Regisztráció Blogot indítok
Adatok
Kappahun

24 bejegyzést írt és 53 hozzászólása volt az általa látogatott blogokban.

Admin Szerkesztő Tag Vendég
Ha azt hitte valaki, hogy az új év január 1-én kezdődött, hatalmasat tévedett. A múlt hét a legtöbbek számára még a pihenés, a bejgli emésztése meg a szilveszteri sokadnaposság kiheverésének jegyében telt. Január 6-án viszont szinte mindenki visszatért a "normális" kerékvágásba. Így van ezzel a…..
Kappahun 2014.01.07 13:00:46
@tobeor: Azért az Audi sporttámogatásához egy kis adalékot idebiggyesztek:

sportfinanszirozas.hu/adokedvezmeny/ismerteto/

"A támogatás előnyei: két fajta adókedvezményt is érvényesíthetnek a cégek, egyrészt a támogatás összegét elszámolhatják költségként (csökkentve így az adóalapot), másrészt a csökkentett adóalap után kiszámított társasági adóból is levonható a támogatás teljes összege. Nagyobb cégek esetében 19 százalékos adókulcsot feltételezve így a támogatás 100 egysége után 119 egység adókedvezmény érvényesíthető."

Vagyis az Audi minden betolt 100 forinton 19 forintot keres. Legyünk nekik hálásak!(?)
Kappahun 2014.01.07 14:48:03
@tobeor: Így van. Csak azt kéne megérteni, hogy a cégek magasról szarnak a sportra. Ez nekik egy befektetés, ami megtérül. És nem (csak) PR okokból. Hanem anyagilag. Ezért had ne nyaljak körbe senkit.

És bocs az off-ért :)
Rendszerkritikus nézeteket vallóként számtalanszor kapom meg, hogy pont az olyanok miatt nem lesz kormányváltás 2014-ben, mint én, mert „győzni csak összefogással lehet”, „Bajnaiék mégiscsak kevésbé rosszak, mint Orbán”, vagy éppen „most nincs idő egyénieskedésekre,…..
Kappahun 2013.12.04 09:59:51
@Brix: Egy valamit felejt el a többség: az egykulcsos adóval pont azok nyertek, akiknek a munkahelyét a különadókkal tönkreteszik: bankok, telekommunikáció, energetika.

Lehet pár évig többet keresel az egykulcsos adóval, de utána a munkahelyed kivonul az országból (ha tud).

Akkor most boldog vagy?
szovjet nukleáris világítótorony, fotó: englishrussia Oroszország északi partja több ezer kilométer hosszú és nagy része a sarkkörön túl található. Téli időszakban a nap nem emelkedik a horizont fölé, sötétségben követik egymást a napok. Ez az északkeleti átjáró (oroszul Северный морской путь, azaz…..
Ez már a negyedik része annak a sorozatnak, amelyben a steampunk stílus főbb jellemzőit igyekszem elétek tárni, és minél részletesebben kielemezni. Az első részben általánosságban eset szó a stílusról, aztán az öltözködés került sorra, majd a lakberendezés. Most nézzünk…..
Ex-munkakerülőnktől, Kappától kaptuk a Kingdom linkjét, szerencsére egy csinos kis leírással párosítva, így rögvest át is adom a szót: "Magányos királyunkkal kell a birodalmunkat felépíteni. Jobbágyokat úgy tudunk gyűjteni, hogy aranyat szórunk nekik, majd íjjal vagy…..
Régen láttam ennyire igényes játékot, mint a Sniper Team! A mesterlövészeket mindig is nagyra tartottam, annak ellenére, hogy befészkelik magukat, és "lesből" támadnak, mégis nem egyszerű munka az övék, bazinehéz fegyvereket kell cipelniük, szélsebességet és hőmérséklet kell…..
Ez lenne a jövő békefenntartó megoldása? The Peacekeeperben egy árokból mészároljuk a ránk rontó ellenséget, akik véres cafatokra esnek szét. A feladatunk, hogy előbb lőjünk le mindenkit, mint ők minket. Támadnak ránk puskákkal, késekkel, robbanószerekkel. Persze a mi…..
A Battalion Commander a Band of Heroes modernizált verziója. Megy a csapatunk és lőjük a fentről jövő ellenséget. Egyszerű koncepció, egész jó kivitelezés. A parancsnokunk szépen fejlődik, egyre jobb fegyverei lesznek, és egyre több embert tud magával vinni, akik segítik. Kissé…..
Kappahun 2013.07.11 10:11:57
@light: a képre lehet kattintani ;)

