Regisztráció Blogot indítok
Adatok
AXERMIX Pertársaság

10 bejegyzést írt és 358 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ismét izgalmak várhatók devizahitel fronton, ugyanis Navracsics Tibor, közigazgatási és igazságügyi miniszter tegnap egy televíziós interjúban újabb mentőöv lehetőségét lebegtette meg. A korábbi megoldásokkal ellentétben – végtörlesztés, árfolyamgát – most nem igazi…..
AXERMIX Pertársaság 2013.07.18 10:19:46
@Rob67: Ne zavarjon meg az a tény, hogy a szerződések érvénytelenek. Szóval nem volt itt semmi spekuláció meg tőzsdézés meg egyebek ...
Kényszerbagoly Rezsi-rizsa 2013.07.16 00:37:53
A demokratikus ellenzék tovább folytatja vízilabdamérkőzését (rúgások a nemesebb szervekre, diszkrét lehúzások, vándorvesegyártás stb.), és nem veszi észre, hogy a csapat megosztása csak edzőmérkőzéseken célszerű,hogy a gyerekmedencében faltolnak, miközben a mélyvízben…..
A Zágrábi Kereskedelmi Bíróságon első fokon pert nyert egy svájci frank hitelkárosultakból álló pertársaság – az úgynevezett Frankosok Egyesülete–, a bankok ellen. kép forrása: Index.hr A korábbi szakmai karrierjében, több, mint egy évtizeden át bankjogászként dolgozó…..
AXERMIX Pertársaság 2013.07.05 15:43:09
AXERMIX Pertársaság 2013.07.05 15:51:34
@Свобода: A axermix.hu-n bal oldalt van 3 videó, azokat meg lehet nézni. Középen egy kicsit régi lista a perekről. (Jelenleg 43 nyert per van, majd valamikor frissítjük, ha ráérünk arra)

A legalsó sort meg neked ajánlom ;)
AXERMIX Pertársaság 2013.07.05 16:11:59
@Свобода: "mert az viszonylag rövid időn belüli, nagy összegű fizetési kötelezettséget ró az adósra."

Itt is több olyan dolog van, ami ezt megkönnyíti. Utaloke erre: pitee.wordpress.com/2013/07/03/mit-uzennek-a-bankok/ 3-as pont

A hitelt vissza kell fizetni, erre a pertársak nagy része felkészült. Vagy így vagy úgy. Mivel a semmisség esetén a jelzálog lekerül a házról, az ember KHR-ből kikerül, ezért akár új jelzáloghitelt is felvehet (értelemszerűen figyelve, hogy megfelelően korrekt legyen, illetve ahogy mondtuk, nem a hitellel van baj, hanem a kamat nyakló nélküli emelésével)

"Abban viszont majdhogynem biztos vagyok, hogy nem azokkal az érvekkel nyertetek pereket, amiket ezen a fórumon citáltál"

Ja, ez így van. A bíróságon más érveket használtunk, itt a fórumon meg arról beszélünk, hogy "simán elképzelhető az, hogy ..."

Itt nem az a cél, hogy az összes jogi csűrcsavart jogász szempontból levezessük, hanem ellenpontot képezzünk ott, ahol a legtöbbször arról van szó, hogy bezzeg amikor "nyerésre" álltunk, akkor nem fizettük be a nyereséget az államkasszába.
A felháborodás után a Kúria nem halogathat: csütörtökön döntenie kell   „Ennek bizony börtön lesz a vége!” – figyelmeztetett még bő egy héttel ezelőtt az egyik tüntető a Kúria azon döntését követően, mely szerint az ítélethirdetést egy devizahiteles per…..
AXERMIX Pertársaság 2013.07.05 07:20:49
@nanehogymár: A Kúria úgy döntött az OTP javára, hogy alatta kivágta a fát. Mit mondott a Kúria?

- az árfolyamrés költség
- az árfolyamrést szerepeltetni kellett volna a szerződésben
- a szerződés semmis, ezért a Hpt 213 1/c alapján a szerződés semmis.

