Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kőmíves Attila

13 bejegyzést írt és 1 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
2017 márciusában a GVH elkezdte alkalmazni a Tpvt. – eddig Csipkerózsika álmát alvó – 32. § (2) bekezdésének a) pontját, és múlt héten már a második fúziós határozatát vonta vissza. Az első ügyről röviden már volt szó a blogon. Ugyanakkor a helyzet „fokozódik” – a második visszavonást már egy igen…..
Június 23-án az Egyesült Királyság az EU-ból való kilépésre szavazott. Összeszedtük, mi mindent érinthet a kilépés versenyjogi szempontból...
2014. július 1-től a magyar versenytörvény szerint - hasonlóan sok más tagállami és az EU versenyjoghoz - egy GVH engedély-köteles M&A tranzakció nem hajtható végre mindaddig, ameddig a GVH azt nem engedélyezte (ún. "standstill" kötelezettség). Ha a felek kérik, akkor a GVH adhat ez alól…..
Az Economist versenyjog függetlenségéért aggódó megjegyzése nyomán ezúttal annak próbálunk utánajárni, hogy mégis mit tervezhet a versenypolitikával a Bizottság leendő elnöke. Mert tervei azok vannak - gondoltátok volna, hogy a Top 5 prioritása közül a legelsőben szerepel a…..
A múlt héten a Bizottság módosította "de minimis" közleményét. A közlemény továbbra is azt rögzíti, hogy a Bizottság milyen versenykorlátozó megállapodásokat tekint "csekély jelentőségűnek", amelyek esetén nem indít eljárást és nem szab ki bírságot. Korábban egy…..
2014. július 1-én lép hatályba a Tpvt-t széleskörűen – és eseteként alapvető kérdésekben – módosító novella, a 2013. CCI. törvény legtöbb rendelkezése. A blog a tervek szerint a hatályba lépés alkalmával több posztban is foglalkozik a módosításokkal. Elsőként a…..
Felkerült a GVH honlapjára a Fővárosi Törvényszék március 3-i ítéletének indokolása a malomkartell ügyben (Vj-69/2008). Ebből kiderül, hogy a Törvényszék lényegében kizárólag azzal indokolással utasította új eljárásra a GVH-t, hogy az időközben – vagyis a GVH…..
(A fotót a Léhűtöben lőttük) ..
Augusztus 1-től hatályosak a GVH új fúziós dokumentumai, számos technikai pontosítással és kiegészítéssel. Ezek közül a blogon most egy pontosítást emelünk ki külön - mivel épp arra a kérdésre vonatkozik, amelyre az űrlap előző verziójának hatályba…..
2013. augusztus 5-én engedélyezte a GVH az MVM / EON fúziót (közkeletű nevén: azt, hogy a magyar állam megvásárolja az E.ON nagykereskedelmi gázüzletágát). A GVH ugyan első ránézésre versenyjogi problémákat azonosított a földgáz kereskedelmi piacon – végül azonban…..
Itt az EUB újabb ítélete kartell eljárások irataiba való iratbetekintési joggal kapcsolatosan. A Pfleiderer ügy folytatása - ahol mind a károsultak, mind pedig az engedékenységet kérők kapnak "valamit". FRISSÍTÉS 2013.06.11. - MÁRIS ITT A BIZOTTSÁGI IRÁNYELV JAVASLAT! A…..
A múlt héten a Fővárosi Közgyűlés elfogadta "taxirendeletet", amely az eddigi árversenyt rögzített tarifákra cseréli, és kényelmes, belépési korlátokkal körülbástyázott pozíciót biztosít azoknak, akik képesek lesznek a piacon maradni. Még ha a rendelet egyes elemeivel…..
Ennek következménye pedig az, hogy az MFB által nyújtott finanszírozás EU állami támogatási rezsim alá esik. Mindez persze nem hangzik meglepően – ugyanakkor érdemes számba venni hogy milyen körülményeket vett tekintetbe az EU Törvényszék ennek a követeztetésnek a…..