Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Hívő hitetlen

0 bejegyzést írt és 191 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
1935. Ópiumkereskedő kivégzése Kínában..
1871. A nagy chicagói tűzvész utáni belváros látképe. Háromszázan haltak meg a három napig tartó infernóban 8,5 négyzetkilométer városrész égett le, mintegy 17 500 ház semmisült meg. Egy korábbi bejegyzésünkben bővebben olvashattok az esetről..
Szinte nincs nap, hogy valamelyik magyarországi bank ellen ne indulna phishing támadási kísérlet. Ezúttal a Magyar Külkereskedelmi Bank került célkeresztbe, de Déri Jánossal szólva szerencsére a gyenge minőségű adathalász próbálkozásért akár járhatna a Pocsék Áruk Fóruma díj...
Hívő hitetlen 2022.06.02 10:44:11
A sisak az egyik legrégebbi harci eszköz. Pont ezért meglepő, hogy egy ennyire fontos és a fejet mindennél jobban védeni hivatott tárgyat viszonylag ritkán újítanak meg. Legalábbis eddig így volt, mert mostanában végre változik a helyzet. Az Egyesült Államok hadserege egy ideje felismerte a 3D…..
Hívő hitetlen 2021.11.20 12:19:00
1953. Cairo Mary, egy kaliforniai bár kidobója éppen "kikísér" egy vendéget..
Hívő hitetlen 2021.10.06 15:29:27
@tomasszo: Nem. Csak felszínes hasonlóság van Csontváry cédrusai és ez a kép között.
Az amerikai hadsereg bejelentette, hogy a General Electric T901 turbótengelyes motorjával helyettesítik a H-60 Fekete Sólyom (Black Hawk) és az AH-64 Apache helikoptereket működtető T700 motorcsaládot. A hadsereg Továbbfejlesztett turbóhengeres motor programja (ITEP) keretében szintén közölték,…..
  Néma csönd honol,Sziklaszirtbe hasít kabócazene (Vihar Judit fordítása) Nézzük, mi köze is lehet a haikunak a budapesti Salt étterem ételeihez, Tóth Szilárd séf miniatürizált, ámbátor sok összetevős étel műremekeihez. A konyhának is van költészete, ez talán nem újdonság. Éppen ezért nem…..
MAI KEDVENC KÉP: 1967. Közlekedési rendőr átképzése Svédországban egy tanpályán, a jobb oldali közlekedésre való áttérés előtti napokban. A kaotikus napokról, remek képekkel egy korábbi bejegyzésünkben olvashattok..
Hívő hitetlen 2021.05.31 11:42:50
Saját, előre megfontolt szándékunkból bárkit elítélhetünk, s nyugodtan mondhatjuk rá, utállak, megvetlek, sőt gyűlöllek, te mocskos szemétláda. Ez emberi alapjog, illetve valami olyasmi, de inkább tapasszuk hozzá ehhez a sivár kifejezéshez a szabad választás lehetőségét, amellyel legtöbbször…..
Az 1935-től Kodachrome néven forgalmazott diapozitív (Európában pedig az Agfacolor) tette lehetővé a színes fotózás tömeges elterjedését. Az Egyesült Államokban a Kodaktól kapható film sajátos színvilága oly annyira jellemzővé vált a korszakra, hogy a korabeli színes képeken látható "mesevilág"…..
Hívő hitetlen 2020.09.02 17:23:32
Nyáron Dóri barátnőmmel kitaláltuk, hogy kedd esténként FoodXpedition-t tartunk, melynek keretein belül, minden kedden más-más nemzet konyháját próbáljuk ki. Ő hosszú évekig élt külföldön, így olyan ízvilággal ismertetett meg, amivel sosem mertem volna próbálkozni. Egyik este egy szír étteremben…..
A blogon korábban volt már egy 2+2 részes sorozat Rakétaindítás deluxe címszóval (az első része ITT érhető el). Ennek mintájára ismét egy különleges hordozóeszközről, és annak egy, állítólagos bevetéséről lesz szó. Ráadásul, ezúttal aztán igazán illik a sorozat címében szereplő deluxe jelző a…..
Az egyes nemzetek különböző módon kezelik a mostani vírushelyzetet. A nemzeti kultúra és az egyes országok társadalmi tőkéje, valamint a regnáló kormányok illetve hatalmi rendszer sok mindent meghatároznak. Láttuk, ahogy Kína és Dél-Korea megbirkózott vele, és látjuk, ahogy az olaszok és spanyolok…..
A tízmillió karanténszakértő és epidemiológus országában elég kockázatos erről a járványügyi kényszerintézkedésről írni, de mivel az elmúlt napok koronavírusos témái (és konteói) között kiemelkedő helyet foglaltak el a főváros lezárásának lehetőségeit taglaló topikok, úgy éreztem, hogy a…..
Szerettem: Még nem tudom pontosan vajon a szeretem vagy az utálom rovatba kerülnek az izraeli választások, de örök optimistaként egyelőre a szeretemben kap helyet. Erre több ok is van: először is a Netanjahu vezette Likud majd negyedmillió szavazattal többet kapott, mint az utolsó, szeptemberi…..
Hívő hitetlen 2020.03.06 16:51:34
@Ács Laci: Jobban szeretik a migránsokat, mint a zsidókat. Ez van.
„Egyszerű a képlet. Ha a mi kutyánk kölykét bírálod, a Fidesz szekerét tolod” - írta digitális ismerősöm. Mindig teljes névvel vállalja a véleményét, amit ritkán tehetek ki a kirakatba, bár ezúttal éppenséggel az egyetértéséről biztosított. Arra utalt, hogy az október 13-én lezajlott helyhatósági…..
Képzeljük el, hogy veszünk egy használt autót, amiben van bőrülés, meg navigáció, meg tetőablak. Megbizonyosodunk az extrák létéről, alvázszám szerint is így gyártották a kinézett autónkat, így hát lecsapunk rá. Megérkezik az autónk, és észrevesszük, hogy valaki behegesztette a tetőablakot,…..
Néhány napja még saját párttársai is virtuálisan meglincselték és határozottan elhatárolódtak tőle. Hősünk "hivatásos" szkeptikus, egykori tévés kvízmester, amúgy vegyészből lett „hobbipolitikus” büntetőjogi felelőssége tudatában kiposztolta magából azt az ominózus véleményét, miszerint, ha…..
Az idei Baselworld, azaz a legnagyobb luxusóra-kiállítás egyik szenzációja a Rolex új Sea-Dwellerre volt, amely a Yellow Rolesor nevet kapta...
Hívő hitetlen 2019.04.15 09:04:22
 Minden vallásnak és helynek megvannak az érdekességei, furcsaságai, melyek külső szemlélő számára különösen feltűnőek. Én most a Dohány utcai zsinagógáról, illettve a mellette található Zsidó múzeumból gyűjtöttem össze tíz (számomra) érdekes tényt, amik meglepőek, esetleg elgondolkodtatóak. Fontos,…..
1901. A himlőoltás népszerűsítésére készült brit agitációs fotó. A jobb oldali fiú kiskorában részesült oltásban, míg a bal oldali nem.....