Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nemesúr

131 bejegyzést írt és 34 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Nincsenek szavak Siklósi Örs elvesztésére. Egy lehetséges nemzetközi, de biztos nagyszínpados hazai karrier előestjén ment el.... De akik szerették, és itt maradtak, sem tétlenkedtek! Ezegyszer nem a zenekaráról beszélek... Ugyanis lelkes rajongói, fiatal zenészek egy osztálynyi gyülekezete fejükbe…..
Gróf Balázs klipjeit nézni mindig öröm. Gyermeki, vasárnapdélelőtti-véresrajzfilmfüggő-flessbekkes, villával csápolós öröm, általában. Nem úgy és nem azért, mert "hazai hírónknak híre van világon", hanem mert egyedi és karakán képisége a nemzetközi piacon is megállja a helyét... És arat! Akár Heaven…..
Hát, feleim, lassan segédbranddé válik a Moshing On Orfű. 2012 óta látogatom a fesztivált, és 2014 óta tehetem ezt minden évben akkreditált firkászként. 2017-ben és 2018-ban átálltunk a Moshing On Orfű füzetformátumára: az első és egyetlen fesztiválfanzinra Magyarországon, amit csak a Rockstatiönön…..
A Deutschland, és főleg okosan összerakott, jelképekben gazdag klipje kulturális fegyvertény a Rammstein életművében. A hatásvadászatot végre nem öncélúan használják, de azért bőséggel virulnak a beteg orcák, fröcsög a vér, reped a csont, folyik a sör, és ég a világ, ég. Az erőszak-szimpózium egésze…..
"A Trónok Harca végleg megváltoztatta a tévézés történetét" - hangzik a közhely mindenünnen. De hát, igaz. Most pedig a szíved (vagy hőbörgő news feeded) után a hangládád mellé is belophatja magát... Ha van elfekvőben úgy 7+ millád...
Nemesúr 2019.04.19 21:10:46
Hali!
Alapvetően fair, én voltam pontatlan pár esetben. (Y)
Pár dolog azért.

1. Nemrég próbáltam ki pár Modern Player Stratot és az új, fordított nyakú Jimi Hendrix Signature modellt, és... Hát, a stratók tremoló pálcája ugye notóriusan alacsony szögben nyúlik ki, de ezeken a darabokon különösen. A Jimin kifejezetten zavaró volt, nem számítottam erre. A "Dracocasteren" ránézésre nem ez a helyzet, az aljzat érezhetően (nekem láttamra úgy fest) magasabbra nyúlik, a pálca használható magasságban van.

2. Jogos, megszoktam ezt a pontatlanságot, gitáros komámmal egymással ráértjük az érintőt. De egy javítást megér!

3. Valóban, viszont kézzel tette rá a kopásnyomokat és asszimetrikus vonásokat a pikkelyekre. Ld. mikor a videóban a pikkelyfaragásról beszél.

4. Nem fordítási hiba, és a cikkben másutt szerepelnek lipstick hangszedők, tudom, mik azok. (A Danelectro használta őket azóta ikonikussá vált gitárjain először az 50's-60's évek fordulóján, valóban hátramaradt fém rúzstokokból, és különösen éles, tiszta hangot produkálnak.) A lipstick hangszedő és a fém fedlappal letakart single coil között különbség van: a lipsticken a csövön belül körkörösen fut a drót csévélése, és az egész szerelvény a csövön belül van, a single coilnál meg vízszintesen van csavarva körbe, a fémfelület nem a ház része, csak egy fedő, ami nagyon enyhe hangzásbeli különbséget nyújt a műanyag variációkhoz képest (hi-output esetén meg alig valamit). Nekem is erősen úgy tűnt, hogy a Jaguarön lipstick hangszedők vannak, de megnéztem a specifikációit, és a Fat50's bizony single coil, az első Fender-hangszedőkről modellezett konstrukció. A látvány és a közhiedelem ellenére a legtöbb Telén is single coilok vannak, a nyaki pickup fém fedlapos, de nem lipstick. (Még ha a klasszicista blues-zenészek előszeretettel moddolják is rendes lipstickre, ami amúgy baromi jól áll a Telének.) Azt talán elképzelhetőnek tartom, hogy valahogy ötvözték a kettőt, akár csak látványra, akár a ház megmachinálásával, vagy domborításával, de mivel nem tudok biztosat mondani, igyekeztem ragaszkodni ahhoz, ami látszik, és ami a Custom Shop oldalán van.

5. Igazad van, erre gondoltam, nem a szakszerű kifejezést használtam.

Köszi a profi meglátásokat, ezek tükrében frissítettem a cikket. :)

