Regisztráció Blogot indítok
Adatok
faPrime

0 bejegyzést írt és 47 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Gyakran hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a betegséggel való küzdelem a beteg saját problémája. Ez nem kizárólag az autoimmunosokra igaz, hanem minden olyan kórra, ami folyamatos kezelést és ellenőrzést igényel. Egy szomorú diagnózis nem csak azt keseríti el vagy bosszantja fel, akinek a…..
Senki sem néz pornót - ez köztudott és nyilvánvaló -, ám mégis, ez a mostohán kezelt iparág a bevételeket tekintve az egyik legjobban jövedelmező terület. Készült is néhány óvatos felmérés annak kapcsán, mely fajtáira lenne a legnagyobb igény, mely tartalmakra keresnek rá a hölgyek, illetve az…..
A zene hozzátartozik az életünkhöz, felvidít, elgondolkodtat, kikapcsol. A legtöbb dal természetesen a szerelemről, a vágyakozás édes-keserű tüzéről, a viszonzatlan érzelmek keltette bánatról, és a párkapcsolatok örömeiről vagy éppen nehézségeiről szól. Pedig zenét írni mindenről lehet. A…..
faPrime 2017.09.20 22:12:01
@Evice: "Nem is értem, hogy a Tears in heavent hogy kaphatták fel szerelmes dalnak..."

pedig (viszonylag) egyszerű, nincs benne nem (mármint he/she), végig E2-ben beszél, és a szöveg egy szomorú szakításról szól, a reménnyel hogy majd fent újra találkoznak, akár össze is jönnek.
A háttérsztori nélkül simán lehetne egy nő az alany, akivel szétmentek de még mindig szereti. Legalábbis nekem eddig így jött le, amíg nem olvastam itt fent a sztorit...
A mindent uraló számítástechnika elterjedése miatt, mostanság már nem-igen látni kézzel rajzolt mesét a mozikban. Persze érthető, hiszen így a munka egyszerűbb, gyorsabb és olcsóbb. Ennek ellenére, a régi rajzfilmekhez tartozott egy olyan hangulat, ami - szerintem - pótolhatatlan. Talán nem is lenne…..
faPrime 2017.06.15 18:08:25
@Evice: ha betalált a Mononoke Hime, akkor vedd fel a listára Nauszikát, nagyon hasonló csak (legalábbis szerintem) jobb. Hagyomány vs. haladás, tradíciók vs. technika, természettel együtt vagy azzal szemben, csak éppen Mijazaki saját világában, nem pedig a középkori Japánba helyezve.
Mivel több, mint 10 év van közöttük (vagy még több, mert Nauszika már korábban is megvolt manga formában, mielőtt filmre vitte volna), a MH jóval direktebb, és más megközelítésből nézi ugyanazt a fő problémát (hogyan kúrja szét az emberiség a környezetét és ezzel végeredményben saját magát is).

Olvastam egyszer egy jó kis összehasonlító esszét róluk, de most nem találom... ezt viszont kidobta a gép, szintén egész jó elemzés: vidasoysweet.wordpress.com/2014/03/10/soy-comparing-miyazakis-nausicaa-v-princess-mononoke/

Dragon Ball :) fura, mert a Z már sokkal inkább fiúsra lett hangolva, az első széria hagyományosabb fejlődéstörténetével szemben. A Z nem több mint az erő hajszolása, amíg önmaga paródiájába nem fordul az egész :)
faPrime 2017.06.16 12:17:12
@Evice: szerintem nem is akarta elengedni a témát, mivel nagyjából az a vezérfonala az egész életművének :)
Maga a stúdió is kb. abból nőtt ki, hogy a saját könyvét (ami ugye a Nauszika) megcsinálta filmen, és nagy siker lett belőle. Aztán jött utána a Laputa, a Totoro, Kiki, Ponyo, valahol még a Pom Poko is ide sorolható, de még a nem egyértelműen természet témájú filmekben is ott van legalább a múlt/tradíciók vs. modernitás.
A másik nagy mániája volt a természeten kívül a repülés, ezért is volt méltó lezárás a pár évvel ezelőtti Szél támad, a Zero tervezéséről. Mondjuk azóta állítólag megint vissza fog térni valamivel, komolyan, olyan az öreg mint nálunk az LGT vagy a Piramis, a búcsúkoncert búcsúkoncertjének a búcsúztatójával... :D
(visszavonult már vagy háromszor, de eddig egyszer sem tartott sokáig)

