Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Nick-Name

0 bejegyzést írt és 148 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Biztosan észrevettétek, hogy mostanában nem voltak aktuális budapesti villamosos témájú bejegyzések. Ez azért van, mert új hobbit találtam magamnak: elkezdtem gyerekkorom audio kazettáit gyűjteni, nehezítésképpen bontatlan csomagolásban (már hogy a kazetták ne legyenek bontottak, bár voltaképp…..
Nick-Name 2021.07.20 22:17:06
@Hamster: Az ORWO emlékeim szerint osztrák szalag volt és irtó silány. Én orsós magnó mániás voltam/vagyok, onnan eredezik minden emlékem.
Nick-Name 2021.07.20 22:27:37
@puszt: A rádió főként BASF és AGFA szalagokat használt, és a hülyére vágott példányokat a nagybátyám szerint a rádió mögött lehetett kukázni. Nekem van is belőle. Meg volt ezeknek a szalagoknak a felhasználási sorrendje, szépen sorban haladtak a vágóasztal felé, majd a kukába. Nagyon vastag szalagok voltak kívül rózsaszín mágneses felén rozsdabarna a sötéttől a világosig. Mire a kukához értek, már nagyon silány minőségben lehetett csak rájuk felvenni. Én GX4000-rel próbáltam, de nagyon gyenge volt a minőségük. A stúdiómagnók mechanikája miatt voltak olyan vastagok.
Nick-Name 2021.07.20 22:37:24
@Hamster: Ha jól tudom, volt saját szalagjuk, de elég hamar BASF licensz alapján kezdtek gyártani és később BASF anyagból is. Mi a 90-es évek elején, házaltunk az iskolákban és elkértük a TANÉRT szalagokat. Volt ahonnan egy nagy sporttáskával jöttem el. A 90%-uk nem volt kibontva soha, mind polimer volt. Az utolsó darabok (mert fel voltak évszámozva) eszméletlen jó minőségű szalagok voltak. Minél fiatalabb Polimer volt, úgy látszott az anyaghasználat. Az említtet darabok nagyon sötét barnák voltak és viszonylag vékonyak. Nagyon szerettem azt a típust. Ami gyalázatos volt minden téren, az az ORWO. A műanyagjuk keményedett, a vasoxid pergett, pocsék volt. Aztán voltak a nagy 18-as orsók. Maxell, Akai, ezek mind kiváló szalagok voltak. Igazi BASF talán két orsóm, ha volt.
FRISSÍTVE A NYERTESEKKEL A POSZT VÉGÉN! Több okból is rendhagyó a mai válogatás. Hogy korábban érkezett egy nappal, azt többen észrevettétek biztosan. De különleges, mert egyrészről kizárólag magyar képeket tartalmaz, másrészt teljesen szubjektíven válogattam, csak úgy ami megtetszett vagy amiről…..
Nick-Name 2019.12.07 15:23:30
@David Bowman: És volt nálunk sínautó változata is! :)
dka.oszk.hu/044100/044106/fusti_06_nagykep.jpg
Nick-Name 2019.12.07 15:59:16
@Fülig José: Cikk végén olvasható!

"Amennyiben szeretnél nyerni egy általad választott képet az MTI Fotóarchívumának online elérhető bármely fotójából, kérünk kommenteld be a

"Magyar fotót a falra"

szöveget ide a poszt alá a kommentmezőbe 2019. december 11-én 20 óráig! Sorsolás aznap 21 órakor! A nyertesek nevét vagy nicknevét itt tesszük közzé a sorsolás után azonnal. Ezután a nyerteseknek 24 órájuk lesz nevüket és címüket eljuttatni a ritkanlathatotortenelem@yahoo.com címre, (utána a regisztrált nickre üzenetet küldünk amit vissza kell igazolni). Sikertelen kapcsolatfelvétel esetén a pótnyerteseket értesítjük. A teljes játékszabályzathoz katt IDE.

