Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Megyeri Dániel

29 bejegyzést írt és 2 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ömlesztett évzáró összeállításomban véres népirtásról szóló dokumentumfilm, bravúros sci-fi, bombasztikus blockbuster és remek coming of age történet is helyet kapott. Ígérem, a tavalyi után most utoljára írom le: nem szeretem a toplistákat. Rengeteg filmet nézek.…..
Rég láthattunk ennyire mocskos és bűnösen szórakoztató Scorsese-filmet, DiCaprio pedig egyszerűen fenomenális! A karácsonyi habzsidőzsi közepette sem feledkeztem meg róluk. „Amióta az eszemet tudom, mindig is gazdag akartam lenni.” – tudatja velünk Jordan Belfort, a Wall…..
A The Day of the Doctorban nem kevesebb, mint három őrült lóbálja a szónikus csavarhúzóját! Azoknak, akik esetleg nincsenek tisztában az időutazó aliennel: ebben semmi szexuális duplafenekűség nincs. Viszont most itt lenne az ideje, hogy mindenki elkezdje nézni a sorozatot.…..
A végére mégis sikerült. A hamisíthatatlan Disney-klasszikusok magasságába felkapaszkodó mese egyes dalait még most is dúdolgatom, Olaf, a hóember pedig hatalmas figura. A Disney-stúdió félelmetes lendületben van, sőt, mostanra a Pixart is le tudta körözni. Az asztali lámpás…..
Thor és hűséges kalapácsa, Mjölnir jelenleg a világ mozipénztáraiban csap hatalmas hangzavart. Míg a skandináv istenség sötét tündéreket kalapál, addig mi összeszedtük, mely kalapácsos jelenetek állnak legközelebb a szívünkhöz. VIGYÁZAT! ERŐSZAKOS TARTALOM! 18+ Oldboy…..
Megyeri Dániel 2013.11.23 14:33:33
@vérnéni: Persze, hogy nincs benne. A poroltó nem kalapács.
Az Obama-adminisztráció dagályos és nehézkes polgárjogi filmje épp olyan, mint főhőse: a szoba még akkor is üresnek tűnik, ha ő benne van. Ha csillagos-sávos felvonulást tartanak. Ha elénekeltetik velünk, vagy eléneklik nekünk az amerikai himnuszt. Ha George Washington vagy…..
Az előző résznél is komolyabban vehető disztópia, melynek szerethetően karakán főhősnője most sem hajlandó passzívan beállni a megmentésre váró, férfikarokba ájuló fruskák sorába. Bárcsak minden tinédzser olyan lenne, mint Katniss Everdeen! Gyakorlatias, szorgalmas,…..
Cormac McCarthy első osztályú auktor, de mint kiderült, csapnivaló forgatókönyvíró. Kellett volna egy igazi forgatókönyvíró, aki forgatókönyvvé formálja ezt a papírízű valamit. Pedig papíron minden olyan működőképesnek tűnt. Mint egy felkiáltójelekkel alaposan…..
Alan Taylor vezényletével a maroknyi helyszínen játszódó első részre impresszív űropera a válasz. Rendíthetetlenül folytatódik a Marvel Stúdió sikerhadjárata.    A Vasember 3-ról írott kritikámban, errefelé méltattam legutóbb a Marvel-ciklus eddig felsorakoztatott…..
Végre egy YA-adaptáció, aminek tétje és aktuális problémafelvetése is van! Langymeleg vámpírok és farkasficsúrok, kiválasztott vagy testbitorló alienek, nyalka félistenek és színtelen démonvadászok – nem tudtok ti semmit. Öt ok, hogy miért működik a…..
Az utolsó harmadban fürgébben csattoghatott volna a vágó ollója, ettől eltekintve hatásos, zsigeri és feszült thriller-futamra érdemes felkészülni. Tom Hanks fenomenális! A dagályos és didaktikus Zöld zónával sajnálatosan piros zónába tévedő Greengrass újra azt teszi,…..
Megfelelő tudatállapotban akár úgy is nézhetjük, mint egy nyolcvanas évekbeli akciófilmet a Film+-on. És ennek tulajdonképpen örülnünk kell. Akár szándékosan, akár nem, a két korosodó akciómatuzsálem legújabb mozijának sikerült valamit visszacsempésznie a vetítőterembe…..