Nekem talán pont ez volt a bajom a Z-vel, a kontroll hiánya, hogy mindig van egy következő szint és a végén már (kis túlzással) bolygókat szednek szét kézzel :) Az első széria inkább még a tanulásról szólt, az egyenlő küzdelmekről, sokszori bukásról és hogy onnan hogy lehet felállni, arról hogy a mesteredhez mindig fordulhatsz és vannak lapok a tarsolyában.
Persze mindezt gyerek szinten, nem filozófiai magasságokban :D

Ezzel szemben a Z a teljesen bugyuta "jön az ellen, félkézzel lever, hopp de kényelmes módon itt az új technika, most én verem le fél kézzel, de jön a még nagyobb ellen és lecsap, na lépek egy újabb szintet és annyi neki, stb. stb." . Legalább a végefelé már volt benne önirónia is, Gotenks például kifejezetten blőd volt :)
Az emberi lét nem egyszerű, de kemény munkával, szorgalommal, és persze nagy rakás szerencsével elérhetjük céljainkat. Ez az alapeset. Azonban olykor előfordulhatnak olyan tényezők, amelyek gyermekkorban nagyban hátráltathatják a fejlődést, megkeserítik a mindennapokat, és egészen más utakra vihetik…..
A ‘90-es évektől rengeteg hihetetlenül jó dolgot kaptunk. A jellegzetes öltözködésen és hajviseleten túl, a fantasztikus filmeken át, az első mobiltelefonok és a világháló megjelenéséig minden mély nyomot hagyott azokban, akik akkor élték a tinédzserkorukat. A zeneipart tekintve ugyancsak jól el…..
faPrime 2017.06.01 07:39:58
@Evice: kis előzetes warning a filmhez, az "elég elborult" az jelen esetben nem költői túlzás volt :)
ha tetszett a Donnie Darko, és szereted Dick írásait, akkor van esély, hogy tetszeni fog, de egyébként... most megnéztem a wiki oldalát, és meglepett, hogy ennyien nem szerették, és hogy ennyi kritikus döngölte a földbe :)
A legjobb poén a wiki végén egy pár évvel későbbi Timberlake interjú linkje:

"The film remains enigmatic to many viewers and even some of its makers. In a 2011 interview, Justin Timberlake himself said, "To me, Southland Tales is performance art. I still don't know what that movie is about [laughs]."[45]"

Mindezt úgy, hogy az ő karaktere az egyik központi figura :)
A Playboy magazin az egyik legismertebb és legnagyobb példányszámban vásárolt havilap a világon. A márka neve egyet jelent az eleganciával, valamint a szabad és boldog életérzéssel. A nyuszis logót a lap első művészeti szerkesztője, Art Paul alkotta meg. Azért döntött a nyúl mellett, mert szerinte…..
Karády Katalin Az 1940-es évek egyik legnépszerűbb, és ezáltal legtöbbet foglalkoztatott színésznőjének karrierjét a második világháború akasztotta meg. Katalin nem értett egyet az akkori nézetekkel. A jó szándék vezérelte, szíve és lelkiismerete szerint cselekedett, ezért gyakran búvóhelyet…..
Hősök szinte minden mesében, mondavilágban, rengeteg filmben és regényben előkerülnek. Kilépve a fantázia alkotta keretek közül, a mindennapokban is találkozhatunk igazi, hús-vér bajnokokkal. Emberként számos tulajdonság határozza meg, hogy kiből válik megmentő: bátorság, becsületesség, önzetlenség…..
faPrime 2017.02.24 16:16:40
@Evice: "A gumibabás az első, ott a vége (eleje :)), az írtam először, hirtelen felindulásból, mert leesett az állam, hogy a szexbabák már tudnak "beszélni". "
Akkor lassan majd frissítheted a posztot, mert a RealDoll pont most tervezi, hogy havidíjas szolgáltatásként "személyiséget" ad nekik, felhő alapon. Kb. mint a Siri vagy a Cortana, csak épp nem a határidőkről, vagy netes keresésekről beszélgetsz majd velük :D

