Regisztráció Blogot indítok
Adatok
pabblo

98 bejegyzést írt és 21 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Mindig is érthetetlen volt számomra, hogy a francba lehet az, hogy a Jobbikos oldalakon ennyi like van, amikor "offline" a való életben egyre kevésbé találkozom büszke jobbikossal? Megvan a magyarázat, most nagyon csúnyán lebuktak a szittya fiak! Sokszor úgy leszel a Facebookon…..
IT-világ Hellószia, Spotify 2013.12.12 20:50:58
Szeptember óta már majdnem biztos volt, hogy még idén elindul a magyar Spotify, a világ egyik legkedveltebb zenei szolgáltatása, szerdán pedig jött a bejelentés: csütörtök lesz a nagy nap. Én sem vártam vele tovább, gyorsan lecsaptam a lehetőségre, és alig néhány tízperc után…..
pabblo 2013.12.13 14:42:04
@Ubuntufan: a kedves blogger örülne, ha valaki fizetne a véleményéért, de nem teszik :) viszont a kedves blogger pont ezért még mindig bármikor leírhatja a véleményét bármiről, mint például a spotify, ugyanakkor ha lenne egy összehasonlító teszt az összes szolgáltatásról, ott is leírná, hogy szerinte melyik jó/rossz.

A kedves blogger most leírhatná, hogy _az olvasónak ezek szerint csak olyan dolgok tetszettek eddig, amiért fizettek is neki_, de nem teszi. Hiszen kedves :)
IT-világ Ezt így kell csinálni 2013.12.10 22:08:40
Egy ideje már sejteni lehetett, hogy valami nagy dolog lóg a levegőben, kedden pedig hivatalosan is megérkezett a hír: az Attraktorból televíziós műsor lesz. Ha valamire, akkor erre mindenképp azt lehet mondani: így kell ezt csinálni kérem szépen. A blog már elköltözött, de a…..
pabblo 2013.12.11 12:57:55
@¿Qué tapas hay?: a minőség alatt azt értem, hogy ha jó a tartalom (magyarul érdekli az embert, valamiért leköti, megnézi egyszer, kétszer, sokszor), akkor teljesen mindegy, hogy 720p vagy 1080p felbontásban van feltolva jutyubra, vagy akárhova, sőt, ha valaki mobilnetről nyomul, 480p-nél nem nagyon választ feljebb, mert azzal még élvezhető a kép, viszont kevesebb az adatforgalom.

