Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Rezgő Kitti

10 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Amerikai trend   Egyre több amerikai szülő dönt úgy, hogy kiveszi a gyerekét az iskolából, és inkább otthon foglalkozik vele. Az Egyesült Államokban ma már minden huszonötödik diák magántanuló, vagyis összesen több mint kétmillió gyerek nem jár iskolába –…..
  Év elején   •Bemutatkozó, tájékoztató jellegű értekezletet tartása. •Röviden és világosan elmagyarázni mit és hogyan tanítunk;  milyen elvárásaink vannak a gyerekkel szemben •Hangsúlyozzuk, hogy számítunk a szülők együttműködésére, hogy jó…..
Szerintem három alapvető dolog miatt is keresnünk kellene a párbeszédet a szülőkkel: 1, Ha magunkra haragítjuk, feljelenthet.- Cinikusan hangzik, de sok benne az igazság. Nem szereti senki azt hallani, hogy semmit nem ért a munkája, már pedig, ha úgy állítjuk be a gyerekét, mint egy…..
KEDVES SZÜLŐ ! ÉRTESÍTEM, HOGY........ ================================ === - Az osztályfőnöki dicséretet még mindig nem íratta alá. Megintem. ---------------- - Fia az órán szőllőt (így!!!) evett… - Kedves tanárnő, október van, mit egyen a gyerek, banánt ? --------------- -…..
A Magyar Köztársaság Alkotmánya értelmében szülők felelősek gyermekeik taníttatásáért, és ebben a vonatkozásban őket lehet az iskola elsődleges ügyfeleinek tekinteni. Ha a gyermek tanulása az iskolán kívül történik*, rendszerint otthon, és ha a gyermekeket a szülők a…..
Az országos szülői szervezetek egyetértenek azzal, hogy a Büntető Törvénykönyv (Btk.) fokozottabban védje a közoktatásban dolgozó pedagógusokat. Ugyanakkor a törvényhozók további felelőssége, hogy a pedagógusok kiemelt védelme, ne fajuljon „boszorkányüldözéssé” a…..
Először is nézzük meg, hogy mit jelent a konfliktus. Különféle értelmező szótárakban harc, veszekedés, vita, összecsapás, versengés, ellentétes és összeférhetetlen erők ütközése, küzdelem, ütközés... A pedagógiai szakirodalom pedig így ír róla: „Nyílt vagy rejtett…..
Találtam egy-két példát, mikor különböznek a szülők és pedagógusok értékei, nevelési attitűdjei: Szülői tréningen mérgelődik egy gimnazista fiú édesanyja • A történelemtanár „kifogta” a fiamat a hosszú haja miatt. Utálja, ha egy fiúnak hosszú a haja. Cikizi,…..
A szülő-pedagógus konfliktus leggyakoribb tényezői a munka ellenőrzési kérdései és/vagy eltérő értékek és/vagy különböző felfogások. Ez a három gyakran szorosan összefügg. Fontos, hogy a szülők megértsék, hogy nem tudják ellenőrizni és átlátni, hogy mi történik az…..
Ez a blog a pedagógus és szülök konfliktushelyzeteiről szól. A konfliktus a mindennapi életünk része, így az iskolákban is gyakran fordulnak elő, amik megoldása nem könnyű a nevelők számára. ..