A beküldők között KETTŐ vászonkép rendelésére jogosító kupont sorsolunk ki! Az egyik kuponkóddal 90 x 90 centiméteres, a másodikkal egy 60 x 60 centiméteres maximális méretű vászon falikép rendelhető az MTI Fotóarchívumának online felületén (archivum.mtva.hu/photobank). Felejtsd el a bútoráruházak sablonos dekorképeit! Kommentelj és ha nyersz válassz magadnak vagy szeretteidnek ajándékba egy csodás képet. De ha nem sikerült, akkor is rendelhetsz a hatalmas választékból egy magyar témájú fotót. Természetesen keretre rögzítve érkezik a kép, neked nincs más dolgod mint a falra akasztani. Fontos: csak Magyarországi címre szállítunk."
A pofátlanságnak ugyan nincsen határa, de ha lenne mértékegysége, az a „vgg” (viagogo) lenne. Jó pár helyen felhívják már a figyelmet a Viagogo trükközésére, ehhez én magam is szeretnék most csatlakozni, és bemutatni, hogy működik a Viagogo pszichés manipulációja. Nem igazán az IT biztonság vagy…..
Nick-Name 2018.12.12 01:14:12
Párom nemrég futott velük egy kört, aminek relatív szerencsés kimenetele lett. Halász Judit koncert miatt nyaggatta a gyerek, gyorsan fel is pattant a guglira, és gyakorlott jegyvásárlóként, az első linkre kattintva már ott is volt ezen az oldalon. Most ne feszegessük, hogy miért nem lett gyanús, hogy egy nyelvtanilag kusza oldalon, €-ban akarnak Halász Judit jegyet eladni, inkább hagyjuk! Gyorsan kiválasztott három jegyet, majd az utolsó lépések valamelyikénél, az ár felkúszott kb 30000Ft-ra, €-ban, amit nem vett észre. Rá is nyomott a kártyás fizetésre, jött is az sms, hogy zároltak 30000Ft-ot, mivel hétvége volt, nem tudták azonnal levonni. Na, ekkor szóltak nekem, hogy gáz van... Hívtuk a bank kártyás számát, ahol azt tanácsolták, tiltsuk le a kártyát. Mondom, rajtunk ez nem segít, mert nem attól félek, hogy még leemelnek pénzt, hanem attól, hogy ezt leemelik. Mindegy, ment a tiltás és egy telefonos panasz. Aggódni kezdtünk, hogy lesz-e jegy egyáltalán. Pár óra múlva, megjött a jegyünk, amit egy kínai hangzású gmail-es címmel vásároltak meg a ticketportál.hu-n, 2000Ft-ért. A jegyen rajta, hogy pénz vissza nincs, csak akkor, ha elmarad az előadás. Na, beütött a hétfő. Reggel egy sms jött, hogy jóváírtak 30000ft-ot, azaz visszajött a pénz. Hogy ez a tiltásnak köszönhető vagy a panasznak, nem tudjuk, a jegyek érvényesek voltak, el tudtak menni az előadásra, de a kártyaletiltás és az új kártya szinte fillérre annyi volt, mintha párom jegyet vett volna a Ticketportalon. Remélem tanult...
Nick-Name 2018.12.12 09:47:02
