Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Damiel

0 bejegyzést írt és 167 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ezt sikerült a PR-lángelméknek összehozni: 2019. június 28., péntek 14:27 A Szcientológia Egyház Központi Szervezet közleményeBudapest, 2019. június 28., péntek (OS)Az RTL Klub Fókusz és az objektív tájékoztatás alkonya Igen szomorú, hogy a tegnapi Fókusz felült egy olyan személynek, aki pénzt…..
Damiel 2019.06.29 06:31:58
Kedves Reformer!
PR lángelmékről még ironikus formában sem beszélhetünk, hisz egy fia önálló gondolat vagy a kreativitás halvány sziporkája sincs benne.
Mindazonáltal ez a reakció számomra sok mindent alárul, ami azért némi mosolyt csal az arcomra. Végülis csak egy fő műsoridőben egy országosan vetített csatorna igencsak nézett programjában hangzottak el a szci számára felettébb kínos dolgok. Namármost, ehhez képest egy meglehetősen súlytalan, a semmitmondó kliséket tartalmazó, jószerivel senki által nem olvasott együgyű sajtóközlemény volt a válaszlépés. Olyan mintha az Egri vár védői a török tüzérek által kilőtt ágyúgolyót lepkehálóval próbálnák befogni. Minek tudható ez be? Talán lassan már fel sem borzolja a kedélyeket az egyházban az általános közutálat, ami körbeveszi őket? Már nem oszt-szoroz, hogy milyen a kapcsolatuk a külvilággal, mert már régóta csak a belterjes önámítás működik anélkül, hogy számottevő mennyiségű új arc jelenne meg az ajtóban? Nincs már sem idő, energia, pénz valami épeszű PR lépésre?
Hát, feleim! Én csak az agónia jelét vélem felfedezni ebben!

ui: A drogmentes maraton felemlegetésén pedig hangosan nyerítettem. Igazi veretes szcientológusokra jellemző totális láblövés. Tényleg ez az alapjaiban hazug és megbukott próbálkozás az, amit fel kellett tűzni az ernyedten lógó zászlóra? Ennyire nincs más? :-)
Három év és három hónap 2016 októberében adtam hírt arról a blogon (Nehogy szóljatok valakinek, hogy fenn vagyunk a közösségi médián!), hogy a szcientológusok PR-offenzívába kezdtek és erősebb online jelenlétet felvállalva nekiálltak a közösségi médiában is reklámozni fizetős…..
Damiel 2019.06.20 15:19:39
@MAXVAL bircaman közíró: Szent szar! Értelmiségi rétegvallás? Ez jó! Mesélj még! :-)
Damiel 2019.06.20 16:28:50
@MAXVAL bircaman közíró: A hazai szcientológusok száma az elmúlt 25 évben konstansnak mondható. Talán ha 1000 aktív szcientológus van és talán 500-1000 kevésbé aktív. Ha valaki eltölt a köreikben pár évet, akkor majdcsak mindannyiójukat ismeri.
Ami bizonyos, hogy tulnyomó többségük komoly anyagi gondokkal küszködő ember, főleg a munkatársak. Nincs megtakarításuk, jelentős részük még hitelt is vett fel, hogy a képzéseket finanszírozza. Talán 2-3 tucat olyan ember van köztük, aki módosabbnak mondható, és talán 2-3 aki "gazdagnak".
Szóval a magyar szcientológus általánosságban sem nevezhető sem módosnak, sem értelmiséginek.
Az értelmiség kérdése már más dolog. De ha esetleg valami támpontot jelent a diploma, akkor semmiképpen nem mondhatóak értelmiséginek. Szerintem 80 %-uk nem végzett felsőfokú tanulmányokat.
Ja, hogy a kamu PR valami mást mutat vagy mást akar mutatni? Hát igen. És engedd meg, hogy a "vallás" -i megnevezésen is jót mosolyogjak. Biztos létezik olyan definíció, ami alapján ezt a dilettáns gyülekezetet vallási csoportnak lehet hívni, de ez már csak szubjektív értelmezés kérdése.