(Ha a felek nem kérték volna a jogkövetkezményeket, akkor itt megállt volna a történet, azonban kérték).

A PK 1/2012 alapján a kúria "megjavította" a szerződést.

Mit lehet tenni?

213 1/c alapján perelni a bankot, mivel hiányzó költségelem miatt semmis a szerződés. A jogkövetkezményeket viszont nem kell kérni. A semmisség kimondását követően a banknak kell perelnie, hogy el lehessen számolni. Az új peres eljárásban a bank már nehezen hivatkozhat a korábbi szerződésre, mivel az semmis. Csak az maradt, ami utalásra került ...

Megjegyzés: ez csak 1 pont volt a sokból, amivel ezeket a szerződéseket lehet támadni.
Június 27-én az OTP Bank javára döntött másodfokon a Debreceni Ítélőtábla. Az ítélet jogerős, az adósnak a perköltséget is meg kell fizetnie. Ezzel a lépéssel rettegni kezdhetnek a pénzügy hiénái (élükön Lehmann György mesterügyvéd kuruzslóval), akiknek sikerült az…..
AXERMIX Pertársaság 2013.07.03 21:53:31
@Szarvas Norbert: "Jogos hogy egyoldalú pontosan ezért készül egy tökéletesen kétoldalú cikk!"

Elsőre kellene jobbat írni. A linkedin profilod már a futótűzként terjed a facebookon a devizahitelesek között ... nem kellemes kontextusban.
AXERMIX Pertársaság 2013.07.03 21:58:08
AXERMIX Pertársaság 2013.07.03 22:32:18
@Szarvas Norbert: "bocsánat de milyen jogon van bárki is felháborodva a bank maffiamódszerein, mikor te és egy két társad itt és emilben fenyeget maffiamódszerekkel?"

Miben fenyegettelek meg én?
Matolcsy újabb kampánybeszédében ismerős állításokat hangoztat „A devizahitelezés olyan hibás termék volt, amely a teljes üzleti szektort és a lakosságot is csapdába vitte.” Sommásan ez a véleménye Matolcsy Györgynek a deviza alapú kölcsön- és hitelszerződésekről. A…..
AXERMIX Pertársaság 2013.06.28 08:01:21
@Bal: Pedig van.
Meghozta a döntést a Kúria: úgy döntött, hogy nem dönt. Ahogy azt előző cikkünkben írtuk, a  21. század egyik legjelentősebb magyar bírósági ítéletére került volna sor tegnap, ám a Kúria elnapolta a döntést július 4-ére. Botrány a belvárosban A döntés…..
AXERMIX Pertársaság 2013.06.27 15:25:42
@brabant89:

Ez is téves. Ha Ausztriában ugyanaz a bank képes ugyanazon törvényeknek megfelelő szerződést aláíratni az ügyfeleivel, akkor Magyarországon miért nem?

Minél jobban ásod bele magad a dolgok mögé, annál érdekesebb összefüggéseket láthatsz majd.
AXERMIX Pertársaság 2013.06.27 15:30:23
@brabant89:

Mielőtt még nekimész bankvezérnek, egy pillanatra tételezd fel, hogy nem volt CHF mögötte. Utána számold ki, hogy ha valaki felvett pl 6 milliót, a bank annyit adott neki, majd 11 millió után kéri a 10%-ot, holott a háttérben csak 5 milliót kért a refinanszírozásra, akkor mennyi plusz pénzt kap a bank az adóstól ...

