Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Tr0LL

0 bejegyzést írt és 84 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Szendrey Júlia 18 évesen ismerkedett  meg a  Petőfivel, egy évvel később már házasok, s pont 1848 december 15-én születik gyermekük, március 15-e után éppen 9 hónapra. Júlia a naplójában szenvedélyesnek és boldognak írja le a házasságukat, melynek Petőfi halála vetett …..
Tr0LL 2018.03.15 22:27:05
Hibás kokárda a f@xom...

"Katona Tamás történész egy 2004-ben elhangzott vélekedésére alapozva a 21. század első évtizedében terjedni kezdett az városi legenda, hogy a színek szabály szerint belülről kifelé olvasandóak, tehát kívül a zöldnek kell lennie. Ezt sokan kibővítik még azzal, hogy azért terjedt el „hibásan” a kokárda, mert anno Szendrey Júlia „elrontotta”. Eltekintve attól, hogy egy elrontott körbehajtás nehezen változtatta volna meg a „szabályt” – ha lett volna –, e vélekedés „igazolása” is nem több puszta indokolás nélküli felvetésnél.

Katona Tamás történész, aki kikutatta, hogy Petőfi kokárdája "hibás" volt
„… Ugye a kokárda úgy készül, hogy egy nemzeti színű szalagot meghajlítunk. Hogyha azt akarjuk, hogy kétoldalt piros-fehér-zöld jöjjön ki belőle, bizony itt a zöld kerül kívülre és a piros belülre. A kokárda mindig belülről kifelé olvasandó. De már 1848-ban a kokárdák többsége fordított volt. Kívül volt a piros, mert úgy csinosabb. Az olasz kokárda amit mi hordunk, mert ugye az osztrák fekete-sárga kokárdát is úgy hordták, hogy a katonának a csákóján egy sárgaréz lap volt és a közepén egy fekete gomb. Fekete-sárga. Tehát így kellene kinéznie a kokárdának.”

Katona Tamás itt, e szöveghelyen nem kokárdáról, hanem szalaghalról beszél. Állítása szerint azért kellene fordított állásban – kívül a zöld, legbelül a piros szín – elkezdeni a hajtást, hogy alul a két keresztben álló farkincánál ne fejtetőre állva legyen látható a szemnek megszokott színsorrend – vagyis azért legyen nagy szakaszon kifordítva a nemzetiszínű szalagcsík, hogy alul, egy jóval kisebb darabkán a szemnek megszokott formát mutasson.

