Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Sándor Krisztián

16 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Kinek higgy? Amikor fogászati ellátásra van szükséged, a munkatársad ajánlását fogadd el, vagy az interneten fellelhető információk alapján dönts? A helyes válasz természetesen az, hogy mindkettő értékes információforrás. És ha még van időd megfontolni a dolgot, akkor az alábbiakban adunk 7…..
Kis gyerek kis gond, nagy gyerek nagy gond. Van ebben a mondásban igazság! Azt hiszem, a legtöbb szülő csak bólogathat erre saját tapasztalata alapján. Vállalkozások esetében a cégvezetők tekinthetők szülőknek. Nekik kell gondoskodniuk a gyermek (azaz a cég) különböző szükségleteiről. Enni adni,…..
Megvegyem? Hírlevelek 2018.01.19 15:26:38
Amint azt már az előző cikkemben is írtam, a vásárlók több mint fele ma már interneten is vásárol. Ahhoz persze, hogy valaki vásároljon, előbb meg kell őt győzni róla, hogy vásárolni akar. Aki valamit szeretne a világhálón eladni - legyen az akár egy facsemete, akár egy online tanfolyam - általában…..
Megvegyem? Merre tart a vásárló? 2017.03.27 07:23:00
Néhány évtizede a bevásárlás többnyire úgy kezdődött, hogy Anyuka felírta a gyereknek (vagy az Apukának) a cetlire a listát. A csemete elballagott a listával a vegyesboltba és odaadta azt a boltos néninek (bácsinak). A boltos a háta mögül összeszedte a kívánt termékeket, a gyerek pedig fizetett és…..
A piackutatásról az emberek többségének homályos elképzelései vannak. Nagyjából annyit "tudnak" róla, hogy valami érthetetlen, bonyolult statisztika, amihez ezreket kell megkérdezni, ezért drága és sokáig tart. A piackutatással foglalkozó szakemberek által használt fogalmak…..
Bár nálunk majd csak május első vasárnapján ünnepeljük az édesanyákat, mégis időszerű már most beszélni róla. Nem csak azért, mert vannak országok, ahol sokkal korábbra esik az anyák napja: Szlovéniában, Grúziában, Afganisztánban, Bulgáriában és több arab országban…..
A cikk előző részében az ismertebb természetes édesítőszereket tekintettük át. Ezúttal a kevésbé ismertek kerülnek sorra. Közös jellemzője az alternatív természetes édesítőszereknek, hogy energiatartalmuk lényegesen alacsonyabb a répacukorénál. Alternatív természetes…..
Az édesítőszerek használatáról erősen megoszlanak a vélemények. Pártolóik szerint csökkentik az elhízás veszélyét, nem károsak az egészségre. Ellenzőik szerint éppen ellenkezőleg: hizlalnak és súlyosan károsíthatják szervezetünket. Tény ugyanakkor, hogy az átlagos…..
A mai fogyasztók nagy része nem éri be bármilyen áruval, amit a polcokon talál. Talán Ön sem úgy általában egy liter tejet akar venni, ha betér egy üzletbe, hanem egy liter magyar tejet. Keresi a biotermékeket vagy érdeklik a különleges ízek? Szeretné segíteni a hazai…..
Manapság divat vigyázni az egészségünkre és az alakunkra. Nem mindenkinek sikerül sajnos, de azért próbálkozunk. A boltok polcairól jóval nagyobb valószínűséggel veszünk le egy terméket, ha annak nevében a "light" szó szerepel. Úgy véljük, ami "light", az egészségesebb is.…..
Megvegyem? Csomagolás vásárlók 2013.05.31 16:12:17
Nem nehéz kitalálni, hogy a csomagolást az ősember találta fel. Az összegyűjtött bogyókat egyszerűbb volt hazavinni egy nagy falevélbe csomagoltan, de jó szolgálatot tehetett az elejtett állatok bőre is. A csomagolás legfontosabb feladata az áru szállíthatóvá tétele volt. Ma…..
Megvegyem? Borban a hazugság! 2013.04.23 12:00:57
Azt valamennyien tudjuk, hogy a magyar borissza nép. A történetírások tanúsága szerint nem csak a magyar és így van ez már évezredek óta. Az uralkodóktól a rabszolgákig minden korban mindenkinek járt és jutott bor. Az más kérdés, hogy az a bor látott-e egyáltalán szőlőt vagy…..
Megvegyem? Kártyás vásárlás 2013.04.08 07:52:00
A magyarok zöme nem szeret kártyával fizetni. A vásárlások értékének legfeljebb 20%-át egyenlítjük ki kártya felhasználásával. Tesszük mindezt annak ellenére, hogy túlnyomó részt olyan üzletekben vásárolunk, amelyek elfogadnák a bankkártyát, mivel rendelkeznek POS…..
Egy legenda szerint a joghurtot Dzsingisz kán lovasai terjesztették el a világon a tatárjárás során. Ha ez valóban igaz, ezért legalább hálásak lehetünk a Mongol Birodalomnak. Középkori írásos emlékek szerint már évszázadok óta tisztában vannak az emberek a joghurt…..
A tavalyi szárazság miatt 40-45%-kal nőtt a búza ára. Emelkedtek a szállítási költségek és a munkabérek is. Mintegy 20.000 ember dolgozik a hazai 1.200 pékségben, amelyek csődbe mehetnek, ha nem emelik a kenyér és péksütemény árakat. A pékek szerint legalább 20-25%-os emelés…..
Megvegyem? Árak, árjelzések 2013.03.09 01:35:27
Mint sokan mások, magam is úgy vagyok vele, hogy figyelem az árakat vásárláskor - már ha feltüntetik egyáltalán. Az élelmiszerboltok, áruházak többnyire betartják a szabályokat az árak feltüntetése tekintetében. Egy-egy nagy bevásárlásnál mégis komoly eltérés jelentkezhet…..