Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Lápi Piréz (törölt)

0 bejegyzést írt és 16 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
#494 Aki utazott már repülővel Sármellék – Debrecen viszonylatnál picit komolyabbat, az észrevehette, hogy két pont között nem az egyenes volt a legrövidebb út. Ha például Londonból New Yorkba repülünk, akkor a gép először Izland irányába repül, hogy egy elnyújtott…..
Derék republikánusként nem tudok nem röhögve tekinteni az angol királyi családra. Elképesztően szánalmas banda. Ennél már csak az angol nép szánalmasabb, amely megtűri ezt a Truman-showba oltott Barátok köztöt imitáló szappanoperát. Egykor az angol király/királynő valóban…..
Főszerkesztői jegyzet Egy korábbi posztban kifejtettem, hogy miért nem állok a halálbüntetés visszavezetésének pártján. Azóta átolvastam a kommenteket, és - bár ez nem reprezentatív felmérés - arra jutottam, hogy olvasóink inkább halálbüntetés-pártiak. Így - elindulva az…..
Lápi Piréz (törölt) 2015.05.02 16:24:45
A német szövetségi parlament szinte egyhangú határozatában népirtásnak minősítette az egykori Oszmán Birodalomban 101 éve elkezdett örményellenes mészárlásokat. Törökország válaszul visszahívta berlini nagykövetét. A Bundestag megemlékezése a 101 éve kezdődött népirtásra az örmény nép, „a világ…..
Lápi Piréz (törölt) 2015.04.23 07:47:15
@lezsír: Ja. Azért járatták a szülei az Assisi Szent Ferenc Katolikus iskolába, utána meg a holland gyarmati alapítású Besuki School alapítványi elitiskolába..
A mai játék szó szerint egyperces darab lesz, viszont remek alkalom arra hogy vérre menő csaták alakuljanak ki miatta kollégák/osztálytársak között. A Kuku Kube-ról van szó, mely egyszerű mint a faék: egy perc alatt minél több elütő árnyalatú kockát kell megtalálni a többi…..
Lápi Piréz (törölt) 2015.04.15 19:27:40
Hogyan tudunk ma Ferihegy (pardon, Budapest Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér) 2-re kulturáltan kijutni? Sehogy? Drágán taxival? Saját autóval? Esetleg tömegközlekedéssel? Bár nem túl sűrűn utazom repülővel, de azért is eszembe jutottak ezek a kérdések, mert láttam…..
A vasárnapi nyitvatartás megszüntetése felrázta a mindennapjainkat, de milyen múltra tekint vissza a magyar élelmiszerkereskedelem? Az első KÖZÉRT 1948-ban, a kommunista hatalomátvételt követően nyitott meg és a Budapest Székesfőváros Községi Élelmiszerárusító Üzemének jogelődjeként működött. A…..
Organikus káosz Vasárnap zárva! 2015.03.22 00:17:38
Kígyózó sorok a bevásárlóközpontokban: így köszöntette szombat este a főváros az Orbán-Semjén kormány vasárnapi boltbezárásos agyrémét. Előzmények: A Fidesz tudatos támadást intézett a kereskedelmi szektor boltosai ellen, amikor a korábbi hatástanulmányok ismeretében…..
Tudta, hogy Bécsben valamennyi háztartásban a csapból forrásvíz folyik? És hogy literéért még egy centet sem fizetnek? Az ivóvíz a legnagyobb kincsünk, még világnapon is ünnepeljük.   Azt tudta, hogy a vizet 9 fokos hőmérsékleten ajánlják inni? Ekkor jön ki legjobban az íze és a zamata. Biztos…..
Lápi Piréz (törölt) 2015.03.21 15:28:29
@Túrós: Dehogynem lesz. A kocsmában.
Hans Holbein képe, a Követek, a világ egyik leghíresebb festménye, nem véletlen, hogy a londoni National Gallery az egyik kitüntetettebb pontján állítja ki. Átlagember leginkább a különös optikai trükkről ismeri: a festmény előterében egy eltorzított koponya…..
Lápi Piréz (törölt) 2015.03.08 13:15:43
@Az igazi Trebics: Igen, de Holbein nem sokkal idősebb Mercatornál, és az ő idejében már a mainak megfelelő volt a térképek tájolása. Persze lehetett egy régi földgömb a képen..
Rákospalota-Újpest (akkor még Palota-Újpest) vasútállomás 1899-ben. Persze, hogy mindig is Palotán volt! Ha igaz (és ha közreműködtök tippekkel, lásd legalul a felhívást), egy ritkán jelentkező sorozat indul az Urbanista blogon, melyben a kerületek, városrészek, illetve a…..
Lápi Piréz (törölt) 2014.05.18 15:07:41
@beyazg: Rákosszentmihály vasútállomás egyértelműen XIV. kerület, Alsórákos :-)
Ma már a legtöbb történész elfogadja, hogy a történeti Jézus valóban létezett, de nagyon nehéz szétválasztani a legendát a valóságtól. A LiveScience 5 megválaszolatlan kérdést gyűjtött össze.   1. Mikor született? Habár december 25-én ünnepeljük születésnapját,…..
Lápi Piréz (törölt) 2014.04.22 07:40:30
@Rodolfo63:
Máté 27,45; Lukács 23,44 ír a sötétségről, érdekes, hogy a három szinoptikus ebben nem egyezik, Márk csak a Templom kárpitjának meghasadásáról ír.
Megjegyzem, hogy mind a négy kánoni evangélium alapján (és magából a történetből következően is) csillagászati lehetetlenség Peszach idején napfogyatkozás, hiszen a zsidó naptár szerint telihold körül van az ünnep. (Ez az alapja a jelenlegi keresztény húsvétszámításnak is, amely a tavaszi napéjegyenlőséget követő telihold utáni vasárnapra teszi a feltámadást)
A különleges alakú szigeteket mindenki szereti, legyenek azok természetesek vagy mesterségesek, és a nagyvárosi forgatagban sokszor álmodozunk arról is, milyen lenne ilyen helyen élni. De mi lenne akkor, ha vehetnénk egy saját kis szigetet, ahol nem kell a szomszédokkal bajlódni?…..
Lápi Piréz (törölt) 2013.11.15 06:13:43
@Don Tejbegríz a féllábú matrac:
A sziget 70 méterre van a tóparttól, a gugliföldet nézve látszik a kifeszített légvezeték, kb. 150 méter a háztól a póznáig, szerintem a többi közművet is megoldották valahogy :-)