Majdnem összejött, de kevés a Kontroll, és túl sok az Argo. Öt évig készült ez a film. Az ítésznek az időről-időre nyilvánosságra került információk alapján bőven volt ideje ízlelgetni, hogy vajon milyen lesz a rendkívül ígéretesen hangzó alapötletből…..
Az X-Men-franchise legnépszerűbb egyede majdnem megkapta a neki járó önálló kalandot – sajnos csak majdnem. És most kezdődjön a kihagyott ziccert követő fejcsóválás. Az X-Men kezdetek: Farkasból – miként a sorozat gyökereihez visszacsatoló cím is jelzi – minden lett,…..
Van abban valami egészen fantasztikus, mikor az egykori Neo első filmrendezésében a saját imidzsét küldi küzdőtérre. (Az ázsiai filmmel foglalkozó Keleti Expedíció rovatunk további cikkeit errefelé találjátok!) Keanu Reeves sztoikus, kifejezéstelen ábrázata és egykedvű,…..
Társadalomkritikus fejetlenség a világ túlsó feléről, avagy a maláj Jack Black három szellem segítségével tesz pontot a Klang városában dúló bandaháború végére.   (Az ázsiai filmmel foglalkozó Keleti Expedíció rovatunk további cikkeit errefelé…..
2650 hektoliter művér – ez az eredeti film „fogyasztásának” körülbelül a háromszázszorosa. A minden ízében rettenetes remake csupán ebben a versenyszámban tud Sam Raimi kultklasszikusára licitálni. Kezdjük egy vallomással: imádom Raimi Gonosz halott-trilógiáját. Pont. A…..
LEGESLEGHIPERGIGAMEGAMONSTRE! Ez nem egy újabb Transformers-káosz. Annál sokkal jobb. Ez nem egy újabb Csatahajó. Annál sokkal okosabb. Jóval több emberi pillanat és lélek szorult belé. Monstrumok árnyékában, a moziszékben ülve újra gyereknek érezheted magad. del Toro…..
Johnny Depp méregdrága nézőcsalogató mutatványát ellepi a por! Senki sem kíváncsi A Karib-tenger kalózai vadnyugati klónjára, és ezzel meg is van a nyári blockbuster-szezon első méretes bukása. Teljes joggal, ugyanis a film rossz. Pedig Verbinski Rangója után – amit imádtam…..
Pixarék első prequelje harsány és szórakoztató darab, ám mindez mégsem tudja palástolni a tényt, hogy a mikiegeres cég uralma alatt bizony kezdenek kiismerhetővé válni az egykor még újító társulat produktumai. A Verdák 2-vel, tavalyelőtt vette kezdetét a gyanakvás…..
Minden baljós előjel és lelkes előtemetés ellenére igenis tisztességes, élvezhető zombikalandról beszélhetünk, habár a korhatár- és klisébarát „tömegfilmesítés” kétségtelenül nyomot hagy az élményen. Brad Pitt igazán elképesztő figura! Másodszor sikerült…..
Kal-El védelmezővé válását hol eddig nem látott és üdvözölendő drámai töltettel, hol a kortárs szuperhősök eredettörténeteit sújtó redundanciával mutatják be. Az ész nélküli pusztítás közepette viszont majdnem sikerült Supermanből érdekes figurát faragni. Újabb…..
Majd’ belefacsarodik a szívem, annyira borzalmas lett Boris Vian magnum opusának régóta várt adaptációja. Ugyanitt: Amélie csúnyán öregszik. Igen, csúnyán. Igen csúnyán. „Az én időm értékes, vesztegessük inkább a magáét!” – mondotta Vian egy szép napon, s…..
Hála a benzingőz, a füstölgő gumiabroncsok és az izzadságszag pofátlanul maszkulin elegyének, a lóerő-franchise legújabb darabja szórakoztató blődli lett, ami olykor nem átallja önmagát és a nézőt is jól képen röhögni. Valami történt a Halálos iramban: Ötödik…..
Kérdés: hogyan kísérled meg felüllicitálni minden idők legnagyobb és legsikeresebb szuperhős-ensemble-jét? Válasz: sehogy. És ez így van rendjén. Igazán lenyűgöző, amit a Marvel Studios-nál mindössze öt év alatt felépítettek. Mostanság franchise-ok jönnek-mennek Halálos…..