Regisztráció Blogot indítok
Adatok
akoskomassy

56 bejegyzést írt és 0 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Józsefváros és a nem létező szegénységA képviselőtestületben sokadszor hoztuk elő az idei költségvetési vitában, hogy (sajnos) elég sok nehéz sorsú család él ahhoz kerületünkben, hogy önálló Családok Átmeneti Otthonát (CSÁO) tartsunk fenn. Évek óta lesöprik ezt a visszatérő javaslatotunkat. A…..
Józsefváros Önkormányzata – a drogosok elleni harcra hivatkozva – újraépítteti a Szeszgyár utca azon szakaszát, ahol egykor a gyár volt. Ez még akkor derült ki számomra, amikor tavaly javasoltam a Baross utca – Szeszgyár utca kereszteződés átszervezését a fokozott balesetveszély miatt. Ma már ügyet…..
A Csillagok háborújának a Klónok támadása c. epizódja egy sorsdöntő jelenetét juttatja eszembe az az abszurd helyzet, amelyre Orbán és hívei a terrorvészhelyzet lehetőségére hivatkozva készülnek napjainkban. E jelenetben Palpatine kancellár – aki egyébként a sötét erő könyörtelen ura – a jóságos és…..
Csak úgy, zéertésen – Most, hogy már a Józsefvárosi Önkormányzat minden háttérintézményét összevonták mindennel (és ez persze egyáltalán nem a közvetlen klientúra pozícióba helyezése érdekében történt), az ember feltételezné, hogy az információszolgáltatás profi…..
Nos, itt is van a hét vége, nem reprezentatív közvélemény-kutatásunk (Évvégi kíváncsiskodás) miatti rövid „szünetelés” eddig tartott, de nemsokára részletesen is írunk az ottani számokról, adatokról. Most viszont arról, hogy – egyáltalán nem meglepő módon –…..
Idegengyűlölettel fedezett alkalmatlanság. Ennyi. Röviden ez Orbán és kormánya munkássága a menekültekkel összefüggésben ma Magyarországon. De a probléma a kormány alkalmatlanságánál már sokkal súlyosabb. Sem a nyugati szövetségesek, Európa sem közöttük Magyarország nem…..
A nyíltan tagadott óvoda-összevonással körítve Csütörtökön tartotta Józsefváros képviselőtestülete idei 1. rendes ülését. Legalábbis formálisan. Az SZMSZ szerint ugyanis a rendes ülés időpontja minden hónap első csütörtöke, de idén még eddig egyetlen ülés sem volt a…..
Az ovi még mindig nem hatalom - Harmadik idei ülését sem az első csütörtökön tartotta a Képviselőtestület, így az is „rendkívülinek” minősült. A pocsék SZMSZ rendelkezésnek köszönhetően persze innentől kezdve a „rendkívüli” ülésben nincs semmi az alapesettől…..
… és a vélemény, mint tájékoztatás Szerdán megjelent a Népszabadságban egy cikk, amelyben arról ír az újságíró, hogy mennyire nem sajnálja a sajátjaitól a sikerdíjat Józsefváros önkormányzata. Ostobaságot írtak. Cserébe Kocsis Máté március 19-én reggel azzal nyitotta…..
Március nyolcadika, nőnap van. Ezért legelőbb is sok boldogságot kívánok a nőknek, és bízom benne, hogy jól esik az a gesztus is, amelyet a nőnapi virág jelent, jelenthet. Én szocialista vagyok, nekem a nőnap elsősorban nem bűbájról szól. Hanem arról, amiben hazánk sosem…..
Zárva a Bárka Színház, az igazgató tavaly november közepén lejárt mandátumát azonban a fenntartó Józsefvárosi Önkormányzat 2014 végéig meghosszabbította. December közepén még nem lehetett tudni, hogy ha állami tulajdonba kerül a Bárka, akkor végülis ki lesz a fenntartója.…..
2015-ben először. Remélhetőleg a cím tükrözi a képviselőtestület megmaradt súlyát, és az ülésekre maradó „izgalmas feladatokat”. Miután az elmúlt négy év során több tucatnyi feladatot, rengeteg forrást és így hatáskört is megvont őkétharmadossága az…..