"Nem gondoltam volna, hogy bárki is olvasni fogja ezt a blogot"
én továbbra is szoktam, csak az utolsó háromhoz nem nagyon tudtam hozzászólni, mert nem a "szakterületem" (csak viccelek, nincs nekem olyan :) ). Maximum annyit, hogy hajrá fehér kenyér és burgonya. Valamint persze le a hagymával :)
Viszont az tény, hogy miután a mutánsos poszt újra kikerült az indexre, rendesen felpörgött az aktivitás, ami pozitív. Jöhetnek az újabb írások!
A felnőttfilmek kedvelőinek manapság semmiféle problémája nem lehet. Korábban, a mozikban nem igazán volt jellemző az erotika megjelenítése, de idővel, mint minden, ez is megváltozott. Noha, filmszínházak már a XIX. században is működtek, az első igazi értelemben vett pornófilmre egészen 1972-ig…..
faPrime 2016.11.21 19:16:15
@Márk_Márk: retrodj-nél a pont. Volt előtte meztelenség filmszalagon? Persze. Aktus? Dettó. Itt viszont erről van szó: "...első igazi értelemben vett pornófilmre..." és ez korrekt. Művészfilmekben voltak már durva dolgok a filmvásznon, lásd ugyanebből az évből Az utolsó tangót (tudod, Párizsban), de a Deep Throat volt az első, ha így jobban tetszik, modern kori pornó.
Mondjuk mai szemmel elég kopottas már szegény :)

Szegény Thora Birch kaphatott volna valami frissebb képet is, a csaj már 35 körül van, fura a kölyökkori képét látni egy Mélytorok post alatt :D (állítólag a fater is benne volt a filmben, valami kisebb szerepben)
A zene az élet sava-borsa, ellazít, kikapcsol, szórakoztat, és az önkifejezés egyik legjobb eszköze. A filmek és színdarabok hangulatához nagyban hozzájárulnak a szomorú, vagy éppen vidám dallamok, és az is megesik, hogy túlnőnek az alapművön, amihez írták őket. Összeszedtem néhány olyan számot,…..
Minden kezdet nehéz - így tartja a régi mondás. Az út elején sokan azt sem igazán tudják, miként kéne nekifogni a dolognak. Különösen akkor, ha olyan területen szeretnének érvényesülni, ahol minden nap új jelöltek ezrei bukkannak fel, hasonló képességekkel és adottságokkal. Ilyen helyzetben, hol és…..
Ki ne szeretné azt az álommunkát végezni, amire egész életében készült? Ki ne akarna olyan képesítést szerezni, aminek révén majd nap mint nap örömmel dolgozik? Ki az, aki néha ne játszana el a gondolattal, amint átveszi a diplomáját, majd menő ügyvédként, vagy elismert orvosként veti bele magát a…..
Az ezredforduló sok-sok változást hozott az életünkbe. Az internet adta lehetőségek hatására egyszerűbbé vált a kapcsolattartás az ismerősökkel, és a fantasztikus számítógépes trükköktől olyan érzésünk van a moziban, hogy menten ránk szakad a plafon. A legnagyobb újdonság azonban az, hogy már nem…..
faPrime 2016.07.23 15:11:09
A vérkeringés hiánya nem lehet akadály, ha SMG van a farok túloldalán :)
mondjuk ez nem magyarázza csillámpóni eduárd esetét, mert hattyú béla eléggé halovány a "jó nő" szerepkörben... de ott meg a fater doki volt ha jól emlékszem, biztos kitalált valami vámpiragra tablettát.

