletti érvek gyengeségét. "Maradnánk az EU-ban" Ezzel az a probléma, hogy az…..
London 2014. Hajléktalanok ellen tüskéket szerelnek fel. Ahelyett, hogy segítenének a hajléktalanokon elüldözik őket. Ismerős, nemde? ..
Veszélyes játékot játszik a Nyugat. Igen, a Nyugat. Az EU, az USA és a NATO. Az elmúlt napokban az ukrán helyzet egyre jobban eszkalálódik, talán csak idő kérdése a háború kitörése, de a nyugati vezetőktől csak néhány ejnye-bejnye beszólásra futotta, ami gyakorlatilag egy…..
Az elmúlt hét szerencsére áldozatoktól mentesen telt és bár a helyzet elsőre stabilizálódni látszik, addig a színfalak mögött a helyzet fokozódik. Amíg a világ Kijevvel van elfoglalva és az új vezetés a hatalmát igyekszik konszolidálni, addig úgy tűnik, hogy Oroszország…..
Orbán Viktor szélessávú internetet ígért 2018-ra minden háztartásba, ami önmagában támogatandó, jó dolog. De miért nem fordítják ezt a pénzt inkább munkahelyteremtésre, esetleg az egészségügyi vagy az oktatási rendszerek rendbetételére? Szerintem az a több százezer…..
Hozzászólások Harc Ukrajnáért 2014.02.23 09:13:22
Az immáron hónapok óta Ukrajnában zajló és az elmúlt héten véressé váló eseményekben alapvetően két csoport harca zajlik. Durván leegyszerűsítve az egyik oldalon az Ellenzékiek (ellenzéki pártok, főként ukránok, EU/Nyugat), míg a másik oldalon a Kormány (Janukovics…..
Vajon miért akarja bármi áron Paks orosz bővítését mindkét párt...? ..
Hozzászólások Igazi boldogság 2013.10.04 10:53:00
1946 - Egy árva fiú új cipőt kap a Vöröskereszttől ..
Szeretem a személyes átvételi lehetőségeket, mivel ingyenesek. Vagy nem. A Bookline (ki tudja mióta) 199.- forintot vet ki, ha az online megrendelt könyvet személyesen veszem át Bookline boltban. Ennyire rosszul menne a bolt? Tudom, hogy váláság van, de nehezen tudom megérteni, hogy…..
Hozzászólások A többség hülye 2013.08.31 14:33:41
Az emberek többsége hülye. A több éve tartó EU ellenes propaganda eredményeképpen többségünk már úgy gondolja, hogy az EU tagságunk rossz. Ez nem meglepő, ha azt vesszük, hogy a médiából (egy bizonyos részéből) árad az EU ellenesség. Brüsszel felelős a magyar gazdasági…..
Mai hír, hogy az MNB 3,5 millió forintot fizet ki az új logója tervezéséért. A cikkből kiderül, hogy a mostani "új" logó az eredeti 1924-es áttervezett változata. Mennyire is kellett azt átterveztetni? A bal oldalon a régi logó látható, egy 1930-as évekbeli MNB elnöki…..
Hozzászólások Magyarország 2013 2013.07.04 20:11:34
..
Mai hír, hogy a kormány tervezi az Európai Űrügynökséghez való további közeledést, így hamarosan akár teljes jogú taggá is válhatunk. Ez egy nagyon fontos és jó lépés, amiből Magyarország profitálhat. Az Európai Űrügynökség jelenleg az Európai Uniótól független…..
Szerencsésen túl vagyunk a hatalmas árvízen, hiszen ellentétben a szomszédos országokkal nálunk senki sem halt meg, nem történt gátszakadás és helyreállíthatatlan károk sem keletkeztek. MTI Fotó: Illyés Tibor A gátakon megfeszített munkával dolgozó több ezer hivatásos…..
Döbbenetes hír, hogy több kormánytagot vettek őrizetbe Prágában a mai nap folyamán, valamint több vállalatnál házkutatásokat tartott a korrupcióellenes hatóság. Megtörténhet ez Magyarországon? Petr Necas, cseh miniszterelnök - még nem mond le Wikipedia - David…..
Olyan nagyvárosokban, mint például Budapest remélhetőleg nem okoz közvetlen veszélyt az árvíz, de nem árt óvatosnak lenni és felkészülni a veszélyre. Nálunk a 2002-es árvíz során a ház pincéjébe bejött a víz a csatornákból. Előzzük meg a bajt, a pincéből menekítsük…..
„Higgadtan, tettrekészen és felkészülten várjuk az árvizet" – mondta Pintér Sándor. Remélem, hogy a tavaszi hókatasztrófánál nyújtott felkészültségnél valami komolyabbra gondolt. MTI Fotó: Koszticsák Szilárd A híradásokból már tudni lehet, hogy jelentős árhullám…..
Ma sajnos többször is kénytelen voltam a 4-6 villamos vonalán Cominókkal utazni. Sajnos, mert a villamosokon nem ment a légkondicionáló, így meleg, fülledt, párás levegő volt rajtuk. Néhol az utasok kinyitottak pár ablakot, hogy levegőhöz jussanak, ami ugye problematikus, mert az…..
Az utóbbi hetekben arra lettem figyelmes, hogy a fontosabb aluljárókban nagy mértékben elszaporodtak az (illegális) árusok, akik főképp élelmiszert és virágot árulnak. Az hogy ennyire nyíltan árulnak a legforgalmasabb csomópontokban is, ahol több térfigyelő kamera is van azt…..
Emberünk vásárolt egy használt autót, amit végig márkaszervizbe vittek, ahol azt karbantartották, így ő is oda viszi autóját. Kíváncsi arra, hogy pontosan mit is javítottak az elmúlt években az autón, így megkérdezi, hogy megvannak-e a korábbi szervizelések adatai? Igen.…..
Magyarországon az oktatási rendszer aggasztó helyzetben van, ugyanis a rendszerváltás után több, mint 20 évvel sem sikerült megújítani egy erősen idejétmúlt, értéktelen tudást a gyerekekre erőltető és az egyéni igényekkel nem foglalkozó rendszert. A problémának csak a…..
Hát ez az, amit mi nem tudunk... tanulhatnánk. ..
Szörnyű, hogy ma már nem a hajléktalanság, hanem a hajléktalanok ellen lépnek fel politikusaink. A politikusok szerint ez a jó megoldás, hiszen pénzbe nem kerül és végre megszabadulnak egy nagy kellemetlenségtől. Emellett elmondhatják a választóiknak, hogy megtisztították az…..
A 2011-es népszámlálási adatokból kitűnik, amit eddig is tudtunk: a magyarok nagy többsége nem beszél idegennyelvet. Ez a mai világban súlyos probléma és elgondolkodtató, hogy az elmúlt több, mint 20 évben miért nem történt e téren változás. Az adatok alapján az angolul…..