@lzlz: Nyilván, ha nekem kell jegyet vennem, tudom hol vegyek. Itt a gyakorlatlan vásárlókról van szó és semmi köze az IQ-hoz vagy értelmi szinthez, ahogy egy két okostojás írja. Aki reggeltől estig trollkodik és a hugyozását is a neten végzi, nyilván nem ugrik rá ilyenekre, de vannak olyan emberek, akik megszívják és ráadásul rá is jönnek, csak a kezük gyorsabban nyomja meg a fizetés gombot, mint hogy a felismerés leállítsa a kattintást! Ez az oldal 99%-ban kamu, mondhatni bűnöző csaló oldal. Ha az előadót károsította volna, nem használjuk fel ennyi van bennem és hogy a másik magasképességű kommentszekcióbafosó személyeskedő Labenfraufucker vagy ki a tököm kedvesen kérdezi, nem vet fel a pénz (a hajszín se stimmel, de a sztereotípiák levedléséhez is IQ kell), de ebben az esetben nem hatódtam meg, hogy egyszer ők szívták meg. Én is több száz dolgot adtam el a Vaterán, mindíg becsületesen, ha valaki valamiért reklamált, azonnal visszavettem a terméket, nem azt mondtam neki, hogy ha gondolja feltöltöm neki és ha elmegy, azt a pénzt megkaphatja. Amikor engem és sokunkat vert át egy eladó, az oldal a sablon kimásolt szabályzatát küldözgette, le se szartak senkit. Na, ez jutott pont eszembe! Aki ilyen dolgokat árul, rohadtul nem érdekel, hogy csak közvetít! Túlárazott 5x-ös jegyárak, hamis jegyek, stb. Ha valaki ilyen oldalt üzemeltet, igenis vállalja a felelősséget és fingassa meg az eladóit, már ha nem egy banda van az egész oldal mögött, mert szerintem ez nem egy adok-veszek oldal, ez erre specializálódott bűnbanda. Azt ne mond, hogy Csünghangnak volt otthon két Halász Judit jegye amit szülinapra kapott és gondolta felteszi, hátha elviszi valaki kína déli részéről. Ezek össze vannak kapcsolva az összes online jegyárusító oldallal, hiszen azonnal kidobja a találatot. Megveteti veled amennyiért csak akarja, aztán ha úgy látja bepalizott, megveszi a hivatalos oldalon, majd a linket átküldi levélben. Ez messze van a "Van két felesleges jegyem, nem veszi meg valaki?"-től.
A szlovák pareny szóból ered a neve, ami gőzöltet jelent, utalva a készítés közbeni hevítés folyamatára. Az egyik legfinomabb katonázni való sajt, nemhiába fogy ennyire a boltokban. Készül juh, kecske és tehéntejből is. Mi a legfinomabbat kerestük, 11 országosan kapható parenyicát vakteszteltünk...
 Hihetetlen, de már 21 éve tudjuk, mit jelent, hogy a Galaxis az Orion övön van. Meg azt is, hogy egy Zajos Tücsök nevű fegyver is elég nagyot tud szólni, akárcsak egy jól összerakott, szórakoztató blockbuster. Ez a film tette sztárrá Will Smith-t (pedig el sem akarta vállalni a…..
Nick-Name 2018.07.30 11:21:04
@Terézágyú: Szerintem nagyon jól rövidre zárta a harmadik rész az egész J-s történetet az elsővel.