Az Alkalmazott Oktatástan elnevezésű fedőszervezetük új tervvel állt elő, amelyet zártkörű tájékoztatón osztanának meg a szcientológusokkal. A "zártkörű tájékoztató", "bizalmas előadás" stb. ugyanazt jelentik - pénzt fognak kérni és sokat a jelenlévőktől a legújabb fantasztikus bolygómegmentő…..
Többen is jelezték, hogy tegnap valamiféle buli volt az "ideális org" belső udvarán. Ez:..
A szcientológusok pszichiátriaellenes fedőszervezetének mai körlevelében olvashatjuk a legújabb ötletet az általuk főgonoszként számon tartott "pszichiáterek" elleni fellépésre. Az már nem is meglepő, hogy lényegében ismét pénzt tarhálnak. Ha jól értem, azzal vádolják a pszichiátriát, hogy…..
Damiel 2019.05.31 12:48:08
@atomic squirrel: Lószart! Ha nem lennének ellenérzéseim a szcientológiával szemben, akkor is csak azt mondhatom, hogy zömében egyszerű, együgyű, absztrakt gondolkodásra képtelen emberek ülnek ezekben a posztokban. Szegény egyszerűen nem értette meg a kérdésemet, nem volt képes továbbgondolni az ok-okozati összefüggéseit a dolognak. Szóval némi kínos vihorászás után előhúzott valami klisét az elméjéből és nem szó szerint, de azt mondta, hogy mindenki saját magáért felelős, még az elmebetegek is.
Adjunk el ezeknek az embereknek egy darabka kék eget" - mondta (a szcientológusokra jellemző tükörfordításban) állítólag L. Ron Hubbard 1950-ven egyik munkatársának a Hubbard Dianetika Kutatási Alapítvány megnyitója előtt. Az 1986-ban jobblétre szenderült mester egyik első tanítását a Fővárosi…..
Idézet a Tévhitek a szcientológiáról blogról, a világ első korlátozott nyitvatartású blogjáról: Ebben az időpontban lehet majd hozzászólni és válaszolok a kérdésre: 2019.05.15.11:00-12:00. Nem ígérem, hogy állandóan ott fogok ülni a gépnél, de reagálok. Utána valószínűleg megnyitjuk a folyamatos…..
Tévhitoszlatás 2, avagy Laci visszatér A tavaly szeptember óta nem frissülő (kiegészítés 2019.05.14-én: és ezen blogbejegyzés megjelenése után törölt) Szcientológia: válaszok (objektivszci.blog.hu) után itt az újabb kísérlet. Tévhitek a szcientológiáról - válaszok…..
Damiel 2019.05.13 19:37:37
@free spirit: Olvastad Orwell 1984 című könyvét? Abban van a "newspeak" azaz az újbeszél nyelv.
Vicces, de az Orwell apokaliptikus jövőképe számos momentumban kísértetiesen hasonlít a szci világára.
Például ebben is. A szcientológusok sajátos "újbeszél" nyelvet fejlesztettek ki. A fordítási irányelvek nem teszik lehetővé a műfordítást, hanem csakis és kizárólag a szó szerintit. Hubbard a "create" szót használta, így szerencsétlen flótások kénytelenek voltak ezt a magyar nyelvtől idegen kifejezést használni. A tragikomikus az, hogy a magyar szókincs hiányában az élő beszédben is így beszélnek egymással. Sőt, haegy "wog"-gal beszélnek, akkor bajban is vannak, mert nem tudják a helyes kifejezéseket magyarul, így könnyen felismerhetőek az "újbeszél" nyelvhasználatról. A szcientológusnak nem családja, férje, felesége van, hanem "kettődéje", nem pazarolja az időt és energiát, hanem "devtizik", nem udvarolnak, hanem "áramoltat kettődén" és még sorolhatnám...
Ennyit az édes-ékes anyanyelvünkről. :-(
Damiel 2019.05.13 22:21:22
Még két apró gondolat a bejegyzés kapcsán!
