Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Bumbum öcsi

0 bejegyzést írt és 28 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Miként gondolkodnak a hírös város vénei? Előzmény itt: Quod licet Iovi, non licet bovi Folytatás: *** 2013. március 25. Szia Mari! Ahogyan ígértem utánanéztem a tombolával kapcsolatos információknak és megkérdeztem az érintett vén társaimat is, akiknek bővebb…..
Bumbum öcsi 2013.04.01 11:56:47
@kingdom: Érdekes ez, de nálunk, sőt a városunk gyülekezeteiben szolgáló vének, többnyire kimondottan jómódúak. Sokat gondolkodtam, hogy ez, Jehova áldása, vagy esetleg a személyes "munkásságuknak" köszönhető. Egy biztos, hogy akik jómódban élnek, nemigen szeretik a szegény hírnököt.
Engem is csak a szerényebb körülmények között élő vének hívtak el magukhoz vendégsébe.
Ezek voltak a tapasztalataim. Persze itt is vannak (lehetnek) kivételek.
Ami a szeretetet illeti azt is tapasztaltam, hogy általában a jómódúak mutatnak ki szeretetet a jómódúak iránt. (Itt nem csak a vénekről, hanem általában a jómódú testvérekről van szó). Belső zárt körükben tényleg van szeretet. Egymás iránt.
Bumbum öcsi 2013.04.01 15:07:58
@mjt: Hehehe! :-D Hát az biztos, hogy 75 nem nyerő szám.
Please feel free to be offtopic.....
Bumbum öcsi 2013.03.22 21:51:18
@Johnny Joker: Hehehe! Én megnéztem még amikor moziban vetítették. Érdeklődő voltam. Hát nem örültek neki a tesókáim.
Kedves Hittársaim!  Gondolom, hogy a nevem már ismerősen hangzik. A.L. vagyok, M.D.-gyülekezet tagja. Az előző levelemre hivatkozva, amit 2012. december 07-i dátummal küldtem, érdemben nem válaszoltatok. Ellenben a véneket és L. Zsolt körzetfelvigyázót tájékoztattátok a…..
Szegeden történt: A kisfiam péntek este részt vett egy iskolai rendezvényen, ahol több vén is gyereke miatt jelen volt ezen az alapítványi esten. A rendezvény előtti napokban minden szülő kapott egy iskolai értesítést, amin egy kérdőívet kellett kitölteni, hogy a szülő tudja-e…..
Bumbum öcsi 2013.03.30 09:20:29
A Társulat kegyetlen ragaszkodása ahhoz, hogy kerüljék a kiközösített családtagokat, egyre hírhedtebbé teszi őket a külvilág szemében Ausztráliában az Őrtorony egyre inkább a támadások középpontjába kerül, mivel egy szektákkal kapcsolatos ausztrál tanácsadó szolgálat…..
Bumbum öcsi 2013.03.27 17:09:47
@A Fekete Bárány: Hát én nem örülnék, ha megszorongatnának. Már így is elég sok baj éri az embert.
A JW.org nemrégiben azt a feladatot adta a Tanú gyermekeknek, hogy állítsák össze a bibliai Lót feleségének halálát bemutató képet Évtizedeken keresztül számos Tanú gyermek rémálmaiban megjelent  a Teremtés könyvének beszámolója Lót feleségéről. A történet…..
Bumbum öcsi 2013.03.24 19:36:42
@Toronyőrbácsi: Semmi gond. Viszont ez a házasság az új világban elég jó téma. Ha lesz időm utánanézek, mert én is hallottam erről a tanításról. Nem tudom, hogy melyik világosság igaz. :-)
Bumbum öcsi 2013.03.24 19:43:00
@Τιμόθεος: Erről is olvastam, hogy ez a felkentekre vonatkozik. Armageddon túlélői és családjai + a feltámadottak népesítik be a Földet.
Talán ez volt a Társulat elektromos ívfényként felvillanó utolsó igazsága erről a témáról.
Bumbum öcsi 2013.03.24 14:28:12
@Toronyőrbácsi: Bármily furcsa, de azt tanítjuk, hogy Ádám teremtése i.e.4026-ban volt. )Azután i.e 3896-ban történik a testvérgyilkosság...)
