Regisztráció Blogot indítok
Adatok
ZándokiA

34 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
  Július 1-jén a Budapest Parkot a progresszív metál és a djent rajongói töltötték meg, a hazánkat már negyedszerre meglátogató Protest The Hero mellett a Monuments-et csíphette el a magyar közönség. A kanadai (jelenleg) kvartett utoljára január 26-án járt nálunk, amikor is a…..
Akik követik a hazai metalcore színteret, azok valamilyen módon már biztosan összefutottak az Inhale Me nevével. A nagyjából egy éves, budapesti zenekar első nagylemeze április 12-én jelent meg. Annak tudatában, hogy mostanra mondhatni minden zenét megírtak, elég nehéz friss…..
Az Architects  azok közé a zenekarok közé tartozik, akik gyakran útba ejtik hazánkat turnéik keretében.  A brit metalcore legnevesebb képviselője április 3-án hatodszorra lépett fel nálunk ismét headliner pozícióban. A műfaj kedvelői számára szinte elkerülhetetlen név ez,…..
2 év telt el a legutóbbi Periphery nagylemez óta, ami ugyan mutatott fejlődést a zenekar kezdeti anyagaihoz képest, de a dalok jellege megmaradt. Attól függetlenül, hogy a Periphery II folytatása volt az előzőnek, nem gondoltam volna, hogy a csapat valaha is kísérletezni fog…..
Még egy ígéretes lemez érkezett a tavalyi év végére, méghozzá a djent színtérről, ami valószínűleg a száraz darálások kedvelőinek kicsit megváltoztatta  az év legjobb lemezeiből készített listáját (az enyémbe is beleszólt). A Minnesota állambeli After The Burial-nak…..
Előző írásomban azon sajnálkoztam, hogy még nem volt idén olyan lemez, amire azt mondhatnánk, hogy az adott zenekar eddigi csúcsa….nos kijött az új Protest The Hero. A zenekart eddig is teljes mértékben elismertem, lemezeik mégsem voltak túlhajtva a lejátszómon. Ezt viszont…..
Október 6-án egy remek The Dillinger Escape Plan koncertet hallhattak a matek metál kedvelői az A38 Hajón. Előtte szerencsére sikerült pár szót váltanom a zenekar énekesével Greg Puciato-val, és gitárosával Ben Weinman-nal. A beszélgetés a próba után zajlott, és a zenekar…..
Idén számos általam kedvelt zenekartól jött ki új lemez, viszont olyan anyag még nem jött ki, amire azt lehetne mondani, hogy ez az együttes csúcspontja. A Fleshgod Apocalypse új lemeze a Labyrinth sem lett igazán kiemelkedő, ezért halogattam sokáig a véleményem kifejtését az…..
Egy igazi „matek metál” eseménynek lehettünk szemtanúi október 6-án az A38 hajón. A The Dillinger Escape Plan már harmadjára látogatta meg hazánkat, és a viszonylag sűrűn kiadott lemezeknek köszönhetően csak 3 évet kellett várni a legutóbbi óta…persze annak, aki ott volt.…..
Az idei megjelenések között kiemelkedő volt egy új Born of Osiris lemez. A legtöbbször progresszív deathcore-nak titulált (persze lehet számos más besorolást is olvasni) chicagoi zenekar előző, 2011-ben megjelent Discovery című nagylemezével alapozta meg mostani ismeretségét, nem…..
Kissé ellenségesen kezdtem hozzá az iwrestledabearonce új lemezének hallgatásához, ugyanis egy deathcore zenekar női frontemberrel nem igazán hiteles, még akkor sem, ha a zenekart a legkevésbé sem szabad komolyan venni. Ahogy az előző lemezeken kiderült, az IWABO a legmeglepőbb…..
Aki egy kicsit is járatos a progresszív zenében (vagy talán még ez sem szükséges), annak nem kell bemutatnom John Petruccit, a Dream Theater gitárosát, dalszerzőjét, szövegíróját. Ha bár olyat nem lehet mondani, hogy a világ legjobb gitárosa, talán nála kivételt tehetünk, vagy…..
