Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kolléga

0 bejegyzést írt és 140 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Van nyári menetrend, meg lógunk még a téli teljes változáslistával, de most mindenekelőtt ami sok utasnak fontos: a Wizz keményen megemelte a diszkontklub-tagság (WDC) árát. A két személyes tagsági 29,99 euróról 39,99-re nőtt, a csoportosé (tag és öt utastárs kapja a kedvezményt) pedig 59,99-ről…..
Kultúr Krimó 5+1 dal Hofitól 2019.07.15 08:39:00
Néha igazán el vagyok komorodva, és ilyenkor mindig segíteni szokott Hofi. Felledhetetlen humorával és eszével mindig javít a búval kent szíveken. De nem csak az előadásai, hanem zenéi is emlékezetesek, ebből szedtem össze most az 5 kedvencemet! 1. Tóni - részlet a Hofélia c. előadásból A…..
  Meghívó jött, magyar gyártmányú fegyverek átadásának ünnepélyes eseményére invitálták a sajtó munkatársait. Reménykedtem, hogy az idén márciusban bejelentett cseh CZ gépkarabélyok, géppisztolyok és pisztolyok rendszeresítéséről kaphatunk új információkat. Amint beléptem a Petőfi Sándor laktanya…..
Kolléga 2018.12.12 14:48:35
@Pajszer Művek: Szerintem azért az 5,56-os lőszerre esett a választás, mert a NATO-ban az az elterjedtebb. Így műveleti területen könnyebben együtt tudnak működni a csapatok és könnyebb utánpótláshoz jutni.
A szuperágyú, amivel el lehet lőni Izraelig Gerald Vincent Bull, a világ legnagyobb tüzérségi szakértője 1990 március 30-án gyilkosság áldozata lett Belgiumi lakása előtt. Amikor a 62 éves tudós lerogyott a földre egy álom is véget ért, egy szuperágyú megépítésének álma, amely képes műholdakat…..
Beleszaladtunk egy balhéba a csomagmérők és egy utas között, azt pedig túlzás lenne mondani, hogy rendszer lenne az új szabályok alkalmazásában. Inkább katyvasz látszik, pár dolog persze egyértelmű, jótanácsok most is vannak. Mindenesetre a héten újból tesztelünk, várjuk a további utasélményeket és…..
Párizs Európa egyik legszebb és egyben talán legtöbb látványossággal rendelkező központja, és ez még akkor is igaz rá, ha mostanság a közbiztonság miatt került leginkább rá reflektorfény. Ettől függetlenül is az utazók egyik kedvelt célpontja a francia főváros, nem csoda…..
Jócskán lemaradva a konkurenciától, a Wizz Air is előrukkolt tegnap egy új, harmadik viteldíjcsomaggal. A cél persze most is az, hogy a cég növelje a kiegészítő bevételeit, újabb bőrt húzzon le az utasokról. A döntő többségnek ugyanis a Wizz Go csomag is felesleges pénzkidobás, de persze adódhatnak…..
Kolléga 2016.11.30 15:03:34
@Balogh Ádám Software: Ehhez nem tudok hozzászólni. Még eddig csak T2-őn és T4-en jártam, ott nem volt gond a csomagommal. Pont BA-val amúgy még nem utaztam. Korábban árban jók voltak az átszállós járatok, Lufi, KLM, de ezek idő közben eléggé megdrágultak, míg korábban pont a BA volt a méregdrága.
Kolléga 2016.12.01 11:46:55
@Zs_: Ahám. Most már tudom. Az elmúlt években nem utaztam sehová feladott csomaggal. Az én útjaimra általában elég egy Wizz ingyenes kis kézipoggyász is.