Nyilván az első részben nem volt bekalkulálva egy későbbi időutazós sztori, de jól összeszedték, én nem bántanám. NEkem a maga módján tetszet mind a három film. Annyira veszi komolyan magát, amenyire kell. Kicsit nehezen is tudom elképzelni ezt az egész MIB életérzést komorabb, dark stílusban, mint amilyen alapból!

Ez a negyedik rész olyan baklövés lesz, mint a női szellemírtók. Amivel nem a történet vagy a film volt a baj, inkább, hogy az akart lenni, ami tudható volt, hogy sose lehet!
Smoking Barrels Meseautó (1934) 2013.08.08 00:01:00
Könnyesre nevettem magam a filmen. Pedig nem ma készült, mégis máig hat a humora. Valamit tudtak a régiek, amit a mai generációnak újra meg kell tanulnia a filmkészítés területén.. Én korábban csak a 2000-ben készült bűn rossz változatot láttam, de már régen kíváncsi voltam…..
Nick-Name 2018.07.28 15:28:05
Nem mai a bejegyzés, de a film (és zenéje) örök, igy nem bírom ki, hogy ne jegyezzem meg azt ami az akkori filmekből számomra lejön.

A már-már elátkozott magyar gondolkodás ékes bizonyítéka a 2. világháború előtti magyar filmek tündöklése, szereplőinek későbbi bukása. Bizonyíték arra, hogy ez az ország ha nem abban az irányban indul el mint amerre elindult a 2. vh előtt, mi több, már az 1. vh alatt, most közel sem itt tartana. A következetlen látásmód, az állandó utálat, szélmalomharc mindennel, evtizedekről évtizedekre visszaköszön a magyar történelemben. Ez tényleg egy turáni átok! Ezekben a filmekben látszik a legjobban, milyen fejlődés volt itt a 2. vh előtt. Merre mehettünk volna tovább, ha nem olyan gyűlölködő természet a magyar, mint amilyen. Amilyen volt és amilyen most is! Ha nem dőlne be állandóan puszta néphülyítésnek, hogy minden, amúgy akkoriban nem olyan sok problémájáról csakis más tehet. A gazdasági világválságot leszámítva. A 10-es 20-as 30-as évek magyar filmesei építették fel Hollywood-ot. Ki szülei révén, ki önszántából kötött ki amerikában. Azt a Hollywood-ot építették fel (Fox, Paramounth) ami ma milliárdokat termel és vonz moziba minden évben. Mi lett volna, ha (főként) a századelőn, majd az első VH után a magyar filmezés nagyjait nem kergetjük el? Ha a 30-as évek sztárjait nem alázzuk meg? Sokszor pont azok akik előtte Istenként imádták őket. Ha Karády Katalin fogait nem veretjük ki a Gestapoval, nem kergetjük Jávort, Kabost amerikáig? Ez a látásmód rengeteg kárt okozott már ennek az országnek, mert a filmezésen túl, akár elég a tudósainkra, feltalálóinkra gondolni, akik mind-mind el lettek innen kergetve, Magyarországról, a magyarok által! Iszonyatos károkat okozott ez a gondolkodásmód az országnak és okoz ez most is! A többség nem látja, és azt se látja be, hogy ciklikusan lépünk bele ugyanabba a folyóba és saját magunk (a mindig mást gyűlölő gondolkodásmód) miatt nem vagyunk képesek egyről a kettőre lépni. És mivel lépni nem tudunk, visszahúzzuk azt is, aki szeretne... Nekem ezt juttatják eszembe ezek a filmek!
Az M4 Sport gyerekekről és gyerekeknek szóló, Kisbajnok című műsorának több riportjába is sikerült belecsempészni némi reklámot a 2Rule-nak, Mészáros Lőrinc vadiúj sportmárkájának, szúrta ki a hvg.hu. A műsorban először a felcsúti fociakadémia keretein belül működő RealTanoda növendékei kaptak…..
Nick-Name 2018.07.26 09:59:28
@A Mestered: Ahogy az M&M kft se csinált volna jóformán egy munkát se, ha nem lennének a lenyúlt közbeszerzések. Jelen Vegyépszere... 98 és 2002 között az szórta el apuci bányáinak hozadékát. Ami ezt az ócska ruhátilleti, mi a szlogene? "A márka ami a főnöknek is tetszik"? Nyilván kihajítanám ezért a szarért az Adidas meg Nike cuccaimat. Tudom, tudom, nem sok választásuk maradt.
Nick-Name 2018.07.26 10:30:11
@A Mestered: Dehogy is! Védeni ezeket? Arra gondoltam (csak nem írtam le), hogy ez a lopott pénzen felfújt cég ugyanúgy nem lesz képes megállni a lábán piaci körülmények közt, mint ahogyan a Vegyépszernek sem sikerült. Ha ez a maffia társaság végre rács mögé kerül (bármikor is), úgy omlanak össze ezek a cégek, mint azok a munkák amiket a gázos cégei felújítás címen csináltak.
Nick-Name 2018.07.26 10:37:23
@Thunder_th: Nekem elég a "magyarság szellemi kultúrája" a röhögéshez. A többin inkább sírok.
Megkerestek levélben, hogy meg fog jelenni hamarosan egy könyv, ami a Vissza a Jövőbe trilógia néhány nyitott kérdésére ad választ. Gondoltam nem árt neki egy kis hírverés, mert csak előrendeléssel lesz beszerezhető június 17-ig. A következő információkat kaptam róla: Kedves képregény rajongó…..
Nick-Name 2018.06.01 20:25:07
Nagy BTTF rajongó vagyok és kicsit utána nétem ennek a "könyvnek". Ez egy képregény sorozat, amit többek közt Bob Gale írt. Akit érdekel bővebben: www.goodreads.com/series/182273-idw-back-to-the-future-comic-series