Hermann Róbert történész szerint a korszakból ismert kokárdákon mindenhol kívül van a piros, belül a zöld."
hu.wikipedia.org/wiki/Kok%C3%A1rda
Subba Ha Magyarországra jössz 2016.06.23 14:30:36
:DDDDDDDDDDDDDDD Köszi Ferenc!!! Östen talalat B)..
Tr0LL 2016.01.04 20:46:29
@MoxNox: PSSZT!!! Lebuktatod az egyik (legjobb) ügynökünket. Ettől csak még hitelesebb lesz az oltásellenző csemtrélesek közt.
Gondolom fake, de ezen a luvnyán háborog most az internet. Ugyanis azon lamentálgat, hogy miért kúrjunk a kutyánkkal.  Mondjuk eleve azonnal rakjon kúrós videót, mert így nem őszinte. Én láttam kutyás-kúrós videót és egészen meglepődtem, hogy mennyire bejön a dögönek…..
Tr0LL 2015.12.11 22:29:40
@Capt. Hindsight: Nem ez egy wisconsini amcsi punci. Egyébként sunapozitív.
Subba Mr. Klausz visszagyött!!! 2015.09.18 13:36:04
Szmokipapa Klausz itt van megen és reméli, hogy senkinek nincsen baja a szmokival. AWWWWWW <33333 ..
Tr0LL 2015.09.19 00:18:56
@sniper.88(Hazafi): Te valami zsebnáci vagy? Csak mert nem értem a szitut.
Subba Pumped Gabo for elnök! 2015.07.22 15:05:03
Naa, így Szánd után két héttel kapcsolt a TV2, és behívta Pumped Gabot a Mokkába. Nagy menetet tolt megint, meg ráment egyből a műsorvezető pónira.  #durrantasi  ..
A csiricsáré hangszer mellé küldjük ezt a dalt Szolnokra, a bulibárónak és kedves családjának speciálba sok-sok szeretettel a legnagyobb hegedűtanár előadásában: ..
Tr0LL 2015.05.18 22:01:45
Vona Gáborné eléggé beérezte a fiatalságot: Mondjuk az a gyöngyház manikűr életem juttatja eszembe, abban is ilyent hordtak a csajok, meg nagy muffot. Hihi B)  ..
Subba Subba art: Kis Róka Csaba 2015.01.21 12:47:07
Kis Róka Csaba jelentkezz, mert a szolgád vagyok!!! A világos rózsaszínjei és kékjei teljesen kicsinálnak.   Macskatulajdonosi valóság: Repülő paraszt:   Roninak meg hatalmas köszi, amiért :)..
Tr0LL 2015.01.21 19:33:29
@Tr0LL: Na B+, ez is fehérvári. Bartos Cs., Herby, most meg ez, és még Vityának is van fehérvári vonatkozása. Minden beteg állat innen kerül ki??? Ne már!
  Ha kifolyik a szemed, akkor érdemes a képre kattintani. Máris jobb lesz..
Tr0LL 2014.09.24 19:43:33
Jeff Russel ezt már 2002-ben megcsinálta
2003 óta itt el is érhető:
www.merzo.net
@ez? mi? hogy?: Én már láttam ezt már egy vagy tán 2 hete. A subba megint nem elég hipszter... ejnye. :D
Subba Tény: Minden vallás rossz! 2014.07.28 19:59:50
Bertrand Russel-t mindenkibe már!!! De tényleg, mikor fogja az emberiség megérteni nincsen bácsi odafönt, nem fog senki a pokolra, de a mennybe sem jutni azért mert nem hisz. Tudomány van csesszétek meg, és robotok, meg szingularitás, ja meg barbár űrlények a távoli jövőből, akik…..
Hogy őszinte legyek, még nem nyomoztam le teljesen, hogy ez valami buherált fotó, hoax, vagy egyéb oltás. Állítólag a faszbookon pózerkedett a nyertes szelvénnyel a tag. Összevissza osztogatja is tovább mindenki a képet, meg persze az észt is mellé. Konkrétabb linket persze meg…..
Ez már hivatalos, nem veheti el tőlünk senki!!  ..
Tr0LL 2014.04.08 21:23:14
És egy blogot megadni mint hivatalos forrás... ehh.
A hivatalos felmérés itt:
unsdsn.org/wp-content/uploads/2014/02/WorldHappinessReport2013_online.pdf
2010-12 közt a 110. helyen vagyunk rangsorolva. Igaz ez is az utolsó harmad tetejéhez elég, de nem annyira szar a helyzet, mint amit a fenti grafikon mutat. De volt választások, sokan morognak, a blogger említi is a kormányt, ezt most menő kirakni, csak épp szart sem ér...
Aki meg úgy érzi Ferde orr bánság (Magyarország) nem ennyire szar hely, innen tájékozódjon. A Forbes magazin őket vette alapul és itt a 41-ek vagyunk. :D
www.prosperity.com/
Subba Balfácánt vacsorára 2013.08.02 18:03:00
Felsorolja a hozzávalókat, és már kész is a hagyományos rangos étek. ..
Tr0LL 2014.03.13 21:57:54
Noam Chomsky világhírű nyelvész tíz tételben foglalta össze a Hatalom tömegeket manipuláló mesterkedéseinek lényegét. Chomsky tízparancsolata nagyon tanulságos és mindenkinek ajánlott, aki el szeretné kerülni az agymosást. Íme a híres tételsor, aminek igazságtartalmáról nap mint nap…..
Szombat este eldőlt, hogy Kállay-Saunders András képviselheti Magyarországot a dániai Eurovíziós Dalfesztiválon. A zsűri Király Viktort, Kállay-Saunders Andrást, a Fool Moont és Bogit vitte tovább. Utóbbi Csiszár Jenőnél és Rákay Philipnél is első lett, Kovács Kati szerint a…..
Tr0LL 2014.02.23 10:18:51
@vészmadár (pica pica): "a hamisság elsősorban hangosítás kérdése, ami nem a fellépők hibája."
Ebből szállóigét csinálok, mert ez akkora fasság! :D
Nem az én hibám a gyorshajtás, a kocsi tud a megengedettnél gyorsabban menni...
Ember, gondolkozz már el mit károg a csőröd!
A hamisság tudod minek a hibája? A zenei hallás hiányáé. De még ez sem igaz teljesen, mert akinek szar a belsőhallása, az is tud gyakorolni és ha sűrűn hallgatja magát vissza megtanulja a pontosságot. Igaz zenével el lehet nyomni a kisebb pontatlanságokat a szélesebb közönség fülében, de aki kicsit is zeneértő ember és van füle az akkor is észreveszi ha alul intonál valaki. És ez már csak azért is ciki, mert nekik egy dalt kell énekelni, és abból az egyből kell felkészülni. Mi a helyzet azokkal az élőben zenélő éneklő emberekkel akik képesek pontosan játszani, pontosan énekelni egy-másfél-két órán át?
Ez a baj a mai magyar zenei világgal, hogy ennyire nem értik az emberek, fingjuk sincs és elég a 3 hangon suttogó "Az én kedvesem, olyan nedvesen, benyelte oly hevesen" mert az már jó. Pfejj
Tr0LL 2014.02.23 14:50:40
@Incogi: Ne legyenek illúzióid. Bogi is szar volt. 4 hangot én is kiéneklek bármikor. Sugdosni is tudok mint Cső Sanyi. Valaki aki ÉNEKELNI IS TUD nincs véletlenül az országban?
Tr0LL 2014.02.23 14:54:27
@vészmadár (pica pica): Akkor te egy szar énekes vagy.
Zeneileg tanult ember volnék. Tudod szolfézs, zeneelmélet, tanultam dobolni, aztán zongora, most meg gitáron metálkodom (üdvk olléga! :D), és a környezetemben is sok zeneértő, zeneileg tanult ember van, köztük ének/zene-tanár is akad, így hallok is sok tapasztalatot mástól is, és a hangosításra nem lehet ráfogni ha valaki hamis. Ha a hallásod szar, nem tudsz igazodni a zenéhez akkor gyakorolni kell, mert gyakorlással pontosítható. Így ez nem érv. Hallgass meg egy Ronnie James Dio-t. Élőben már nem fogod tudni, de az öreg 70 évesen is úgy énekelt a színpadon, mintha egy stúdiófelvételt hallgattál volna. Pontos volt tiszta és jó. Na ilyen egy énekes! Így az állításod, hogy a hangosítás hiábja, nem állja meg a helyét.