Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Amijo

1116 bejegyzést írt és 108 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Az MSZP megfúrná a józsefvárosi ellenzéki szövetséget, mert Pikóék nem kérnek az embereikből. (Telex)  Míg a szomszédban lecsendesedni látszik (pillanatnyilag) az ellenzéki egymásnak feszülés, nálunk a nemzetközi helyzet fokozódik, megy tovább a csirke-játék (chicken game) — egyik fél sem hajlandó…..
Mégsem lesz előválasztás Zuglóban, a Szikra beállt a momentumos Rózsa András mögé. (444.hu)  Zuglóban Horváth Csaba MSZP-s polgármester úgy döntött, nem vesz részt a tervezett ellenzéki előválasztáson. Ezután fontosabb ellenfelei úgy döntöttek, hogy akkor azt nem érdemes megtartani, és a Momentum…..
Új versenytörvény készül, a GVH ezután belenyúlhatna nagyvállalatok tulajdonviszonyaiba is. (Telex) Ha "fennáll annak közvetlen veszélye, hogy nem tud eleget tenni kötelezettségeinek" — a tervezet nem határozza meg, hogy ezt ki és minek az alapján állapítja meg. Az AJV-vé minősítéshez a Gazdasági…..
Március legvégén adta hírül az Index, hogy nagyon nem tetszik a valaha szebb napokat látott MSZP-nek, hogy az ellenzéki összefogásban hátrébb sorolnák két pesti kerületben is. Ezért a 2019-ben megszerzett pozícióik megtartása érdekében most akár érdekesnek is nevezhető manőverezésbe kezdtek. (Fotó:…..
Ragyogón süt a nap. Húsvét vasárnapja van. Békés húsvéti ünnepet mindenkinek! Tegnapelőtt Nagypéntekkel kezdetét vette a húsvét, ám idén se Jézusról meg a feltámadásról szól az ünnep. Pedig a keresztény egyházak tanítása szerint a húsvét Jézus feltámadásának és vele az emberiség megváltásának…..
Jemen, Vanuatu, Magyarország, ilyesmik: alig pár ország van az egész világon, ahol nincs nő a kormányban. (444.hu) Azzal, hogy egy bravúros csapással sikerült a politikai felső vezetésből mind a két nőt kiebrugdalni, hazánk végre bekerült az igazán macsó országok szűk élcsapatába. Örményország…..
Több hónapos lebegtetés után lépett porondra Vitézy Dávid. (Népszava) Hosszas vacillálás után Vitézy Dávid (az Orbán-kormány egykori államtitkára) pár napja bejelentette, hogy az LMP jelöltjeként mégiscsak indulni kíván a június 9-i választáson a főpolgármesteri posztért. Pöpec! Ezzel újabb…..
Nagylélekzetű elemzésében azt írja Horváth András, hogy az új csillag Magyar Péternek nincs egyetlen önálló gondolata, egyetlen önálló javaslata. Bár a rendszer belső köreiből érkezik, nem mond se a NER-ről, se annak meghaladásáról semmi olyasmit, amit a hagyományosan "ellenzéki" politikusok ne…..
Biró Marcell miatt írta át a törvényt Orbán Viktor. Veszélyhelyzet is van, nemzetbiztonsági főtanácsadó is kell. (24.hu)  Biró Marcell Magyarbasi új balkeze. Jogkörei — hát nem semmi! A kormányfő "az ő útján" láthat el bármilyen rendészeti és idegenrendészeti, kül- és belpolitikai,…..
Ha késve is, utólag utána olvastam, hogy mit, hogyan kell(ene) intézni, milyen hivatali engedélyek beszerzése kell(ene) ahhoz, hogy egy régi, életveszélyes gáz-vízmelegítőt új, energiatakarékos és biztonságos készülékre cserélhessen az egyszerű állampolgár. Nos, a helyzet elkeserítő: szinte…..
De én nagyon nem röhögtem. A történet rövid, de elkeserítő. Tavaly nyáron cseréltettük le a régi, ezeréves FÉG átfolyós gáz vízmelegítőt egy új, Vaillant-ra (lásd. fotó) — minden más változatás nélkül, ugyanúgy kéménybe kötve — amit az önkormányzat kb. két éve bélelt ki és vizsgált be. (Azaz:…..
Egy Balog Zoltán-idézetet véstek kőbe Luther és Kálvin szobra mellé. (Index)  Ez bizony anno nem tűnt fel. De azért így utólag is elég botrányos, nemde? Sashalom és Rákosszentmihály határán 2017. október 30-án avatták fel és Reformátorok terének nevezték el Közép-Európa legnagyobb…..
