Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amijo

1137 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nyár van, nyár.  Jó estét, szép estét! Adásunkat megszakítjuk, rövid, egyhetes nyári szünet következik. Addig is további szép (és kissé hűvösebb) napokat mindenkinek! a Szerk...
Amikor a Fideszt ki akarták zárni az Európai Néppártból, Magyarbasi gyorsan kiléptette onnan rajongóit, akik így pártcsalád nélkül maradtak. Ezután még két frakcióval próbál- kozhattak, a Giorgia Meloni vezette Európai Konzervatívok és Reformerekkel (ECR) és a francia Marine Le Pen irányította…..
 Kunhalmi Ágnes szerint külföldön a csodájára járnak az MSZP eredményeinek. (24.hu)  Az MSZP jóformán utolsó góca, a főváros 23 kerületéből nyolcban elárulta az ellenzéki összefogást, és ezzel sorozatosan játszott át mandátumokat a Fidesznek. (A XIV. kerületben pl. a 14 egyéni helyből 4-et vittek…..
Az EU-nak elege lett, semmibe vesznek egy magyar vétót. (444.hu)  Az Unióban (először? egyedül?) a mi miniszterelnökünk tette a jog alappillérévé a jogkerülő magatartást, amit „kreatív jogalkotásnak” nevezett el. Az érdekérvényesítés két alapelveként az árukapcsolást és a vétóval zsarolást vezette…..
Telex: Az MSZP él, élt és élni fog – interjú Molnár Zsolttal.  Utoljára a kerületi roncsderbiről: az MSZP egyetlen, épp hogy megszerzett listás helyért tett kockára mindent azzal, hogy ráindultak a független, de ellenzéki összefogással 2019-ben megválasztott polgármesterre, és annak…..
A Józsefváros Újság is összeállított egy „visszanézőt” az önkormányzati választás kerületi adataiból — tanulságos és elgondolkoztató. A szerző részletesen végigvette a választó- kerületi és szavazóköri adatokat, hol ki milyen arányban nyert, illetve veszített, egyúttal rámutat némely alapvető (és…..
Eltaktikázták: több önkormányzatból szinte eltűnnek a régi ellenzéki pártok, és ezt maguknak köszönhetik. (Telex)  Négy napja volt az önkormányzati választás, melyen a Pikó-féle ellenzéki/civil szövetség mellett (ellen?) az MSZP saját polgármesterjelölttel és 11 képviselőjelölttel külön indult a…..
Pikó legyőzte a főispánt. Pedig az eddigi szocialista alpolgármester is elindult ellene. (444.hu)  Pikó András megőrizte polgármesteri székét, végig vezetve, a szavazatok majdnem 49 százalékéval nyert, több mint 1100 szavazattal megelőzve Sára Botondot, a Fidesz-KDNP jelöltjét. Többsége lesz az…..
Önkormányzati, európai parlamenti (EP) és nemzetiségi választás. Választásra jogosultak száma a kerületben: 49 626  Kimagasló szavazási kedv, rekord részvétel a 11 órás adatok szerint: országosan a szavazásra jogosultak 22,89 százaléka, 1 802 332 fő járult az urnákhoz. Budapesten a választásra…..
Választási kisokos: hány szavazólapot kapunk, és miért ilyen sokat? (Telex)  Öt nap múlva, június 9-én önkormányzati, európai parlamenti (EP) és nemzetiségi választás lesz kis hazánkban. Ekkor dől el, kik képviselik a következő ciklusban a választókat. Már nem kell sokat várni, és dönthetünk. Így…..
Azoknak, akik még nem fedezték fel, és így még nem is látták: az elmúlt napokban a Józsefváros Újság honlapján elkezdték sorra bemutatni az önkormányzati választás képviselő-jelöltjeit — jelenleg a 10. sz. választókörzetnél tartanak. Amint elkészül a többi, azokat is felrakjuk. Addig meg tessék…..
Amíg politizáltam, alapvetően szervezeti-működési kérdésekkel foglalkoztam. Ahhoz ugyanis, hogy amatőr politikusok egyáltalán döntési helyzetbe kerülhessenek, azt erősen támogató szervezeti kultúrára van szükség, és mi, ún. rendszerváltó értelmiségiek még amatőrnek is kezdők voltunk. Egyre…..
Ha meg akarom tippelni, mi lesz a választás eredménye, meg kell hasonlanom önmagammal. Elvégre a mandátumok sorsát nem én döntöm el, hanem "a választó", és az ő fejében nem úgy működnek a dolgok, mint az enyémben. A magam józannak tartott eszével abszurdnak tűnik, hogy egyáltalán…..