Korábban Londonba jártam 5 napos utakra, akkor mindig olcsóbb volt hálózatossal menni. Nem is voltam még ott más reptéren, csak a Heathrown és a Cityn :)
Időnként visszatérek szülővárosomba, Londonba, hogy onnan merítsek inspirációt. Legutóbb egy turista szemével próbáltam végigjárni néhány útvonalat, így született az alábbi összeállítás. Ha csak egy hosszú hétvége vagy egy hét áll rendelkezésükre, ezeket a látnivalókat írják fel a listájukra. Az…..
A 3 különböző színben elérhető HomTom HT16 50 dolláros árával hódít a belépő kategóriában, ám még itt is számos ütőlapja van, így megfontolandó vétel...
Kolléga 2016.07.26 17:26:41
@midnight coder: Én már hallottam kukába küldött kínai telefonról is. Nem vagyok semmi jónak elrontója, csak azt gondolom, hogy akinek nincs sok pénze telefonra, annak pont kétszer át kellene gondolnia, hogy feltétlenül kell-e Kínából rendelt telefonnal kísérleteznie. Vagy inkább jobb lenne picivel drágábban, forgalmi adóval megvenni ugyanannak a gyártónak a termékét hazai üzletben, garanciával.

Én is szeretek az Aliról rendelni, meg a Geartől, de inkább csak olyasmit, amiért nem sírok, ha ki kell dobni.
 - SPOILERMENTES - A USS Enterprise ötesztendős mélyűri felderítőútja derekán, indulása után három évvel Yorktown népes kolóniáján tölti fel készleteit. A hosszú összezártság egyformán megvisel legénységet és tisztikart. Sulu nehezen dolgozza fel férje és kislányuk hiányát, Scotty viszont a…..
Kolléga 2016.07.22 11:42:57
@theus: Ez egy akciófilm. Persze, hogy van futkosás, de nem értelem nélkül. A Sötétségben Khan egy bőrönddel elutazik sok fényévnyire. De ha lehet így is, minek tartják ezeket a nagy fényes izéket, a csillaghajókat. Az előző két filmben számtalan ilyen baromság akasztja meg a történetet. A Beyondban én nem fedeztem fel ilyeneket. Nem olyan kézenfekvő, hogy a rendelkezésre álló erőforrásokat, hogyan használják. Kell az ész is, nem csak a rohangálás. Ez sokkal inkább Trek.

A problémának nem számodra kell húsba vágónak lenni, hanem a főhősöknek. Nagyobb spoiler nélkül: Spock a szerelméért harcol, Sulu a családjáért, Scotty a haverjáért,Kirk meg nem bír veszíteni. A Start Trekben nem igazán voltak sohasem karizmatikus főgonoszok, az eredeti Khanon kívül. Itt inkább sajnálatot éreztek a főgonosszal szemben, nem gyűlöletet.