1, A szcientológusok dilettáns igyekezete, hogy önmagukat tisztázzák előidézte azt az állapotot - itt a bologon is -, hogy egyre több és több hazugság, ellentmondás, visszaélés kerüljön rögzítésre az utókornak. Ezt a blogot jónhányan olvassák. Olyanok is, akik hivatalból vizsgálják a szci működését, sőt, ha majd egyszer egy-egy ügy kapcsán peres, vagy más eljárás indul ellenük, akkor azok is, akik adatot gyűjtenek a szekta működéséről.
2, Itt egy idézet George Orwell 1984 című ikonikus művéből a "duplagondol"-ról. Ajánlom figyelmébe mindannyiótoknak, a konklúziót pedig rátok bízom:
DUPLAGONDOL (doublethink)
" azt a képességet jelenti, hogy valaki egyidejűleg két, egymásnak ellentmondó nézet birtokában van, s mindkettőt elfogadja. […] Megfontolt hazugságokat mondani s közben őszintén hinni bennük, elfelejteni bármilyen tényt, ha időszerűtlenné vált, s aztán, ha ismét szükség van rá, előkotorni a feledésből éppen csak a szükséges időre, tagadni az objektív valóság létezését, s ugyanakkor számításba venni a tagadott valóságot – mindez elengedhetetlenül szükséges. Még a duplagondol szó használatakor is szükség van a duplagondol alkalmazására. A szó használatával ugyanis elismeri az ember, hogy meghamisítja a valóságot; a duplagondol azonnali alkalmazásával kitörli ennek tudatát; s így tovább a végtelenségig: a hazugsággal mindig az igazság elé ugrik.”
Előzmények: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Az eddigi fogadtatás Összességében annyit tudok mondani, hogy szépen fogy „Az én szcientológia sztorim” és nagyon pozitívak az eddigi visszajelzések (megmondom őszintén, tudtam, hogy jó a könyv, de…..
Damiel 2019.05.08 07:03:13
@sciclubtag: Hmmm... nem tudom, hogy van-e direkt kapcsolat a szci valódi mibenlétének felismerése és a hídon való haladás között. De könnyen lehet, hogy van igazságod. Talán kell némi butaság és egy csekély gyávaság ahhoz, hogy valaki bennragadjon rendszerben. Butaság abban a tekintetben, hogy a megszerzett információk valós értékelése egy idő után teljesen eltűnik és az egyén már mindent csak a szci hangzatos kliséinek szemüvegén keresztül nézi. Nincs obnózis, csak vak hit. Valamint gyávaság. Értem ezalatt azt, hogy egy idő után a befektett idő, pénz, enegria olyan naggyá válik, hogy az egyén már retteg attól a gondolattól, hogy tévedett, hogy a dolog még sem az, aminek hitte, és minden porba hullhat, így gyáván ragaszkodik az igazságához. Olyan ez, mint amikor a csóringer minimálbérből élő fiatal megveszi a 200 ezres telefont és veszettül ragszkodik a döntése helyességéhez, hisz nem lehetett olyan hülye, hogy erőn felül egy olyan tárgyat vett, emire valójában nincs is szüksége.
Damiel 2019.05.08 20:56:56
@Laci12: "Nem tagadom szerény körülmények közt élek, de az én igényeimet kielégíti ez. Mert szerintem nem ez a lényeg. Aki sokat markol az keveset fog. És senki nem mondta, hogy ez az út könnyű és nem kell érte sokat dolgozni és nem lesznek akadályok."
És ezt hogyan igazoltad másképp???

Laci! Te bármennyit dolgozol, akkor sem jutsz előre! Láttál Te már valakit Magyarországon org staff-ként felmenni a hídon? Már ha az előre a Te szempontodból a híd vége. Megkockáztatom, hogy nem csak hazánkban,de máshol se nagyon. A kereszténységnek volt pár olyan mozzanata, amikor a szegénységet megpróbálták értékként beállítani, de a szcientológiában??? Ne már!!! Ügyvédekre, reklámkampányokra, épületekre milliárdokat költötök ugyanakkor a staffok csóróságából csináltok "értéket"!!!