Boszi / szemmel verés tárgykörben nincs jobb a jó öreg "engem gyíkká változtatott - de már elmúlt" dumánál :)

@Evice: "Valahol megértem, ha sokan szeretnének vámpírrá válni. Ki ne akarna okos, szép, erős és halhatatlan lenni? :)"
hát, szerintem a kezdő állapottól is függ, asszem K.Dunst volt a kiscsaj az internyúl a vámpirral-ban, az mondjuk elég nagy kicseszés lehet, öröklét kiskorúként... se pia, se bulik, se nagyjából semmi a kakaót meg a pizsamapartikat leszámítva :) pár száz év után magadtól másznál ki a napra.
Vagy a másik véglet, 80 évesen, porckorong sérv, némi kis szenilitás, stb., és akkor jön a vámpiroska: tessék, öreg, ajándék, nem öregszel tovább, élvezd az életet :)
A genetika napjaink egyik legizgalmasabb tudományterülete. Próbáljuk feltárni a kromoszómákba rejtett titkokat - több-kevesebb sikerrel. Nem véletlen, hogy a génsebészet fejlesztése óriási figyelmet kap, hiszen ezzel az eljárással számos betegség kialakulása megelőzhető lenne. Ez a terület azonban…..
faPrime 2016.07.02 15:47:51
Heterokrómiát szerintem az első osztályos mutánsfilmben elég széles körben promótálták :) (mármint én ott hallottam először)

@Medgar: "Minél rozsdásabb a tető, annál nedvesebb a pince..." nagy igazság :)
és mivel vannak akik megtévesztésből rozsdásra festik a tetőt, ezért mindig ellenőrizni kell, hogy a szőnyeg illik-e a függönyhöz (legalábbis angolban, nem tudom magyarul van-e ilyen mondás)
faPrime 2016.07.03 17:01:43
@Evice: "első osztályos mutánsfilmben" nem biztos hogy ez volt a magyar címe :)
x-men first class, az elején a fiatal, még kerekesszék nélküli Xavier ezzel a dumával csajozik a kocsmában, mert a csajnak eltérő színű a szeme
youtu.be/fOqNCY49THM
Egészen a XIX. századig létezett egy betegség, ami kifejezetten a hölgyeket sújtotta. Tünetei: álmatlanság, levertség, dühkitörések, görcsrohamok, ájulás. Azt a nőt, aki ezektől szenvedett, a hisztéria nevű betegséggel diagnosztizálták. A kóros állapot hátterében a szexuális kielégüleletlenséget…..
faPrime 2016.06.24 08:03:16
@elemes: csatlakozom, a pendrive odaver rendesen, hiába, mindig tanul újat az ember :) a tulaj magával hordhatja a kedvenc filmjeit, fel a gépre-tabletre, móka, aztán törlés, és senki nem tud véletlenül belebotlani (te, mi ez a film itt a gépen... ) mondjuk nem hiszem hogy sok fickót zavarna ha a nő is pornót néz. Engem biztos nem :)

A beszélős meg a Hello Kitty inkább a "háteztmegmiértkellett" kategória... főleg a Hello Kitty, mi van ha a gyerek elviszi mert azt hiszi hogy játék?

Sybian meg lemaradt (asszem így írják). Állítólag még a Wand-nál is jobb, és több módon lehet tekergetni mint a remote control-os változatot amit írtál.
A balkezesség rengeteg tanulmány és kutatás alapját képezi. Ma már számtalan elmélet létezik arról, miben különbözik agyunk működése jobbkezes társainkétól, esetenként miért tűnünk ki kreativitás terén, és hogy miért vagyunk hajlamosabbak a mentális betegségekre. Világnapunkat augusztus 13-án…..
faPrime 2016.06.22 15:22:06
@Evice: ó, hülye fejem, teljesen megkavarodtam :) mert nekem a "bal kéz" automatice a gyengébbet jelenti és nem olvastam vissza... a második bal helyett gyengébbet akartam írni, ami ott ugye a jobb kéz. (ez is vicces mondjuk, a nyelvben a jobb kéz a "jobb", angolban szintén. Biztos van valami tradícionális oka)

Szóval igen, nem húrozott át, bal kéz ami neki a sokkal jobb/ügyesebb megy a nyakra rohangálni a bundokon, és a jobb kéz ami neki a gyengébb, csak penget. Nem tudom, mennyivel hatékonyabb, valszeg csak megszokás és gyakorlás kérdése.