Az egyszerűség kedvéért beraktam a linket a szövegbe is
Nemrég bukkantam erre a kis játékra: Havens: Prelude. Űrhajós, stratégia, nekem ennél nem kell több! Elsőre a Sins of a Solar Empire-re emlékeztetett, jó kis űrhajós lövöldözés. A játékban a kis flottánkkal kell küldetéseket végrehajtani, egyre fejlődve verekedni magunkat…..
Aki a név alapján rájön, milyen játék a Buster McThunder Sticks, az kap tőlem egy sört. Elsőre én sem értettem, mi ez, utána rájöttem, hogy igencsak meg kell tekergetnem az agyamat, hogy ezt végigtoljam.A játékban kis nindzsák bújtak el, amiket minél gyorsabban össze kell…..
Kappahun 2013.06.28 11:33:14
@Halot: ikszet kell formázni belőlük, az nekem is kicsit random lett meg.
Íme, egy újabb példánya a majdnem tökéletes stratégiai játéknak: Mars Colonies. A játékban valós időben kell a kis Mars kolóniánkat építgetni. Az űrhajósokkal sok a gond, enni akarnak, oxigénért könyörögnek, mindig alszanak és közben alig hajlandók bányászni. Ha…..
Kappahun 2013.06.24 16:54:05
@Csokáv: szerintem nem olyan bonyolult. Az erőforrások a szokásosak, mint minden stratégiai játékban. Utána már csak a küldire kell koncentrálni.

Van pár tippem is:
A víznyerő annyiszor 2 vizet termel, ahány csepp vízre telepítjük (max8)
A 3 alap emberünkből gyakran csak 1 bányász, ezt a jobs-nál lehet korrigálni.
Ne legyen olyan emberünk, aki harcol de nem bányász, mert ő el fog csatangolni az ellenség bázisára és meghal.
Két fejleszthető épületünk is van. Érdemes mindkettőt feltolni. A bunker lövi az arra kószáló ellenséget, ez különösen a kapszulákban érkező raiderek ellen jó. A medbay felhúzásávalpedig minimálisra csökken a halálesetek száma, mivel a sebesült emberek iszonyat gyorsan hazaszaladnak.
Kappahun 2013.06.26 15:56:28
@afazekas: Speed up the game with [F] key.
Kappahun 2013.06.27 09:04:14
@nemjogasz: Jaja, ha rájöttél, a kezdeti készletek kb mire elegek, akkor már aránylag könnyű. Én elsőre azért minden pályával megszenvedtem.

A kaja meg oxigén szükséglet meg érdekes kérdés, mert azt a szokásos hanyagsággal sehol nem lehet megnézni. Mármint minél több és minél kevesebb egy ember esetében.

Ugyanakkor nekem tetszik a megvalósítás, szerintem ötletes, és egy kis teszteléssel kurva jó lehetett volna.
Mint korábban írtam, mostanában a szerkesztői létem rávesz olyan nagyobb lélegzetvételű dolgokra, melyekre korábban rá nem fanyalodtam volna. Ilyen a Kings and Legends. A játék egyszerű CCG-nek tűnt, de a megvalósítás annyi ügyes apróságot tartalmaz, hogy megfogott. A játék…..
Kappahun 2013.06.20 10:51:51
Kappahun 2013.06.20 12:20:49
@Madarsky: Ne add fel. A hátbaszúrós madarak fingattak ki? Az nagyon szemét pálya. Azt akkor tudod végigtolni, ha más szárnyasokat küldesz rájuk (halfblood, pegasus, denevér) és hátulról lövöd őket longbow-val (dupla sebzés). Vagy ember falakat kell pakolni, az kis időre feltartja őket. Nem kell feladni, nem fogsz mindig nyerni. Az 5-ös térképen nekem is max 50% a siker százalékom :)

A másik trükk: nem kell mind a két vonalat megnyerni. A legtöbbször úgy nyer az ember, ha egyik vonalon bejuttat valami gyors egységet, ami nagyot sebez (ló/pegazus). Vigil nélkül nem szedik ki, így irtja az ellent. Neked meg csak addig kell feltartani a többieket, amíg az ellenség hőse megmurdál.

Ha a térképeken elakadtál, kezd el a challenge hallban tolni a közös PVE-t. Kicsit idegesítőek néha a csapattársak de sebaj. Vagy guildben kell tolni, hogy kevesebb legyen az auto-s. Ha azt is unod, akkor kezd el a reputation küldetéseket csinálni. Ezeket már legalább egyszer megcsináltad, így nem okozhatnak gondot.

Ezek közben fejlődsz, lesz egy kis zsetonod, bontasz pár elite pack-ot a shopban és a végén lesz elég kártyád a győzelemhez. A PVE-ben a gyorsan bevethető kártyák néha többet érnek, mint a kemény de lassú lapok. A legtöbb küldetés 10 körből letolható, így mondjuk egy 6-os lapnak nincs nagy szerepe.