Nincs pénzed, nincs autód, nincs otthonod, valószínűleg családod, gyereked se, nem sportolsz, szarul eszel, nem tudsz kifizetni egy fogászati kezelést, nem jársz színházba, nyaralni-telelni aztán 60 évesen kiköp a rendszer magából, mint termelésre képtelen embert és olyan nyomorultul halsz meg, mint F. Lajos 30 évnyi szolgálat után.
Nincs ebben valami nagyon szomorú ellentmondás???
Már bocsáss meg Laci, ez végtelenűl szánalmas! Főleg az, ahogy ezt megpróbálod értékként, vagy rendjénvalóként beállítani azzal, hogy "ki sokat markol, keveset fog" ! Szent szar!!!
Basszus Laci! A normális kaja, egy jó színház, egy új könyv, egy koncert, tiszta és kényelmes ruha, egy hét tengerparti pihenés, egy autó ami elvisz egyik helyről a másikra, egy kellemes vacsora a szeretteiddel egy étteremben az ne legyen már "sok" a XXI. században!!! Ha neked erre nincs igényed, akkor Te nem szerény igényű vagy, hanem khmmm... igénytelen.
Ez csak egy rövid figyelmeztető bejegyzés a szcientológia újabb kirakatszervezetéről. Két új vállalati tréninggel jelentkezik L. Ron Hubbard "Út a boldogsághoz" című könyvét terjesztő Virágozz és Prosperálj Alapítvány.  A "Klassz Csapat Építő Program" és "Hatékony és Etikus Csapat Építő Program"…..
Előzmények: Vesztegzár a Freewindsen Egy kis videóanyag a hajóról, amint éppen karanténban van:..
Damiel 2019.05.03 22:59:35
@free spirit:
Az nem lehet. A szcientológiában nem hazudnak.
Nincs kanyaró a freewindsen.
Nincs kapcsolatmegszakítás.
15 millió szcientológus van világszerte.
Hubbard most épp a magasabb OT szinteket kutatja valahol az univerzumban.
Nincs xenu és egyéb őrült űroperett.
Shelly Miscavige nem tűnt el és köszöni jól van.
stb. stb...
Szellemeskedők és degradálók - nevezte így L. Ron Hubbard azokat, akik gúnyt űztek belőle, vagy viccet merészeltek csinálni a szcientológiából. Mint minden valamirevaló szektavezér, Hubbard is erősen, sőt szerintem rosszindulatúan nárcisztikus volt (erről majd lesz egy külön hosszú cikk), így…..
Ez egy menő vallás! Pár évvel ezelőtt indult el újra az a PR-irányvonal a szcientológián belül, hogy ez egy „modern, progresszív vallás”, sőt már a menő (cool) jelző is előkerült. 2016. októberében Instagram, Twitter és Facebook oldalakat, valamint Youtube csatornát is indítottak, valamint két…..
Damiel 2019.04.28 23:48:32
@sciclubtag: Nem állítom, hogy nem lehet némi logika abban, amit írsz, akár Laciról, akár a kialakult helyzetről. Ámbár nincs különösebb jelentősége abszolút értelemben, ugyanis a téma alapja, a szci abszolút módon értékelhetetlen. Ha nagyon le akarom egyszerűsíteni, akkor a híd csúcsa, a teljes szabadság, azaz az OT 8-as szint nem hozza el a megváltást. Az ot 8-as-nak ugyan úgy büdös a lába, szemüveges, meghal rákban, vagy épp elhagyja az egyházat. Szóval nincs üdvözülés az egyházban. A működését pedig kritizálhatjuk, rávilágíthatunk a visszásságokra, de tulajdonképpen a gittegylet beárazza magát azzal, hogy a szervezeteik konganak az ürességtől, és ez utóbbit még csak nem is tudják cáfolni, mert a nincsből ők sem tudnak valamit csinálni. Már a bennfentesek is csak abban "hisznek", hogy a bődületes terjeszkedés mindig valahol máshol történik. Egzotikus dél-amerikai vagy épp afrikai országokban. És nem itt nálunk vagy épp a szomszédos országokban...
