Regisztráció Blogot indítok
Adatok
útonjáró

0 bejegyzést írt és 25 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
A Fidesz frakcióvezetője a TV2 Mokka című műsorában járt ma reggel, ahol a kötelező körök (Magyarország jobban teljesít, 2016-ban merjünk optimisták lenni, történelmi rekordokat dönt a foglalkoztatottság) mellett Kárász elvitte egy kanyarra nőügyben is, ami, legalábbis Kósa első reakcióját elnézve,…..
útonjáró 2016.01.06 12:12:51
@sixx: úgy látszik, ha nem a szokásos sixx-simogatás történik, akkor a zavar keletkezik az önuralomban...
Angyallány. Fekszem az ágyon. Moziklip. Törd be a szívem. Tűzvarázsló. Várj, míg felkel majd a Nap. Csak pár olyan V'Moto Rock-sláger, amivel lehetett volna emlékezni a tegnapelőtt elhunyt Herpai Sándorra, aki egykoron a zenekar dobosa volt, és akit kihűlve találtak meg egy…..
Láng Benedek egy korábbi, két másik szerzővel írt könyvét korábban már megkritizáltam a Magyar Tudományban abból a szempontból, hogy relativisztikus, langyos nézeteket képviselnek a tudomány és áltudomány elválasztásának (demarkációjának) kérdésében. Lángnak nemrég…..
útonjáró 2013.08.26 16:35:32
@Brendel Mátyás: "olyan nincs, amit ne akarnék érteni, és kicsi vagy te ahhoz, hogy olyan értelmes dolgot írjál, amit én ne tudnék érteni"

Azt hiszem, ez az arrogancia sajnos önmagáért beszél...
útonjáró 2013.08.26 16:41:47
@Koós István: én ugye nem állítottam olyat, hogy bármit is "eleve el kellene fogadni". Sőt, azt állítom, hogy semmit ne fogadjunk el kritika és meggyőződés nélkül.

"Ugyan mit tud hozzátenni a spirituális megközelítés a tudományhoz?" Erről azt gondolom, hogy a dolog fordítva áll.

De inkább járjuk a magunk útját tovább, itt és most úgy sem tudunk ennél többet nyújtani egymás számára. ;)
útonjáró 2013.08.27 13:30:27
@Brendel Mátyás: :)
Hogy én mihez tudok hozzászólni, és mihez nem, arról neked nyilván fogalmad sem lehet az én kb. 2x3 soros bejegyzésem alapján. Ha azt állítod, hogy mégis, az téged minősít.

Hogy meg vagy győződve saját kiválóságodról és tévedhetetlenségedről, és ennek nyíltan hangot is adsz, az szintén téged minősít.

Az a hangnem és arrogancia, amit itt megengedsz magadnak (és amit "jogosnak" tartasz), mindennél jobban minősít téged.