A kerületi csirke-játék (chicken game) véget ért, lett is eredménye: egy roncsderbi. Az ellenzék többi pártjától külön indulva (mert nekik csakis a kerület az első), Szili-Darók Ildikó polgármester-jelölttel és 11 választókerületi-jelölttel indul neki  június 9-én a szoc.párt az önkormányzati…..
A kép (ha vki netán nem emlékezne) a Matolcsy Gy. által 2007-ben vezetett "kutatás" eredménytérképe (ehh, ebben a mondatban szinte mindent idézőjelbe kéne tenni külön-külön és még összesítve is). Az ekkor ígértek visszatekintve a hagymázas lázálom kategóriájába süllyedtek. Ausztriát sem értük utol,…..
„Mindent örökítsetek meg, szedjétek össze a filmeket, szedjétek össze a tanúkat, mert egyszer eljön majd a nap, amikor feláll valami rohadék, és azt mondja, hogy mindez meg sem történt.” (Eisenhower a holokausztról)  Eljött a holokausztot masszívan tagadó Mahmúd Ahmadinedzsád volt iráni elnök.…..
Megszavazta a parlament: állami tulajdonba kerülnek azok a józsefvárosi bérlakások, amiket a Nemzeti Közszolgálati Egyetem bővítéséhez nézett ki a kormány. (444.hu)   Egy hete szavazta meg a Parlament azt a törvényjavaslatot, amely alapján az állam a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) részére 10…..
Magyarország blokkolja, hogy Örményországot támogassuk az EU Békealapjából, pedig erről korábban megállapodtak. A „Freedom” diplomáciai forrásai szerint Magyarország azt követeli, hogy a programba vegyék be Azerbajdzsánt is. Olybá tűnik, ennek a kormánynak "az üldözött keresztények megsegítéséért…..
A józsefvárosi önkormányzat ellen döntött a Kúria. (HVG)  De már nem sokáig. Nem csak bontanák, hanem — nagyon úgy néz ki — bontani is fogják a Rádió épületeit. A Kúria Önkormányzati Tanácsa ugyanis megsemmisítette a Rádió egykori épületeire kimondott helyi változtatási tilalmat. És aki ezt…..
Az MSZP saját jelölteket állít, Szili-Darók Ildikót pedig polgármester-jelöltként indítják a választáson. Mint Arany János Bolond Istókjában az egyszeri szegény ember, akinek a jégeső veri a szőlőjét, és ő, végső kétségbeesésében felkapja az első keze ügyébe kerülő szerszámot s besegít a…..
„Engem a személyed, a munkád, és nem a pártállásod nyert meg. Támogatlak színektől függetlenül.” (bejegyzés a Facebookról) Tegnap jelentette be közösségi oldalán Camara-Bereczki Ferenc Miklós (CBFM), a szocik legaktívabb kerületi képviselője, hogy „az ellenzék közös jelöltjeként, nem MSZP-s…..
Az MSZP megfúrná a józsefvárosi ellenzéki szövetséget, mert Pikóék nem kérnek az embereikből. (Telex)  Míg a szomszédban lecsendesedni látszik (pillanatnyilag) az ellenzéki egymásnak feszülés, nálunk a nemzetközi helyzet fokozódik, megy tovább a csirke-játék (chicken game) — egyik fél sem hajlandó…..
Mégsem lesz előválasztás Zuglóban, a Szikra beállt a momentumos Rózsa András mögé. (444.hu)  Zuglóban Horváth Csaba MSZP-s polgármester úgy döntött, nem vesz részt a tervezett ellenzéki előválasztáson. Ezután fontosabb ellenfelei úgy döntöttek, hogy akkor azt nem érdemes megtartani, és a Momentum…..
Új versenytörvény készül, a GVH ezután belenyúlhatna nagyvállalatok tulajdonviszonyaiba is. (Telex) Ha "fennáll annak közvetlen veszélye, hogy nem tud eleget tenni kötelezettségeinek" — a tervezet nem határozza meg, hogy ezt ki és minek az alapján állapítja meg. Az AJV-vé minősítéshez a Gazdasági…..
Március legvégén adta hírül az Index, hogy nagyon nem tetszik a valaha szebb napokat látott MSZP-nek, hogy az ellenzéki összefogásban hátrébb sorolnák két pesti kerületben is. Ezért a 2019-ben megszerzett pozícióik megtartása érdekében most akár érdekesnek is nevezhető manőverezésbe kezdtek. (Fotó:…..