Ugye innen kikombinálták 1975-öt mint az utolsó 6000 éves teremtési ciklus végét, amikor is eljön Armageddon. Csakhogy 1975 elmúlt és nem történt semmi. Nyilván hiba történt a számításban.
Megpróltak azzal érvelni, hogy nem tudja senki, hogy Éva mennyi időt töltött Ádám mellett. De ez nagy vonalakban kiszámolható társulatunk kronológiája szerint. (4026-3896=nem tudjuk).
Jaaaa! Hogy nem érted? Hát nem csoda :-)

A Társulat már a kezdet kezdetén jól tudta, hogy az idők és az időszakok Jehova kezében vannak. Mindazonáltal ment a maszatolás a dátumokkal és a NEMZEDÉK értelmezésével. Mostanra visszakanyarodtunk az eredeti verzióhoz. NEM TUDJUK!
Jehova Tanúi a hivatalos weboldalukon így tájékoztatják a laikus közvéleményt és az irányukban érdeklődőket: Most nézzük meg, hogy Jehova Tanúi a nagyközönség számára nem elérhető kiadványaiban mit olvashatunk erről a kérdésről: „Mindazok, akik szeretnének bejutni…..
bojtosne82 youtube csatornáján érdekes videókat találhatunk: ..
Bumbum öcsi 2013.03.23 13:55:11
@Awakenings: Azért tiltotta, mert az általad említett ünnepeken szélsőséges megnyilvánulások is voltak. Emberáldozat, paráznaság, részegeskedés, trágárság stb...
Ezeken az ünnepeken nyíltan démonokat imádtak. Astarte,Tammúz, Sol, Dionüszosz ünnepei, esetleg a Szaturnália.
Egy keresztény ember nem gyakorol ilyeneket, főleg, ha valamit méltóságteljesen akar megünnepelni. Rendezett viselkedéssel és kultúráltan "akár" meg is ünnepelhetnénk mondjuk egy szülinapot. Nem arról van szó, hogy egy istennek (démonnak) mutatnánk be valamiféle imádatot, hanem egy kicsit az a személy kerül középpontba akit szeretünk és tisztelünk. Nem vesszük el Jehovától a neki járó tiszteletet és félelmet. Nekem nem fáj az, ha nincsenek megtartva ezek az ünnepek, pusztán csak elmélkedtem... :-)
Gondolj esetleg arra a megáltalkodott tanúra, akik megbánást nem tanúsítva, megrögzötten megünnepli mások szülinapját. Kimutatva a szeretetét mások felé is. Meddig maradhat Jehova imádója. :-(
Nem indítanék senkit semmiféle reakcióra, csak elmélkedem...semmi több. Ha szeretnénk elkülönüli a világtól mi Jehova Tanúi, akkor azt azzal tegyük, hogy nem ápolunk kapcsolatot a vlág kereskedőivel és királyaival. Nem teszünk olyanokat, amin a kívülállók is elszörnyülködnek.
De ne felejtsük el Nincs új a nap alatt. Az ókori Izrael is sokszor alacsonyodott le a környező pogány népek istenkáromló gyakorlataihoz. Mi több sokszor alul is múlták azokat.
Bumbum öcsi 2013.03.23 14:34:31
@Awakenings: Jól látod, én a "nem mindegyiken" kategóriát nem ítélném el. Ez persze az én véleményem.
Igazad van sok pogány tevékenység szimbólumként a mai napig tovább él. Így például a húsvéti locsolkodás a nemi aktus szimbóluma. A locsolkodást követően a lányok azért adnak piros tojást a fiúknak, hogy jelképesen ugyan de, "viszzaadják" a nemző erejüket. (Csak, hogy egy kicsit aktuális legyek). :-)
Nálunk nincsenek ilyesfélék? Gondolj a jeggyűrűre. Pogány szimbólum. Az örökkévalóság jelképe. A régebbi kiadványainkon használt jelképek pl. a szárnyas nap Hórusz szimbóluma. Pogány. Mi több démoni. Ha éppen úgy tetszik, maga a torony (watchtower logó) is okkult jelképnek tekinthető.
Vagy amikor azt tapasztaltam, hogy a testvérnő megrémült attól, hogy körbesöpröm. Akár tekinthetném babonának is. Ami nem szűnik meg attól,hogy valaki úttörő.