Készítői oldalról persze kivételt képez, ha valami olyasmi témája van a videónak, ami miatt muszáj minél nagyobb felbontást használni. Ugyanakkor ne azért ne készüljön el egy tartalmilag baromira jó videó, mert nincs hozzá megfelelő eszköz. Ha ugyanis hosszú távon is bejön a dolog, előbb-utóbb lesz forrás rendes felszerelésre is.
pabblo 2013.12.11 14:06:48
@¿Qué tapas hay?: igen, át is fogalmaztam kicsit, hogy ne legyen kétértelmű a mondat :)
Amerikában járunk, nyugaton, ahonnan minden begyűrűzik, ha akarjuk, ha nem. Főleg emiatt érdekes az a táblázat, amit egy most elkészült felmérés alapján készített a Statista. Az elemzők két dolgot vizsgáltak meg: a tartalomfogyasztási szokásaink alapján melyik platform hány…..
Néhány hónapja figyeltem fel a jelenségre, és egy darabig próbáltam racionális magyarázatot keresni a miértre. Aztán rájöttem, hogy felesleges, mert nincs. Vagy ha van, akkor inkább ne akarjak tudni róla. A blog már elköltözött, de a cikk tovább folytatódik…..
IT-világ Fotó: internet 2013.11.24 23:23:02
A fenti cím maga a probléma, ami évek óta létezik: a formátumot sok helyen a mai napig használják. Rosszul. Szerkesztőként sokszor futok bele olyan hírbe - magukat komolynak gondoló oldalakon -, amikor a cikkben szereplő kép forrását vagy nem tudják, vagy nem akarják megnevezni,…..
Néhány bejegyzéssel ezelőtt már írtam róla, hogy a különböző mobilnetes csomagok által biztosított megabájtok nagyjából mire elég, de a tárhelyek analógiája alapján rég megtanultuk: ha ész nélkül használjuk, nincs az az adatforgalom, ami elég lenne. Éppen ezért íme…..
pabblo 2013.11.22 17:24:36
@Charlie Wax: hallelujah anyway
Nagy dobásra készül a gyártó, a jelek szerint pedig nem csupán marketingfogás és jól hangzó frázis az öngyógyító telefon: a hamarosan piacra kerülő LG G Flex ugyanis elsőként lépheti át azt a bizonyos határt, ami újabb mérföldkőnek tűnik a mobilpiacon. A hajlított…..
pabblo 2013.11.22 12:53:34
@ZF2: az a baj, hogy az előlap cseréje jóval bonyolultabb, de fóliával kivédhetők az apróbb károsodások. Ha meg törik, akkor szinte mindegy is :/
Hétfő éjjel ismét munkában voltak a Facebook fejlesztői, kedd reggelre ugyanis egy újabb, ezúttal apró, de hasznos változtatást eszközöltek a chaten: mostantól nemcsak azt láthatjuk, hogy ki van online/offline, hanem azt is, hogy aki elérhető, az moblion vagy weben keresztül…..
Ha szolgáltatónál veszünk okostelefont, az egyik leggyakoribb probléma, hogy az ember a helyszínen próbálja eldönteni, milyen díjcsomagra van szüksége. Persze az esetek nagy részében utána nézünk a tarifáknak és felkészülten - jó esetben konkrét elképzeléssel - megyünk az…..
November 14-én jön a legújabb Thor-film premierje a hazai mozikba, ennek örömére pedig a Gameloft ingyen kínálja Androidra és iPhone-ra a Thor: TDW-t, vagyis a film játékadaptációját. További jó(nak tűnő) hír, hogy egy másik film, az iszonyatos bevételeket produkáló…..
- Te Béla! Van nekünk videótárunk a UPC-nél?- Nincs.- Te Béla! Akkor hogyan nézzük majd a kárpótlásként járó ingyen filmeket?- Letöltjük, ahogy eddig. A blog már elköltözött, de a cikk folytatódik a blog.pabblo.hu-n...
pabblo 2013.11.12 21:48:58
@Giedi: értem a gesztust, de akkor meg nem illik senkit sem kihagyni belőle - még akkor sem, ha nem ők okozták a hibát. Ez így kb. a hoztunk is ajándékot, meg nem is esete. Btw, én másik szolgáltatónál vagyok, (ez) a leállás nem érintett, így nincs is minek savanyúnak lenni :)
Korábban is terveztem egy Facebook Messengerről szóló posztot, de most, hogy már muszáj is használni, gyorsan végigpörgettem, hogy mi nem tetszik benne. Ezek. A blog már elköltözött, de a cikk tovább folytatódik a blog.pabblo.hu-n...
IT-világ Mobiloldalra fel! 2013.11.11 15:53:23
Ha van esetleg olyan - a médiában dolgozó - ember, akit eddig nem győzött meg a nyáron kiadott Digital News Report 2013 kutatási jelentése, ami a hírfogyasztási szokások változását foglalta össze egy tanulmányban, azt valószínűleg a következő néhány adat sem fogja meghatni. A…..
IT-világ Segítség, tévedés! 2013.11.05 11:47:04
Érdekes írást olvastam hétfő délután pollnertől, amiben a hazai hírportálok helyzetét, minőségét és merészségét boncolgatja. Bizonyos dolgokban egyet tudok érteni vele, ám meggyőződésem szerint egy oldal szürkeségét - vagy épp színességét - nem az befolyásolja, hogy…..
Mobilvásárláskor könnyen eshet az ember abba a hibába, hogy bár elsőre úgy tűnik, jó vételt csinált egy készülékkel, gyorsan kiderül: nem annyit tud a telefon, mint amennyit kellene, vagy nem úgy, ahogyan azt kellene. Éppen ezért érdemes még a vásárlás előtt alaposan…..
Azt hinné az ember, hogy nincs annál lejjebb, ha gyerekhalállal reklámoz valaki egy autós kütyüt. Jelentem, ezt is lehet überelni: az egyik szegedi híroldalnak sikerült egy szimpla gyakorlatról szóló cikket a "Súlyos katasztrófa a szegedi reptéren! Összeütközött egy repülő és…..
Úgy látom a rendezőknek szépen lassan kezd leesni a húszfillér, hogy oké, hogy mindenki egy link és nagyjából senki sem dolgozik, de már a tinik sem hiszik el, hogy nulla munkából így meg lehet élni Budapesten. Bár a franc tudja, Németh Kristófról is csont nélkül elhitte anno a…..
A napokban egy igen érdekes, de semmiképp sem meglepőnek nevezhető grafikont készített el a Statista azt vizsgálva, hány eladott hirdetési oldalt tudtak produkálni a nagy amerikai lapok. A táblázatnak az igen beszédes "News Magazines Are Figthing for Survival" címet adták, ami le is…..
Az embernek a szíve szakad meg, ha arra gondol, hogy szegény Éjjel-nappal Budapest egész csütörtökön Rita története körül sündörgött. Szegény lyányt még az ág is húzza, pedig ő aztán egy talpig becsületes, rendes teremtés, aki a légynek sem tudna ártani (de), csak hát…..
pabblo 2013.09.24 20:46:02
@aggyistenbiri: én is kíváncsi lettem volna az uzsorázásra, sőt, reméltem, hogy ez lesz a következő egy-két hét fő szála... ehhez képest nem, de mondjuk nem lepődök meg, Barbi ex-pasijában is sokkal több volt, mint amennyit végül kihoztak...