Az értékelések vegyesek és félek tőle, hogy egy újabb bőr lehúzása a cél, bár kiváncsi vagyok mit hoznak ki belőle. Hány részes lesz összesen, nem egy soha véget nem érő sorozat lesz belőle? (Lásd: Retroautók és társai) Ez nem, derül ki sehonnan...
2.20 x 2.24 x 2.20 centiméter! Ekkora az egész kamera, ami nem sokkal nagyobb, mint egy dobókocka. Viszont ebbe az apró testbe egy 155 fokos látószögű FULL HD kamerát építettek...
Nick-Name 2018.03.17 07:33:32
Hát ez a kamera annyira nem fenékig tejfel. Én most kaptam meg ezta kamerát, igaz nekem vízálló tokkal együtt volt csomagolva és nem volt rajta semmilyen márkajelzés. Első tapintásra profi a cucc, tartozékok korrektek. Ez a minimál txt-s dátumbeállítás, meg időbélyegző kibe kapcsolás nem tetszik, hiszen menet közben nem változtatható a beállítás, csak ha pc van a közelben. Ez még nem is lenne akkora probléma, de az első próbavideók és képek, nagyon megleptek. Tényleg! No, nem azért mert olyan jók lettek, hanem olyan értékelhetetlenek. Rossz minőség, gyenge automatika, életlen képek. Ebből a felhozatalból egy dolgon lehet javítani, az optika beállításán, de ehez minimálisan kell egy kis kamera ismeret és nem árt, ha van egy forrasztó pákád is, mert elég vékonyak benne a tápkábelek és azok fosztásai. Na, szétkaptam. A tokozás pattintós, a panelt két pici csavar fogta, ami alatt ott volt az első meglepi, miszerint a panellal szétnyomták az infraled tápkábelt ami akár zárlatba is mehetett volna. Megtörtént a javítás és az optika beállítás, hála Istennek menetes. A kép most relatív éles, de a videó most sem kelt bennem jobb érzést, mint egy felinterpolált sd video. A nagy látószög miatt ugye elég torz a kép és a kép szélein még vacakabb a minőség. Nem tudom, hogy ez általános vagy egy kínai koppintást kaptam, de ha komolyan akarja valaki dokumentálni a dolgait, komolyabb kamerát vegyen, mert ez igazából egy játék.
Idestova másfél évtizede a legjobb focisták Adidas-cipőben játszanak. Az orr-részre varrt irányító sávok pontosítják a labda rúgását. Néhány napja jogerős ítélettel zárult az irányváltós focicsuka kártérítési pere. Oroszi László feltaláló 200 ezer eurót (60.473.237 forintot) kap a német cégtől.…..
Nick-Name 2017.06.06 08:58:28
A legtöbb oldal szerint is Adi adta a cipőt Owensnek!

www.complex.com/sneakers/2012/10/the-50-most-influential-sneaker-sponsorships-in-sports-history

"Before the competitions a young German designer by the name of Adi Dassler was making his track spikes with his own hands. Without regard for the political circumstances of the time, Adi was on a quest to have his shoes worn by as many athletes as possible at those 1936 Olympic Games. Legend has it that Dassler knew Owens would be the star of the Olympics games due to his performance in the Olympic trials and wanted him to wear his shoes."
"Jól lepontozták az airbnb-n a Király utcai lakást, mert hangos. Direkt a bulinegyedbe jöttek, mégis mire számítottak?!" - duzzogott egy, a Kazinczy utca-Király utca-Gozsdu Udvar és vonzáskörzete által fémjelzett, belső-terézvárosi és belső-erzsébetvárosi lakások rövidtávú…..
Nick-Name 2017.05.16 11:20:53
Minden belvárosi tulajdonosnak pár jótanács, amivel minket is megkínáltak:

1. Rendőrség! Ki kell hívni őket, állítólag, ha havi 3x ki kell jönniük jócskán megbüntetik a tulajdonost. Este 10 után bátran lehet őket hívni.