Damiel 2019.04.29 12:23:43
@Laci12:
Sikeres szcientológus? Nos, ilyenről csak akkor beszélhetnénk, ha a személy sikere a szcientológiához köthető. És akkor ott a plusz pont. De ebben az esetben méltányos a kudarcot vallott szcientológust is mérlegre tennünk. És nem fair a sikert bezsákolni, ugyanakkor a kudarcot azonnal rányomni az emberre.
Egyébként ismerek sikeres vagy sikeresnek tűnő szcientológust, (bár ismét csak mérlegelendő, hogy mit tekintünk sikernek), de ebből sosem volt sok. Inkább láttam jellemzőnek az eröltetett jókedvet és optimizmust az emeberek arcán, hisz a szcin belül elég necces épp szarúl lenni. Ugyanakkor meg megint csak visszatérnék a szcientológia objektív sikertelenségéhez, hisz akkor nem kell azon vizátnunk, hogy a pohár félig tele van, avagy üres. És az objektív valósága az, hogy a szci mibenléte a növekedésre, a terjeszkedésre, az állapotok javulására van predesztinálva. Azonban a szervezet nem nő, hacsak nem csökken. Ergó vagy nem működik a technológia, vagy nem működik a technológia. Mert ugye ha a technológia működne, akkor meg kudarc esetén etikátlanság lelhető fel a vonalakon. Na de mindenhol? Minden időben? Akkor gáz van a szcientológusokkal? És ha erre az a válasz, hogy a szci mégis nő és terjeszkedik, akkor meg erre kézzelfogható statisztikai adatokat szerezhetünk be, és pont. Nincs mellébeszélés.
Bár a szci terjeszkedéséről mindig az jut eszembe, amikor az észak-koreai futballválogatott megnyerte a világbajnokságot. Fényes győzelem volt, de erről senki sem tudott az észak-koreaikon kívül.
Örömmel jelentem be, hogy hosszú hónapok munkájának eredményeként  a mai napon megjelent magyar nyelven egy új személyes történet a szcientológiáról. Ne feledjük, hogy utoljára ilyen könyv magyar szerző tollából 8 évvel ezelőtt jelent meg (amit én írtam).   A könyvről   Dudás Diána 5 évig…..
Damiel 2019.03.27 23:01:32
@Norbert69:
Kedves Norbert!
Emlékeztem a hozzászólásodra, aminek alapja az író feltételezett anyagi stabilitása volt. Nos, elolvastam a könyvet. Szerintem Te is tedd ezt, már amennyiben érdekel a téma. Szerintem rá fogsz jönni, hogy mennyire meg kellett írnia ezt a könyvet így, ebben a formában.
Damiel 2019.04.14 06:13:12
@PTS level III.:
Hmmm... talán érdemes lett volna elolvasni a könyvet, amelyről/amely kapcsán sommás véleményt mondtál. Bár ez inkább tűnik ítéletnek, mint véleménynek.
Bocsáss meg, egyébként semmi bajom veled, de jelen esetben Te vagy az az ember, aki kevesett tudott, és azt is rosszul.
Egy meglehetősen szűk rétegnek kiadott könyvnek még a megtérülése is komoly siker, nemhogy valami komoly haszon vagy anyagi siker legyen emlegethető. DE nyilván sosem írtál/ adtál ki könyvet. Egy elszegényedett, eladósodott angol tanárnő annyira üzletasszony, mint az egyéni vállalkozóvá lett villanyszerelő "üzletember"...
Javaslom, olvasd el a könyvet, pusztán csak azért, hogy megvédd magad a "mihaszna okoskodás" vádjától.
Előzmények: A Magyarországi Szcientológia Egyház pert vesztett – totális és nagyon súlyos vereséget szenvedett Közleményt adott ki a szcientológia egyház (itt olvasható el: A Magyarországi Szcientológia Egyház közleménye, 2019. március 30.) az elvesztett perrel kapcsolatban. A lényege: nem értenek…..