Szólj, ha kész a számításod ...
AXERMIX Pertársaság 2013.06.27 15:51:36
@bankvezér: Sejtem. Jobban szeretném, ha az én verzióm lenne az igaz, mert abból még ki lehet kolbászolni valahogy. A Te verziódnak - ami valószínűbb - 2 allehetősége van, de mindkettő egyformán borzasztó :(
Libertarian Tanulópénz 2013.06.26 08:00:00
Beérett egy válság. A „Hitel, hitel, tessék, hitel, olcsó!” bazári lendülettel osztogatott devizahitelek fojtogatják a lakosság egy részét, akik most jogosnak érzik, hogy kiálljanak a szemét globáltőke magyarokat megnyomorító eljárása ellen és a hiteleik eltörlését…..
AXERMIX Pertársaság 2013.06.26 18:57:37
@think-tank:

Ha Te elviszed a kocsit szerelőhöz, akkor megtanulod a kocsiszerelő szakmát vagy hogy? Vagy viszel magaddal egy másik szerelőt?

Ha beteg vagyok, akkor az orvoshoz fordulok. Ha pénz kell, akkor a bankhoz, mert az a "szakember".

De remélem egyszer majd műtenek és mielőtt altatnak, az orvos odasúgja, hogy bocs, senki sem kérte el a diplomáját, valójában csak sövénykertész ...
AXERMIX Pertársaság 2013.06.27 09:02:16
@politikus-omm:

Tehát azt mondod, a szabad verseny az, hogy ha nekem nagyobb kocsim van akkor bármikor elgázolhatlak téged és a családodat a buszmegállóban? Mert hát szabadság van, mindent lehet ...

Nonszensz.
AXERMIX Pertársaság 2013.06.27 09:07:52
@think-tank: " Illetve eszembe jutott még valami. Írtad, hogy a szerződés semmis, mert törvénybe ütközik. Gondolom ez akkor is fennállt, amikor megköttetett, nem időközben kerültek ki belőle tartalmi részek."

Igen.

"Akkor viszont felmerül a kérdés: amíg élvezni lehetett az alacsonyabb költségeket, addig miért nem voltak bajok a szerződésekkel?"

Szállj már le erről az "élvezni" dologról. Ha valaki előnyösebb üzletet köt, arra nem kell hogy vonatkozzon a jogszabály vagy mi?

Egyébként az elején nem tűnt fel, hogy itt disznóság van a háttérben, mivel a törlesztőrészletek az adósok által előzetesen kalkulált kockázatokkal indultak. Annyit kellett fizetni, amennyire mindenki számított.

Aztán amikor a CHF bezuhant (3%-ról 0% alá) akkor mindenki _jogosan_ vártal el, hogy a törlesztőrészlet kamata IS zuhanjon. De a bank növelte 9-13% körülire. Ekkor kezdtek az emberek ránézni, hogy ez meg hogy történhetet. S elkezdtek kiesni a csontvázak a szekrényből ...
A 21. század egyik legjelentősebb magyar bírósági ítéletére kerül sor holnap Korábban már beszámoltunk róla, hogy a deviza alapú hitel- és kölcsönszerződések megítélése kapcsán döntő jelentőségű ítélethozatalra kerülhet sor június 25-én, azaz holnap. A…..
AXERMIX Pertársaság 2013.06.25 12:14:20
@elwood:

Pénzért. Mert ha sok pénzt termel jogtalanul, azt hazaszivattyúzza és joggal remélheti, hogy a végén megmentik a seggét az adófizetők pénzéből, akkor meg fogja tenni. Mert így lehet lerabolni a népeket.

S még mielőtt nekemjönnél, mi is fizetünk adókat. Az adózott jövedelmünkből meg törlesztőt...
AXERMIX Pertársaság 2013.06.25 12:52:21
@laci_52: Elég meredek kijelentés ez ...
AXERMIX Pertársaság 2013.06.25 12:53:38
@Brian: Nem egészen erről ... kamat meg az alap nélkül nem értelmezhető és nem kompatibilis ...
Lerágott csont ez a devizahitelezés, csak hát rendre fellángol, és a jelek szerint valós a veszélye annak, hogy még a bíróságok krémjének számító legeslegeslegfelsőbb bíróság sem érti, s így elkúria. Engem igazából régóta érdekel, hogy a devizahitelesek hány százaléka…..
AXERMIX Pertársaság 2013.06.23 09:47:02
@csiri bá:

Ja, ez a kedvenc mondatunk: "Az AXA Bank azonban az atv.hu-val közölte: a pertársaság képviselőinek állításával szemben a pénzintézet nem ismerte el, hogy a hitelkonstrukciói mögött nem volt svájci frank."

