Regisztráció Blogot indítok
Adatok
magg

0 bejegyzést írt és 18 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Sokadik alkalommal bizonyosodik be, hogy abból semmi jó nem származik, ha egy vendéglátóhely maga kezeli a facebook-és egyéb közösségi felületeit. Mindenki - nem utolsó sorban maga a hely! - jobban jár, ha a cipész marad a kaptafájánál, a szakács főz, a barista kávét csinál, a pincér felszolgál, a…..
Nemrég olvastam egy horrorba illő szituációt egy könyvelői fórumon. Röviden: a vállalkozó odaadta a könyvelési anyagot a könyvelőjének. Majd szembesült azzal, hogy hozzávágtak egy tetemes, több százezres bírságot, mivel nem mentek be a bevallások, többek közt a mérleg sem.…..
magg 2015.10.20 11:06:31
@Hertay Ákos:
Én ugyan nem asdf vagyok, de szívesen olvasnék a "zseniális cucc"-ról. :)

És bár tudom, hogy ez a blog alapvetően énmárka építésre és egy adott szoftveres megoldás reklámjára szolgál, szívesen látnék ügyviteli best practicéket.
Akár onnan indulva, hogy mi kell egy 2015-ös KKV irodába hardveresen (a szerzőnek emlékeim szerint komoly hardvermúltja van), de más, tankönyvi példákat és/vagy rosszul beidegződött rutinfeladatokat tisztába tevő ügyviteli/workflow/pénzügy-számviteli dolgokról is olvasnék.

Köszönöm!
Szaúd Arábia - a titokzatos királyság (2. rész): Mekka az iszlám legszentebb városa a béke iparágának fellegvára   A nyugati mainstream média hírei alapján a nyugati ember azt gondolhatja, hogy a Közel-Keletre a muszlimok kizárólag valamelyik szélsőséges, terrorista csoporthoz…..
Talán közhelyszámba megy, hogy az e-könyvnek olcsóbbnak kell  lennie, mint a papírnak. Van egy ilyen közhiedelem, hogy mivel nincs egy anyagi manifesztáció a kezünkben, csak valami virtuális bithalmaz, amit ráadásul gyakorlatilag költség nélkül tárolhatunk és másolhatunk, akkor annak az előállítási…..
magg 2014.07.15 11:13:21
@Dworkyll:

Jajjmár.

Kijött belőled egy érzelmi alapú poszt, belőlünk is kicsusszant.

Egyre kisebb rentabilitiása lesz a hazai könyves szakmának.
A bizományosi rendszer a kényszervállalkozó (és emiatt gazdaságilag képzetlen) könyveseket szépen megnyírta, most ez összeomlani látszik, viszont a trend, hogy kulturális javakból végtelenedik a választék, továbbra sem kedvez a versenyképtelen és tőkeszegény sufnicégeknek. Sokan el fognak hullani. A hajdan dicsőséges kézi szedők pedig továbbra is árulhatják a biztosításokat.

Csak valaki végre törődhetne a gyerekek... az olvasókkal is.
Ha már a pénzünk és figyelmünk kell.
gg.blog.hu Az utolsó simítások 2013.04.25 07:23:32
2007 elejére tulajdonképpen minden új ötlet, részlet, irány összeállt, ami a mai Indexet meghatározza, már csak annyi maradt, hogy rádobjuk az utolsó néhány kanál maltert az elkészült épületvázra. Amit akkor és ott finalizáltunk, az az onnan következő hat évben verhetetlen…..
Onlinemarketing blog Gagyi ország 2012.06.18 23:24:00
Ügyfél. Kitalált valamit, ami elvben egyszerű: alapanyagot beszerez, utómunka, weboldara felrak, meghirdet, elad. Nem tűnik lehetetlen vállalkozásnak, persze megvan az a hozzáadott érték, amit úgy hívnak: ötlet. Így tehát piac is van, minden, ami kell. Csakhogy. Ebben az országban…..
KKBK Konrád György: Zsidókról 2011.02.07 01:22:00
Negyvennégyben magyar zsidó voltam, negyvenöt óta zsidó magyar vagyok. Mert itt lakom és magyarul beszélek, mert itt vagyok ismerős, mert ennél fogva: ez a hazám. Zsidóként mondom, hogy az enyém. Megfizettem érte eleim sírjával, akik itt vannak eltemetve, meg talán a munkáimmal is.…..
magg 2011.02.12 14:04:36
  Ajánlanék egy nagyon jó könyvet. John Perkins: Egy gazdasági bérgyilkos vallomásai. Én nagyon sokat tanultam belőle, pedig nem vagyok teljesen oktalan. Ezt a könyvet kötelezővé kellene tenni a keresztény kormányzatnak a középiskolákban, utolsó évfolyam körül. A…..
magg 2011.02.12 13:59:00
en.wikipedia.org/wiki/The_Corporation

Ez meg nem egy rossz film. Korporáció révén témába is vág.
magg 2009.08.12 10:48:16
Tudjátok, mi a LOL?

Hogy a kommentelők közül senki nem beszél németül, pedig min. 75%-uk tanult.

Ugyanis, ha értené, amit a szereplők mondanak,
kurv@ra zavarná a felirat és film közötti kapcsolat hiánya. :-)
Így beállunk az idegen nyelveket nem beszélő amerikaiak mögé a sorba.
Hol van ez a vid egy old skool, alámondásos Dallas-feldolgozástól? :-D

(igen, a felirat "jófej", de hitleres videoval...)
magg 2009.08.13 08:05:58
@Bit Rot:

Alulbecsülöm a statisztikát. :-)


Gondolom te is 2 nyelvet tanultál középiskolában. Melyik kettő is volt az? ;-)
Ahogy mostanában olvasgattam a konkvisztádorokról, felmerült bennem a kérdés, hogy vajon mivel igazolták a tevékenységüket a dicsőséges hódítók. Mármint jogilag. A spanyolokról tudtam, hogy a jogra odafigyeltek, hiszen az új területeken az előrehaladásuk közben mindig gondosan…..
Bevallom, kicsit mindig is szkeptikus voltam az egész HD-DVD vs. Blu-Ray meccsel kapcsolatban. Igazából a két egymással versengő szabvány mindenkinek szívás, különösen a fogyasztóknak és a tartalom-előállítóknak, a boltoknak, stb. Ráadásul egy ilyen elhúzódó meccs képes…..
Érdemes átlátogatni néha a Leiter Jakab blogba, ami a magyar médiában előforduló félrefordítások egyik Mekkája, mert néha igazi gyöngyszemekre lelhetünk. Egyik friss posztsorozatukban a My Family című brit sitcom szinkronja körüli anomáliákról írnak éppen, és nem hiszem,…..