Damiel 2019.04.07 07:31:46
@Laci12:
Laci! Ez itt nem a hubbard szülinapi ünnepség nagy bejelentések rovata...

Szerintem senkinek nem volt kétsége, hogy azt a rongyos 40 milliót összetarháljátok, eddig is ezt tettétek, hisz nincs más választásotok. Az a bevétel, amit a "szolgáltatásért" kaptok az megy az USA-ba, a többi meg hideg vízre is alig elég. Így minden másra csak kéregettek.

Nincs gondotok az adatvédelmi törvénnyel??? Akkor mi a francért költöttetek milliókat ügyvédekre, akkor mi a francot kerestek nálatok a rendőrök, miért tütntetgettek?

Az a nagy dolog, amit pedig ti együtt építetek, az nem létezik. Kicsit olyan, mint a magos Déva vára. 30 év után is pár száz fős gittegylet vagytok a teljes társadalmi jelentéktelenséggel. Vagy tévedek? Évtizedek óta "klír" az ország? A kötelező évi négy világméretű áttörés után emberek tízezrei tapossák egymást az org bejáratánál?
Ugyan már Laci! Ennyire nehéz konfrontálni a nyilvánvalóval? Épp ezért nem haladtok sehova, mert egy hazug PR kondíciót kezelgettek és nem a valóságot...
Előzmények: Negyvenmillióra büntette a NAIH a szcientológusokat Rövid összefoglalás: Az adatvédelmi hatóság 2017. október 13-i határozatával zárta le és összegezte a szcientológia vallási egyesület adatkezelését vizsgáló több hónapos hatósági eljárást. Ebben összesen 40 millió forint büntetést…..
Damiel 2019.03.31 21:56:16
@ipartelep: Könnyen érzékelhető, hogy nem vagy túl jártas a témában. Nem a 40 milliós bírság a csapás számukra, az valóban nem nagy ügy, hanem az összes többi. De az nagyon. Kérd meg Pétert, hogy magyarázza el neked, hogy miért, mert meglehetősen hosszúra nyúlna.
Damiel 2019.03.31 22:12:45
@ipartelep: Egyáltalán nem néztelek, nézlek hülyének!
Minden jót kívánok neked az életedeben!
További reakciók a könyvre Az aktuális téma: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Nem létezik, de hazudik Talán ez a cím foglalja össze a legjobban azt a „stratégiát”, amit a szcientológusok követtek eddig a könyvvel és írójával kapcsolatban...
Damiel 2019.03.29 08:05:42
@sciclubtag:
Nem tudom, de a működő technológia egy fikció! A valóság megfogható, tényszerű.
Az már más kérdés, hogy muszáj a befizető szcientológusok előtt fenntartani a fikciót a működő tech-ről. Így születnek a világméretű áttörésről, a dinamikus terjeszkedésről és a 15 millió szcientológusról szőtt láz-/vágyálmok.
A szcientológiával kapcsolatban csak két dolog növekszik: az ex-szcientológusok száma és az ellenszenv, ami egyébként kicsiben kis hazánkban is jól látható.
  Az aktuális téma: Új magyar leleplező könyv a szcientológiáról - Dudás Diána: Az én szcientológia sztorim Támadás a szerver ellen?..
Nagy Zoltán volt az első olyan bátor ex-szcientológus, aki 2006-ban nyíltan, arcát és nevét vállalva szembeszállt a szcientológiával (például itt: Magánbeszélgetés Juszt Lászlóval a szcientológiáról - ATV, 2006. 07. 13). Kör e-mailben magyarázta el a többi szcientológusnak, hogy mi a probléma az…..
Damiel 2019.03.04 18:11:27
Jut eszembe Laci!
Engedd meg, hogy közreadjak egy történetet a tanfolyamteremből épp egy László nevű tanfolyamfelügyelőről. A történet nem tragikus és nem fajsúlyos, de erősen jellemzi a szabad/józan gondolkodását vesztett, nem az agysebészi magaslatokban járó IQ-val rendelkező szci habitust.