Újabb részletek derültek ki a Pázmány-kampusz várható arcáról. (Vincze Miklós / 24.hu)  És nem csak folytatódik, hanem egyre zavarosabb is. Vincze Miklós (ki más?!) utánajárt, hogy most éppen mi és hogyan történik itt, a főváros egyik legértékesebb ingatlanán. Egy dolog biztos: a terület várható…..
K. Endre erdélyi falujában nyaralt tavaly nyáron Novák Katalin. (444.hu)  Miután köztársasági elnökünk áprilisban kegyelmet adott Kónya Endrének, családostól (férj–alezredes, 3 gyerek, két szülő) egy hetet nyaralt az erdélyi Zabolán, Kónya Endre falujában, Kónya és Lévai Anikó barátainak…..
Sajna, magára az idézetre még várni kell. Meg kell találnom hozzá Hárs László: Majd a gyerekek c. könyvét és azt a részt, amelyben Schlampeter Teofil nyilas keretlegény a légiriadó alatt elmagyarázza a ház lakóinak, milyenek lesznek a csodafegyverek, amelyeket Hitler hamarosan be fog vetni, hogy…..
Balog Zoltán lemondott a zsinati elnöki posztról. Püspökként marad az egyháznál. (Telex)  Kicsit megkésve, kicsit mismásolva, nem kicsit magyarázkodva, de Balog Zoltán tegnap lemondott lelkészi elnöki tisztségéről, miután kiderült, hogy — Novák tanácsadójaként és mentoraként — nyakig benne volt a…..
Novák Katalin után Varga Judit is lemondott (Index)  Az Európa leghímsovinisztább kormányát vezető Magyarbasinak egy csapásra sikerült megszabadulnia mindkét olyan nőtől, akiket afféle fügefalevélként valaha is ún. pozíció- ba emelt. A rendszer stabil; efféle álcákra már semmi szükség. A jelentős…..
Végleg megszűnik a Kálvária téri Shell-kút. (Józsefváros Üjság)  A Kálvária téren — a 16-17-18. sz. házak előtt — az 1960-as évektől működött benzinkút, előbb ÁFOR-, majd Shell-kútként. Most azonban végleg bezár, május 31-én kereskedelmi tevékenysége megszűnik, a nyáron pedig elkezdik a…..
Véderdő-mizéria: kiderült, hogy nem az iskola, hanem három foci edzőpálya miatt vágatná ki az erdőt a püspök.  (szeged.hu)  Kiss-Rigó László szeged-csanádi püspök hibátlanul ismerte fel a helyes élet- és szerve- zetvezetés talpkövét: azt, hogy külön kell válogatnunk a fontos dolgokat a…..
Alkotmánybíróságra viszi az ellenzék a Magyar Rádió épületének lebontását. (HVG)  Másfél hete döntött a képviselőtestület arról, hogy Sára Botond törvényességi felhívását megalapozatlannak tartják, illetve az általa irányított Fővárosi Kormányhivatal elfogult- ságának vizsgálatát kérik a…..
Az utolsó csatlós, svéd ügyben is. (KARD)  A most kezdődő nagy hadgyakorlattal a svédek elkezdtek integrálódni a NATO katonai szervezetébe. Nagyon meglepődnék, ha még nem kezdték volna egységesíteni a had- felszerelést a kaliberektől az acélfajták minőségéig. Ulf Kristersson svéd…..
Január 18-án, azaz csütörtökön testületi ülés volt, méghozzá egyetlen egy napirendi ponttal, amely arról szólt, hogy Sára Botondot elfogultsága miatt ki kell(ene) zárni a Pázmány-ügyből. A képviselők — ah, minő meglepetés! — egyhangúan döntöttek arról, hogy Sára törvényességi felhívását…..
A Kormányhivatal visszavonatná az egykori Rádió-épületek változtatási tilalmát, Józsefváros vezetésének esze ágában sincs ezt megtenni. (24.hu)  Sőt, Sára Botond, illetve az általa irányított Fővárosi Kormányhivatal elfogultságának vizsgálatát kérik — írja a lap. Ezzel újabb (és újabb) fejezethez…..
Befejeződött a Horváth Mihály tér felújítása. Az önkormányzat még 2021-ben jelentette be, hogy átalakítják a teret, most elkészült. Új a burkolat, fákat ültettek és virágágyások, zöld felületek, biciklitároló is helyet kapott. A hírt Pikó András polgármester osztotta meg ma az FB-oldalán — fotókkal,…..
Újra kiírja az önkormányzat a Balogh Paci ösztöndíjat, ezúttal 30 év feletti alkotóknak. A roma folklór zenész, emberi jogi aktivista és önkormányzati képviselő 2020 novemberé- ben tragikusan fiatalon, 28 éves korában hunyt el koronavírus-fertőzés következtében. A Balogh Lajos Paci emlékére…..