Tisztelt Józsefvárosiak, kedves Barátaink! Ismét eltelt egy nehéz, indulatokkal és feszültséggel terhelt év, holnaptól azonban 2014. már a hátunk mögött lesz, minden örömével, gondjával és bajával együtt. Ma jó kedvvel vagy keserédesen, magunkban vagy családunk, esetleg…..
A kapkodással kevert kormánypárti pánik megérkezett Józsefvárosba is. Érthetetlen (?) oknál fogva – nem is igazán szabályosan, de bizonyosan az esemény rendeltetésével szemben – a polgármester átpakolta a csütörtöki közmeghallgatást este 6 óráról reggel nyolcra. Tegnap,…..
A hét híre ugyan kétségkívül Kocsis Máté legújabb drogügyi agymenése (akit érdekel, itt meg tudja nézni a tegnapi ATV-s produkcióját), én most inkább folytatnám a képviselő-testületi beszámolót, kezdve azzal a hírrel, hogy (esetleg) online nézhetővé válhatnak a…..
Tegnap volt a Képviselőtestület 2. rendes ülése. Hamarosan írok az ülés napirendjéről is, de elsőre érdekesebbnek tartom, amit a képviselői kérdések során sikerült megtudnom. Egy hónappal ezelőtt az első rendes ülésen feltettem három kérdést, ezeket itt a blogon meg is…..
Mint korábban írtam, Józsefváros Képviselőtestülete október 22-én megalakult, és első érdemi ülését 2014. november 5-én tartotta. A korábbi beszámoló folytatásaként egyrészt kikértem a költségvetési vita szó szerinti jegyzőkönyvét. A további még nem érintett…..
Józsefváros Képviselőtestülete miután október 22-én megalakult, első érdemi ülését tegnap, 2014. november 5-én tartotta. Rövid áttekintés: Az első napirendi pont két órát vitt el, a téma a képviselőtestület szervezete és működése volt. Pontosabban fogalmazva a Szervezeti és Működési Szabályzat…..
Mindenekelőtt köszönöm Józsefváros lakóinak, hogy a választáson részt vevők mintegy harmada baloldali jelölteket támogatott, külön megtisztelő, hogy a baloldalnak nyújtott választói támogatás túlnyomó többsége az MSZP-vezette józsefvárosi összefogás jelöltjei mögött…..
Az emberarcú kerületértAz önkormányzati választás tétje az, hogy Józsefváros fejlődése vasárnaptól a kerület lakóiról szóljon. Ideje, hogy a kerület közélete a lakók alapvető szükségleteivel, gondjaik és bajaik megoldásával, minden egyes család életének rendezésével…..
Ma, 2014. október 2-án egy sajtótájékoztató keretében mutattuk be programunkat, a Gyarapodó Józsefváros 2014-19-et, s annak egyik legfontosabb elemét, az Orczy-negyed szociális rehabilitációját. A sajtótájékoztató helyszíne a Diószegi Sámuel utca volt. A Gyarapodó…..
Iskoláink: a Fidesz pusztításának első áldozataiTegnap indult az új a tanév. És ez sem lesz könnyebb, mint az előző. Mert baj van, nagy baj van az iskoláinkkal. Nem a gyerekeinkkel, sőt javarészt sem a pedagógusok sem a szülők nem okolhatók a bajokért. Orbánék (bár nem csupán…..
A józsefvárosi összefogás a Bárka megmentéséértA Ludovika áldozatául esik az Orczy-kert, amely ahelyett, hogy Józsefváros és Budapest legnagyobb kertjeként szolgálná az embereket, részben beépítésre kerül. Úgy tűnik, ugyanezen az oltáron áldozzák fel a Bárka Színházat…..
Augusztus huszadika, Józsefváros, 2014A hivatalos józsefvárosi államünnepen az eső elmosta a Golgota téri parádét, így egyszerűbb kivitelben láthattuk a műsort a MÁVAG-Kolónia kultúrházában. Gyakorlatilag a Fidesz kampánynyitójának lehettünk szem- és fültanúi. Beszállt az…..
… azaz, hogyan kell minket hülyének nézni Mindenekelőtt hadd kezdjem azzal, hogy szerintem ma Magyarországon a politika legfontosabb feladatainak egyike, hogy munkát, munkahelyet, tisztességes megélhetést adjon mindenkinek, aki dolgozni akar. Éppen ezért a közmunka új rendszerét…..