Thx, sok éve volt már és semmi nem maradt vissza belőle, de az első napokban még egerészni is alig bírtam ballal :) rossz irányba toltam, pozícionálás alig ment, stb. Viszont elég könnyen átáll az agy a gyakorlással, egy hét után már teljesen jól ment (mondjuk írni csak nagyon bénán ment ballal a végén is, szerintem az íráshoz elég sok finommotoros mozgás kell, sokkal tovább kellett volna gyakorolni)
A felnőtté válás egyik állomása, amikor életedben először találkozol erotikus tartalommal bíró rajzzal, filmmel, stb. Manapság talán könnyű. Felmész az internetre, és csak arra nem keresel rá, amire nem akarsz. Azonban jó néhány évtizeddel korábban egy tinédzsernek közel sem volt ilyen egyszerű…..
Szex a lelke mindennek. Egyidős téma az emberiséggel, és amióta világ a világ, főszerepet játszik az életünkben. Mint a robot technológia nagy tisztelője, elgondolkodtam azon, hogy a tudomány és az élvezetes tevékenység vajon hogyan és mikor fogja egymás útját keresztezni? Lelövöm a poént:…..
faPrime 2016.05.03 10:52:36
@Evice: háát...(-tal nem kezdünk mondatot) biztos csak gyomor kérdése, de használtat venni... inkább nem :)

Együttélésről, névről, emberként kezelésről jut eszembe: volt erről a témáról egy film (mármint rendes film, nem felnőtt kategóriás, hehe), Lars and the real girl, főhős Ryan Gosling, mikor még nem volt annyira felkapott. Húzós film...
www.port.hu/plasztik_szerelem_lars_and_the_real_girl/pls/w/films.film_page?i_film_id=88970
Bianca a csaj, tolószékben közlekednek, mert szegény nem tud járni - naná hogy nem tud, csak egy baba... de ezt senki nem mondja Lars szemébe. Sőt, még a sógor is rámozdul, mert olyan jól néz ki, pedig szegény csaj nem bátorítja meg nem is flörtöl vele :)
faPrime 2016.05.06 13:07:08
@Evice: háát... nem kötekedések írtam :)
A használt koton jó hasonlat, nagyjából ugyanaz, hiába mossa ki a tulaj...

A film inkább a dráma (kevés sötét humorral) kategória, gondolom valami olyasmi kutatás lehet az alapja mint amiről itt is írtak pár napja velvet.hu/elet/2016/05/05/a_guminok_a_tapasztalatlansag_miatt_lehetnek_vonzok/
Lars egy szerencsétlen fickó, aki így lép túl egy helyzeten. Főleg a társasági jelenetek miatt vicces, mert a srácra tekintettel mindenki elfogadja mint igazi barátnőt, és ugye ilyesmibe nem nagyon fut bele az ember fia a dolgos hétköznapokban... gondolj bele, barátod meghív beszélgetős vacsorára, ott ültök asszonnyal, meg egy másik pár, meg a srác, és mellette a baba :)

Mondjuk én se tudom, hogy reagálnék. Biztos mocorogna ott hátul a gondolat, hogy nem lenne rossz kipróbálni... :) csak aztán ott lenne mellette a használt óvszer faktor. Az tuti, hogy utána legalábbis körülnéznék a neten, milyen árakon futnak a különböző gyártmányok. Persze nem rendelnék, mert nem tudnám hova rakni (ugye normál usereknél nem marad elöl, nyílt színen, hogy bárki megtalálja)
A bérelt lányok ezért is jobbak, nemcsak a költségek miatt, nem neked kell tárolni őket :)
Meg aztán egy kis extra pénzért még ötvözni is lehet a kettőt... rubber.hu/galeria/8.jpg ;P
faPrime 2016.05.09 00:11:39
@Evice: szerinted ki venné be, hogy ruhafogas? :) jönnének a kérdések, hogy hova akaszthatom be, meg hasonlók.
Mondjuk asszonypajtinak fel lenne adva a lecke, mert simán kilyukasztani vagy leereszteni nem tudja, ha éppen rajta van a féltékenységi roham... eldugni sem tudná hova - persze ha egyáltalán el tudja cipelni, ha egy 40 kg körüli babáról van szó. Ha leszedi a fejét, még akkor is marad két bemeneti nyílás a mókához :D
A Bors hozta le először a hamarosan induló Nagy Duett párjainak összeállítását, bár ha minden igaz, ők is csak tippelgettek a csatorna honlapján látható videókból kiindulva. Mindegy, hátha bejött nekik, és akkor mi sem írunk hülyeséget. A párosok a Bors szerint: Pál…..
faPrime 2016.03.20 22:56:58
@majdjólmegmondoménnektek: úgy úgy, a cím szerint "Demcsák Zsuzsát Pál Dénes tutujgatja majd", ebben a hegyes felsőben én is tutujgatnám a nagy duettet... :D
Előző hűtlenséges posztom itt, a szesza blogon átalakult a kommentek révén olyan vitaposzttá, amely rengeteg kérdést felvetett, de aki nem tartozik a kemény maghoz, az persze észre sem vette. Nos, mivel a téma sokakat, szinte mindenkit érint, kényes és muszáj beszélni róla,…..
faPrime 2015.02.09 21:30:06
"Esetleg tegyünk úgy, mintha teljességgel lehetetlen volna, hogy a kis tizenéves csemeténknek egyáltalán eszébe jut a szex (á, olyan kislány/kisfiú még). Hány és hány tinédzser szüleitől hallottam már ezt, te jó ég. Lehet, hogy én is ilyen naiv leszek?"