2. SZMSZ! Be kell venni a ház SZMSZ-ébe, hogy nem lehet rövidtávra kiadni a lakásokat. Addig csinálja meg mindenki amíg megvan a 2/3 hozzá. Ennyi kell.

Élhetetlen a belváros. Az első ami miatt elkívánkozott az ember, az a kutyaszar. Régi szép idők, amikor még csak ezért. Akkora legyek keringenek nyáron, hogy egy dögtemető megirigyelné. Mára ez bővült emberi ürülékkel is, mert ezek a derék nyugati bulialkoholisták, simán odacsinálnak két kocsi közé. Két ilyen Airbnb-s házban is laktam. Az egyikben egy év alatt úgy lecserélődtek a tulajdonosok, hogy mára több az ilyen átmeneti lakás mint azok akik ott laknak. Olyanok mentek el egyik napról a másikra, akik oda születtek. Iszonyatos, hogy laksz valahol és alig egy év leforgása alatt egy hostel közepén találod magad, ahol mindenki tesz rá mit pofáznak olyanok, akik cirka 25 éve ott laknak. A környék undorító, koszos, szaros, hugyos. Egy kisgyereket alig merek elengedni az utcán és ott is csak az utca közepén, mert a járdán nyakig ér a szar. (Elnézést, de így van!) Volt időszak amikor kétnaponta legalább átmosták a járdákat (gaz szocik idején), ma jó ha hetente egyszer jönnek.

NAV? Az ilyen lakások jelentős része külföldi kézben van. Mi házunkban csak kettő és már jön a harmadik is.

Én 25 éve lakom a belvárosban. Amikor idejöttem, utáltam is, de hamar megszerettem. Most kézzel lábbal menekülök innen és ez záros határidőn belül be is fog következni. Aki teheti menjen a belvárosból a fenébe. Ha már tönkreteszik az ember életét, legalább azt használja ki aki tudja, hogy irreálisan felnyomták az árakat. Aztán a sok feketézőből, meg külföldiből tartsa fenn magát az önkormányzat!