Ettől függetlenül maradok tisztelettel, mert az neked is jár, és csak biztatni tudlak, hogy számodra (is) fölfelé vezet az út. Még ha ennek most - pardon - láthatóan nem is vagy tudatában... ;)
Hisztizik az álszent, pszeudokeresztény másodperceket villantó, nemigazi politikai jobboldal Magyarországon, juj, felvették egy rendezvény VIP sátrában a Kedves Vezér lányait videóra, eszem-faszom megáll. Tanmese Csehországból. Csehország – menő! Bárhol megcsavarhatod a…..
útonjáró 2013.07.17 13:17:28
Bornai Tibor Hernyók 2013.05.11 10:22:46
Mostanában rengeteg a hernyó. Mindenre rámásznak, mindenütt ott vannak, szörnyű gusztustalanok. Ezeket még a madarak is utálják. Nem tudom, mit csináljak. Semmit? Azt nem bírom ki. Mérgezni nem vagyok hajlandó. Néha összesöpröm őket, abban a biztos tudatban, hogy másnapra…..
Újabb politikus száll hadba a kommentelőkkel: ezúttal Lázár János tett feljelentést a délmagyar.hu egyik híréhez érkezett hozzászólások miatt. A Cink szerint már hét hozzászólót hallgattak ki gyanúsítottként, de nem kizárt, hogy további embereket is meggyanúsítanak…..
Bornai Tibor Csak nélkül 2013.04.05 18:57:38
Ma azt kérdezte tőlem valaki: "te még miben reménykedsz?" Gondolkodás nélkül vágtam rá: "mindenben". Már semmit nem tudok biztosan. Minden elolvadt, amibe kapaszkodhattam, minden elveszítette azt a színét, ízét, amit szerettem, vagy akár csak megszoktam. Így aztán nem maradt másom…..
Bolyki Gyuri írása Tudod, tisztellek, szeretlek, és pont ezért fontos a leveled. Olyannyira fontos, hogy szeretném, ha a sok mocskolódó kommenten kívül kapnál egy szakmabeli, higgadt, tárgyilagos reagálást.  Legfontosabb mondataidra szeretnék reflektálni, és megosztani…..
útonjáró 2013.04.02 22:41:26
@Hókarón a nyuszika: teljesen egyet értek veled, részben azok miatt, amit fentebb írtam, részben, mert magam is zenélek, és részben abból élek. Azért csak részben, mert csak abból megélni nem tudnék, meg egyébként is szeretem a "civil" szakmámat. Sok zenész kollégát ismerek, d egyik sem kizárólag a zenéből él, mindenki "több lábon áll"... Szerintem senki sem akarja kioktatni Gerendás Pétert, és a legtöbbet drukkolnak neki, hogy képes legyen eltartani a családját, de nagyon sokakat szíven ütött, amiket az országról írt, egész egyszerűen mert igaztalannak érezzük... Én remélem, hogy egyszer úgy látja majd, hogy az egzisztenciaféltése miatt vetített ki olyasmit, ami a valóságban nem létezik, csak a félelmeiben... Tiszta szívből kívánom neki, hogy szabaduljon meg ettől - és minden - félelemtől...
GFG Blog Brüsszel nem Moszkva 2013.03.07 15:30:17
„Úgy látszik, hogy az egész literatúra útnak indult, hogy ítéljen arról, mit látott s nem látott. Ez is egy characterizáló jelenete időnknek...a megelégületlenség elhajtja most az embert a honi tűzhelyről...a gond...velök utazik...a talentum a létezőt méri, ítéli,…..
útonjáró 2013.03.08 21:49:53
@raydo:
Hm-hm... szóval körbe járok... hát nem kizárt... :)
és én volnék "bátor", meg "túlzott önbizalmú", amikor olyan óvatosan fogalmazok, hogy "úgy látszik"... ;)
De azt hiszem, bizonyos értelemben mindannyiunk körbe járunk, úgyhogy végül is kiegyezhetünk ebben! ;)
útonjáró 2013.03.08 20:37:46
@währenßhöhleigkeitigchen:
Írnak sajnos magyarul is valótlanságokat Magyarországról, akár a tényeket tekintjük, akár az - időnként egészen extrém - véleményeket (amire pl. GFG is reflektált az előző bejegyzésében, hogy csak egyet említsek: progressziv.blog.hu/2013/02/24/az_orszag_elhagyasa_hazafias_kotelesseg#comments )

Aztán, hogy valótlanság-e, amiről GFG itt ír, hát, ez biztos szimpátia / antipátia kérdése, hogy mit gondol az ember. Én nem gondolom róla, hogy otthon a fotelból találta ki az egészet, vagy kint járt, de ilyesmit nem tapasztalt, és mégis ezt írta. Mert ekkor lenne nevezhető valótlanságnak, amit írt... Sokkal inkább azt sejtem, hogy látott ilyet is meg olyat is (mint ahogy az lenni szokott), és aztán, mikor a blogbejegyzését megírta, "szubjektíven válogatott a valóság elemei közül"... (megint csak: mint ahogy az lenni szokott)

És amire viszont itt senki sem rezonált (talán egy valaki az elején): van, ami szerintem is valóság, ill. amit jól lát úgy általában "a Nyugattal" kapcsolatban. Pl. szerintem ezt is: "A baloldal feltalálta magának az európai álláspontot." Nem akarok hosszas vitába belemenni, mert - gondolom - hozzám hasonlóan neked és a többieknek jobb dolga is van, mint ilyesmivel tölteni sok-sok időt (pláne trágár, anyázós stílusban), de azt valószínűleg Te is tudod, hogy ez nincs feltétlenül ellentétben azzal, hogy milyen alapokon indult el anno az Európai gondolat... csak ez olyan szerteágazó, és olyan messzire vezet, amit itt hosszú lenne kifejteni, pláne vitatkozni róla...
útonjáró 2013.03.08 20:45:06
@raydo:
Ja, hát nem értettem, miért volnék én "bátor"..., ill. mihez is kellett részemről a bátorság... ;)
Remélem, nincs "túlzott" önbizalmam, csak amennyi "szükséges és elégséges" az élethez.
Azt gondolom, az "úgy látszik" egy egészen óvatos forma, az "általuk igaztalannak vélt" meg tényszerű... Nyilván ezzel jelzem, hogy akadhatnak olyanok, akik meg nem vélik azokat igaztalannak... De hát lehet másoknak más véleménye, nem igaz? ;)