Hogy neked érdektelen volt, valószínűleg nem rántott magával a hangulat. Szerintem ez szubjektív dolog.
Kolléga 2016.07.24 13:54:49
@Creativ3Form: Jó, nem cseszte el a Star Warst. Csak a Force Awakenst, de azt nagyon. Értsük már? Abrams bármikor kész felrúgni a saját univerzumának a szabályait, hogy egyben tartsa valahogy a történetet. Khan egy bőrönddel eltranszportál egy másik rendszerbe? De ha így is lehet, akkor minek kellenek ezek a nagy csillogó izék, a csillaghajók? Solo simán beugrik a Falconnal a bolygó pajzsa alá. Akkor minek csinálták ezt a sok felesleges kommandózást a Jediben? Ezektől befordulok egy film nézése közben és már semmit sem hiszek el. A Beyondban egy ilyen pillanat sincs szerencsére. Szerintem Krall története is épp eléggé meg lett magyarázva, hogy ne akassza meg a filmet. Nem lőtte le egy járőr Krallt? Mit keresnének felfegyverzett járőrök egy olyan világban, ahol nincs bűnözés? Láttál már Star Trek filmet, vagy epizódot? Láttál már fegyvert békében a legénységnél?
Bevallom, Trek-fan vagyok. Éppen ezért kellett volna hatalmas várakozásokkal beülnöm a moziba a legújabb rebootolt Star Trek kalandra, de még véletlenül sem tettem így. Amióta ugyanis J.J. Abrams volt olyan szíves és tönkretette a Trek eredeti szellemiségét, már csak egy sima és szimpla akciómoziról…..
Lepcsánkparty Bergamói kóstoló 2016.06.27 00:05:00
 A hegyek lábánál terül el az ősi lombard város, Bergamo. A közelben fekszik Milánó, ezért sokan csak leszállnak itt és már mennek is tovább, pedig van benne bőven látnivaló. A felsőváros (Citta alta) várfallal erődített középkori városrész, ahová funicularéval lehet feljutni. Sokáig volt…..
Filmbook Rendes fickók 2016.06.07 06:00:00
Shane Black eddig főként íróként tevékenykedett Hollywoodban, nevéhez olyan munkák fűződnek, mint a "Halálos fegyver" sorozat, "Az utolsó cserkész", a kevésbé sikerült (mondjuk ki borzalmas) "Utánunk a tűzözön", vagy éppen a "Vasember" harmadik része. Rendezőként eddig négy filmet jegyzett (ebből…..
Az utóbbi években nagyon felkapott lett az „átívelős krimisorozat” című műfaj készítői, showrunneri körökben, és a közönség is kezd – olykor hálásan, olykor kissé vonakodva – átszokni erre a stílusra. Lehet szeretni vagy nem szeretni őket, az azonban nem kérdés, hogy egy ilyen divat minden esetben…..
Deansdale Doctor Who 2015.10.20 14:25:12
A magyarul savanyú kényszerből "Ki vagy, Doki?"-nak elkeresztelt sorozat sosem érdekelt igazán, úgy gondoltam afféle kis költségvetésű brit bohóckodás - mint a Waczak szálló, csak humor nélkül. A neten böngészve véletlenül megláttam, hogy nagyon magasra értékelik egy…..
Kolléga 2015.10.22 16:15:21
@Ahasverus: Miért volna ez primitív személyeskedés? Lehet, hogy van veled egy kis probléma, ha támadásnak vetted amit írtam.

A Doctor Who egy mese. Felnőtteknek szóló mese. Persze, nem egyforma a színvonal, vannak erősebb részek és vannak gyengébbek. De megkérdőjelezni egy olyan sorozatot, ami 50 éve a lengépszerűbb Nagy Britanniában és 9 éve az egész világon nézik és népszerű. Csak elgondolkodnék, hogy valami felett elsiklottam.

Kivéve, ha nagyon okos bloggernek gondolnám magamat. (Na ez volt a személyeskedés.)

De ha neked nem jönnek be a mesék, az sem baj. Biztos vannak olyan sorozatok, amik neked valók okostojás.
A hatalmas akváriumok nem csak a gyerekek számára nyújtanak izgalmas látnivalót - "szárazon" felfedezni a tengerek rendkívül változatos és izgalmas élővilágát felnőttnek és gyereknek is egyaránt érdekes. Most Európa 10, meglátogatásra érdemes akváriumát vagy - ha úgy jobban…..
Helló-belló! Hamarosan folytatódik a South Park, méghozzá a 19. évaddal, így gondoltam, talán érdemes lenne az első tizennyolc szezonból összegyűjteni a legjobb részeket. Természetesen, mint minden más ilyen jellegű lista, ez is teljesen objektív, amit alátámaszt, hogy a…..
Hírességek, amikor még senki nem (vagy csak nagyon kevesen) ismerték őket: ritkán látott fotók korunk ikonjairól. 1. Barack Obama a főiskolai kosárlabdacsapatban. 2. Arnold Schwarzenegger első látogatása New Yorkban, 1968 3. Bill Gates rendőrségi fotója 1977-ben, miután…..
Van az úgy, hogy egy film megköveteli az egyszereplős történetet, vagy éppen a párokat, de jócskán akad olyan alkotás is, amiben egy csapat megpróbáltatásait látjuk viszont. Összeszedtünk pár csapatot, akik méltán kerültek be a legjobb csapat összeállításunkba. A Danny Ocean…..
Pár bosszantó gyerekbetegségtől eltekintve megtaláltam az új kedvenc fejhallgatóm. Hosszú idő óta a Beats Studio fülesét használom, amiről lehet mondani, hogy mennyire hype-olt és amúgy is sok a basszus, de igenis egy nagyon jól összerakott barát, tiszta és gazdag hangképpel,…..