Ritát akármerről nézem, egy gyógymódot tudok csak. A Rapülőkkel Geszti is énekelt róla. Lapátnak hívják :)
pabblo 2013.09.25 10:38:17
@aggyistenbiri: most nem jó, hogy látsz, vagy hm? :D

Lalit azért nem akarnám bántani, mert ő igazából ilyen, hiányzik neki valami a kis agyából, olyan, mint egy orbitális gyerek. Van egy felépített világa, amiben él és elhiszi, hogy minden úgy működhet ahogy ő gondolja. Naiv, vagy mi.

Rita meg tudatosan gonosz (és hülye).
Facebook-oldalt indítani könnyű, fenntartani/működtetni viszont már kevésbé az, jól pedig pláne nehéz. Sokszor találkozok olyan oldalakkal, melyek tematikáját szeretem, a szerkesztési elveit (már ha nevezhetjük őket annak) viszont már sokkal kevésbé. Az oldalt 'nem tetszikelni'…..
Na hát az van, hogy a többieket sajnos elkapta Ursula, és bármennyire próbáltak elbújni a fikusz mögé, lefogta őket a két ápoló úr, így ők most valahol a gumiszoba sötétjében próbálják magukat túltenni az elmúlt hetek megpróbáltatásain. Szerencsére rajtam segített a…..
pabblo 2013.09.21 15:31:05
@aggyistenbiri: láttad a Viharszigetet? Na, azt kell itt elképzelni, szor tíz.

Ritáról túl sok újat nem nagyon lehet elmondani, valószínűleg tombol benne az apakomplexus, Angliában meg dominaként dolgozott - a kettő meg is magyaráz mindent.

Részemről kiégett a retinám, amikor megláttam Lallert a fehér öltönyben. Amúgy állítólag megszökött egy majom az állatkertből, kifelé menet meg ellopta a gondozó napszemüvegét is.
pabblo 2013.09.22 21:08:51
@aggyistenbiri: na, milyen volt a Viharsziget? :)

Rita szerintem sosem fogja érezni, hogy beteg, maximum olyan agyatlan lesz a karakterfejlődése (mármint "karakterfejlődése"), mint mondjuk Diáé. De Endre papa lányával összehaverkodni csak azért, hogy közel kerüljön a bácsihoz, hátöööö... sick, if you ask me :)

Lalit egy szóval tudnám jellemezni. Űzzük :)
IT-világ Álláskeresés 2.0 2013.09.18 17:05:41
Nehezen tudom megérteni azokat, akik akkor is takargatják a facebookos üzenőfalukat, amikor épp munkát keresnek. Persze nem véletlenül találták ki az opciót, amivel a hozzáférést lehet állítgatni, de ne legyenek illúzióink: a leendő munkáltató 2013-ban igenis kíváncsi arra,…..
Az ember két dolog miatt forgolódhat álmatlanul. Az egyik, hogy mocskos mód allergiás, és úgy tolja a tablettákat, mint egyszeri alkoholista a sütőrumot, az orrspray-t pedig nemcsak az orrába fújja, hanem abban fürdik, és egy kicsit még a szemgolyójára is ken belőle a biztonság…..