písz, love, death metal
NMSR
 No de hogyhogy "a MÁSIK" nap?... A grungeról és a segítségnyújtás szükségéről...
November 11.-e vasárnap és november 12.-e hétfő este a Dürerben egyfajta mini-stoner ünnepség zajlott le szépen, hangosan, és viszonylag kis füsttel, minden értelemben. KoaX kolléga megírta a frankót a hétfői, Belzebong + Necromancers + Red Swamp buliról, a súlyos, lassú, kellemesen fejüresítő…..
Egyszer volt, hol nem volt... az egyszeri magyar ámbörnek pénze, kedve, kifogása menni, vagy nem menni az "alulról szerveződő" (értsd: kultúrmissziós tudattal, nem a vurstlit falig rakás, hanem valami tematika, zenei irány, urmabocsá értékrend mentén összeálló) fesztiválokra. Még én is így álltam…..
Csak nem azt hittétek, hogy idén nem folyunk bele az ország legfaszább alt-rock-kortársgitározós fesztiváljába? Csak nem azt hittétek, hogy magatokra hagyunk, útmutatás nélkül, a hippik, régi kisrocksztárok és lelkes negyvenes menedzserek forgatagában? Csak nem azt hittétek, hogy idén beérjük a…..
/// Figyelem! Az ajánló a RNR 666 bulik szellemiségéhez és fílingjéhez autentikusan illő nyelvezettel, valamint kialvatlanság, szexuális frusztráció és túlcsorduló beleszarás hatása alatt született. Hasonló tünetek esetén: hallgass a benne foglaltakra. Tehát. /// Jóóóóó régen írtunk RNR 666…..
Az elmúlt években annyi és annyi oldalról másként fogtuk meg a Fishing on Orfű témáját, ill. illusztráltuk a rajta ért élményeket, hogy idén valami egész mást találtunk ki: olyat, amit, magyar újságíró még nem csinált! Készítettem egy online mobilon is végiggörgethető, csak képekből álló…..
Nagyon ki kéne akadnom, így kezdetnek. Jó zsurnalista-fogás egyből felkorbácsolással, az átélhető, a magyar néplélekbe amúgy is mélyen beágyazott, jó öreg tehetetlen haraggal indítani. Most még indokolt is. De csak törődöttséget érzek. Űrt. Barátkozom egy világgal, amiben a nap helyén este fekete…..
Ez itt egy koncertajánló. Benne 3 elszabott zenekar, 3 koncert, 3 városban. Mindről naagyon fontos infók és nagy és szép szavak. Nem fizet érte senki és ahogy ezt írom, reggel hat van, téged meg épp nekem kell kérlelnem, hogy méltóztassál már művelődni legyélszíves köszidrága, szóval ennyi tellett.…..
Ha van ikonikus alakja modern zene történelmének, aki mindenkinek kortól, származástól, nézetektől, vonzalmaktól és műfajtól függetlenül példakép, akit nem imádni egyszerre lehetetlen és kissé talán szégyenletes (valamint roppant szar ízlésre is vall, aranyom), az Freddie Mercury. Az Univerzum…..
A hegyekkel az a baj, hogy nem tudja az ember, hogy álljon hozzájuk. Tervezzen útvonalat? Szerezzen szakértői, túlélő- és mászóeszközöket? Tanulmányozzon más hegyeket? Készítse fel magát rájuk, keressen más tudatállapotot, ami szellemileg alkalmassá teszi őt a feladata felmérésére és netán…..
A baranyai Hanczik Dávid, akit max. a Dirty Dawn második lemezén, a Wednesdayen ellátott dobosi munkájáról ismerhet a 'core-rajongó jóember, olyat alkotott, amiről a legtöbb metálrajongó csak álmodik: közös számot készített álmai zenekarának frontemberével.  Dávid az utolsókat simítja debütlemezén,…..
Szóval, meghalt Somló Tamás. Esterházy Péter után frissen ráadásul. Úgy látszik, nagyon megritkultak az angyalsérós, "tisztességben megőszült" fők Odafönn, és bekértek párat. Talán ott is sötétedik. "Vacakabb lett a világ", mondja Presser Gábor.  "Na, ezek is lehozzák a kötelező kegyeletposztot",…..
"Ezek a RNR666-os fiúk... mindig kitalááálnak valamit!" - egy jobb Magyarországban így is szólhatna a reklám a csöcsig varrt nagyi szájából. De ez nem egy jobb Magyarország. Méltóképp mocskos, parasztos, zakatolós, két nagybőgős, üvöltős hacacárét kaptok ezért a paraszt pofátokba, mert az legalábbis…..
Az, hogy Pozvakowski, még a teljesen szűz füleknek is kell mondjon valamit. Valami szovjet szakemberes, rideg precizitást egy letűnt korból. Gyárak szelíd háttérzaját, szalagok siklását, tárcsák kattogását. Tökéletesen ragadták meg a névvel a világot, amit létre akartak hozni... és amitől az…..
Már 3. éve látogatunk ki Rockstationileg - és így rockerileg - az Orfűi Campingbe. Állítólag 3 a magyar igazság, és lám: 2014-ben azzal a kérdéssel rukkoltunk neki, érdemes-e a Fishing a Rockfesztivál titulusra, 2015-ben pedig azzal, vajon be tudja-e írni magát az ország legnagyobb és legfaszább…..
Már 3. éve látogatunk ki Rockstationileg - és így rockerileg - az Orfűi Campingbe. Állítólag 3 a magyar igazság, és lám: 2014-ben azzal a kérdéssel rukkoltunk neki, érdemes-e a Fishing a Rockfesztivál titulusra, 2015-ben pedig azzal, vajon be tudja-e írni magát az ország legnagyobb és legfaszább…..
Szeginy Trouserséket nem foglalkoztatja úgy agyon a popszakma, mint anno, sem úgy, mint kéne. Pedig ez az a zene, ami még be is előzhetne a Petőfi műsorsávjába, ami épp hogy nem apurokká cseperedett, és az egykori indies britpop-softrocktól eltalált a rock'n'roll (és nem a magyarosan…..
Az Eagles of Death Metal, azaz a globálisan terjedő Kurvák És Kamionosok Rockshow G-(izé) Hangolásban, még a 2015-ös Hegyalja Fesztiválra jött volna (ha az lett volna) tenni, amit a legjobban tesz: megkínálni minket a jó öreg hankypankyvel. Aztán ez tolódott októberre, novemberre, terrortámadás,…..
Nem azért írunk David Bowie utolsó lemezről, mert meghalt a Vékony Fehér Herceg. Nem is azért, mert élt, hogy tisztelegjünk az emlékének. Nem, ezekre mást írunk. Nem holmi alamizsna-cikket, kínos tiszteletadó hogyvolt!-ozást. Nem, nem, nem. Azért beszélünk, azért írunk David Bowieról, mert David…..