De akár megemlíthetnénk a ballagást, vagy a házassági évfordulót, amelyet hagyományok és rítusok befolyásolnak. Amely ünnepek, bár nem pogány, de világi gyökerekkel rendelkeznek és a szélsőségek is jellemezhetnek.
Azt már nem tudom, hogy Jehova milyen szemmel nézi ezeket az ünnepeket, csak azt tudom, hogy a Vezető Testületnek mi a véleménye ezekről. (Bár lehet, hogy ebben nem vagyok naprakész). ;-)
Bumbum öcsi 2013.03.23 14:46:13
@Awakenings: Azért is megbüntet Isten mert janár 1-jén lencsét főznék? :-D

Olvasd a blogot. Itt Találhatsz sok mindent arról, hogy milyen kapcsolatot ápoltak és hát ápolnak a testvéreink a világ politikai és gazdasági vezetőivel. Neeeeem. Nem hús és kenyér. Hanem dollármilliók játszanak.
Pont a mi vallásunka z ami bebizonyítja, hogy tudunk más asztalokról is csemegézni. Nem csak Jehováéról.
Sziasztok! Jehova Tanúi jelenlegi kampányukban az Emlékünnepre hívják meg az embereket. Figyelmeztessük őket a veszélyre egy ellenkampány keretében! Kérlek tegyétek ki az alábbi dokumentumot forgalmasabb helyekre, lépcsőházakba, buszmegállókba, stb.! emlékünnepi…..
A vallás csapda és szélhámosság. Hirdették Jehova Tanúi.  - Jehova Tanúi az vallás? - Igen. - Akkor csapda és szélhámosság. - Nem. - Akkor nem vallás, de akkor hogy lehet, hogy egyházi státuszuk van? - ?..
Az Őrtorony Társulat felett eljárt az idő, egy vesztes háborút vív... Jehova Tanúit egyre agresszívabban próbálja elszigetelni a számára kellemetlen információktól; teszi ezt a kiadványokban és az előadásokban is egyre sűrűbben, erőteljesebben. Már az alámerítkezési…..
Bumbum öcsi 2013.03.13 20:41:55
Én csak egy buta Öcsi vagyok, de annyit látok, hogy semmilyen szabad információáramlásról szó sincs.
Ha én a prédikáló szolgálatom során örömmel veszem azt, ha meghallgatnak (esetleg egy kicsit el is várom), akkor ha valakinek ellenvéleménye van, akkor azt nem hallgathatom meg?
Bizony, bizony! Harmatos és zsenge, az Őrtoronyon hizlalt szellemünknek borzasztó pofon, ha szembesülünk a Szervezetünk viselt dolgaival. (Armageddon lehetséges dátumai, pedofília, ENSZ, stb).
Így a lehető legjobb ha a hitehagyottakat ellenségként kiáltják ki. CSAKHOGY! A legtöbb esetben nem a hitehagyottak voltak a botrányok kirobbantói. (Nem mintha védeném őket). Egy példa, az ENSZ botrányt is egy újságíró indította el. Hát kérem, mert gondolkodni. A legtöbben tanúként ezt nem tesszük ám meg, hanem elfogadjuk azt amit mondanak nekünk.
Szabad információáramlás? Mi?
Nézzük, meg azokat a testvéreinket, akik blogokat vagy videókat gyártanak. Kommentelhetsz oda? Nem. Bizony jól tudják, hogy komoly belharc lenne akkor. (Bojtosné, Ruth stb).
A másik pedig az, hogy senki se éljen abban a tévhitben, hogy egy Érveljünk könyv megingathatatlan eszköz a kezünkben, mivel nincsenek, benne olyan érvek és érvrendszerek, amikkel a Cég mellényúlásait sikálhatjuk el.

@svtor: Tehát akkor nem Isten szerint, hanem emberek elgondolásai szerinti dátumok voltak. Ha ezek megjelentek az Őrtoronyban, márpedig megjelentek, akkor mennyire vehetők komolyan a benne olvashatók?
Szombaton (2013.02.09.) 14 órakor egy interjút készített velem Gyuri bácsi a Civil Rádió Hétpecsét című műsorában. A 2 részletben feltöltött [~45 perces] interjú innen meghallgatható: http://www.civilradio.hu/archivum.php Hétpecsét [eddigi Hétpecsét interjúk…..