Egy volt belvárosi
A Dunántúl egyik legnagyobb szolgáltatójának számító Tarr Kft. is kivette a csomagjaiból a Discovery-csoport csatornáit (TLC, Eurosport, Discovery Channel, ID Extra, stb.). A Facebookon persze nekik estek a nézők, amire így reagáltak: Tisztelt Előfizetők! Többen jelezték ezen a fórumon, hogy…..
Nick-Name 2017.01.06 23:19:44
@Válasszunk: Úgy értem. hogy próbálj meg Budapesten a belvárosban olyan szolgáltatót találni, aki mindent tud szolgáltatni olyan minőségben, amitől nem ájulsz el, olyan rossz. (TV, Internet, Telefon) Segítek, ne fáradj, NINCS ILYEN! Sok ügyfelem van, aki évek óta szív az internettel, mert a belvárosban széthúzkodott ezeréves tyúkbélen egyszerűen nem lehet normálisan szolgáltatni semmit. Természetesen vannak kivételek, de vicc, hogy van olyan utca, ahol egy kapualjban érhető el normális sebességű net a többiben semmi. Ott nincs ugrabugra! Az van ami az utcába betette a lábát, ha UPC, akkor UPC, Ha DIGI akkor DIGI, jobb esetben, ha bejön a lakásba/üzletbe a háború után behúzott kéteres telefonkábel, akkor még belopózhat a T(r)é (akinek a szolgáltatási minőségéről most ne beszéljünk), de még mindig az tudja a legtöbb helyen a leggyorsabb 30 megás netet az összesodrott robbantózsinórón. VICC! Budapest külterületein jobb a helyzet, mint a belvárosban. Van olyan 14 kerületi telep, ahol USB sticknél nem tudtak jobbat kitalálni és az is elszédűl mire térerőt talál.
Nick-Name 2017.01.07 19:05:44
@Válasszunk: Részben igaz amit mondasz, de ennél sokkal prózaibb a "tanyavilág" oka. Valaha, az átkosban, létezett olyan, hogy rendezési terv. Ennek a lényege az volt, hogy mindenki aki akart valami fejlesztést, az vagy megcsinálta akkor amikor az egész utat feltúrták, vagy csöndbe kellett maradnia jó ideig. Perzse, ha csőtörés vagy egyébb műszaki probléma volt az más tészta, de csak úgy nem lehetett bontogatni minden szirszarért. Na, most a 90-es évek közepén volt szerencsém átélni a Nagymező utca teljes feltúrását, amikor az egészet felmarták, újra alpozták, majd aszfaltozták. Nem hazudok, nem volt két hét és már egy brigád végta fel az egészet hosszában és kezdtek valami vezetéket kicserélni. Én akkor egy életre megtanultam, hol is lakom. Ezt csak azért mondom, hogy ha lenne akarat, bármikor vezetékelhetnének (optika), de ezt főként azért teszik, mert a legtöbb utca alatt lévő kábel akna (mert van) valaki másnak a tulajdonában van (régen Matáv) és már csak azért sem engednek oda senkit, mert az az övék. Gondolom, most T(r)é a tulaj. Én Digitől vettem elsőként netet, de olyan lassú volt, hogy ha két gép volt rajta, már be kellett várni egymás oldalát míg betölt. Erre jött a T(r)á, aki (valamivel a 3 megáhos képest jobb 30 megát) ígért, de az ezeréves csavart tyúkbélen csak 27 jött át, így visszavettek, mert a 30 mega állandóan eldobta a kontaktot. Most valami alakul optikai téren, de szolgáltatót továbbra sem tudok váltani, ha TV-t akarok vagy Digi vagy MindigTV, de ugye ahhoz kell az antenna, netből vagy T(r)é vagy Digi, telefonból dettó, de már mindkettő IP alapú. Szóval, ha az ember szolgáltatója úgy dönt, hogy Te ezt vagy azt nem fogod nézni, akkor az ország jelentős részén, nem fogod nézni, max felteszed a MindigTV-t és ha spúr az ember akkor nézheti a 12 ingyenes adóból a 11 propagandát, meg az RTL-t, ha le nem veszik majd azt is. Persze, a legtöbben Netről beszerzik amit nézni akarnak, de sokan vannak akik ezt nem tudják megtenni. Egy szó, mint száz, szolgáltató választásban a legforgalmasabb területeken szar a helyzet és igen is felosztották egymás közt a jobb helyeket, ebben biztos vagyok! Ezért sincsenek arra ösztönözve, hogy fejlesszenek, ha éppen nem akarnak. A politikai részét (adó) most hagyjuk, de az se tesz jót a problémának.
Nick-Name 2017.01.07 19:06:37
@Nick-Name: egyéb -> egy "b" persze, csak gyors voltam...