Itt csak azt tagadják, hogy valaha _elismerték_ volna, hogy nem volt CHF a hitelkonstrukciók mögött. Arról, hogy ténylegesen volt-e mögötte, az AXA Bank nem szól semmit. Mi úgy véljük, hogy ennek meg van az oka.
AXERMIX Pertársaság 2013.06.23 09:50:23
@multi84:

Nem egészen így van. Mert nem mindegy, hogy milyen tőke után kell kamatot fizetni.

Másrészt meg ha a betéteseket nem érdeki, hogy velünk jogtalanul csesz ki a bank, akkor minket miért is érdekeljen a betétesek pénze?

Ha a bank a betétesek pénzét kockáztatta rajtunk akkor azt a bankon kérd számon, ne rajtunk. Mi csak a törvényeket próbáljuk a bankkal betartatni.
AXERMIX Pertársaság 2013.06.23 09:54:48
@wahed ithnen:

Ezt csináljuk. Csak ameddig a devizaadós dögöljön meg, meg minek írta alá, meg így tovább kommentek töltik ki a blog nagy részét, addig mi sem nagyon cizelláljuk ezt a problémát túlságosan publikus felületen.

Vannak fórumok, ahol ezeket a kérdéseket mélyebben vesézzük ki, de ez a blog nem olyan.
A nemzeti együttműködés korrupt rendszerének lelkes kiszolgálóit és pontagyú híveit érdemes lehet minimum két csoportra osztani. Az szemellenzős idióták tényleg elhiszik, amit Viktor mond, bekajálják minden hazugságát, lelkesen bólogatnának akkor is, ha a Vezér bezárná a…..
AXERMIX Pertársaság 2013.06.21 16:00:29
@Lord_Valdez:

Ah, igen. Így már akkor egyetértünk. A konstrukció nem lenne rossz - most sem - ha az egyes szerződések tényleg a koncepció mentén lettek volna megszövegezve és végrehajtva, nem pénzpumpa jelleggel ...
AXERMIX Pertársaság 2013.06.21 16:14:30
@Szárnyathy Géza:

Tapasztalataink szerint nem sok különbség van a deviza alapú jármű- illetve ingatlan hitelek között. Azért ez lett belinkelve, mert tudomásunk szerint ez az _első_ olyan másodfokú jogerős ítélet, ahol a _teljes_ szerződés semmissé lett téve.

Lakáscélű hiteleknél is van jelenleg van 40 első fokon semmissé tett ítélet, de azok még nem jogerősek.

A legtöbb általunk látott "nagybanki" szerződésben is rengeteg olyan hibát találtunk, amelyek egyenként semmisségre adhatnak okot.

Mi, devizaadósok értelemszerűen szeretnénk a hitelt visszafizetni, de korrekt, törvénynek megfelelő elszámolás keretén belül. Ha ez megvalósulna, akkor az államnak nem kellene a zsebébe nyúlnia.
AXERMIX Pertársaság 2013.06.21 16:26:23
@Makkasz:

1. Az, hogy a HUF hitelesek hogyan állnak a CHF/EUR alapú hitelesekhez képest, irreleváns. Mert ennyi erővel ha belédnyomja valaki a kést, akkor mondhatja azt Neked, hogy "ne vinnyogj, mert ezt még túlélheted, de a másik ember belehalt a nyakvágásba?" Ugye, hogy nem. Törvény szerint ölni, bántalmazni nem szabad. Pont. Az, hogy valaki rosszabbul járt, nem jelenti azt, hogy a "kevésbé rosszabbul járt"-nak nem lehetnek jogai.

Anno mi az árfolyamot az alacsonyabb kamatért kockáztattuk be. A HUF hitelesek a magasabb kockázattal fizették meg az árfolyam hiányát.
Érdekes módon, amikor minden kamat lefelé megy, akkor miért csak a CHF hitelek kamata megy felfelé?