Ugyan nem hivatalosan, de nem sokkal azután, hogy videóüzenetben bejelentette az amerikai metalcore zenekar új albumának érkezését, kikerült a Youtube-ra két dal a lemezről, később már címmel ellátva. A kiadvány 8:18 címen szeptember 17-én jelenik meg a Roadrunner Records…..
Amikor az ausztrál Karnivool új lemezt jelentett be, annyi biztos volt: nem lesz csalódás. Szinte tökéletes debütáló lemezükkel feladták maguknak a leckét, bár hangzásukon bőven volt mit finomítani. A 2009-ben megjelent, Sound Awake címmel ellátott második nagylemezüket  a…..
A letlive a post-hardcore színtér meghatározó zenekarának tekinthető, ennek ellenére eddig hozzám csak az ismerősök által mutatott dalok jutottak el. Természetesen mielőtt nekiálltam megírni véleményemet a Kalifornia állambeli együttes harmadik nagylemezéről, sokszor…..
Kisebb várakozás előzte meg a Stone Sour új lemezének megjelenését, ami a House of Gold & Bones sorozat második része. Az album jóval a hivatalos megjelenés előtt meghallgatható volt a rajongók örömére, és én is kíváncsi voltam, ugyanis a már említett lemez első része…..
BoySetsFire 1994-es megalakulásával semmiképpen nem tekinthető a post-hardcore műfaj újdonságának. A műfaj követői számára szinte elkerülhetetlen alap zenekar, akik 2006 óta nem jelentkeztek nagylemezzel. Persze inaktivitásuknak megvan az oka, ezért is lepett meg ez a nagylemez 7…..
A progresszív zene fő jellemzője, hogy rendkívül összetett, ezért lehetetlen lenne összeszedni a véleményemet a norvég Leprous új lemezéről csupán emlékezetből. Nem is a lemez hossza miatt, az ugyanis 55 perc, hanem a számokon belüli váltások, történések miatt. Ez az 55…..
Május 25-én először láthattuk itthon a Dance Gavin Dance-et  európai turnéja keretében. A számomra stílusát tekintve nem tisztán behatárolható együttes 2 előzenekarral érkezett az A38 hajó tetőteraszára. A tervezettnél ez eggyel kevesebb, ugyanis a Climates lemondta a…..
Az August Burns Red tegnap tette közzé hivatalos honlapján a második előzetes dalát a június 25-én megjelenő Rescue&Restore albumáról. A számot hajtás után hallgathatod meg, kinek hogy tetszik? Ja, amúgy a csapat szeptember 24-én a Dürer Kertben játszik. Ez pedig az…..
Csupán három évet kellett várni két The Dillinger Escape Plan nagylemez között, ami engem Greg Puciato énekes nyilatkozata után kezdett igazán érdekelni. Greg az eddigi legváltozatosabb TDEP albumot ígérte. Talán nem tévedek olyan nagyot, ha azt mondom, hogy a Dillinger albumok nagy…..
Új dallal jelentkezett a Karnivool. Az ausztrál progresszív rock csapat június 6-án hozzánk is ellátogat, a helyszín pedig a Budapest Park lesz. ..
Befutott az első a dal az August Burns Red új albumáról ami várhatóan június 25-én jelenik meg Rescue&Restore címen. A lemez kiadásáról a Solidstate gondoskodik. A (keresztény) metál alap zenekarát szeptemberben a Dürer kertben lehet majd elcsípni. ..
A londoni progresszív metál vonalat képviselő The Safety Fire stúdióból készült képeket és videókat tölt fel a közösségi oldalakra. Az album megjelenési dátuma még ismeretlen, de azt tudhatjuk, hogy nagylemezre készülnek. A csapat tavaly már  hazánkban is bizonyított…..
Számomra az igazán várt lemezek közé tartozik az Old Lies For Young Lives, még az énekescsere ellenére is. Persze a várakozás közben sem tudtam figyelmen kívül hagyni ezt, mert a tavalyi Dürer Kertes koncertjük nekem nagy csalódást okozott, amiért leginkább az éneket tudom…..