Egy hatvan négyzetméteres, földszinti, napfénytől mentes, négy és fél méter belmagasságú lakás felfűtése nem éppen pénztárcakímélő cselekedet, épp ezért kifaggam a gázszerelőt, mit tegyek, hogy spóroljak...
Nick-Name 2016.11.29 23:20:53
@mokushal: Ezt én megoldottam két sorba kötött 70 ohmos teljesítményellenállással, egy q7-es programozható termosztáttal, meg egy 12V 2A-es dugasztáppal. Ez az első év, hogy használom, de már csak azért ismegéri, hogy nem kell tekergetni a konvektort, hanem +/- 0,5 fokkal fixen tudom tartani a hőmérsékletet a termosztát programjához képest. A megoldás lényege, hogy a konvektor kapillárisát közel teljes hosszon melegítem az ellenállással, amit kihúztam a konvektortól, amennyire a rézcsöve engedte és közel tettem a falhoz, hogy ha kell, gyorsan lehüljön. Az ellenállás fűti, igy azt hiszi meleg van, ergo nem fűt. Ha a termosztát azt érzékeli, hogy hideg van, lekapcsolja a feszültséget a sorba kötött ellenállásról, ami kihül, így a konvektor is észreveszi, hogy hideg van, bekapcsol. Kicsit lomha, van, hogy 15 perc is kell neki, hogy kapcsoljon, de működik. Éjszaka, amikor kell hűvösebb van, mire felkelünk, fűt, napközben megint hűvösebb van, fürdetésre ismét felfűt. Most egy Peltier-es megoldáson gondolkodom, az gyorsabb lenne, nem lenne ennyire lomha.
A dtvnews.hu tette közzé a Telekom IPTV és digitális kábeltévé kínálatát 2017. január 1-jétől igen komolyan érintő átrendeződés hírét: jönnek a TV2 kábelcsatornái, de kikerülnek a csomagokból (AZ ÖSSZESBŐL BAZDMEG) a FIC, azaz Fox International Channels csatornái. MINDEGYIK: Az összes…..
A Kentucky Fried Chicken (KFC) elsősorban a sült csirkéről és az ehhez használt titkos összetevőkről ismert, amelyek különleges, összetéveszthetetlen ízvilágot adnak az ételeiknek. Egy amerikai újságírónak köszönhetően viszont kiderült, hogy mi az a 11, eddig titkolt összetevő, amit (240 gramm)…..
Nem tudom, hogy működik az adategyeztetés a Vateránál, és azt se nagyon értem, hogy miért annyira baromi titkos ennek a folyamata, hogy szerencsétlen kipöccintett vaterás nem tudhat meg az eljárásról semmit. De hogy én nem küldtem volna el ki tudja hova a személyim mindkét oldala után tök önként az…..
Nick-Name 2016.07.15 12:24:57
@TheRminator: Naná! A jutalákért tartják a markukat de, hogy csináljanak is a pénért valamit, azt nem! Istenem, hol van ez a kupleráj az eBay-hez képest!
Nick-Name 2016.07.15 22:36:13
@Ez a név jelenik meg a blogokban, kommentekben.*2: Ne nézz már madárnak Okostojás, én is ismerem a banktitok fogalmát. Senki sem azt várta, hogy a Vatera megmondja ki és hol lakik, de amikor 50-en egyszerre fordulunk a Vaterához, hogy tegyen valamit, akkor egy normális cég nem azt mondja, hogy mindenki tegyen egyedileg feljelentést aztán menjen mindenki a dolgára. Persze, be kell venni mindent az ASZF-be, hogy én semmiért nem vagyok felelős, minden szarért az felel aki eladja meg aki megveszi és kész! Az ezreseket két pofára gyűjtik, a többit meg oldja meg mindenki magának. Nem sok olyan országot tudok, ahol ilyen nulla szolgáltatásért ennyi pénzt el lehet szedni emberektől. Ez most nem csak a Vaterára vonatkozik, hanem még sok más itt ténykedő cégre.
Nick-Name 2016.07.15 22:38:35
@Nick-Name: Amit kihagytam! Amikor jeleztük a problémát az illető még javában gyűjtötte a skalpokat! Csak néztük, ahogy egyre csak nő az eladási listája, majd szép sorjában jelentkeznek be az átcseszett vásárlók, hogy vegyük már fel őket is a károsultak listájára! Valaki tett is feljelentést, de senkit nem hívtak be közülünk!
A 2015/16-os tévés évad legnézettebb amerikai sorozata ismét a The Big Bang Theory (Agymenők) lett, átlagosan 21,3 millió nézője volt, amihez innen is gratula. 18-49-ben harmadikok lettek az amerikai foci és az Empire című zenés szappanopera mögött, bár ebben a demóban a…..