A lényeg, hogy mi szeretnénk VISSZAFIZETNI, de korrekt elszámolás keretében. Nem hasraütésszerűen, ahogy most a bank gondolja.

Mindez nem valtozatat a poszt mondanivalojan, csak egy ki simitas.
Banif Plus - ma JOGERŐS ítélet született a bank ellen!:)45.Pf.632.186/2013/6.A dr Bene Lajos bíró úr által első fokon meghozott semmisségi ítéletet ma a másodfokú bíróság helybenhagyta, fellebbezésnek helye nincs!Semmisségi okok: Hpt 213 § (1) d) a szerződés nem határozza…..
Amint tudjuk, a magyar bírói kar — miként a magyar köztisztviselői kar bármely másik része is — három alaptípusból áll: a rezsim által zsebre vágott korrupt gazemberekből, a fogalmatlan idiótákból és a lelkiismeretes szakmai munkát végző, megvesztegethetetlen bolondokból.…..
AXERMIX Pertársaság 2013.06.19 18:03:01
@félázsiai 2llkedő:

Az, hogy valami természetesnek tűnik, még nem jelenti azt, hogy jogilag is kifogásolhatatlan.

Ha egy pénzváltónál nem tetszik az árfolyam, akkor mehetsz a másikhoz. Egy szerződés esetében a bank CHF-ben történő befizetést SEM fogad el. Így kénytelen vagy azt az árfolyamot elfogadni, amit a bank mond.

Szocialista neveltetéssel nem ugrálsz, elfogadod ezt természetesnek. EUs állampolgárként azonban kiállhatsz a jogaidért.

Dönthetsz.
AXERMIX Pertársaság 2013.06.19 18:03:31
@félázsiai 2llkedő:

Ha nem kommentelnél, szebb lenne a világ.
AXERMIX Pertársaság 2013.06.19 18:13:31
@félázsiai 2llkedő:

De jövő hónapban mehetek egy másik pénzváltóho.

Mely mások jogai korlátozzák az én jogaimat ebben az esetben?
Azok után, hogy a Fidesz-frakció megdöbbent Szász Károly Kúriának írt levelén, szinte biztos, hogy a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete jelenlegi elnökének befellegzett. Bár már korábban is leírhattuk volna ezt, például amikor kiderült, hogy a Nemzeti Bank és a…..
AXERMIX Pertársaság 2013.06.19 14:26:04
@wahed ithnen:

A prior notice-s hozzászólásnál értettem mindent, csak nem értem, hogy kapcsolódik ez ide. Mert ennek így kell(ene) működnie. Kis hazánkon kívül nem nagyon találtam olyan bankot, ahol lenne előtörlesztési díj (de lehet, hogy ne m volt elég mély a merítésem)

A mi szempontunkból hogyan "lehet érteni/használni" a jogot, gazdaságba ágyazva? Ha az egyenrangú partnerem a maga oldaláról mindenfajta kifogásra alapozva újabb pénzeket követel tőlem, akkor az az én "gazdaságomba ágyazva" milyen jogok gyakorlását követeli meg tőlem?

Értem mit akarsz mondani, de az alapállapot az, hogy véleményünk szerint a kamatemelések nagy részének nem volt jogos az alapja. Amíg ez nincs megoldva, addig csak álom a "hogyan kellene ..."
AXERMIX Pertársaság 2013.06.19 14:28:58
@igazi hős:

Egyáltalán nem vicces. Tényleg 95% körül van.
Az, meg hogy mit gondolok, maradjon már meg sajátomnak, ok?
AXERMIX Pertársaság 2013.06.19 14:32:26
@igazi hős:

Akkor Dr. Pszáf Károly miért nem áldozta fel 10 perc idejét, hogy utánanézzen ezeknek?
A devizahitelesek hangadói között továbbra is nagy az ellenállás az árfolyamgáttal szemben, ezt bizonyítják a pénzügyi ombudsman oldalán lévő fórum hozzászólásai is. A kormány azonban továbbra is próbálkozik, s most kitolták 2017-ig a jelentkezési határidőt a…..
AXERMIX Pertársaság 2013.05.28 19:27:13
@high up!: ajánlok egy fogadást. Adok neked egy bármilyen szerződést, kiszedve belőle a személyes adatokat. Ha abból levezeted hogy éppen melyik hónapban és mennyit kell fizetni, akkor nyertél ... (bónuszként hogy milyen esetben és mennyivel emelheti a bank a kamatot ...)
AXERMIX Pertársaság 2013.05.28 19:49:49
@high up!: Nem felejtettem el, csak ha trollkodás, akkor ne raboljuk egymás idejét.

A lényeg, hogy ezen szerződéseknek jól és pontosan megfogalmazott tartalmi elemekkel kell rendelkeznie. Ezen tartalmi elemek nagy része azonban a szerződésekből hiányzik. Törvény meg azt mondja ki, ha ezen feltételek valamelyike hiányzik, akkor a szerződés semmis. A történet ennyi nagy vonalakban.

Persze vannak a történetben egyéb finomságok, de azokról tényleg már ne itt beszéljünk ...
AXERMIX Pertársaság 2013.05.28 19:54:05
@high up!: Nézd, amikor az emberek felvették a hitelt, akkor a bankok azt mondták, hogy a havi törlesztő a CHF kamatától meg a CHF árfolyamától függ. Csak és kizárólag. Az emberek kiszámolták, megkötötték.

Aztán a CHF kamata bement 0 alá, az árfolyama 240-re ment. Ekkor az árfolyam emelkedést a kamat csökkenése ellensúlyozta volna.

De mi történt a valóságban? A bank felemelte a kamatot 10-12%-ra.

Szerinted helyes, hogy a bank teljesen random okokra hivatkozva tetszőlegesen emelheti a kamatot?

Mi van akkor, ha a folyószámládról mondjuk holnap a pénzed felét leveszi, mert a számlavezetési díjat megezerszerezték az éjszaka? Az elfogadható a számodra? Nem fogsz reklamálni?
Ma jelent meg Toplak Tamás tollából a pénzkérdés blogon a "Mi a baj az árfolyamgáttal?" cikk. Szeretnénk egy kicsit árnyalni ezt a cikket, mert a feltételezésünk szerint a szerző nincs birtokában minden információnak. Tesszük ezt úgy, hogy nekünk több olyan pertársasági tagunk…..
Az AXA és a PSZÁF is azt mondja*, hogy nincsen semmi probléma ezekkel a kölcsönszerződésekkel. Mivel ezzel nem teljesen értünk egyet, ezért elkezdtük gyűjteni ezeket az ítéleteket. Egyelőre még csak 5 per anyaga került be az adatbázisba. Ennek nagyon prózai oka van, a vasárnap…..
"A bank emlékeztetett: az ellene indított perek egyikében sem született a bankot elmarasztaló jogerős ítélet. A hitelszövetség elnöke felidézte azt is: a bank nagy részt vállalt a befektetéssel kombinált jelzáloghitelek kínálatában is. Barabás úgy véli: az új vásárlónak…..
A mai nap ismét volt egyéni meghallgatásunk. A bírónő előtt bemutattuk, hogy az axa.hu weboldalon milyen csodálatos dokumentumok érhetőek el.Most kívánicsian várjuk, hogy ez a dokumentum meddig marad fenn az AXA szerverén....Mondjuk az is külön megér egy misét, hogy miért csak a…..
Az elmúlt években a legnagyobb problémát egyértelműen a hitelesek – és közülük is a devizahitelesek – okozták a gazdaság számára. Rengeteg ember veszítette el a lakását, még több sodródott a teljes és kilátástalan, végleges eladósodás szélére, sőt ennél is több ember számára megterhelő a jelentősen…..
AXERMIX Pertársaság 2013.04.23 12:53:15
@Szelid sunmalac-Elmeny designer:

Nem azon sírtak a devizahitelesek. Ha nem vagy képben devizahitelesek problémáival, akkor előbb tájékozódni kellene. (pl axermix.blog.hu)
Viszonylag sűrűn kapok a fenti kérdéssel, rosszabb esetben állítással e-maileket, Facebook megosztásokat. Döntő többségüket el szoktam intézni annyival, hogy marhaság, de ez a minapi gyöngyszem akkora állatorvosi ló, hogy - a blog szokásos témájától eltérően - megéri kicsit…..
SAJTÓKÖZLEMÉNY Ködösít az AXA – eddig 6:2 a devizahitelesek javára Eddig már legalább 6 eset cáfolja az AXA Fióktelep azon állítását, miszerint a „devizahitel-szerződéseik minden szempontból megfelelnek a hatályos jogszabályoknak”.  2013. március 20-án az…..
Hova tovább Magyarország?  Tovább van mindig, maximum nem tetszik az irány. És most nem az alaptörvény módosításról van szó - az akörüli hercehurca az állampolgárok többségének az ég adta világon semmit sem jelent. Előbb vagy utóbb azonban mindenki a saját bőrén fogja…..
AXERMIX Pertársaság 2013.03.14 14:22:50
@Dövan: Az nem városi legenda, hogy van mögötte?
AXERMIX Pertársaság 2013.03.14 14:34:44
@Dövan: Ez a keletkeztetés nem egészen így van.
AXERMIX Pertársaság 2013.03.14 14:36:33
@kovi1970: Nem az árfolyammal van gond, hanem a kamattal. A kamat úgy lett emelve, hogy arra - véleményünk szerint - jogi és szerződésbeli alap nem volt.

Ezen a vonalon indulva derülnek ki olyanok, hogy talán deviza sincs mögötte.

Ha az sem volt, akkor meg az ember nem is erre szerződött ... stb stb.
A hétfői perünket követően a média is elkezdett szélesebb körben foglalkozni az ügyünkkel. Köszönet nekik! Sajnos azonban a fórumokban és egyéb internetes közösségi helyeken mindig felvetik egyesek, hogy az ő pénzükön ne mentsenek már meg minket! Ebben teljesen igazuk van! Az…..
AXERMIX Pertársaság 2013.03.14 09:13:38
@guti.haz14: Ahogy a poszt is fogalmaz: "ez a mi hitelünk, nekünk kell helytállni érte. Ha megnézed a axermix.hu-n található videót, ott is kifejtjük, hogy a hitelt vissza kell fizetni. Csak nem mindegy, hogy annyit kell visszaadni, amennyit a bank jogosan követel, vagy annyit, amennyit jónak gondol.

A hitellel nincs bajunk. Jó és szükséges dolog, segít bizonyos élethelyzetekben továbblépni. Amivel nekünk gondunk van az az, hogy a bankok pénzügyi manőverei jóval kiléptek a jogilag elfogadható és nagyon pontosan meghatározott keretekből.
AXERMIX Pertársaság 2013.03.14 11:00:04
@Gábor Kovács: Mi is így látjuk. De amíg megragadunk a "tücsök vs. hangya" dolognál, addig nem lehet érdemben megérteni a problémát.
AXERMIX Pertársaság 2013.03.14 11:11:34
@Gábor Kovács: axermix.hu-n vannak a csatlakozási kontaktok.

Jöhettek sokan, szerveződnek az újabb PT-k.

Nincs tagdíj, mivel nem vagyunk szervezet és mindenki a saját idejével próbál segíteni másoknak, hogy a saját PT-iket megalapítsák.
A belső fórumainkon is általános megdöbbenést keltett az az irány, amely az adósmentést az ócsai lakópark után a devizatartalékokból kívánja megoldani. Abban egyezik a véleményünk, hogy a probléma akut és azonnali kezelést kell találni rá. De a felvázolt megoldás -…..