Most tartasz kb ott a játékban, ahonnan tényleg el kell kezdeni specializált paklikat építeni. Ne add fel!
A Kitts Kingdom - remélem - nem a címben szereplő kérdésről fog szólni. Van ugyan valami alapsztori, amit én skippeltem, így számomra egy egyszerű várvédős játék.Hős cicánkkal kell megvédeni a várunkat rút kutyák és madarak ellen. Van itt minden, kis zsebkutyus, nagy bunkós…..
Ezen a játékon behalsz, de tényleg. Adva vagyon egy egyszeri emberke, aki elindul az éjszaka közepén cigiért (és itt most mérsékeljük a politikai felhangokat, van nem túl távol trafik, és passz). A gond csak az, hogy egy őrült ül a billentyű előtt, és kénye-kedve szerint…..
Az e heti betevő Tower Defence a Giants and Dwarves TD, ami egy oldalnézetes megoldással próbálkozik színt vinni a TD világba. Négyféle torony van, katonás, nyilas, mágusos és ágyús. Ezek mellett van még egy hős is, akit lehet ide-oda rendelgetni a pályán. Bevallom, jómagam…..
A Battle Conquest nem friss, ropogós, már egy ideje a konga címlapon pihen. Elsőre semmi kedvem nem volt rákattintani, hiszen egy egyszerű WoW klón, ráadásul multiplayer, kinek kell ez? Utána kipróbáltam, és most kezd tetszeni.A játék egy egyszerű RTS. Fejlesztgetjük a városunkat,…..
Egy londoni pihentagyú feladott saját magának egy csomagot, amibe egy mozgásérzékelős kamerát rejtett. Most már legalább tudjuk milyen viszontagságos utat jár be egy küldemény, mire kézhez kapjuk. Már ha egyáltalán megérkezik.  Így nézett ki a pakk…..
Ma karib kalóznak állhatunk a Caribbean Admiral segítségével. Volt régen egy PC-s játék, a Port Royale, amire engem emlékeztetett, ezért is próbáltam ki. A Karib-tengeren vágunk a kalózkodásba, miután a bolygó hollandi elsüllyesztette flottánkat. Kis csónakunkkal kell újra…..
Türelem... Mindjárt írok a játékról, de előtte várj egy picit. Mééég, mééég egy picit. Na most már mindjárt elkezdem, mindjártmár. Ne sürgess, leírom! Eskü. Csak még egy hangyányi türelmedet kérném. Nna most!Gyuri küldte be a Candy Box nevű csodát. Egy ASCII…..
Kappahun 2013.05.17 10:39:40
@Arcturus: ez minden játékra igaz :)
Békés földönkívüliként repkedünk a Föld körül, mire egy aszteroida becsapódik hajónkba és lezuhanunk. A csapat nekiáll javítani a sérüléseket, erre vérszomjas emberek rontanak ránk, gördeszkákon, tankokon, rakétákon törve az életünkre. Célunk, hogy visszaverjük a…..
Munkakerülő játékok Quake 2D 2013.05.14 08:00:00
A Strike Force Heroes 2 egy remek kis akció-csapat játék (talán emlékeztek még a nagy sikerű első részre is), mész, lősz, segítesz a csapatodnak. Ők mondjuk az AI butasága miatt picit kevesebbet segítenek neked, no de mire számítottál?:) Rögtön a harmadik percben, amikor…..
Végre egy jó kis rali játék. Bár nem vagyok ezeknek nagy híve, a Turbo Rally valahogy megfogott. Maga a játékmenet egyszerű mint a faék. Versenyzel, pénz kapsz, fejlesztesz, több pénz kapsz, jobb autót veszel, stb.A grafika szerintem nagyon jó lett, a pályák változatosak. Ami…..
Billiárd. Ennél sokkal többet ez a játék nem tud. A célzást nagyban könnyíti, hogy kirajzolja nekünk a játék, merre fognak gurulni golyóink. Ugyan a továbbpattanást már nekünk kell kiszámítani, de ezzel együtt lehet élni.Játszhatunk egy-egy ellenfél ellen, vagy ha van…..
Ugye mindenki emlékszik még az első részre? 2012 novemberében írtunk róla, akkor a vizsgaidőszakot megkezdőkkel toltunk ki, most az érettségizők vannak soron. Jelenleg az örökranglista nyolcadik helyén trónol az első rész, szóval szerettétek, íme a második rész, az Incursion 2…..
Mostanság nagyobb lélegzetvételű játékokkal múlatom az időmet, ezek egyike a Game of Thrones Ascent. Sajnos se a könyvet, se a sorozatot nem ismerem, így a hasonlóságokat én nem tudom megítélni. A játék fent van Facebookon is, csak nekem nincs FB-m, így nem tudom ott mennyiben…..
Kappahun 2013.04.25 12:46:13
@Tudok én türelmes is lenni, ha írsz időnként: Sajnos én is ezt érzem. A kommentekből kiolvasva az a baja, hogy a Gb-os szerverre tolták rá a böngészős társaságot és sokan panaszkodnak a lagra. Most, hogy kezd egyre népszerűbb lenni, nekem is néha lassan megy a kattintás.

Kár érte, mert a lag és a timer hibák nélkül szórakoztató lehetne.