Ez jó volt :) és igen, nagy eséllyel ilyen naiv leszel, ez valami szülő-kór, vagy hasonló, nagyon kevesen ússzák meg (tágabb ismerősi körből talán ha pár immunis van). Amíg nincs saját utód, jókat lehet mosolyogni a szülő-kórban szenvedőkön, főleg, ha belefutnak egy értelmesebb szülőbe.

Pár éve volt egy nagyobb összeröffenés, ahol végignéztem egy ilyen szócsatát, értelmes anyuka+lány(talán 15)+barátja az egyik sarokban, ismerős (meg a 18 éves lánya) a másikban. Már azt sem értette, miért van ott velük a srác, aztán amikor megtudta, hogy külön szobát kaptak a hétvégére, teljesen ledobta az agya a szíjat :) "háp-háp de hát akkor... tudod..." anyuka meg próbálta magyarázni, hogy egy éve együtt vannak, nagy kamasz szerelem, a szülei is jó fejek, stb. Ismerős meg csak mondta, hogy ilyet nem lehet, bezzeg az ő kislánya, bla-bla stb.
Közben komplett tanulmányt lehetett volna írni a "kislánya" (18 ugyebár) arcáról, az "ó, fogd már be"-től a "de sötét vagy"-ig volt ott minden, a legjobb volt mikor ismerős anyuci pont azt elemezte, hogy az ő szeme fénye mindig otthon alszik, nem mehet sehova és amúgyis 10-re mindig haza kell mennie, azt a vigyort amit közben a lány levágott... :) egyértelmű volt, hogy az anyja a felét sem tudja a valóságnak. Szerintem ez a típusú szülő tudat alatt kizárja az összes infót, ami nem egyezik meg az "ő pici kislánya" képpel.

A vicc, hogy később rákérdeztem nála (mármint ismerősnél, nem a lányánál), hogy mi lett azzal a helyes lánnyal, aki ugyebár 16 évesen az osztálykiránduláson a kisházban... khm :) Mire közölte, hogy az teljesen más volt.
Aha. Naná. Ő huszon-X éve nyugodtan megélhette a bulizós, kicsapongó kamaszkort, (az osztálytársak igen nagy örömére, ha szabad hozzátennem - persze ez nem jelent sokat, mert csak öten voltunk srácok az osztályban) de ma, amikor mindenhonnan ömlik a gyerekre a képi meg szöveges info és alapból is korábban érnek, akkor az ő 18 éves kicsi lánya még csak annyit tud a fiúkról, hogy ilyen fura, kétlábú, ember formájú valamik, akiket el kell kerülni.
(ki nem találod, meg volt győződve róla. merthogy ők mindent megbeszélnek, és mindenben támogatják, de a szex, az még felejtős, arról még nem volt szó mert az még korai. lol)

Szóval igen, nagyon sok szülő így látja a világot, könnyen előfordulhat, hogy te is beleesel majd ebbe a csapdába. :) Fiús szülőknek talán könnyebb egy kicsit, de nem biztos.