Szóval. A tanuló épp a sok századik irányelvet tanulja a tanfolyamteremben az egyik kötetből, amikor a szorgos László odalép hozzá és fontosságának teljes tudatában "spot check" gyanánt rámutat az irányelv tetején lévő "Saint Hill" helységnévre. A tanuló meg sem lepődve a kérdésen, s válaszol, miszerint "Saint Hill egy falu London mellett, többször is jártam ott, Hubbard ott írta ezt az irányelvet".
De a mi Lászlónk fontosságának teljes tudatában flunk-olja a választ és utasítja a tanulót, hogy tanulja újra az anyagot, mert Saint Hill nem falu, hanem egy város.
A tanuló nem nagyon érti a dolgot, hisz több ezer irányelvet tanult már meg, sőt vizsgázott le belőle még épp Saint Hill-ben is és mindegyik elején ott volt, hogy Saint Hill, így logikai úton mindent újra kellene tanulnia, amit eddig tanult, hisz a meg nem értése már korábban is fenn állt. Ebbeli aggályát el is mondja Tanfolyamfelügyelő Lászlónak, aki mosolyogva megbocsátja a korábbi mulasztásokat és csak a diszkriminált irányelvet kéri újratanulni.
A tanuló még mindig nem érti a dolgot, nevezetesen azt, hogy vajon milyen mértékben korlátozza az a megértését az irányelven, hogy az irányelv írásának időpontjában az angol közigazgatás épp milyen kategóriába sorolta az adott települést.
Tanfolyamfelügyelő László nem jön zavarba és utalva a meg nem értett szó következményeire utasítja a tanulót, hogy márpedig újra kell tanulnia az irányelvet.

Nos, a tanuló nem hülyézet le a tanfolyamfelügyelőt, nem állt fel és hagyta ott az ostobaság csimborasszóját villogtató hozzáállást, nem, de természetesen sem azt az irányelvet, sem a többit nem tanulta újra. Nem szólt semmit, csak ült, majd kisvártata vizsgára jelentkezett és csont nélküli megértésről tett tanubizonyságot. Mindenki boldog volt és László megmaradt fontosságának és immáron sikerességének is teljes tudatában.

Ebben az apró, sőt hovatovább jelentéktelen történet az értő szem számára majdhogynem mindent elárul a dolgok működéséről a világodban. Nincs kétségem abban, hogy jóval fajsúlyosabb ügyekben sem működik a mai napig is.
Damiel 2019.03.05 07:30:57
@Laci12: Látod, milyen nagyszerű dolog ez! Igazad van! A történet East Grinstead-ról szól és nem Saint Hill-ről. Ehhh... a francba, még sem vagyok hibátlan. Rosszul emlékeztem. Bezzeg, ha OT VIII-as lennék! :-)
Született pár cikk azóta a témában: Curtis és a szcientológus kamurehab esete (Drogriporter)Csapdába csalta Curtist a szcientológia egyház (Ripost) Kamuelvonón járhatott Curtis, és a szcientológusok közé került (HVG) Sőt az érintett is megszólalt (mindkét hivatkozásra kattintva meghallgatható a…..
Damiel 2019.02.24 19:46:34
@Laci12:
Kedves! Azt hiszem a próbálkozásod mihaszna! Ez nem az a kör, ahol bármilyen eredményre számíthatsz! Tudod, itt mindenki csúnya elnyomó, tele vagyunk kudarcokkal, egy nyomor az életünk és már egyébként is meghaltunk rákban!
Keress máshol egyetértést!
Damiel 2019.02.26 19:39:40
Lenne egy konstruktív javaslatom Lacinak és nektek!
Nos, tekintettel arra, hogy csak egy pénzért posztoló, maroknyi, megkeseredett, boldogtalan, alacsony tónusú ember van itt a Mester irányítása alatt, így nem érdemes ránk több figyelmet szentelnie. Hisz nem sok vizet zavarunk egy világméretű, bolygószintű áttöréseket elérő, dinamikusan fejlődő szervezet életében. Ha csak ez elért elsöprő eredményekre és arra a több tízezer aktív magyar szcientológusra gondolunk - kevesebb nem lehet, hisz a tech működik és majdcsak 30 év működés után nem lehet, hogy ez pusztán pár száz ember gittegylete - akkor ez a légypiszok a blogvilágban lényegtelen. Épp ezért jelentsük ki, hogy Laci kijelölte ránk a kondíciót és konfrontáltatott minket a bűneinkkel, ugyanakkor szembesített minket a szcientológia nemes céljaival és fantasztikus eredményeivel, melynek hatására mi nekiálltunk kezelni a kondíciónkat és jóvátételi projektbe fogtunk, amelyikünk ezt elutasította az rövidesen meghalt rákban.
Laci ezt bejelenti a következő rendezvényen, tapsvihar, oklevél és szalutáció ronnak. Laci statja kiüti a plafont a kezelt elnyomók tekintetében. Így a projektet lezárhatja.
Mi pedig maradunk, mint voltunk békességben Laci is visszajöhet, immár beszélgetni és nem ostoba szci klisék pufogtatásában kimerülő érvháborúba bocsátkozni. Uncsi ez mindenkinek...
Szóval javaslom, hogy támogassuk Lacit!!!
Előzmények: A szcientológia és utóhatásai, 1. évad (1. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával)A szcientológia és utóhatásai, 2. évad (2. évad utolsó részéhez kapcsolódó blogbejegyzés, az összes rész hivatkozásával) A 3. évad: A szcientológia és utóhatása, 3.…..
Damiel 2019.01.26 16:26:43
@DoriB69:
Keveset tudsz és azt is rosszul. Meglehetősen egy bites logika, hogy amennyiben Pétert nem tették tönkre, akkor nyilkván ez máshol sem történt meg. Nos, ez nem hipotézis, több százszor bíróságilag is gokumentált esemény. Egyébként sokat elárul a scientologist elmeállapotról az, hogy képesek weboldalak százait fentartani és működtetni, csak hogy lejárassanak embereket. (Ez sem hipotézis, láthatja akinek van szeme.) Képesek időt energiát fektetni abba, hogy megnyomorítsanak, ellehetetlenítsenek Hubbard irányelvei alapján embereket. Mind ezt a vallás köntösében. Ja, és az külön vicces, hogy például a műsor készítőinek állva tapsolt a teljes szci társadalom valamikor. Most meg hirtelen SP-k és gonoszak lettek, mert valaki azt mondta, hogy ők most gonoszak...
Damiel 2019.01.26 16:32:55
@DoriB69: Jól látod! Számos embernek okozott kárt a szci. Elégtételt akarnak? Hmmm... ez azért annyira nem meglepő.
Ugyanakkor a filmben nagyon-nagyon szomorú emberi sorsokat dokumnetáltak. Szétszakított családokat, öngyilkosságba menekülő embereket. Hogy felelősek-e az emberek ezért? Hát persze. De hogy ebben igen komoly szerpe van az "egyháznak" az vilkágos, és az a "kezelés", hogy nem akarnak kommunikálni velük, hanem minden létező eszközzel tönkretenni őket, nos az meg egyenesen fasisztoid hozzáállás, és ezzel kapcsolatban nehéz is toleránsnak lenni.
Damiel 2019.01.26 17:53:22
@DoriB69:
Dóri! Visszaolvastam az írásainkat. Nos, úgy látom, hogy nem fogunk egy malomban őrölni, pedig nyilvánvalóan figyelemre méltó ember vagy. Ugyanis a közös gondolatokhoz jóval több térre lenne szükség, mint ennek a blognak a hozzászólásai. Ráadásul ennél sokkal hasznosabban is el tudjuk töletni az időnket! :-)
Szeretnék elnézést kérni, amennyiben dehonesztáló vagy pikirt megjegyzéseket tettem irányodban. Én nem leszek megértő a szcientológiával kapcsolatban és semmilyen formában nem fogom támogatni sem most sem a jövőben. Viszont neked kívánom, hogy légy boldog, találd meg az utadat akár a z egyházadban, akár azon kívül. És ezzel le is zárnám a polémiát! Szép estét neked!